adi32 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Στις 28/4/2016 στις 10:33 ΠΜ, φιρίκι είπε Για το πρώτο κάτι ξέρω, για το δεύτερο μήπως έχουμε τίποτε πληροφορίες; Χαμος http://www.animalplanet.gr/27045-2/ http://www.pillowfights.gr/agapes_kai_louloudia/item721/%CE%8C%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CF%83%CF%84%CE%BF_%CE%B6%CF%89%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF
AtiX Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Στις 28/4/2016 στις 1:37 ΜΜ, adi32 είπε Χαμος http://www.animalplanet.gr/27045-2/ http://www.pillowfights.gr/agapes_kai_louloudia/item721/%CE%8C%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CF%83%CF%84%CE%BF_%CE%B6%CF%89%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF Ελπίζω να ξεχωρίζουμε το που υπάρχει ένστικτο και που συνειδητή πράξη...
adi32 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Το λες μαλλον για οποιους τα χρησιμοποιουν σαν παραδειγματα προς μιμηση και αποδεικτικα φυσιολογικοτητας
AtiX Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Όχι το λέω για οποίους ξεχνούν την λέξη πολιτισμός και κοινωνία....
xstreamgamer Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Στις 28/4/2016 στις 1:17 ΜΜ, φιρίκι είπε Κι' εγώ είμαι γονιός και χάνω τον ύπνο μου τα βράδια σκεπτόμενος διάφορα (εξ ου και ινσόμνια κάτι φορές). Δεν νομίζω οτι αμφισβητεί κανείς την σημασία των προτύπων και τον ρόλο των δυο φύλων. Ούτε και λέει κανείς οτι η υιοθεσία είναι δικάιωμα. Αμφισβητείται το γιατί δεν πρεπει να έχουν οι γκέι την δυνατότητα να υιοθετήσουν ένα παιδί μόνο και μόνο επειδή είναι γκέι. Λες και όλα είναι αγγελικά πλασμένα. Παραδέχεσαι πως το κοινωνικό στίγμα είναι μεγαλύτερο πρόβλημα απο το ότι οι θετοί γονείς είναι ανωμαλάρες (μην θίγεστε εσείς οι άλλοι/ες, ξέρετε οτι το λέω χαϊδευτικά) και πως ο μόνος τρόπος για να αλλάξει αυτό είναι με το να έρχονται ο καθένας και η καθεμία αντιμέτωποι με την αξιοπρεπή στάση του αντικειμένου της χλεύης τους; Εδώ μπορεί να μου πεις οτι θυσιάζω τα παιδιά προς τέρψιν των ομοφυλοφίλων και της όποιας ψευδεπίγραφης κοινωνικής προόδου. Θα συμφωνήσω μόνο ως προς την θυσία των παιδιών αλλά όχι στον βωμό που νομίζεις. Εξηγούμαι: προσωπική εμπειρία, συγγενικό μου ζευγάρι υιοθέτησε προ πενταετίας ένα αγοράκι με κινητικά προβλήματα που είχε μείνει στα αζήτητα ακριβώς εξ αυτού του λόγου. Οι φιλεύσπλαχνοι γονείς έπαιρναν άλλα παιδιά κι' εκείνος έμενε εκεί με τα μωρά. Κανείς δεν του μιλούσε, κανείς δεν ασχολούνταν μαζί του, νηστικό και βρώμικο το παιδί, στα 4 του δεν ήξερε τι είναι μέρα και τι νύχτα, το κυριότερο δεν ήξερε να μιλάει γιατι κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί του. Κάπως έτσι εβγαλαν φιρμάνι οτι το παιδί έχει και πνευματική αναπηρία. Στα δυο χρόνια εντατικής λογοθεραπείας το παιδί άρχισε παίζοντας