AtiX Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Το "ομοφοβικός" είναι μία λέξη που φτιάχτηκε για να αποφεύγεις μία συζήτηση όταν δε σε βολεύει. Τα άλλα είναι να' χαμε να λέγαμε. Το οποίο το στηρίζεις που?
iordanis77 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Το "ομοφοβικός" είναι μία λέξη που φτιάχτηκε για να αποφεύγεις μία συζήτηση όταν δε σε βολεύει. Τα άλλα είναι να' χαμε να λέγαμε. Συνηθως ετσι λενε οι ομοφοβικοι Ωραία. Από το να έχει ένα παιδί δύο μαμάδες ή δύο μπαμπάδες και να το θεωρεί αυτό φυσιολογικό (ή να τους μιμείται κιόλας, αφού τα παιδιά θαυμάζουν τους γονείς και προσπαθούν να τους αντιγράφουν) εγώ δεν το θεωρώ σωστό και λογικό. Επίσης, απλά πράγματα όπως το να ρωτήσουν το παιδί ας πούμε πως λένε τη μαμά σου και πως λένε το μπαμπά σου μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα και να φέρουν το παιδί σε δύσκολη θέση. Oι gay γονεις οφειλουν να εξηγησουν στο παιδι οτι κανονικα υπαρχει μια μαμα και ενας μπαμπας, αλλα στη παρουσα περισταση δεν ειναι ετσι. Ετσι κι αλλιως συμβαινει συχνα ο ενας γονιος τoυ straight ζευγαριου να πεθανει ή να εξαφανιστει. Ειναι προτιμοτερο να σε προσεχουν δυο ατομα, αντι για ενα. Σε δυσκολη θεση δε θα ερθει γιατι θα το εχουν δασκαλεψει τι να πει.
zio10 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Συνηθως ετσι λενε οι ομοφοβικοι Oι gay γονεις οφειλουν να εξηγησουν στο παιδι οτι κανονικα υπαρχει μια μαμα και ενας μπαμπας, αλλα στη παρουσα περισταση δεν ειναι ετσι. Ετσι κι αλλιως συμβαινει συχνα ο ενας γονιος τoυ straight ζευγαριου να πεθανει ή να εξαφανιστει. Ειναι προτιμοτερο να σε προσεχουν δυο ατομα, αντι για ενα. Σε δυσκολη θεση δε θα ερθει γιατι θα το εχουν δασκαλεψει τι να πει. Μπορεί να είναι κι έτσι, εγώ τη γνώμη μου λέω. Και όπως είπα, για μένα είναι θεωρητικό το θέμα και στην ουσία δεν έχει λόγο ύπαρξης. Δεν είναι ότι χάθηκαν τα ετερόφυλα ζευγάρια δηλαδή και η μόνη επιλογή είναι τα ομόφυλα.
Lanike71 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Το οποίο το στηρίζεις που? Το οποίο στηρίζω στο φασισμό που καταφεύγει ο αδύναμος (στην περίπτωση είναι η κοινότητα των γκέι) για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην πίεση της συζήτησης. Και ξαναλέω, δε μιλάμε πλέον για το αν επιτρέπεται ο γκέι να ανεβαίνει σε λεωφορείο , αλλά για το αν επιτρέπεται να υιοθετήσει.
AtiX Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Το "ομοφοβικός" είναι μία λέξη που φτιάχτηκε για να αποφεύγεις μία συζήτηση όταν δε σε βολεύει. Τα άλλα είναι να' χαμε να λέγαμε. Το οποίο στηρίζω στο φασισμό που καταφεύγει ο αδύναμος (στην περίπτωση είναι η κοινότητα των γκέι) για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην πίεση της συζήτησης. Κάτσε φίλε μου γιατί η όλη σου φράση, μου κάνει λίγο σούπα... α) Η ομοφοβία είναι μια όψη του ρατσισμού! Δεν είναι μια λέξη που φτιάχτηκε για να αποστομώσει κάποιον ή να αντικαταστήσει επιχειρήματα... Ελπίζω να μην λες το ίδιο και για τον ρατσισμό... β) Φασισμός είναι το αποφασίζω και διατάζω... Που είδες το αποφασίζω και που το διατάζω? γ) Που αντιλήφθηκες την αδυναμία της LGBT κοινότητας στην διεκδίκηση των ίσων δικαιωμάτων και την έλλειψη επιχειρημάτων ώστε να καταφεύγει στην δημιουργία φανταστικών λέξεων ώστε να αντικρούσει τις παπαρολογίες του κάθε καθυστερημένου? δ) Ελπίζω να μπορείς να ξεχωρίσεις σε μια συζήτηση πως χρησιμοποιείτε η κάθε λέξη... δεν είναι κακό να αποδεχτούν ορισμένοι την ομοφοβία τους, όπως εμείς την ομοφυλοφιλία... Και ξαναλέω, δε μιλάμε πλέον για το αν επιτρέπεται ο γκέι να ανεβαίνει σε λεωφορείο , αλλά για το αν επιτρέπεται να υιοθετήσει. Για πες μου τα κριτήρια που θα πρέπει να έχει μια οικογένεια για να μπορέσει να υιοθετήσει ένα παιδί... Έτσι για να μπορέσω να καταλάβω την διαφορετικότητα των δυο παραδειγμάτων σου... 1
Lanike71 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Για πες μου τα κριτήρια που θα πρέπει να έχει μια οικογένεια για να μπορέσει να υιοθετήσει ένα παιδί... Έτσι για να μπορέσω να καταλάβω την διαφορετικότητα των δυο παραδειγμάτων σου... Στα 3 πρώτα που γράφεις δεν τα παραθέτω καν. Το ίδιο εννοούμε, απλά το μεταφράζεις αλλιώς. Για το δ, καλά δε μιλάμε. Όλοι πρέπει να έχουν ένα "κουσούρι" για να μπορούμε να μιλάμε επί ίσοις όροις. Σε αυτό που λες τώρα, είναι γιατί να δοθεί ένας ρόλος σε κάποιον ο οποίος εκ των προτέρων δεν έχει φτιαχτεί για αυτόν. Ούτε η μάνα μπορεί να αντικατασταθεί από άνδρα αλλά ούτε και ο πατέρας από γυναίκα. Για ρώτα παιδιά χωρισμένων ή νεκρών γονιών που μεγάλωσαν με έναν από τους δύο γονείς. Ακόμα και παιδιά που μεγάλωσαν σε στενό συγγενικό περιβάλλον (παππούδες,γιαγιάδες) ομολογείται ότι έχουν μείνει "κουσούρια". Άραγε αυτά τα παιδιά δεν είχαν αγάπη; Τι λες εσύ; Είναι σα να δείχνεις ως επιλογή το επάγγελμα της πόρνης σε ένα κορίτσι που το απασχολεί το επαγγελματικό του μέλλον.Το ότι είναι μία από τις επιλογές (για να μην πεινάσεις), δε σημαίνει ότι εκ των πραγμάτων πρέπει να το κοιτάς. 2
AtiX Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Στα 3 πρώτα που γράφεις δεν τα παραθέτω καν. Το ίδιο εννοούμε, απλά το μεταφράζεις αλλιώς. Για το δ, καλά δε μιλάμε. Όλοι πρέπει να έχουν ένα "κουσούρι" για να μπορούμε να μιλάμε επί ίσοις όροις. Σε αυτό που λες τώρα, είναι γιατί να δοθεί ένας ρόλος σε κάποιον ο οποίος εκ των προτέρων δεν έχει φτιαχτεί για αυτόν. Ούτε η μάνα μπορεί να αντικατασταθεί από άνδρα αλλά ούτε και ο πατέρας από γυναίκα. Για ρώτα παιδιά χωρισμένων ή νεκρών γονιών που μεγάλωσαν με έναν από τους δύο γονείς. Ακόμα και παιδιά που μεγάλωσαν σε στενό συγγενικό περιβάλλον (παππούδες,γιαγιάδες) ομολογείται ότι έχουν μείνει "κουσούρια". Άραγε αυτά τα παιδιά δεν είχαν αγάπη; Τι λες εσύ; Είναι σα να δείχνεις ως επιλογή το επάγγελμα της πόρνης σε ένα κορίτσι που το απασχολεί το επαγγελματικό του μέλλον.Το ότι είναι μία από τις επιλογές (για να μην πεινάσεις), δε σημαίνει ότι εκ των πραγμάτων πρέπει να το κοιτάς. Όχι φίλε μου δεν εννοούμαι το ίδιο... Το αντίθετο μάλιστα... δεν κρυβόμαστε ούτε πίσω από το δάκτυλο μας ούτε σε γενικότητες... Τα κριτήρια περιμένω, όπου να μου επιβεβαιώνουν ότι ο διαχωρισμός σου δεν γίνεται με βάση την σεξουαλικότητα των γονέων...
φιρίκι Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Kαλά οι λεγόμενοι regressives(οπισθοδρομικοί αριστεροί) λατρεύουν να μιλάνε και να κάνουν ατέλειωτες συζητήσεις για λέξεις και άχρηστες ορολογίες(φοβικός,ομοφοβικός,ξενοφοβικός) από το να ασχολούνται με την ουσία των θεμάτων.Πραγματικά δεν χορταίνουν. Ανοίξτε καλέ κανά καινούριο θέμα στο μπλα για ακόμα περισσότερες συζητήσεις και αναλύσεις για....λέξεις χαχαχα (φοβικός,ομοφοβικός,ξενοφοβικός... ) Θέλουν να σου βάζουν από πριν την ταμπέλα για να σε ελέγξουν,να ορίσουν τους όρους του παιχνιδιού γιατί μόνο έτσι ξέρουν να κερδίζουν τα debate.Bασικά απλά πετάνε τον χαρακτηρισμό και ''καθάρισαν''. Δηλαδή ο πίθηκος, η μαϊμού κι' ο γορίλας είναι το ίδιο πράμα, ένα και το αυτό. Αν οι λέξεις στερούνται νοήματος τότε γιατί υπάρχουν τόσες πολλές και σε τόσες πολλές διαφορετικές γλώσσες; Ενα απλό ουγκ δεν αρκεί; Οσο για το ποιοι θέλουν να ελέγχουν τους όρους του παιχνιδιού, ας το αφήσουμε καλύτερα, ανήκει σε άλλο νήμα αυτή η συζήτηση. Η ομοφοβία υπάρχει (όπως και η υψοφοβία) και είναι μια μορφή ρατσισμού. Περί φοβιών http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/search.html?lq=%CF%86%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CE%B1&sin=all Αλλά τι ξέρουν κι' οι γραφιάδες!
zio10 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Υψοφοβία υπάρχει, κλειστοφοβία υπάρχει, αγοραφοβία υπάρχει κλπ φοβίες. Ομοφοβία δεν υπάρχει.
Lanike71 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δηλαδή ο πίθηκος, η μαϊμού κι' ο γορίλας είναι το ίδιο πράμα, ένα και το αυτό. Ίσα-ίσα που εσείς το λέτε αυτό βαφτίζοντας τους πάντες "κατάλληλους γονείς".
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Υψοφοβία υπάρχει, κλειστοφοβία υπάρχει, αγοραφοβία υπάρχει κλπ φοβίες. Ομοφοβία δεν υπάρχει. Πολύ σωστό... 6
kostas_sl Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δηλαδή ο πίθηκος, η μαϊμού κι' ο γορίλας είναι το ίδιο πράμα, ένα και το αυτό. Αν οι λέξεις στερούνται νοήματος τότε γιατί υπάρχουν τόσες πολλές και σε τόσες πολλές διαφορετικές γλώσσες; Ενα απλό ουγκ δεν αρκεί; Οσο για το ποιοι θέλουν να ελέγχουν τους όρους του παιχνιδιού, ας το αφήσουμε καλύτερα, ανήκει σε άλλο νήμα αυτή η συζήτηση. Η ομοφοβία υπάρχει (όπως και η υψοφοβία) και είναι μια μορφή ρατσισμού. Περί φοβιών http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/search.html?lq=%CF%86%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CE%B1&sin=all Αλλά τι ξέρουν κι' οι γραφιάδες! Mα όταν κάποιος χαρακτηρίζεται ως ομοφοβικός,δε γίνεται ως ψυχολογική διάγνωση ενός είδους φοβίας(νομίζω δεν ανήκει καν στα είδη φοβίας έτσι κι'αλλιώς) αλλά γίνεται με σκοπό την τακτική ας μη γελιόμαστε.Την τακτική να κάνεις κάποιον να φανεί ''κατώτερος'',να τον ''ντροπιάσεις''(shame tactics). Aπό κει και πέρα αν εσυ είσαι μάρτυρας ''πραγματικών'' ομοφοβικών/ρατσιστικών συμπεριφορών μπορείς να αναφέρεις αυτά τα συγκεκριμένα παραδείγματα από να μιλάς γενικά για ομοφοβία. Αν και τι σχέση έχουν με ρατσισμό όλα αυτά,από πότε οι lgbti είναι ξεχωριστή ράτσα???
φιρίκι Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Mα όταν κάποιος χαρακτηρίζεται ως ομοφοβικός,δε γίνεται ως ψυχολογική διάγνωση ενός είδους φοβίας(νομίζω δεν ανήκει καν στα είδη φοβίας έτσι κι'αλλιώς) αλλά γίνεται με σκοπό την τακτική ας μη γελιόμαστε.Την τακτική να κάνεις κάποιον να φανεί ''κατώτερος'',να τον ''ντροπιάσεις''(shame tactics). Aπό κει και πέρα αν εσυ είσαι μάρτυρας ''πραγματικών'' ομοφοβικών/ρατσιστικών συμπεριφορών μπορείς να αναφέρεις αυτά τα συγκεκριμένα παραδείγματα από να μιλάς γενικά για ομοφοβία. Αν και τι σχέση έχουν με ρατσισμό όλα αυτά,από πότε οι lgbti είναι ξεχωριστή ράτσα??? https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A1%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82 Ρατσισμός ή φυλετισμός είναι η αντίληψη ότι οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίσοι μεταξύ τους, αλλά διαχωρίζονται σε ανώτερους και κατώτερους, διακρινόμενοι είτε από το χρώμα του δέρματος, είτε από την εθνικότητα, είτε από τη θρησκεία είτε από τον προσδιορισμό του φύλου κλπ. Το πιο συνηθισμένο είδος ρατσισμού, και αυτό που έχει δώσει την αρχική ονομασία στην λέξη, ιταλ. (ράτσα/ razza = φυλή), είναι ο φυλετικός ρατσισμός. Με βάση τον ορισμό απο την Wikipedia βλέπουμε πως το να πιστεύει κάποιος οτι συλλήβδην οι ομοφυλόφιλοι δεν κάνουν για ανάδοχοι γονείς εξαιτίας του ερωτικού τους προσανατολισμού λογίζεται ως μια μορφή ρατσισμού. Για κάποιους αρκεί αυτό το στοιχείο και μόνο, για να αρνηθούν να εξετάσουν την υπόθεση περαιτέρω. Αλλωστε, πού να σκοτιζόμαστε τώρα με λέξεις, έννοιες, ευαισθήσιες και άλλα τέτοια χαρούμενα, βγάζουν έναν γενικό φετφά και καθάρισαν. Κάποιοι άλλοι λέμε οτι δεν αρκεί μόνο αυτό για να κρίνεις το ποιόν ενός ανθρώπου. Κατά την γνώμη μου, τα shame tactics που λες και τα ανάλογα σοφίσματα δεν αντέχουν σε σοβαρό αντίλογο, ούτε επηρεάζουν σοβαρό ακροατήριο, ούτε πτοούν ανθρώπους με συγκροτημένη σκέψη. Η λέξη ομοφοβία https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CE%BC%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B2%CE%AF%CE%B1 περιγράφει μια κατάσταση, μια νοοτροπία. Τα εισαγωγικά στο "πραγματικών" σε τι χρησιμεύουν;
φιρίκι Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Ίσα-ίσα που εσείς το λέτε αυτό βαφτίζοντας τους πάντες "κατάλληλους γονείς". Ουγκ; Για την Ιστορία να προσθέσω οτι ναι μεν είμαι υπερ της έμπρακτης αναγνώρισης, απο τα κράτη και τις κοινωνίες των ανθρώπων, του δικαιώματος στον προσδιορισμό των ερωτικών προτιμήσεων κι' εντέλει του φύλου του κάθε προσώπου απο τον εαυτό του, ακόμη δε πως αντιλαμβάνομαι οτι η σεξουαλικότητα είναι ένα λεπτό, ευαίσθητο, προσωπικό ζήτημα, μυστήριο τραίνο και θέμα γούστου οπότε περί ορέξεως -κι' ας μου προξενούν απορία κάποια έξαλλα και κραυγαλέα πράγματα που έχω δει κατα καιρούς, όμως μέσα μου δεν έχω ακόμη ξεκάθαρη άποψη για το ζήτημα της υιοθεσίας, που όπως σωστά ειπώθηκε δεν είναι δικαίωμα, δίοτι πρόκειται για ζήτημα πολυπαραγοντικό, ανθρώπινο και κοινωνικό και άρα δύσκολα μετρήσιμο τεχνοκρατικά, πάνω απ' όλα όμως δίοτι είναι μεγάλη ευθύνη να μεγαλώνεις ένα παιδί, πολύ περισσότερο ένα ορφανό παιδί, άρα χρειάζεται να λάβουμε υπόψη διάφορους παράγοντες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις