zio10 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Μα όταν δίνουν για υιοθεσία κάποιο παιδάκι νούμερα εξετάζουν έτσι κι αλλιώς. Δε μετράνε το μητρικό ένστικτο της όποιας κυρίας ώστε να την διαλέξουν ή να την απορρίψουν. Επίσης, ποιο μητρικό ένστικτο διακρίνουν σε έναν κύριο που θέλει να υιοθετήσει παιδί μόνος του από τη στιγμή που ο νόμος του το επιτρέπει; Σου είπα ότι δεν το ήξερα αυτό. Για μένα θα έπρεπε να έχουν απόλυτη προτεραιότητα τα ζευγάρια. Ο νόμος σε λίγο πιθανό να επιτρέψει και την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Δεν μου λέει κάτι και ούτε μπορώ να κάνω κάτι, απλά δεν θα συμφωνώ με αυτό το νόμο.
suffocater Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Και? Ισχυει για ολες τις μαναδες δηλαδη? Δεν ισχυριστικα οτι ισχυει για ολες τις μανάδες.Προφανώς. ισχυριστικα πως υπάρχουν πολλα παραδειγματα που το "αυταποδεικτο",για καποιους,"μανα ειναι μονο μια",δεν ειναι και τόσο βάσιμο. Αυτό.
deesnider Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Καλά στη φύση δε συναντώνται πουθενά ορφανοτροφεία (σχολεία/νοσοκομεία κλπ.) να τα γκρεμίσουμε; Τα ορφανοτροφεία αποτελούν εναλλακτική λύση, προκειμένου τα παιδιά που δεν έχουν τους γονείς τους παρόντες, να μη μεγαλώσουν στο δρόμο, να μην τους λείψει η περίθαλψη και η τροφή, να μην εκτίθενται σε κινδύνους και δε συναντώνται αλλού στη φύση, διότι δεν είναι δημιουργήματα ενστικτώδους διαδικασίας, αλλά οργανωτικής δομής και πρόνοιας, η οποία στο συγκεκριμένο επίπεδο απουσιάζει από τις κοινωνίες των υπόλοιπων θηλαστικών. Άσε που δημιουργούνται εξ αρχής ως προσωρινή λύση. Δε μιλάμε για τρύπα στη λογική, μιλάμε για κρατήρα. Ξανά: Δεν πειράζει, πλάκα έχει! Νταξ,αν θες να παιξεις με τις λεξουλες,παιξε. Ας το πω αλλιως τοτε. Μπορεις να θεωρείς ο,τι θες,δεν θα πεισεις κανέναν αλλον με αυτόν τον τρόπο ομως. Αυτή η πλάκα που έχετε ορισμένοι και φαντάζεστε ότι όποιος διαφωνεί μαζί σας, έχει κάνα βαρύ νταλκά να σας ...πείσει, δεν έχει ταίρι πάντως! Επίσης,το να συγκρίνουμε τι γίνεται στην φύση και να το χρησιμοποιούμε ως επιχείρημα μονο οποτε μας βολεύει,ενω πηγαινουμε κοντρα στην φυση ολες τις υπολοιπες,κατα το δοκουν,ειναι τουλαχιστον αστείο.Εκτός αν δεν έχεις βαλει ποτε προφυλακτικο και τα ριχνεις ολα μέσα,οπως ακριβως σε προοριζε η φυση να κανεις. Εκει δεν μας ενοχλει η αποκλειστικοτητα? Σαφώς και έχω χρησιμοποιήσει προφυλακτικό. Επίσης έχω ακολουθήσει και φαρμακευτικές αγωγές, αντί να ψοφήσω από κάποια αρρώστια όπως όρισε η φύση. Άσε που βουρτσίζω και τα δόντια μου, κοροϊδεύοντας τη φύση που έστειλε την τερηδόνα... ...δεν έχουν τέλος οι γελοίοι παραλληλισμοί, ε; Να 'σαι καλά να μας διασκεδάζεις. Εγώ παίζω με τις λέξεις... Αλλος ένας που μορφώθηκε στο ταξί. Εσύ που δε μορφώθηκες σε ταξί, για κάνε μας τη χάρη και παράθεσέ μας μία περίπτωση που αποδεικνύει την ισχύ τού αντίθετου. Μέχρι τότε, το ξιδάκι μόνο στη σαλάτα, μικρέ! 1
katergaris79 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Σου είπα ότι δεν το ήξερα αυτό. Για μένα θα έπρεπε να έχουν απόλυτη προτεραιότητα τα ζευγάρια. Ο νόμος σε λίγο πιθανό να επιτρέψει και την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Δεν μου λέει κάτι και ούτε μπορώ να κάνω κάτι, απλά δεν θα συμφωνώ με αυτό το νόμο. Μα φίλε μου δεν προσπαθώ να σου αλλάξω τη γνώμη. Ακριβώς όμως επειδή αργά ή γρήγορα ο νόμος θα το επιτρέψει, καλό θα είναι η κοινωνία (που κατά γενική ομολογία είναι αυτή που δημιουργεί τα προβλήματα σε τέτοιες καταστάσεις) να γίνει έστω πιο ανεκτική. Κι αν δεν γίνει, τουλάχιστον ας έχει τα κατάλληλα επιχειρήματα ώστε να προβάλει αντιρρήσεις. Τα ορφανοτροφεία αποτελούν εναλλακτική λύση, προκειμένου τα παιδιά που δεν έχουν τους γονείς τους παρόντες, να μη μεγαλώσουν στο δρόμο, να μην τους λείψει η περίθαλψη και η τροφή, να μην εκτίθενται σε κινδύνους και δε συναντώνται αλλού στη φύση, διότι δεν είναι δημιουργήματα ενστικτώδους διαδικασίας, αλλά οργανωτικής δομής και πρόνοιας, η οποία στο συγκεκριμένο επίπεδο απουσιάζει από τις κοινωνίες των υπόλοιπων θηλαστικών. Άσε που δημιουργούνται εξ αρχής ως προσωρινή λύση. Δε μιλάμε για τρύπα στη λογική, μιλάμε για κρατήρα. Ξανά: Δεν πειράζει, πλάκα έχει! Άρα μία εναλλακτική λύση για να μη μεγαλώσουν κάποια παιδιά μόνα τους, είναι τα ορφανοτροφεία που δεν συναντώνται στη φύση. Κοίτα που αν το ψάξουμε θα βρούμε πολλές εναλλακτικές για διάφορα προβλήματα που παρουσιάζονται και δεν έχουν βρει λύση άλλα ζωάκια στον πλανήτη. Σαφώς και έχω χρησιμοποιήσει προφυλακτικό. Επίσης έχω ακολουθήσει και φαρμακευτικές αγωγές, αντί να ψοφήσω από κάποια αρρώστια όπως όρισε η φύση. Άσε που βουρτσίζω και τα δόντια μου, κοροϊδεύοντας τη φύση που έστειλε την τερηδόνα... ...δεν έχουν τέλος οι γελοίοι παραλληλισμοί, ε; Να 'σαι καλά να μας διασκεδάζεις. Εγώ παίζω με τις λέξεις... Χμ, άρα τελικά ως περισσότερο νοήμονα όντα δεν ακολουθούμε με ευλάβεια (θα λέγαμε) ακριβώς ό,τι συμβαίνει στη φύση ε; ενδιαφέρον... 1
