Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω ένα 27" 2k ips μόνιτορ συμβατό με dvi και mini-display port (έχω 2 macbook pro ένα του 2008 και ένα του 2010, αλλά θα φτιάξω και ένα hackintosh). Το κακό είναι ότι όσο διαβάζω τόσο μπερδεύομαι. Πολλοί γράφουν τα καλύτερα για το U2713H της Dell. Παρόλα αυτά επειδή με ενδιαφέρει και η ξεκούραστη εργασία, αλλά και η υγεία των ματιών μου προσανατολιζόμουν σε BenQ BL2710PT ή Eizo Flexscan EV2736W 27" ή ακόμα και αυτό BenQBL3200PT (αν και με τρομάζουν οι 32" γιατί δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο) το οποίο έχει VA panel και όχι ips. Το περίεργο είναι ότι στα χαρτιά τουλάχιστον αλλά και από reviews που διαβάζω, η οθόνη της Dell δε φαίνεται να έχει κάτι το ιδιαίτερο, παρόλα αυτά το cnet τη θεωρεί την καλύτερη 27άρα του 2014... Εμένα πάλι οι Benq οθόνες μου φαίνονται πολύ καλύτερες και πρέπει να έχουν ποιοτικότερα panels από την Dell. Η πρόταση της Eizo είναι επίσης ενδιαφέρουσα...

Η χρήση θα είναι για gaming (κυρίως starcraft 2, αλλά και διάφορα άλλα games) και εφαρμογές office και γενικότερα productivity. Τα λεφτά αν και δεν είμαι πλούσιος δεν αποτελούν ιδιαίτερο περιοριστικό παράγοντα με μόνη εξαίρεση οθόνες πάνω από 1500 ευρώ.

Το πρόβλημά μου είναι ότι όλες οι gaming οθόνες είναι TN για λόγους ταχύτητας, αλλά δεν αντέχω να δουλέψω σε ένα ακόμα άθλιο tn πάνελ και δεν έχω χώρο να έχω και gaming οθόνη και οθόνη δουλειάς. Ένα ερώτημα είναι βέβαια κατά πόσο όλα τα tn panels είναι το ίδιο, ειδικά όταν βλέπεις monitors σαν αυτά της asus να είναι πανάκριβα τη στιγμή που είναι φτιαγμένα με tn πάνελ. Δεν ξέρω παιδιά αν μπορεί κανείς να με ξεμπερδέψει, αλλά έχω κολλήσει και δεν ξέρω τι να αγοράσω... 

Δημοσ.

Ένα ερώτημα είναι βέβαια κατά πόσο όλα τα tn panels είναι το ίδιο, ειδικά όταν βλέπεις monitors σαν αυτά της asus να είναι πανάκριβα τη στιγμή που είναι φτιαγμένα με tn πάνελ.

δεν θα ελεγα ακριβως οτι ολα τα tn monitors ειναι τα ιδια. μια εξαιρεση ειναι η pg278q της asus παρολα αυτα θα σου προτεινα παλι asus οπως την pa279q που δεν ειναι tn. δεν ξερω αν σε βολευει η τιμη της μιας και βλεπω οτι δεν γραφεις κατι συσκεκριμενο για τιμη.

Δημοσ.

Eγω προτεινω Dell U2713HM.Πολυ καλο After sale support απο την Dell,3 χρονια εγγυηση και καλη τιμη.

Ξέρεις αν η BenQ έχει καθόλου υποστήριξη στο Ελλαδιστάν;

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω ένα 27" 2k ips μόνιτορ συμβατό με dvi και mini-display port (έχω 2 macbook pro ένα του 2008 και ένα του 2010, αλλά θα φτιάξω και ένα hackintosh). Το κακό είναι ότι όσο διαβάζω τόσο μπερδεύομαι. Πολλοί γράφουν τα καλύτερα για το U2713H της Dell. Παρόλα αυτά επειδή με ενδιαφέρει και η ξεκούραστη εργασία, αλλά και η υγεία των ματιών μου προσανατολιζόμουν σε BenQ BL2710PT ή Eizo Flexscan EV2736W 27" ή ακόμα και αυτό BenQBL3200PT (αν και με τρομάζουν οι 32" γιατί δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο) το οποίο έχει VA panel και όχι ips. Το περίεργο είναι ότι στα χαρτιά τουλάχιστον αλλά και από reviews που διαβάζω, η οθόνη της Dell δε φαίνεται να έχει κάτι το ιδιαίτερο, παρόλα αυτά το cnet τη θεωρεί την καλύτερη 27άρα του 2014... Εμένα πάλι οι Benq οθόνες μου φαίνονται πολύ καλύτερες και πρέπει να έχουν ποιοτικότερα panels από την Dell. Η πρόταση της Eizo είναι επίσης ενδιαφέρουσα...

Η χρήση θα είναι για gaming (κυρίως starcraft 2, αλλά και διάφορα άλλα games) και εφαρμογές office και γενικότερα productivity. Τα λεφτά αν και δεν είμαι πλούσιος δεν αποτελούν ιδιαίτερο περιοριστικό παράγοντα με μόνη εξαίρεση οθόνες πάνω από 1500 ευρώ.

Το πρόβλημά μου είναι ότι όλες οι gaming οθόνες είναι TN για λόγους ταχύτητας, αλλά δεν αντέχω να δουλέψω σε ένα ακόμα άθλιο tn πάνελ και δεν έχω χώρο να έχω και gaming οθόνη και οθόνη δουλειάς. Ένα ερώτημα είναι βέβαια κατά πόσο όλα τα tn panels είναι το ίδιο, ειδικά όταν βλέπεις monitors σαν αυτά της asus να είναι πανάκριβα τη στιγμή που είναι φτιαγμένα με tn πάνελ. Δεν ξέρω παιδιά αν μπορεί κανείς να με ξεμπερδέψει, αλλά έχω κολλήσει και δεν ξέρω τι να αγοράσω... 

Καλημερα, λοιπον στην ιδια φαση ημουν και εγω πριν 5 μηνες. Επισεις παιζω starcraft 2 (master Zerg  :devil: ). Ηθελα και εγω μια οθονη 27αρα 2Κ και ξεκουραστη και λοιπα και λοιπα. Τελικα κατεληξα στην Viewsonic VP2770 η οποια ειναι Pwr Led dimm free (καπως ετσι λεγετε). Δηλαδη πολυ ξεκουραστη. Και ειναι οντως ετσι.

Προσεξε ομως.... Ολες οι οθονες αυτης της κατηγοριας εχουνε ενα μειονεκτημα οπου δεν αναφερει κανεις (τουλαχιστον στα Ελληνικα sites) και αυτο ειναι το INPUT LAG. Επειτα απο ωρες και μερες ψαξιματος ειδα οτι η Viewsonic εχει απο τα χαμηλοτερα Input Lag στις 27αρες 2Κ. 8 ms νομιζω. Παρολο που ειναι αρκετα χαμηλο, απο οτι φενετε δεν ειναι ικανοποιητικα χαμηλο. Το καταλαβαινω το Input Lag ιδιως στο Starcraft η και ακομα στα Windows στην κινηση του Mouse. Οποτε αν ψαχνεις για τετοιου ειδους Μonitor ειδικα για Games σε προειδοπειω να προσεξεις το Input Lag. 

Ισως τελικα ειναι καλη φαση να κοιταζες καποια Qnix η οποια ειχει χαμηλοτερο ακομα Input Lag και μπορεις και να τις ανεβασεις τα Hz τουλαχιστον 85-90 (μερικοι εχουν καταφερει και 120) Οπου περισσοτερα Hz σημαινει και καλυτερο Input Lag. Απλα εκει θυσιαζεις ποιοτητα και εχεις και αρκετο Backlight Bleed.

Εγω τωρα εχω αγορασει και μια 2η οθονη 23αρα φτηνη μονο και μονο για να παιζω Starcraft εκει γιατι οπως σου ειπα στο 27αρι με ενοχλει το Input Lag.

• Like 1
Δημοσ.

αυτό με τη ταχύτητα είναι λίγο παπάτζα, μια χαρά ταχύτητα έχουν και οι άλλες 

Δημοσ.

Αυτο που σου λεει και ο φιλος ποιο πανω. Βλεπεις μονιτορς να γραφουνε με μεγαλα γραμματα 1MS response time! Ουσιαστικα πουλανε την *ουτσα για σαλαμι. Το 1 ms δεν εννοει Input Lag, αλλα response time απο grey to grey(GTG) και οχι Black to White που ειναι ουσιαστικα ενας ολοκληρος κυκλος ενναλαγης πιξελ. Eιναι αχρηστο το 1 ms οταν τα 12-15 ms ειναι υπερ αρκετα για το ανθρωπινο ματι. Οποτε παμε στο 2ο κομματι

TN πανελ, και καλα ποιο γρηγορα απο τα IPS. Ισχυει ναι αλλα αυτο το εξτρα ποιο γρηγορο στην ουσια ειναι αχρηστο οταν οπως ειπα πριν. Στις 144hz βλεπεις να εχουνε TN πανελ γιατι εκει οντως χρειαζεσαι γρηγοροτερους χρονους στα τοσα πολλα hz. Ποιο πολυ για να μην εχει Tearing η εικονα. Οποτε αν δεν πας για 144hz μονιτορ τοτε δεν υπαρχει λογος να πας σε Tn πανελ.

IPS πανελ. Λενε οτι εχουνε καλες γωνιες θεασης, ισχυει κατα ενα μερος (το λεω αυτο γιατι πιθανον στο pc να μη καταλαβεις την διαφορα απο ενα TN μιας και καθεσε ακριβως μπροστα απο την οθονη). Αυτο που κανει να ξεχωριζουν τα IPS απο τα TN δεν ειναι οι γωνιες θεασης αλλα ο χρωματισμος. Δεν ειμαι ειδικος να σου εξηγησω πως ακριβως γινεται (αν καποιο μελος ξερει καλυτερα ας μας πει) παντως χοντρικα η διαφορα ειναι οτι ενω στο TN οσο ανοιγεις την φωτεινοτητα βλεπεις τα χρωματα να ξεθωριαζουνε, στο IPS πανελ δεν συμβαινει αυτο. Εκει οσο ανοιγεις την φωτεινοτητα τα χρωματα παραμενουν το ιδιο ζωντατα. Το μονο ''μειον'' ειναι οτι δεν βγαζουνε καλους χρονους αποκρισης (εννοω παντα αποκριση εναλλαγης των πιξελ και οχι το Input Lag). Τα ποιο γρηγορα IPS ειναι 6 ms grey to grey παντα (αν και οπως ειπα black to white ειναι η σωστη μετριση αλλα εκει θα εβλεπες τα διπλασια νουμερα). 6 ms εναλλαγη πιξελ σε πιξελ δεν υπαρχει περιπτωση να το καταλαβει το ανθρωπινο ματι. Το ξεκαθαρισαμε αυτο.

Input Lag. Το ποιο σημαντικο για μενα. Σημαινει οταν κανεις μια ενεργεια απο το πληκτρολογιο-ποντικι (πχ πατησεις να γραψει το πληκτρο Α μετα απο ποση ωρα θα στο δειξει στην οθονη). Παιζει μεγαλο ρολο ποσες εισοδους ειχει η οθονη, οσο λιγοτερες τοσο καλυτερο. Μεχρι 2-4ms ισως και 6 εισαι καλα. Πανω απο εκει βλεπεις οτι καπως η κινηση του ποντικιου δεν παει τοσο καλα οσο θα ηθελες με λιγα λογια αρχιζεις και το καταλαβαινεις αυτο το delay. Δυστηχως οι εταιριες δεν αναφερουνε το Input Lag πουθενα. Αυτο το βρισκεις σε review.

Αυτα, ελπιζω να μην σε κουρασα...

• Like 3
Δημοσ.

Εμένα πάλι οι Benq οθόνες μου φαίνονται πολύ καλύτερες και πρέπει να έχουν ποιοτικότερα panels από την Dell

Όσον αφορά τα panels,

οι πρώτες έχουν δικά τους, της μητρικής AU Optronics. Οι δεύτερες έχουν από διάφορους προμηθευτές, ακόμη και από AUO, αλλά στις U2713 βάζουν panel της LG Display αν δεν κάνω λάθος, που θεωρείται πολύ ποιοτική.

Από κει και πέρα σημασία έχει και η υλοποίηση, δηλ. τα υπόλοιπα εξαρτήματα, αλλά και το ποιας διαλογής πάνελ πάιρνει η κάθε εταιρεία, π.χ. η Apple παίρνει τα ΑΑΑ, η Dell τα Α, η Qnix τα Β κ.ο.κ. (γι'αυτό και τιμολογούν ανάλογα)

• Like 1
Δημοσ.

την Eizo, πολύ καλή η EV2736W και flicker free...

ωραία μου φαίνεται αυτή και να σου πω την αλήθεια θα ήθελα να ξαναπάρω eizo μιας και ανέκαθεν με άφηναν ευχαριστημένο

τα τελευταία χρόνια δε ξέρω τι κάνω με tn samsung (τι σκατά σκεφτόμουν εκείνη τη στιγμή), πρέπει να το διορθώσω.. 

• Super Moderators
Δημοσ.

και δεν είναι ιδιαίτερα ακριβή, απλά με τα λεφτά που παίρνεις 10bit panel Dell θα πάρεις 8bit panel Eizo...

βέβαια για να αξιοποιήσεις το 10bit (εκτός από SW) θες και Quadro ή Firepro, οπότε η συντριπτική πλειοψηφία πάει στράφι...

Δημοσ.

εγώ ξέρεις πολύ καλά για τι το θέλω και αυτό δεν αφορά quadro ή firepro σε καμιά περίπτωση

απλά στα δικά μου μάτια οι eizo παραμένουν ακόμα κορυφαίες ποιοτικά και νομίζω ότι γενικά το quality control της είναι καλύτερο από αυτό της dell

για τόσο μικρή χρηματική διαφορά θα το σκεφτόμουν σοβαρά και από ότι βλέπω μπορείς να ψωνίσεις απευθείας από την εδώ αντιπροσωπεία 

http://www.eizo.gr/product/flexscan-ev2736w/

βέβαια να το σκεφτώ ο έρημος, αλλά για αρκετό καιρό ακόμα θα παίζω σε 1080 και αυτό δε ξέρω τι επιπτώσεις θα έχει στα ματάκια μου 

(ψυχολογικές κυρίως, αν και η αλήθεια είναι οτι δεν έχω δει πώς είναι το 1080 σε 1440, αλλά υποθέτω ότι παίζει να είναι όσο χάλια είναι το 720 σε 1080) 

Δημοσ.

εγώ ξέρεις πολύ καλά για τι το θέλω και αυτό δεν αφορά quadro ή firepro σε καμιά περίπτωση

απλά στα δικά μου μάτια οι eizo παραμένουν ακόμα κορυφαίες ποιοτικά και νομίζω ότι γενικά το quality control της είναι καλύτερο από αυτό της dell

για τόσο μικρή χρηματική διαφορά θα το σκεφτόμουν σοβαρά και από ότι βλέπω μπορείς να ψωνίσεις απευθείας από την εδώ αντιπροσωπεία 

βέβαια να το σκεφτώ ο έρημος, αλλά για αρκετό καιρό ακόμα θα παίζω σε 1080 και αυτό δε ξέρω τι επιπτώσεις θα έχει στα ματάκια μου 

(ψυχολογικές κυρίως, αν και η αλήθεια είναι οτι δεν έχω δει πώς είναι το 1080 σε 1440, αλλά υποθέτω ότι παίζει να είναι όσο χάλια είναι το 720 σε 1080) 

Μπα μην το λες. Αλλωστε αν το σκεφτεσαι χρηματικα,μπορεις να κοιταξεις και σε Used.

• Super Moderators
Δημοσ.

προσωπικά αν πήγαινα πάλι σε 2560Χ1440 θα έπαιρνα είτε το Eizo είτε θα περίμενα για τα 2560Χ1440 144hz AHVA...

• Like 1
Δημοσ.

είτε θα περίμενα για τα 2560Χ1440 144hz AHVA...

για δώσε καμιά πληροφορία.. 

Μπα μην το λες. Αλλωστε αν το σκεφτεσαι χρηματικα,μπορεις να κοιταξεις και σε Used.

το χρηματικά πάει και στη κάρτα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...