να μιλάει και να λέει πράγματα που ήταν αδύνατο να λέει παιδί της ηλικίας του. Πράγματα που ακόμα με κάνουν να θέλω να μπουκάρω εκει μέσα στο ίδρυμα και να αρχίσω να ανοίγω κεφάλια και να πριονίζω γόνατα. Προκύπτει λοιπόν οτι αντί να κάνουν την δουλειά τους οι κοινωνικές λειτουργοί, οι γιατροί και οι υπάλληλοι του ιδρύματος έστρωναν χαρτάκι μετά τζόγου. Ακόμα οτι έπεφταν σφαλιάρες στο <<βλαμμένο>> που επιπλέον ήθελε να αλλάξει χρώμα δέρματος. Ανέφερα οτι είναι τσιγγανόπουλο; Ανέφερα τα σημάδια στα χέρια και στα πόδια του που δεν μου βγάζεις απο το μυαλό οτι είναι απο τσιγάρο; Πρέπει να δεις την έκφραση στο πρόσωπό του όταν τον ρωτάω γι' αυτα κι' όταν μου λέει ότι έγιναν επειδή τα έξυνε. Τι να μου πει άλλωστε, φαινεται δεν το χωράει ο νους του. Είναι αδιανόητη τόση κακία προς ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα και δεν φαντάζεσαι πόση οργή έχω μέσα μου. Απο την μια, διαφωνούσα με την υιοθεσία γιατί πίστευα οτι οι γονείς δεν θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν σε τόση πίεση. Απο την άλλη ήξερα οτι το παιδί δεν έχει διανοητικό πρόβλημα, οτί η αρωγή του έλειπε. Ακόμη και να είχε όμως δεν ήταν μέρος εκεί μέσα για να μείνει. Ευτυχώς μέχρι στιγμής την παλεύουν και οι τρεις τους. Οποτε μπορώ πάμε και παίζουμε με τον μικρό. Τα λέω όλα αυτά για να επισημάνω δυο πράγματα, ένα την ουδόλως ειδυλλιακή κατάσταση στα ελληνικά ιδρύματα (αλλά οχι μόνο, υπάρχουν κι' αλλού σιχαμένες υποθέσεις) και δεύτερον οτι άνθρωποι που έχουν γνωρίσει το κοινωνικό στίγμα και τι σημαίνει να σε εμποδίζουν οι άλλοι να ζήσεις όπως θα μπορούσες είναι πιο ευαίσθητοι σε κάποια ζητήματα.Το ζευγάρι αυτό το αποτελούν δυο τυφλοί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην Ελλάδα του χτες και του σήμερα. Οποτε θελεις μπορούμε να κανονίσουμε να βρεθούμε όλοι μαζί, να βεβαιωθείς οτι λέω αλήθεια και να ανταλλάξουμε γνώμες κι' εμπειρίες. Δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω καθόλου και ούτε έχω καμία ένδειξη ώστε να το πράξω.Άλλωστε μου φαίνεσαι σοβαρό άτομο για συνομιλητής.Ναι σου απαντώ όσο πιο καθαρά μπορώ τα ιδρύματα είναι οίκοι ανοχής για να μην το γράψω αλλιώς αλλά το ίδιο είναι και η Ελληνική κοινωνία.Τώρα σε προηγμένες χώρες σε αυτά τα θέματα ίσως να μην υπάρχει πρόβλημα αλλά και πάλι στις Η.Π.Α π.χ πέφτει ανελέητο bulling για πιο απλά πράγματα σε ένα παιδί π.χ γιατί είναι υπερβολικά παχύσαρκο οπότε καταλαβαίνεις τι έχει να γίνει σε περίπτωση παιδιού ομοφυλόφιλων γονέων!όπως είπες ο κόσμος μας δεν είναι αγγελικά πλασμένος και τα παιδιά μπορούν να είναι ανελέητα σκληρά.Εδώ σε παιδί στο χωριό μας που είχε μείνει ορφανό από μάνα υπήρχαν παιδιά που όταν κοντράρονταν μαζί του στο παιχνίδι του το χτυπούσαν με κάθε ευκαιρία και το καημένο πήγαινε στο σπίτι κλαίγοντας Φαντάσου τώρα στο Ελλαδιστάν σε χωριό της επαρχία την σημερινή εποχή να έρθει να μείνει ζευγάρι ομοφυλόφιλων με παιδί!