suffocater Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δε μιλάμε για τρύπα στη λογική, μιλάμε για κρατήρα. Ξανά: Δεν πειράζει, πλάκα έχει! Αυτή η πλάκα που έχετε ορισμένοι και φαντάζεστε ότι όποιος διαφωνεί μαζί σας, έχει κάνα βαρύ νταλκά να σας ...πείσει, δεν έχει ταίρι πάντως! Σαφώς και έχω χρησιμοποιήσει προφυλακτικό. Επίσης έχω ακολουθήσει και φαρμακευτικές αγωγές, αντί να ψοφήσω από κάποια αρρώστια όπως όρισε η φύση. Άσε που βουρτσίζω και τα δόντια μου, κοροϊδεύοντας τη φύση που έστειλε την τερηδόνα... ...δεν έχουν τέλος οι γελοίοι παραλληλισμοί, ε; Να 'σαι καλά να μας διασκεδάζεις. Εγώ παίζω με τις λέξεις... Nα δεις γελιο που προκαλεί οταν καποιος λεει οτι "συμφωνα με την δικια μου λογικη,ειναι αυταπόδεικτο". Ευτυχώς που η επιστημονικη κοινοτητα δεν λειτουργει με την γελοια λογική του καθενός,αλλα απαιτει αποδείξεις. Οσο για το αλλο,δεν κάνουμε δημοσκόπηση εδώ,φορουμ ειναι και κάνουμε συζήτηση. Αν δεν σε νοιαζει να πεισεις,οπως λες,(που ΔΕΝ φαινεται απ τα τελευταια 20 ποστ σου),δεν υπαρχει λογος να απαντήσεις ξανα. Το ειπες,θες ανδρογυνο,γεια. 2
zio10 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Μα φίλε μου δεν προσπαθώ να σου αλλάξω τη γνώμη. Ακριβώς όμως επειδή αργά ή γρήγορα ο νόμος θα το επιτρέψει, καλό θα είναι η κοινωνία (που κατά γενική ομολογία είναι αυτή που δημιουργεί τα προβλήματα σε τέτοιες καταστάσεις) να γίνει έστω πιο ανεκτική. Κι αν δεν γίνει, τουλάχιστον ας έχει τα κατάλληλα επιχειρήματα ώστε να προβάλει αντιρρήσεις. Προσωπικά εννοείται ότι δεν θα δω υποτιμητικά ένα τέτοιο παιδί ή ότι δεν θα με επηρεάσει σε κάτι. Ούτε θα το κρίνω ή οτιδήποτε. Απλά θα συνεχίσω να θεωρώ πιο σωστό και καλύτερο για τα ίδια τα παιδιά να μεγαλώνουν με έναν άντρα και μια γυναίκα. Με την ευκαιρία αυτού που είπε ο suffocater, θα σταματήσω κι εγώ να γράφω τα ίδια και τα ίδια. Δεν υπάρχει λόγος, είπαμε ο καθένας τι πιστεύει, ας γίνει ό,τι νομίζουν καλύτερο αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις. Καλή συνέχεια να έχετε! 3
φιρίκι Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Τη γνώμη μου την έχω θέσει πάρα πολλές φορές, όπως έχω εξηγήσει και το γιατί είναι αδύνατη η υποκατάσταση τής σχέσης μάνας - πατέρα - παιδιού, μ' εκείνη τής σχέσης δύο ανδρών, ή δύο γυναικών με το παιδί: Διότι η μάνα, όπως και ο πατέρας, είναι έννοιες/ιδιότητες που δεν παίρνουν στάλα νερό, ούτε όσο αφορά την ερμηνεία τους, ούτε όσο αφορά την επίδρασή τους στο παιδί. Κοινώς, όσο και να κοπανιέται κάποιος, ένας άνδρας δε μπορεί να αγαπήσει ή να καθοδηγήσει όπως μια μητέρα (με τον ίδιο τρόπο εννοώ, όχι ...ποσοτικά), ούτε μια γυναίκα όπως ένας πατέρας. Είναι η ίδια η φύση που το καθιστά ανέφικτο: Σκέφτονται, νιώθουν, λειτουργούν διαφορετικά και θέτουν διαφορετικά τις προτεραιότητές τους. Ξανά: Είναι η προσωπική μου θέση και γνώμη, η οποία είναι αυταπόδεικτη σύμφωνα με το δικό μου σκεπτικό. Διαφωνείς; Μαγκιά και δικαίωμά σου. Σ' ενοχλεί το ότι την εξωτερικεύω; (δεν αναρωτιέμαι, φαίνεται από μόνο του) Τι να κάνουμε τώρα; Κι εμένα μ' ενοχλούν διάφορα, αλλά ζώ με την ενόχληση. Το σημείο, τώρα, όπου φαίνεται ότι ....θέλω(!) να μού κάνετε τεμενάδες, μόνο εσύ το είδες κάπου. Η διαφορά βγάζει μάτι, αλλά άμα δε θέλει κάποιος να τη δει, δεν τη βλέπει όσο κι αν τού την τρίβεις στη μάπα: Το ομόφυλο ζευγάρι είναι εκ φύσεως, οργανικά αδύνατο να τεκνοποιήσει (δεν αναφέρομαι σε παρένθετους γονείς, μην τα μπλέξεις...) Δεν είναι ότι υπήρχε η φυσική πρόβλεψη, αλλά κάτι στράβωσε στην πορεία, σε κάποιες περιπτώσεις: Δεν υπήρχε ποτέ η δυνατότητα (όπως δεν πετούν, ούτε ποτέ δεν πετούσαν τα γαϊδούρια, αλλά κάποιοι επιμένουν ότι πετούν...) Το ιατρικό πρόβλημα όμως, που μπορεί να καταστήσει ανίκανο για τεκνοποίηση ένα ετερόφυλο ζευγάρι, είναι κάτι το οποίο μπορεί να εμφανιστεί και στην πορεία, ακόμα και λόγω αρρώστιας ή τραυματισμού. Ακόμα και για εκείνους δε, που γεννήθηκαν με το πρόβλημα, μέχρι να το διαπιστώσουν/επιβεβαιώσουν ιατρικά, η φυσική προεργασία τής ιδέας για αναπαραγωγή στο μυαλό και στο συναίσθημα, υπάρχει και καλλιεργείται ως δεδομένη. Η γυναίκα π.χ. που θέλει να κάνει παιδί και διαπιστώνει ότι αδυνατεί λόγω επιπλοκής, δε σταματάει να το θέλει. Συνεχίζει το ίδιο έντονα, διότι αυτή είναι η φύση της. Γι' αυτό και λειτουργεί ως μητέρα, χωρίς καμία διαφορά, απέναντι στο πιθανό θετό της παιδί. Αυτή είναι η διαφορά, τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα. Το ότι κάποιοι δεν τη βλέπουν, ή δε θέλουν να την αποδεχθούν, ούτε μ' ενοχλεί πουθενά, ούτε αλλάζει την πραγματικότητα. Όσο για την καραμέλα περί ιδρυμάτων, τα είπαμε, τα ξαναείπαμε, μάλλιασε η γλώσσα μας, αλλά κάποιοι παραμένουν κολλημένοι στα κολλήματά τους. Ξανά (τσάμπα είναι) : Υπάρχουν πάρα πολλά ετερόφυλα ζευγάρια που είναι σε αναμονή να κριθούν κατάλληλα για να υιοθετήσουν. Τόσα πολλά, ώστε το εικονικό δίλημμα «τι προτιμάς, gay ζευγάρι, ή ίδρυμα», που θέτουν ορισμένοι, μόνο ως ανόητο μπορεί να εκληφθεί και να αντιμετωπιστεί. Τα ρέστα μου στη δεύτερη. Το ποιους θυμίζει τώρα...στον καθένα μας μπορεί να θυμίζει κάποιους άλλους. Κι εσύ μάθε τι σημαίνει ξεροκέφαλος, κολλημένος και παρωπιδοφόρος. Εύκολο είναι: Κοίτα στον καθρέφτη. Ακόμα και τη βλακεία που αναφέρεις να αντικρίσεις εκεί μέσα, μην ανησυχείς, δε θα νιώσεις την ανάγκη να την πολεμήσεις. Φιλικά θα τη δεις. Εδέησες να δώσεις πιο εμπεριστατωμένη απάντηση απο το έτσι είναι. Εκτακτα. Καταλαβαίνω τι λες για τα δυο φύλα και την αλληλεπίδραση με τα παιδιά και εν μέρει συμφωνώ. Εκτός απο την φύση μας όμως, εμάς τους ανθρώπους μας βάζουν σε καλούπια και οι λεγόμενες κοινωνικές κατασκευές. Την ύπαρξη αυτών την δεχόμαστε ή μπα; Οι κοινωνικές αυτές κατασκευές λοιπόν επιβάλλουν οτι ο σωστός ο άντρας είναι έτσι και η σωστή η γυναίκα γιουβέτσι. Αγνοείς παντελώς την δυναμική που αναπτύσσει το ανθρωπινο πνεύμα (ή δεν έχεις γνωρίσει γυναίκες με μεταφορικά @.....@ και άντρες με ευαισθησίες, πράγμα πολύ πιθανό όσο και ατυχές). Με λίγα λόγια, σε 'σένα μάλλον φαντάζει ακατανόητο το εύρος και το βάθος των συναισθημάτων που μπορεί να αισθανθεί ένα νοήμον ανθρώπινο ον και καλύπτεις την αβεβαιότητα που σου προκαλεί αυτό το εύρος με στερεότυπα. Δεν έχω πρόβλημα με την αντίθετη άποψη, άλλοι κανιβαλίζουν εδω μέσα. Για τα βιολογικά της γέννας, μια χαρά την βλέπω την διαφορά. Αν όμως το επιχείρημα είναι οτι δυο αδερφές/τριβάδες δεν μπορούν, απο την φύση, να κάνουν παιδιά και άρα γιατί να παίρνουν παιδιά απο τα ορφανοτροφεία, τότε γιατί να πάρει ο άλλος/η άλλη που δεν μπορεί λόγω στειρότητος/ατυχήματος. Δεν πα' να το επιθυμεί διακαώς απο παιδί; Ρωτάει κανείς την αδερφή/τριβάδα για το εάν θέλει παιδιά; Εάν όχι, γιατί; Για το εικονικό δίλημμα, συμφωνούμε. Οι κακεντρέχειες στο τέλος δεν με αφορούν. 2
deesnider Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Για τα ομόφυλα ζευγάρια που ήδη μεγαλώνουν από κοινού το παιδί του ενός, να αναγνωριστούν ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις απέναντι στο παιδί και για τον άλλον ή μπα; 1. Είναι ευθύνη, ζήτημα και αρμοδιότητα τού νομοθέτη να το ορίσει και να αποφασίσει γι' αυτό. Εγώ δεν είμαι νομοθέτης, ούτε επιθυμώ να είμαι, οπότε η γνώμη μου δεν είναι παρά ...γνώμη μου, χωρίς ισχύ να επηρεάσει το τι θα συμβεί εν προκειμένω. Αν τη ζητάς παρ' όλα αυτά, ιδού: Το μεγάλωμα ενός παιδιού υπό τη συγκεκριμένη πραγματικότητα είναι λάθος και κακώς επιτρέπεται να συμβαίνει. Το ίδιο αντίθετος είμαι, σε περίπτωση που έχει σημασία για την κουβέντα και στη δυνατότητα που παρέχει ο νόμος σ' ένα άτομο μόνο του, είτε άντρα είτε γυναίκα, να υιοθετήσει. 2, Αυτό, που πηδάς απ' το ένα ζήτημα στο άλλο, θα τραβήξει για πολύ; Απλά για να ξέρω αν θα απαντώ. 1
katergaris79 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 1. Είναι ευθύνη, ζήτημα και αρμοδιότητα τού νομοθέτη να το ορίσει και να αποφασίσει γι' αυτό. Εγώ δεν είμαι νομοθέτης, ούτε επιθυμώ να είμαι, οπότε η γνώμη μου δεν είναι παρά ...γνώμη μου, χωρίς ισχύ να επηρεάσει το τι θα συμβεί εν προκειμένω. Αν τη ζητάς παρ' όλα αυτά, ιδού: Το μεγάλωμα ενός παιδιού υπό τη συγκεκριμένη πραγματικότητα είναι λάθος και κακώς επιτρέπεται να συμβαίνει. Το ίδιο αντίθετος είμαι, σε περίπτωση που έχει σημασία για την κουβέντα και στη δυνατότητα που παρέχει ο νόμος σ' ένα άτομο μόνο του, είτε άντρα είτε γυναίκα, να υιοθετήσει. Άρα με λίγα λόγια είναι προτιμότερο για εσένα να μείνει ένα παιδί σε ένα ίδρυμα (με τα γνωστά και αποδεδειγμένα προβλήματα που προκαλεί η ιδρυματοποίηση) παρά να υιοθετηθεί από μια οικογένεια που δεν είναι "Άντρας-Γυναίκα" παρόλο που (αποδεδειγμένα επίσης) δεν είναι η μοναδική μορφή οικογένειας που μπορεί να μεγαλώσει ένα παιδί απροβλημάτιστα. Καλά κατάλαβα; 1
Soufesis Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Εδέησες να δώσεις πιο εμπεριστατωμένη απάντηση απο το έτσι είναι. Εκτακτα. Καταλαβαίνω τι λες για τα δυο φύλα και την αλληλεπίδραση με τα παιδιά και εν μέρει συμφωνώ. Εκτός απο την φύση μας όμως, εμάς τους ανθρώπους μας βάζουν σε καλούπια και οι λεγόμενες κοινωνικές κατασκευές. Την ύπαρξη αυτών την δεχόμαστε ή μπα; Οι κοινωνικές αυτές κατασκευές λοιπόν επιβάλλουν οτι ο σωστός ο άντρας είναι έτσι και η σωστή η γυναίκα γιουβέτσι. Αγνοείς παντελώς την δυναμική που αναπτύσσει το ανθρωπινο πνεύμα (ή δεν έχεις γνωρίσει γυναίκες με μεταφορικά @.....@ και άντρες με ευαισθησίες, πράγμα πολύ πιθανό όσο και ατυχές). Με λίγα λόγια, σε 'σένα μάλλον φαντάζει ακατανόητο το εύρος και το βάθος των συναισθημάτων που μπορεί να αισθανθεί ένα νοήμον ανθρώπινο ον και καλύπτεις την αβεβαιότητα που σου προκαλεί αυτό το εύρος με στερεότυπα. Δεν έχω πρόβλημα με την αντίθετη άποψη, άλλοι κανιβαλίζουν εδω μέσα. Για τα βιολογικά της γέννας, μια χαρά την βλέπω την διαφορά. Αν όμως το επιχείρημα είναι οτι δυο αδερφές/τριβάδες δεν μπορούν, απο την φύση, να κάνουν παιδιά και άρα γιατί να παίρνουν παιδιά απο τα ορφανοτροφεία, τότε γιατί να πάρει ο άλλος/η άλλη που δεν μπορεί λόγω στειρότητος/ατυχήματος. Δεν πα' να το επιθυμεί διακαώς απο παιδί; Ρωτάει κανείς την αδερφή/τριβάδα για το εάν θέλει παιδιά; Εάν όχι, γιατί; Για το εικονικό δίλημμα, συμφωνούμε. Οι κακεντρέχειες στο τέλος δεν με αφορούν. Δυστυχώς κανένας δεν ρωτάει τα παιδιά. Όση αγάπη και να του δώσει ένα ομόφυλο ζευγάρι ένα παιδί μεγαλώνοντας θα τραβήξει μεγαλύτερο λούκι είτε στο σχολείο στις παρέες στη γειτονιά κτλ. Τα ιδρύματα δεν έχουν μόνο βρέφη, ας πάει κάποιος σε ένα παιδί 4 5 χρονών να ρωτήσει αν θέλει να μεγαλώνει με 2 μπαμπάδες ή με ένα μπαμπά και μια μαμά.
katergaris79 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δυστυχώς κανένας δεν ρωτάει τα παιδιά. Όση αγάπη και να του δώσει ένα ομόφυλο ζευγάρι ένα παιδί μεγαλώνοντας θα τραβήξει μεγαλύτερο λούκι είτε στο σχολείο στις παρέες στη γειτονιά κτλ. Τα ιδρύματα δεν έχουν μόνο βρέφη, ας πάει κάποιος σε ένα παιδί 4 5 χρονών να ρωτήσει αν θέλει να μεγαλώνει με 2 μπαμπάδες ή με ένα μπαμπά και μια μαμά. 1. Άρα πρέπει να αλλάξουν οι νοοτροπίες στα σχολεία, στις παρέες, στη γειτονιά κλπ. συμφωνώ. 2. Αν πάει κάποιος σε ένα παιδί 4-5 χρόνων στην Ελλάδα και το ρωτήσει αν θέλει να μεγαλώσει με έναν μπαμπά και μια μαμά λευκούς ή με έναν μπαμπά και μια μαμά μαύρους και το παιδί διαλέξει τους λευκούς, να απαγορευτεί στα μαύρα ετερόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά. Λογικό. 1
Ψιτ Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 "Ε μα, εγώ είμαι ρατσιστής? Αυτός είναι κωλο αράπης..." Γιάννης ιωαννίδης υφυπουργός πολιτισμού.
Soufesis Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 1. Άρα πρέπει να αλλάξουν οι νοοτροπίες στα σχολεία, στις παρέες, στη γειτονιά κλπ. συμφωνώ. 2. Αν πάει κάποιος σε ένα παιδί 4-5 χρόνων στην Ελλάδα και το ρωτήσει αν θέλει να μεγαλώσει με έναν μπαμπά και μια μαμά λευκούς ή με έναν μπαμπά και μια μαμά μαύρους και το παιδί διαλέξει τους λευκούς, να απαγορευτεί στα μαύρα ετερόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά. Λογικό. Δεν μίλησα για νομοθεσία και τι να απαγορευτεί απλά για το τι ζητάει και προτιμά ένα παιδί που είναι και το ζητούμενο. Ο σκοπός της υιοθεσία σε περίπτωση που δεν το έχουν καταλάβει μερικοί δεν είναι να γίνουν χαρούμενοι όσοι δεν μπορούν να αποκτήσουν ούτε να θεωρηθεί νίκη της LGBT κοινότητας για την καταπίεση που ορισμένοι βίωσαν αλλά η προστασία του ίδιου του παιδιού. Όσο και να αλλάξει η νοοτροπία στις παιδικές ηλικίες δεν υπάρχει τακτ και το παιδί θα σχολιάσει ό,τι δει και ας είναι κάτι που και οι ίδιοι οι γονείς να το αποδέχονται. Θα μάθει ότι τα παιδιά έρχονται στον κόσμο από ένα μπαμπά και μια μαμά ενώ αυτός δεν έχει. Επίσης θα πρέπει από πολύ μικρή ηλικία να μάθει ότι οι άνθρωποι που σε έφεραν στον κόσμο είτε δεν ζουν ή ήταν ανάξιοι να σε μεγαλώσουν. Όλα αυτά είναι πολύ μεγάλα πλήγματα για να μπορεί να τα διαχειριστεί ένα παιδί σε τόσο μικρή ηλικία. 2
katergaris79 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δεν μίλησα για νομοθεσία και τι να απαγορευτεί απλά για το τι ζητάει και προτιμά ένα παιδί που είναι και το ζητούμενο. Ο σκοπός της υιοθεσία σε περίπτωση που δεν το έχουν καταλάβει μερικοί δεν είναι να γίνουν χαρούμενοι όσοι δεν μπορούν να αποκτήσουν ούτε να θεωρηθεί νίκη της LGBT κοινότητας για την καταπίεση που ορισμένοι βίωσαν αλλά η προστασία του ίδιου του παιδιού. Όσο και να αλλάξει η νοοτροπία στις παιδικές ηλικίες δεν υπάρχει τακτ και το παιδί θα σχολιάσει ό,τι δει και ας είναι κάτι που και οι ίδιοι οι γονείς να το αποδέχονται. Θα μάθει ότι τα παιδιά έρχονται στον κόσμο από ένα μπαμπά και μια μαμά ενώ αυτός δεν έχει. Επίσης θα πρέπει από πολύ μικρή ηλικία να μάθει ότι οι άνθρωποι που σε έφεραν στον κόσμο είτε δεν ζουν ή ήταν ανάξιοι να σε μεγαλώσουν. Όλα αυτά είναι πολύ μεγάλα πλήγματα για να μπορεί να τα διαχειριστεί ένα παιδί σε τόσο μικρή ηλικία. Ούτε εγώ μίλησα για νομοθεσία. Απλώς ανέφερα πως το παιδί θα διαλέξει ό,τι του έχει εντυπωθεί ως "φυσιολογικό". Άλλο το "φυσιολογικό" για ένα παιδί στην Ελλάδα, άλλο στην Κένυα, άλλο στο Σαν Φρανσίσκο. Επίσης, ποιος σου είπε ότι ένα gay άτομο δεν μπορεί να αποκτήσει παιδί; γιατί να μην έχει την επιλογή όμως να βοηθήσει ένα παιδί που λόγω κάποια ατυχίας βρέθηκε στο ίδρυμα; Τέλος, ένα παιδί που δεν του έχουν μάθει να φέρεται, θα σχολιάσει τον ανάπηρο, τον εύσωμο, τον μαύρο και ό,τι τέλος πάντων ξεφεύγει από το "φυσιολογικό" έτσι όπως το έχει στο μυαλό του. Με τη διαφορά ότι αυτή η εικόνα του "φυσιολογικού" δεν υπάρχει στο μυαλό του όταν γεννιέται, άλλοι του τη φτιάχνουν, γι' αυτό και διαφέρει ανάλογα τον τόπο ή τον χρόνο που μεγαλώνει κάποιος. 1
deesnider Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Nα δεις γελιο που προκαλεί οταν καποιος λεει οτι "συμφωνα με την δικια μου λογικη,ειναι αυταπόδεικτο". Ευτυχώς που η επιστημονικη κοινοτητα δεν λειτουργει με την γελοια λογική του καθενός,αλλα απαιτει αποδείξεις. Καλά κάνει και απαιτεί αποδείξεις, αυτή είναι η δουλειά της. Η δική μου δουλειά είναι να δέχομαι αυτό που θεωρώ σωστό και να απορρίπτω αυτό που θεωρώ λάθος. Αν προσπαθήσω επιβάλλω το δικό μου σωστό και να απαγορεύσω το δικό μου λάθος, θα έχω να λογοδοτήσω και καλά θα κάνει όποιος προσπαθήσει να με περιορίσει. Δεν το έχω σκοπό όμως, οπότε... Αν δεν σε νοιαζει να πεισεις,οπως λες,(που ΔΕΝ φαινεται απ τα τελευταια 20 ποστ σου),δεν υπαρχει λογος να απαντήσεις ξανα.Το ειπες,θες ανδρογυνο,γεια. Μια επαναστατική λειτουργία τού forum, που λέγεται λίστα αγνόησης, την ξέρεις; Γι' αυτό υπάρχει: Για να μη βλέπεις αυτά που δε σ' αρέσουν και συγχύζεσαι. Το ενδεχόμενο να πάψω να απαντώ επειδή σε κάποιους δεν αρέσουν οι απαντήσεις μου, δεν παίζει, οπότε όντως «γεια»... Άρα με λίγα λόγια είναι προτιμότερο για εσένα να μείνει ένα παιδί σε ένα ίδρυμα (με τα γνωστά και αποδεδειγμένα προβλήματα που προκαλεί η ιδρυματοποίηση) παρά να υιοθετηθεί από μια οικογένεια που δεν είναι "Άντρας-Γυναίκα" παρόλο που (αποδεδειγμένα επίσης) δεν είναι η μοναδική μορφή οικογένειας που μπορεί να μεγαλώσει ένα παιδί απροβλημάτιστα. Καλά κατάλαβα; Κατάλαβες κατά το ήμισυ. Βλέπεις, τα ιδρύματα στα οποία αναφέρεσαι, δεν είναι τα κολαστήρια που έχεις στο μυαλό σου. Αυτού ισχύοντος λοιπόν, ναι, είναι απείρως προτιμότερο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις