zio10 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Συμφωνω με την άποψη ότι ένα παιδί πρέπει να έχει και μαμά και μπαμπά οπότε αν δεν υπάρχει κάποιο ετεροφυλόφιλο ζευγάρι για υιοθεσία να πάει σε ομοφυλόφιλο αλλά όπως έχω πει να είναι ένας γκέι και μία λεσβία. Και πως θα ήταν ζευγάρι αυτοί οι δύο;! (Άσχετα που κι αυτό δε νομίζω να ήταν και το ιδανικό...).
adi32 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Ειναι απλο Ο γκει θα κανει τη γυναικα και η λεσβια τον αντρα Δεν ειμαστε στα καλα μας 1
deesnider Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Μα εδώ είναι το θέμα. Ένα ζευγάρι straight πραγματικά ό,τι θέλει θα κάνει. Ένα ζευγάρι gay δεν μπορεί (στην Ελλάδα τουλάχιστον) να κάνει ό,τι θέλει. Αν έκαναν ό,τι ήθελαν δε θα υπήρχε αυτό το τόπικ όπως δεν υπάρχει "Το thread των straight δικαιωμάτων". Άλλη μία, μπας και... ...η δυνατότητα υιοθεσίας δεν είναι δικαίωμα. Δεν αφορά τη ζωή τού ζευγαριού, αλλά τη ζωή τού παιδιού. 2
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 K η οποία , όπως μας έχει δείξει η έρευνα σε βάθος χρόνου κ μάλιστα σε μεταναλυτικό επίπεδο, επηρρεάζεται πολύ περισσότερο από χίλιους άλλους παράγοντες παρά από το φύλο ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό των γονέων του. Το λέει λέξη επί λέξη κιόλας στο ποστ μου στην προηγούμενη σελίδα όπου το χώνω κ με εφετζίδικο bold για να κλέψω τις εντυπώσεις.
deesnider Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 K η οποία , όπως μας έχει δείξει η έρευνα σε βάθος χρόνου κ μάλιστα σε μεταναλυτικό επίπεδο, επηρρεάζεται πολύ περισσότερο από χίλιους άλλους παράγοντες παρά από το φύλο ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό των γονέων του. Το λέει λέξη επί λέξη κιόλας στο ποστ μου στην προηγούμενη σελίδα όπου το χώνω κ με εφετζίδικο bold για να κλέψω τις εντυπώσεις. «Έρευνες», «δοκιμές» και «πειράματα», με ένα παιδί στο ρόλο τού ...lab rat. Δε μπαίνω καν στη διαδικασία να το επεξεργαστώ... 2
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Ίσως επειδή ξέχασα να το υπογραμμίσω μαζί με το bold όπως κάνεις εσύ,γι αυτό πιστεύω δεν σε έπεισα.
iordanis77 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Κακώς, αφού υπάρχει η επιλογή (που είναι και η πιο κοντινή στη φυσιολογική οικογένεια) γιατί να την αφήσουμε έξω; Το συγκεκριμενο διλημμα ηθελε να αναδειξει μεχρι που μπορει να φτασει η ομοφοβια καποιων.
zio10 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Αυτό ακριβώς εννοώ περί κοινωνικών λόγων Περί επιρροών, προτύπων και τα λοιπά, και τουλάχιστον όσο αφορά το θέμα προσδιορισμού. Ρε παιδιά, καταλαβαίνω ακριβώς τι θέλετε να πείτε, αλλά η αναδοχη παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και η επιρροή των παιδιών μελετάται από τους επιστήμονες εδώ και δεκαετίες. Δείγματα εδώ, εδώ, εδώ, και σούμα εδώ. Αν υπήρχε θέμα επιρροής στον προσδιορισμό της σεξουαλικής ταυτότητας,δεν πιστεύετε πως θα είχαμε έστω ένα στοιχείο; Και η σεξουαλική του ταυτότητα να μην επηρεαστεί θα έχει θέματα. (Θέματα ψυχολογικά κλπ μπορεί να έχει και σε οικογένεια ετερόφυλων βέβαια, αλλά με ομοφυλόφιλους γονείς το θεωρώ πολύ πιθανότερο).
katergaris79 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 «Έρευνες», «δοκιμές» και «πειράματα», με ένα παιδί στο ρόλο τού ...lab rat. Δε μπαίνω καν στη διαδικασία να το επεξεργαστώ... Είναι προφανές, φαίνεται και από το συμπέρασμα σου. Και η σεξουαλική του ταυτότητα να μην επηρεαστεί θα έχει θέματα. (Θέματα ψυχολογικά κλπ μπορεί να έχει και σε οικογένεια ετερόφυλων βέβαια, αλλά με ομοφυλόφιλους γονείς το θεωρώ πολύ πιθανότερο). Στην προκειμένη (συγγνώμη κι όλας) το θέμα δεν είναι τι θεωρείς εσύ. Εδώ και δεκαετίες λέμε συμβαίνει αυτό ακόμα και στην Ελλάδα. Παιδιά που έχουν μεγαλώσει με gay γονείς είναι πιο μεγάλοι στην ηλικία κι από εμένα και είναι όπως όλους τους ""φυσιολογικούς"" ανθρώπους. Μπορεί να είναι γνωστοί σου, συνάδελφοί σου κλπ.
zio10 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Είναι προφανές, φαίνεται και από το συμπέρασμα σου. Στην προκειμένη (συγγνώμη κι όλας) το θέμα δεν είναι τι θεωρείς εσύ. Εδώ και δεκαετίες λέμε συμβαίνει αυτό ακόμα και στην Ελλάδα. Παιδιά που έχουν μεγαλώσει με gay γονείς είναι πιο μεγάλοι στην ηλικία κι από εμένα και είναι όπως όλους τους ""φυσιολογικούς"" ανθρώπους. Μπορεί να είναι γνωστοί σου, συνάδελφοί σου κλπ. Δεν ξέρω κανέναν...τέλος πάντων, μπορεί να έχουν οι επιστήμονες.
akpe Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Και η σεξουαλική του ταυτότητα να μην επηρεαστεί θα έχει θέματα. (Θέματα ψυχολογικά κλπ μπορεί να έχει και σε οικογένεια ετερόφυλων βέβαια, αλλά με ομοφυλόφιλους γονείς το θεωρώ πολύ πιθανότερο). Στατιστικά φαίνεται να μην ισχύει αυτό, ακόμα δηλαδή και αυτό που με φοβίζει εμένα, ο ερμ «κοινωνικός αντίκτυπος» (ελλείψη καταλληλότερου χαρακτηρισμού) δεν παρατηρείται, όχι τουλάχιστον σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι συναντάται αναλογικά (σε ζευγάρια υιοθετημένων παιδιών, με χωρισμένους γονείς κ.λπ.). Μόνο μια στις τόσες μελέτες δίνει ρητά τέτοιο αποτέλεσμα (Sullins, 2015). Δες το λινκ με τη σούμα, σε κάθε μελέτη έχει και περίληψη αν πατήσεις επάνω, δεν έχω δυστυχώς τον χρόνο να παραθέσω παραδείγματα. Θα μου πεις παίζει και η κοινωνία τεράστιο ρόλο, σίγουρα αλλά ας μην το πάμε εκεί καλύτερα 1
zio10 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Στατιστικά φαίνεται να μην ισχύει αυτό, ακόμα δηλαδή και αυτό που με φοβίζει εμένα, ο ερμ «κοινωνικός αντίκτυπος» (ελλείψη καταλληλότερου χαρακτηρισμού) δεν παρατηρείται, όχι τουλάχιστον σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι συναντάται αναλογικά (σε ζευγάρια υιοθετημένων παιδιών, με χωρισμένους γονείς κ.λπ.). Μόνο μια στις τόσες μελέτες δίνει τέτοιο αποτέλεσμα (Sullins, 2015). Δες το λινκ με τη σούμα, σε κάθε μελέτη έχει και περίληψη αν πατήσεις επάνω, δεν έχω δυστυχώς τον χρόνο να παραθέσω παραδείγματα. Θα μου πεις παίζει και η κοινωνία τεράστιο ρόλο, σίγουρα αλλά ας μην το πάμε εκεί καλύτερα Είναι κάτι που δεν μπορείς να αγνοήσεις όμως.
katergaris79 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Είναι κάτι που δεν μπορείς να αγνοήσεις όμως. ΑΚΡΙΒΩΣ. Άρα η κοινωνία είναι αυτή που έχει το πρόβλημα και πρέπει να αλλάξει. Όχι το ζευγάρι, ούτε (φυσικά) το παιδί.
akpe Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Σίγουρα, στερεότυπα και προκαταλήψεις όμως είναι, ευτυχώς, πράγματα που αλλάζουν και εξελίσσονται σε κάθε (σχεδόν) κοινωνία. «Έρευνες», «δοκιμές» και «πειράματα», με ένα παιδί στο ρόλο τού ...lab rat. Κάτσε ρε συ, έπιασες και εσύ τις υπερβολές τώρα; Δεν τα βάζουν τα παιδιά σε δοχεία ζέσεως με ηλεκτρόδια και τα αναδεύουν, μελετούν το κατά πόσο μεγαλώνουν σε σχέση με τα άλλα. Έχει τεράστια διαφορά από αυτό που μάλλον σκέφτεσαι.
zio10 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 ΑΚΡΙΒΩΣ. Άρα η κοινωνία είναι αυτή που έχει το πρόβλημα και πρέπει να αλλάξει. Όχι το ζευγάρι, ούτε (φυσικά) το παιδί. Δεν θεωρώ ότι μόνο η κοινωνία έχει το πρόβλημα (αν και είπαμε ότι δεν έχει σημασία τι θεωρώ εγώ κι εσύ, αλλά κουβέντα κάνουμε... ). Σίγουρα, στερεότυπα και προκαταλήψεις όμως είναι, ευτυχώς, πράγματα που αλλάζουν και εξελίσσονται σε κάθε (σχεδόν) κοινωνία. Αλλάζουν, δεν εξελίσσονται απαραίτητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις