SlickNick Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δεν νομίζω ότι έχει ιδιαίτερη σημασία αν τα gay άτομα μπορούν να αναπαραχθούν μεταξύ τους η να αναλύσουμε τι είναι φυσιολογικό και τι σημαίνει η λέξη. Προσωπικά είμαι υπέρ της υιοθεσίας αρκεί να γίνεται με τα ίδια αυστηρά κριτήρια που θα έπρεπε να υπάρχουν για όλους σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Το πρόβλημα όντως είναι κοινωνικό κάποιες φορές, δηλαδή μερικοί άνθρωποι θα φέρονται με έλλειψη σεβασμού προς το υιοθετημένο παιδί και τους γονείς, και αυτό θα αλλάξει σιγά σιγά. Απλά το πρόβλημα της κακής εικόνας που έχει η κοινωνία για τους ομοφυλόφιλους δημιουργείται σε μεγάλο βαθμό από τους ομοφυλόφιλους σούργελα που βγαίνουν στην τηλεόραση για να το παίξουν διαφορετικοί και να προκαλέσουν. Οι ίδιοι καραγκιόζηδες που νομίζουν ότι το gay pride είναι κάτι το θετικό και περνάνε μία αιώνια εφηβική "ζω για να προκαλώ" φάση κάνουν πολύ μεγάλο κακό στην εικόνα που έχει ο μέσος άνθρωπος για τους ομοφυλόφιλους. Και τους άντρες και τις γυναίκες. Αυτό θα αλλάξει μόνο αν αρχίσουν να βγαίνουν στο προσκήνιο ομοφυλόφιλοι άντρες και γυναίκες που είναι φυσιολογικά άτομα, ντυμένοι νορμάλ, που μιλάνε νορμάλ και που ζουν μία εντελώς φυσιολογική ζωή. 1
katergaris79 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Αυτό θα αλλάξει μόνο αν αρχίσουν να βγαίνουν στο προσκήνιο ομοφυλόφιλοι άντρες και γυναίκες που είναι φυσιολογικά άτομα, ντυμένοι νορμάλ, που μιλάνε νορμάλ και που ζουν μία εντελώς φυσιολογική ζωή. Συμφωνώ σχεδόν απόλυτα με το μήνυμά σου. Εκτός από το σημείο που παραθέτω. Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς με τη λέξη προσκήνιο αλλά φυσιολογικά gay άτομα που ζουν φυσιολογική ζωή υπάρχουν παντού. Είναι τόσο παντού που δεν ξεχωρίζουν, ακριβώς επειδή δε μοιάζουν με αυτούς που περιγράφεις ως "μη φυσιολογικούς". Ο λόγος που εστιάζονται πολλοί στους "μη φυσιολογικούς" (έτσι όπως το περιγράφεις) δεν ξέρω ποιος είναι και ομολογώ πως δεν έχω περιέργεια να τον μάθω. Αν πάντως με τη λέξη προσκήνιο εννοείς τα ΜΜΕ, προσωπικά από το λίγο που βλέπω τηλεόραση μόνο "μη φυσιολογικούς" βλέπω. Gay, Straight, Bi δεν έχει σημασία, αν οι άνθρωποι που βγαίνουν στα γνωστά κανάλια/sites/περιοδικά είναι "φυσιολογικοί" εγώ είμαι ο Πάπας. 1
SlickNick Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Συμφωνώ σχεδόν απόλυτα με το μήνυμά σου. Εκτός από το σημείο που παραθέτω. Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς με τη λέξη προσκήνιο αλλά φυσιολογικά gay άτομα που ζουν φυσιολογική ζωή υπάρχουν παντού. Είναι τόσο παντού που δεν ξεχωρίζουν, ακριβώς επειδή δε μοιάζουν με αυτούς που περιγράφεις ως "μη φυσιολογικούς". Ο λόγος που εστιάζονται πολλοί στους "μη φυσιολογικούς" (έτσι όπως το περιγράφεις) δεν ξέρω ποιος είναι και ομολογώ πως δεν έχω περιέργεια να τον μάθω. Αν πάντως με τη λέξη προσκήνιο εννοείς τα ΜΜΕ, προσωπικά από το λίγο που βλέπω τηλεόραση μόνο "μη φυσιολογικούς" βλέπω. Gay, Straight, Bi δεν έχει σημασία, αν οι άνθρωποι που βγαίνουν στα γνωστά κανάλια/sites/περιοδικά είναι "φυσιολογικοί" εγώ είμαι ο Πάπας. Χμ, όταν λέω "προσκήνιο" εννοώ κυρίως αυτό που βλέπουμε στην τηλεόραση και έξω αλλά έχεις δίκιο: Αυτός που είναι διαφορετικός ξεχωρίζει, οπότε τον προσέχουμε πιο εύκολα. Πως θα προσέξεις έναν gay που δεν φαίνεται ότι είναι gay; Κάτι που ξεκάθαρα βρίσκεται στο προσκήνιο και τραβάει προσοχή κάθε χρόνο είναι το gay pride, για το οποίο έχω την χειρότερη άποψη. Η πχ θυμάμαι τα πιτσιρίκια που ντύθηκαν παπάδες και φασωνόντουσαν έξω από την εκκλησία, το οποίο έκανε επίσης κακό και ήταν ενδεικτικό της κακής νοοτροπίας που έχουν κάποιοι ομοφυλόφιλοι όσον αφορά τα δικαιώματα τους. Εντάξει σύμφωνοι, γενικά όσοι βρίσκονται στην τηλεόραση απέχουν από αυτό που λέμε "φυσιολογικό".
iordanis77 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Είπαμε δεν είναι ή το ένα ή το άλλο αλλά συνεχίζεις να παραλείπεις την πιο προφανή επιλογή! Aντε παλι... πεταγεσαι για να αλλοιωσεις το νοημα της ερωτησης. Ένα ίδρυμα που φιλοξενεί ένα παιδί έχει επιλογή να το δώσει σε ένα straight ζευγάρι που (σύμφωνα με αντικειμενικά κριτήρια) είναι 90% ικανό να μεγαλώσει ένα παιδί ή σε ένα gay ζευγάρι που με τα ίδια κριτήρια είναι 100% ικανό να μεγαλώσει ένα παιδί. Τι να κάνει το ίδρυμα; να κρατήσει το παιδί ή να το δώσει σε κάποιο από τα δύο ζευγάρια; Εστω οτι δεν υπαρχει straight ζευγαρι διαθεσιμο, παρα μονo gay. Ο ομοφοβικος θα προτιμησει να παραμεινει το παιδι ορφανο στο ιδρυμα παρα να υιοθετηθει απο τους gay. Θεωρει οτι οι gay θα... το μολυνουν.
suffocater Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Οταν χρησιμοποιούνται λέξεις οπως "φυσιολογικα" για τέτοια θέματα,πρεπει να γινεται μαζί με τον ορισμό της λεξης.Θα θεωρήσω λοιπον,αυθαίρετα,οτι εννοεις "πιο συνηθισμένο',και θα σου απαντήσω οτι το "πιο συνηθισμένο","δεν πουλάει",στην tv,η σε οποιοδήποτε αλλο προσκηνιο,γι αυτό και δεν το βλέπεις.
zio10 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Aντε παλι... πεταγεσαι για να αλλοιωσεις το νοημα της ερωτησης. Εστω οτι δεν υπαρχει straight ζευγαρι διαθεσιμο, παρα μονo gay. Ο ομοφοβικος θα προτιμησει να παραμεινει το παιδι ορφανο στο ιδρυμα παρα να υιοθετηθει απο τους gay. Θεωρει οτι οι gay θα... το μολυνουν. Δεν αλλοιώνω κανένα νόημα, εσύ εσκεμμένα αφήνεις έξω την πιο προφανή επιλογή! Επίσης, δεν αναγνωρίζω τον όρο «ομοφοβικός». Αν δεν υπάρχει straight ζευγάρι διαθέσιμο (εξαιρετικά πιθανό... ) καλύτερα να μεγαλώσει σε ένα σωστό ίδρυμα ναι.
iordanis77 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δεν αλλοιώνω κανένα νόημα, εσύ εσκεμμένα αφήνεις έξω την πιο προφανή επιλογή! A, εσκεμμενα κιολας... Φιλε να στο κανω λιανα, αφου ακομα και μετα το προηγ. ποστ μου δυσκολευεσαι να αντιληφθεις: Εστω οτι υπαρχει διαθεσιμο μόνο gay ζευγαρι. Δεν υπαρχει δηλαδη straight. Μεταξυ straight και gay ζευγαριου φυσικα η επιλογη ειναι τo straight ζευγαρι, ειναι τοσο προφανες ωστε δεν τιθεται σαν διλημμα. Αν δεν υπάρχει straight ζευγάρι διαθέσιμο καλύτερα να μεγαλώσει σε ένα σωστό ίδρυμα Ευτυχως εσεις οι ομοφοβικοι/ρατσιστες ειστε λιγοι. 2
zio10 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 A, εσκεμμενα κιολας... Φιλε να στο κανω λιανα, αφου ακομα και μετα το προηγ. ποστ μου δυσκολευεσαι να αντιληφθεις: Εστω οτι υπαρχει διαθεσιμο μόνο gay ζευγαρι. Δεν υπαρχει δηλαδη straight. Μεταξυ straight και gay ζευγαριου φυσικα η επιλογη ειναι τo straight ζευγαρι, ειναι τοσο προφανες ωστε δεν τιθεται σαν διλημμα. Ευτυχως εσεις οι ομοφοβικοι/ρατσιστες ειστε λιγοι. Ομοφοβικοί και ρατσιστές...οκ Ρώτα 10 άτομα και δες πόσοι είναι υπέρ και πόσοι κατά.
iordanis77 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Ρώτα 10 άτομα και δες πόσοι είναι υπέρ και πόσοι κατά. Υπερ/κατα σε τι ακριβως?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Ομοφοβικοί και ρατσιστές...οκ Ρώτα 10 άτομα και δες πόσοι είναι υπέρ και πόσοι κατά. Καλά πχ και 10 άτομα να ρώταγε πριν από κάμποσες δεκαετίες για τα δικαιώματα των μαύρων ή των γυναικών νομίζεις ότι θα έπαιρνε "προοδευτικές" απαντήσεις? Κακά τα ψέματα η ιστορία κάτα πάσα πιθανότητα θα επαναληφθεί, όπως πλέον τους θεωρούμε ρατσιστές έτσι και τα δισέγγονά μας θα θεωρούν τους τωρινούς... Μην μου πεις ότι "δεν είναι το ίδιο", γιατί κάλιστα και τότε μπορούσε να πει κάποιος "Καταργήσαμε την σκλαβιά, τι θέλουν να ψηφίζουν κιόλας?" 4
zio10 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Υπερ/κατα σε τι ακριβως? Στην υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Καλά πχ και 10 άτομα να ρώταγε πριν από καμιά 80αρια χρόνια για τα δικαιώματα των μαύρων ή των γυναικών νομίζεις ότι θα έπαιρνε "προοδευτικές" απαντήσεις? Κακά τα ψέματα η ιστορία κάτα πάσα πιθανότητα θα επαναληφθεί, όπως πλέον τους θεωρούμε ρατσιστές έτσι και τα δισέγγονά μας θα θεωρούν τους τωρινούς... Μην μου πεις ότι "δεν είναι το ίδιο"... Θα δείξει. Την πρόοδο όπως είπα δεν βλέπω αλλά οκ
iordanis77 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Στην υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Οπως το εθεσα εγω θα θεσεις το ζητημα: Υιοθεσια απο gay ή καθολου υιοθεσια και το παιδι να παραμενει στο ιδρυμα και ορφανο?
AtiX Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Παρακολουθώ εδώ και μέρες το τόπικ και πραγματικά το μόνο που βλέπω είναι μια επανάληψη στην άρνηση του αυτονόητου... Είναι πολύ λογικό να υπάρχει ένα είδους επιφύλαξη σε ένα θέμα όπως η υιοθεσία από gay γονείς... Πραγματικά μπορώ να το καταλάβω, γιατί πρώτος εγώ, αντιλαμβάνομαι το βάρος αυτής την απόφασης... Αυτό που συνειδητοποίησα όμως είναι ότι μπροστά στα πραγματικά προβλήματα που θα μπορούσαν να παρουσιαστούν στην οικογένεια μου, το ότι είμαι gay είναι το λιγότερο και το πιο ακίνδυνο... Στο ίδιο συμπέρασμα έχουμε φτάσει αρκετές φορές δε όλες μας τις συζητήσεις με τους φίλους μου, στις παρέες και στην οικογένεια... Όμως η συζήτηση, από ορισμένους εδώ μέσα, δεν είναι για το αν οι gay γονείς είναι ικανοί να μεγαλώσουν ολοκληρωμένα άτομα, αλλά στα προσωπικά πιστεύω και στο πως βλέπουν τους gay (ως γυναίκες, ως ανώμαλους, ως... ως... ως...) που με περίσσια χάρη μας κουνάνε το δάκτυλο σαν παντογνώστες... Πριν μήνες η ίδια συζήτηση γινότανε για το σύμφωνο συμβίωσης, ψηφίστηκε... δεν καταστράφηκε καμία οικογένεια, καμία κοινωνία και η ζωή συνεχίζεται σαν να μην έγινε τίποτα... Το ίδιο θα γίνει και τώρα... 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Θα δείξει. Την πρόοδο όπως είπα δεν βλέπω αλλά οκ Ναι θα δείξει, που αν με κάποιο μαγικό τρόπο ζούσαν ακόμα αυτοί, δεν θα βγαίναν από τις τρύπες τους γιατί θα τους πέρναμε με τις πέτρες που λέει ο λόγος...
zio10 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Οπως το εθεσα εγω θα θεσεις το ζητημα: Υιοθεσια απο gay ή καθολου υιοθεσια και το παιδι να παραμενει στο ιδρυμα και ορφανο? Απάντησα φίλε μου! Όπως το θέτεις εσύ καλύτερα να μείνει σε ένα σωστό ίδρυμα για μένα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις