Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Καταρχήν ευχαριστώ εκ των προτέρων για την οποιαδήποτε βοήθεια  :-)  και ζητώ συγγνώμη για το αν οι ερωτήσεις θεωρούνται "χαζές" (δεν είμαι κομπιουτεράκιας και έχω την όρεξη να μάθω  :P )

Είχα αγοράσει πριν λίγο καιρό ένα lenovo y510p με 2 κάρτες γραφικών Geforce GT 755M

Καθώς έπαιζα παιχνίδια παρατηρούσα ότι μόνο το ανεμιστηράκι της μίας κάρτας γραφικών δούλευε (όχι αυτής στο ultrabay) γιατί πέρα από το ό,τι δεν υπήρχε θόρυβος, δεν είχε ζεσταθεί και το σημείο που υπήρχε η 2η κάρτα.Οπότε σκέφτηκα πως ίσως η 2η κάρτα δεν δούλευε, έψαξα λίγο και κατέληξα σε αυτή την εικόνα http://i1093.photobucket.com/albums/i433/Themos013/1.png

Για να μην κάνω καμία βλακεία θα ήθελα να μου λύσετε κάποιες απορίες:
1. Η 2η κάρτα είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή, σωστά; Και αν ναι, υπάρχει κάποιος λόγος (π.χ για να μην υπερθερμαίνεται το λάπτοπ); Να την ενεργοποιήσω για καλύτερα γραφικά;
2. Το Physx (που αν κατάλαβα καλά βελτιώνει τα εφέ) γιατί στην αυτόματη επιλογή έχει την 2η κάρτα γραφικών (οι επιπλέον επιλογές είναι 1η κάρτα, 2η κάρτα και cpu); Αν όντως η 2η κάρτα είναι απενεργοποιημένη και την ενεργοποιήσω θα ενεργοποιηθεί και αυτό σωστά; Και ποια επιλογή μου προτείνετε για καλύτερα γραφικά;

(Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα με το θέμα της υπερθέρμανσης γιατί περιμένω ψύκτρα notepal u3 plus για την οποία λένε πως κάνει πολύ καλή δουλειά στο συγκεκριμένο λάπτοπ)

Ευχαριστώ και πάλι.

Δημοσ.

νομίζω ότι μπορείς να βάλεις στη μια κάρτα να κάνει τους υπολογισμούς για τα physX και στην άλλη να παίζεις κανονικά.(Μπορείς να το βάλεις να στα υπολογίζει και ο επεξεργαστής ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ υπάρχει λόγος να το κάνεις)

Το SLI είναι όντως απενεργοποιημένο και γι αυτό δεν δουλεύει η μια κάρτα σου. Καλύτερες επιδόσεις θα έχεις στα παιχνίδια που το υποστηρίζουν >50% με σωστό scaling αλλίως χαμένος θα βγείς.

Αν οι επιδόσεις στα παιχνίδια σε ικανοποιούν,δοκίμασε πως είναι με sli on και βλέπεις.

• Like 2
Δημοσ.

Όπως τα είπε ο xristaras πρέπει εσύ να ενεργοποιήσεις το sli από το conrol panel της nvidia για να λειτουργήσει η 2η κάρτα και αυτό εννοείτε μόνο όταν παίζεις παιχνίδια αλλιώς δεν χρειάζεται . 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...