Ούτε που σου περνάει από το μυαλό τι έχει να γίνει.Δηλαδή να φύγει από την κόλαση του ιδρύματος και να πέσει στην κόλαση της Ελληνικής συντηρητικής κοινωνίας.Η όπως λέμε στα μέρη μου να φύγει από τον λύκο και να πέσει στην αρκούδα.Και όπου λέω χωριό βάλε και την Λάρισα μέσα Τρίκαλα Καρδίτσα η όπου αλλού γουστάρεις. Τεσπα δεν θα το λύσουμε εμείς το θέμα πάντως για την Ελλάδα νομίζω ότι το θέμα πρέπει να ξανά συζητηθεί μετά από μερικούς αιώνες γιατί σε αυτά τα θέματα είμαστε Ταλιμπάν.Και εκεί έγκειται περισσότερο η αντίρρηση μου αλλά και επίσης ότι προσωπικά και εγώ πιστεύω στην ύπαρξη δύο προτύπων ως γονείς.Ωστόσο αν τα πράγματα ήταν κάπως καλύτερα στην Ελληνική κοινωνία και όντως το παιδί περνούσε κόλαση μέσα στο ίδρυμα,τότε ίσως και εγώ να το έβλεπα με άλλη οπτική!Με τις παρούσες συνθήκες όμως με τίποτα!
AtiX Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Στις 28/4/2016 στις 5:12 ΜΜ, xstreamgamer είπε Δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω καθόλου και ούτε έχω καμία ένδειξη ώστε να το πράξω.Άλλωστε μου φαίνεσαι σοβαρό άτομο για συνομιλητής.Ναι σου απαντώ όσο πιο καθαρά μπορώ τα ιδρύματα είναι οίκοι ανοχής για να μην το γράψω αλλιώς αλλά το ίδιο είναι και η Ελληνική κοινωνία.Τώρα σε προηγμένες χώρες σε αυτά τα θέματα ίσως να μην υπάρχει πρόβλημα αλλά και πάλι στις Η.Π.Α π.χ πέφτει ανελέητο bulling για πιο απλά πράγματα σε ένα παιδί π.χ γιατί είναι υπερβολικά παχύσαρκο οπότε καταλαβαίνεις τι έχει να γίνει σε περίπτωση παιδιού ομοφυλόφιλων γονέων!όπως είπες ο κόσμος μας δεν είναι αγγελικά πλασμένος και τα παιδιά μπορούν να είναι ανελέητα σκληρά.Εδώ σε παιδί στο χωριό μας που είχε μείνει ορφανό από μάνα υπήρχαν παιδιά που όταν κοντράρονταν μαζί του στο παιχνίδι του το χτυπούσαν με κάθε ευκαιρία και το καημένο πήγαινε στο σπίτι κλαίγοντας Φαντάσου τώρα στο Ελλαδιστάν σε χωριό της επαρχία την σημερινή εποχή να έρθει να μείνει ζευγάρι ομοφυλόφιλων με παιδί!Ούτε που σου περνάει από το μυαλό τι έχει να γίνει.Δηλαδή να φύγει από την κόλαση του ιδρύματος και να πέσει στην κόλαση της Ελληνικής συντηρητικής κοινωνίας.Η όπως λέμε στα μέρη μου να φύγει από τον λύκο και να πέσει στην αρκούδα.Και όπου λέω χωριό βάλε και την Λάρισα μέσα Τρίκαλα Καρδίτσα η όπου αλλού γουστάρεις. Τεσπα δεν θα το λύσουμε εμείς το θέμα πάντως για την Ελλάδα νομίζω ότι το θέμα πρέπει να ξανά συζητηθεί μετά από μερικούς αιώνες γιατί σε αυτά τα θέματα είμαστε Ταλιμπάν.Και εκεί έγκειται περισσότερο η αντίρρηση μου αλλά και επίσης ότι προσωπικά και εγώ πιστεύω στην ύπαρξη δύο προτύπων ως γονείς.Ωστόσο αν τα πράγματα ήταν κάπως καλύτερα στην Ελληνική κοινωνία και όντως το παιδί περνούσε κόλαση μέσα στο ίδρυμα,τότε ίσως και εγώ να το έβλεπα με άλλη οπτική!Με τις παρούσες συνθήκες όμως με τίποτα! Φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι δεν φταίει το οποιοδήποτε παιδί που αντιμετωπίζει bullying... αλλά η κοινωνία που δεν μπορεί να αποτρέψει αυτά τα γεγονότα... Λέγοντας κοινωνία, δεν εννοώ κάτι το γενικό αλλά εμένα... εσένα... κλπ... Ο καθένας μας πρέπει να αντιληφθεί ότι είναι στο χέρι του να αλλάξει αυτό το φαινόμενο! 1
xstreamgamer Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Στις 28/4/2016 στις 5:50 ΜΜ, AtiX είπε Φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι δεν φταίει το οποιοδήποτε παιδί που αντιμετωπίζει bullying... αλλά η κοινωνία που δεν μπορεί να αποτρέψει αυτά τα γεγονότα... Λέγοντας κοινωνία, δεν εννοώ κάτι το γενικό αλλά εμένα... εσένα... κλπ... Ο καθένας μας πρέπει να αντιληφθεί ότι είναι στο χέρι του να αλλάξει αυτό το φαινόμενο! Σαφώς αλλά στην Ελλάδα το βλέπεις να γίνεται σύντομα;Και εγώ θέλω παγκοσμια ειρήνη και φαγητό και νερό για όλους αλλά κάποια πράγματα είναι απλά ουτοπικά!
AtiX Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Τίποτα δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη... Αλλά, όπως διαβάζεις εδώ μέσα, η άποψη από ορισμένους είναι στο επίπεδο, είσαι ανώμαλος... Ακόμα και η διάθεση για συζήτηση στα αυτονόητα δεν υπάρχει... 2
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Επιτέλους χθές μετά από χρόνια νομικών κ πολιτικών παπαριών η Κολομβία έγινε η πιο πρόσφατη χώρα στον κόσμο με γάμο για ομόφυλα ζευγάρια Colombia legalises gay marriage http://www.bbc.com/news/world-latin-america-36166888
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Προκείμενου να μην ενοχληθεί η Ρωσία, η EBU ανακοίνωσε πως δεν θα γίνει ανεκτό το ''πολιτικό κούνημα'' των σημαίων του gay pride κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του Ρώσικου τραγουδιού στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Ξεκαρδιστικό όσο να πεις http://www.pinknews.co.uk/2016/04/29/eurovision-bans-political-waving-of-rainbow-flags-during-russian-entry/ 1
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Λογικά αύριο η Ιταλία θα γίνει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η επόμενη χώρα με σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια.Η μοναδική αναπτυγμένη χώρα της Ευρώπης η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει καμία νομική κατοχύρωση για τα ομόφυλα ζευγάρια της. Italy's gay civil unions bill enters final debate http://www.gaystarnews.com/article/italys-gay-civil-unions-bill-enters-final-debate/#gs.OOobYwg 1
iordanis77 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Στις 10/5/2016 στις 7:44 ΜΜ, Τοξοβόλος___U__K είπε Λογικά αύριο η Ιταλία θα γίνει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η επόμενη χώρα με σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια. O πάπας τι λεει γιαυτο, εγκρινει?
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Στις 30/4/2016 στις 5:55 ΜΜ, Τοξοβόλος___U__K είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Προκείμενου να μην ενοχληθεί η Ρωσία, η EBU ανακοίνωσε πως δεν θα γίνει ανεκτό το ''πολιτικό κούνημα'' των σημαίων του gay pride κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του Ρώσικου τραγουδιού στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Ξεκαρδιστικό όσο να πεις http://www.pinknews.co.uk/2016/04/29/eurovision-bans-political-waving-of-rainbow-flags-during-russian-entry/
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Italy Approves Same-Sex Civil Unions http://www.nytimes.com/2016/05/12/world/europe/italy-gay-same-sex-unions.html?_r=0
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Εκδηλώσεις για την Ημέρα κατά της Ομοφοβίας http://www.efsyn.gr/arthro/ekdiloseis-gia-tin-imera-kata-tis-omofovias http://www.efsyn.gr/sites/efsyn.gr/files/omo-dt_170516.pdf http://www.efsyn.gr/sites/efsyn.gr/files/omo-pro_170516.pdf http://www.efsyn.gr/sites/efsyn.gr/files/sinigoros_160516.pdf Αναφορά σε κείμενο Την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των παιδιών σε περιπτώσεις συμβίωσης ομόφυλων και τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου ζητά ο Συνήγορος του Πολίτη Την ανησυχία του για τα νομικά και πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών καθώς και για την καθυστέρηση της Πολιτείας ως προς τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, εκφράζει ο Συνήγορος του Πολίτη με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας κατά της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας (17 Μαΐου). Η ανεξάρτητη αρχή υπενθυμίζει τις θέσεις που έχει διατυπώσει σχετικά με την ανάγκη λήψης μέτρων ώστε να επιλυθούν τα εκκρεμή ζητήματα αλλά και να αντιμετωπιστούν οι διακρίσεις, τα αρνητικά στερεότυπα, οι προκαταλήψεις και οι επιθέσεις με θύματα ομόφυλα ζευγάρια και διεμφυλικά άτομα. Ο Συνήγορος έχει αποτιμήσει ως ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης, επισημαίνοντας όμως ότι το ζήτημα της νομικής θέσης των παιδιών που έχουν γεννηθεί ή υιοθετηθεί πριν από ή μετά τη σύναψη συμφώνου συμβίωσης, παραμένει αρρύθμιστο. Η πρόταση που είχε καταθέσει ο Συνήγορος του Πολίτη για την μερική έστω επίλυση του ζητήματος δεν συμπεριελήφθη τελικά στο νόμο. Ωστόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης κατά την συζήτηση του εν λόγω νομοσχεδίου δεσμεύθηκε ότι θέμα αυτό θα αποτελέσει στο αμέσως επόμενο διάστημα αντικείμενο νομοθετικής πρωτοβουλίας. Πολλοί συμβιούντες ομόφυλοι έχουν γεννήσει ή υιοθετήσει παιδιά, πριν από ή και μετά την έναρξη της συμβίωσής τους. Τα παιδιά αυτά, θετά ή φυσικά, συμβιούν με το ομόφυλο ζεύγος ανεξάρτητα από τη νομική αναγνώριση του συγκεκριμένου τύπου συμβίωσης. Υπό τις διατάξεις του ψηφισθέντος νόμου, τα παιδιά θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν ποικίλα νομικά και πραγματικά προβλήματα από την έλλειψη έννομης σχέσης με τον συμβίο ή τη συμβία του νομικού ή φυσικού γονέα τους, καθώς εκείνος/η δεν θα διαθέτει νομική δυνατότητα να επιληφθεί των συμφερόντων τους στο πλαίσιο οποιασδήποτε διαδικασίας. Ως προς τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, ο Συνήγορος του Πολίτη επαναλαμβάνει την θέση του για άμεση θέσπιση γρήγορων, διαφανών και εύκολα προσβάσιμων διαδικασιών αλλαγής των στοιχείων αστυνομικής ταυτότητας και λοιπών εγγράφων ταυτοποίησης των διεμφυλικών ατόμων σύμφωνα με το ψήφισμα 2048/2015 της ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Διάσκεψης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Τέλος η ανεξάρτητη αρχή τονίζει ότι, παρά τις προσπάθειες για εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου, ομόφυλα ζευγάρια και διεμφυλικά άτομα εξακολουθούν να υφίστανται διακρίσεις και να γίνονται θύματα αρνητικών στερεοτύπων, προκαταλήψεων ακόμα και βίαιων επιθέσεων. Για τον λόγο αυτό καλεί όλους του αρμόδιους φορείς να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα τόσο για την διερεύνηση αυτών των περιστατικών, την προστασία των θυμάτων και την απόδοση ευθυνών στους δράστες, πράγμα εξαιρετικά κρίσιμο για την αποφυγή ανάλογων περιστατικών στο μέλλον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις