ethnik471 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Καλησπέρα σε όλους!Τους τελευταίους μήνες έχω ένα πρόβλημα με την γραμμή γενικότερα που κατα 99.9% (σύμφωνα και με ηλεκτρολόγο) οφείλεται στο καλώδιο που φέρνει την γραμμή απο το κουτί του ΟΤΕ μέσα στο σπίτι μου. Αρχηκά να ενημερώσω οτι μένω σε μονοκατοικία και καθώς το σπίτι είναι μόλις 10 χρονών απορρώ πως μπορεί να χάλασε το καλώδιο... Κατα δεύτερον να ενημερώσω οτι η γραμμή μου είναι Wind με 24άρα σύνδεση και router ΖΤΕ (αλήθεια,άσχετα απο το πρόβλημα θα άξιζε να το άλλαζα με κανένα πιο σοβαρό?) Το πρόβλημα ξεκίνησε μη μπορώντας το router να συνδεθεί στο internet.Στα καλά καθούμενα!Χωρίς να έχει πειραχτεί τίποτα.Ούτε spliters ούτε τίποτα! Μετα απο διάφορους συνδιασμούς σε πρίζες και με φίλτρα κτλ χωρίς να έχω αποτέλεσμα κλίθηκε ο ηλεκτρολόγος...Μαζί με επικοινωνία του τεχνικού τμήματος της WIND που δεν έβρισκε κάποιο πρόβλημα μέχρι το σπίτι μου (εκτός απο το οτι μένω μακρυά απο το κέντρο και οι ταχύτητες που μπορώ να πιάσω είναι μέχρι 6-7 mbps)αποφασίσαμε να μετρήσουμε την ωμική αντίσταση της γραμμής.Λεπτομέριες δεν θυμάμαι και δεν ξέρω... Ο τεχνικός της wind είχε δίκιο! Αυτό ήταν το πρόβλημα. Το πρόβλημα λύθηκε προσωρινά με τον εξής τρόπο: ΟΛΕΣ οι τηλεφωνικές πρίζες του σπιτιού απενεργοποιήθηκαν και έμεινε ενεργοποιημένη μόνο μία σε όλο το σπίτι!Ως δια μαγείας και το internet και το τηλέφωνο δούλεψαν! Απο τότε έχει μείνει έτσι η κατάσταση. Σε μια πρίζα το σταθερό και το router. Το κυριότερο πρόβλημα είναι οτι οι ταχύτητες που πιάνω δεν ξεπερνούν τα 2Mbps (στην καλύτερη).Ακόμα και με μοναχο του το router πάνω στην πρίζα... Οι ηλεκτρολόγοι (2) φτάσαν στο συμπέρασμα οτι πρέπει να σκάψουμε όλη την αυλή, να ξηλωθεί το καλώδιο του τηλεφώνου που πάει απο το εξωτερικο κουτί μέσα στο σπίτι και να περάσουμε καινούργιο καθώς αυτό φταίει Ή να ακυρώσουμε το χαλασμένο και μέσα σε πλαστικό σωλήνα να περάσουμε εξωτερικό καινούργιο το οποίο φυσικα θα καλυφτεί με χώμα λογικά... Επειδή δεν τους πολυ εμπιστεύομαι, και δεν μου πολυ γέμισαν το μάτι, και επειδή ήρθε η ώρα επιτέλους να μπει μια τάξη στην γραμμη, ξέρετε τι μπορεί να φταίει? Αν είναι αυτό?Είχε κανεις παρόμοια εμπειρία?? Μετα το άλλο που σκέφτηκα ήταν να δήλωνα βλα΄βη στην wind να ερχόντουσαν σπίτι μου να έλεγχαν τα πάντα και να προχωρούσαμε στις απαραίτητες ενέργειες, πράγμα το οποίο προς το παρών αποφεύγω γιατί δεν ξέρω τι μπορεί να με χρεώσουν οι άνθρωποι.... Ευχαριστώ εκ των προτέρων..
Chris92 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Καλησπερα να ρωτησω εχεις συναγερμο που συνδεεται με την τηλεφωνικη γραμμη?
ethnik471 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Καλησπέρα!Τι γρήγορη απάντηση!! χεχε ευχαριστώ πάντως... Οι αργές ταχύτητες του internet με έχουν επιρεάσει... Όχι δεν έχω συναγερμό... Τίποτα εξτρα...μια απλή adsl γραμμή με 24αρα σύνδεση είναι...στα καλά καθούμενα έπαψε να λειτουργεί σωστά...
jkoukos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Αν η βλάβη είναι από τον κατανεμητή (κουτί ΟΤΕ) και προς το σπίτι, ο πάροχος (Wind) δεν επεμβαίνει και είναι θέμα ηλεκτρολόγου. Αν στο εξωτερικό καλώδιο έχει περάσει υγρασία, δεν έχει σημασία αν είναι 100 χρονών ή ενός έτους, καθώς έχει πρόβλημα. Για να σιγουρευτείς ότι δεν φταίει το εξωτερικό καλώδιο, θα συνδέσεις τον router κατευθείαν στο σημείο που έρχεται και το καλώδιο του ΟΤΕ και θα πάρεις μέτρηση. Θα κάνεις το ίδιο και στην πρώτη πρίζα του σπιτιού με αποσυνδεδεμένο το υπόλοιπο σπίτι (όπως το έχεις τώρα προσωρινά). Αν οι τιμές των 2 μετρήσεων είναι πάνω-κάτω οι ίδιες, το εξωτερικό καλώδιο είναι καλό. Διαφορετικά πας για αλλαγή του. Ελπίζω να μην τρέχει δίπλα από γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά να έχει κάποια απόσταση. Την εσωτερική καλωδίωση θα πρέπει να την ελέγξεις με την σειρά (πρίζα-πρίζα), μέχρι να βρεις αν και που υπάρχει πρόβλημα. Οι πρίζες του σπιτιού έχουν ξεχωριστά καλώδια και όλα συγκεντρώνονται σε ένα σημείο (όπου έρχεται και το εξωτερικό καλώδιο) ή τρέχει ένα μόνο καλώδιο από πρίζα σε πρίζα;
ethnik471 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Τι εννοείς όταν λες να συνδέσω το router κατευθείαν στο καλώδιο του ΟΤΕ? Όλες οι πρίζες τηλεφώνου είναι συνδεδεμένες σε έναν κεντρικό κόμβο (να το πω έτσι). Στο χώλ του σπιτιού έχει κοντά στον πίνακα ελέγχου του ηλ.ρευματος και ψηλά ένα στρόγγυλο καπάκι που μέσα εκεί είναι τα καλώδια όλων των τηλεφωνικων πριζω του σπιτιου. Εμείς τις έχουμε ακυρωσει όλες και έχουμε μία τώρα να δουλεύει.Προτείνεις να απενεργοποιήσω μία μία όλες τις πρίζες και να αφήνω καθε μια ξεχωριστα ενεργοποιημένη και να τσεκάρω εκει το ρούτερ?Αν το έκανα αυτό τι αποτελεσμα θα είχε?Να δω αν είναι καποια πριζα χαλασμένη? Επίσης τι εννοείς με το "πρώτη πρίζα του σπιτιού" ? Συγγνώμη αν κουράζω αλλα εχω μπερδευτεί πολύ με το θέμα και ο καθε ηλεκτρολόγος λέει τα δικά του...πραγματικά έχω τρελαθεί.. Επίσης να αναφέρω οτι ο ηλεκτρολόγος ανακάλυψε οτι το σπίτι δεν έχει γείωση...Δεν ξέρω αν ποτέ δεν είχαμε ή αν μας την κλέψανε αλλα ο ηλεκτρολόγος λέει πως μάλλον ποτέ δεν είχαμε...Αν ΄και δεν πιστευω να παιζει καποιο ρολο...
jkoukos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Καταλαβαίνω ότι κάθε πρίζα έχει το δικό της ξεχωριστό καλώδιο και όλα καταλήγουν στο ίδιο σημείο, σε χωνευτό κουτί, στο οποίο μπορείς να απομονώνεις κάθε πρίζα. Άρα στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει πρώτη πρίζα, καθώς έχεις τοπολογία σύνδεσης αστέρα και όχι εν σειρά (ένα καλώδιο που πάει από πρίζα σε πρίζα). Οπότε θα πάρεις πρώτα μια μέτρηση στο σημείο που έρχεται το καλώδιο του ΟΤΕ, όπου κι αν βρίσκεται αυτό (συνήθως στην άκρη του οικοπέδου) και από το οποίο ξεκινά το εξωτερικό καλώδιο προς το σπίτι. Μετά στην χωνευτή, κάνεις την ίδια μέτρηση στο καλώδιο που έρχεται απ' έξω.
NikosKallithea Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Παντως το ατομικο σου καλωδιο μεσα στο χωμα απαράδεκτο, βρες τροπο να το μεταφέρεις είτε εναέρια ειτε επανω σε κάποιον τοιχο, να υποθέσω εχεις αυλη ε?
ethnik471 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 @nikoskalithea ναι εχω αυλη αλλα σε ολα τα σπιτια απ οσο ξερω το καλωδιο του τηλεφωνου περναει κατω απο την γη... @jkoukos και παλι ευχαριστω! Σηνεπώς μου λες να παω στην αρχη του οικοπεδου και εκει που κατεβαινει το καλωδιο του οτε να το μετρησω... Μηπως μπορεις να μου πεις πως θα το κανω? Με πολύμετρο γίνεται?
NikosKallithea Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Τα καλωδια του οτε περνάνε υπόγεια οχι τα ιδιωτικά καλώδια, τα ιδιωτικά αν παίρνεις απο μποξακι θα έπρεπε ή να συνεχίζει εναεριο μεχρι τον τοίχο σου ή γύρω γύρω στον τοιχο τις αυλής ή τελος παντων αν ειναι υπόγειο πρέπει να ειναι ιδικών προδιαγραφών και το καλώδιο και οι σωληνώσεις. Θα πας εκει που ερχετε το καλώδιο του οτε και θα συνδέσεις τον ρουτερ απομονώνοντας το δικτυο του σπιτιου, δεν χρειάζονται μετρήσεις. Αν δεις οτι στρώνει η γραμμή τοτε το υπόγειο καλώδιο σου εχει πάρει νερακι, αν δεν στρώσει φταιει το δημόσιο δίκτυο και πρεπει να το δώσεις βλαβη Ολα αυτα βέβαια για να γίνουν πρέπει να γνωρίζεις τι ακριβώς και πως το κάνεις
jkoukos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Για υπόγεια όδευση θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τηλεφωνικό καλώδιο εξωτερικού χώρου (τύπου ΡΕΤ) και να το περάσεις μέσα σε πλαστικό σωλήνα (τουλάχιστον Φ25). Όπως έγραψε και ο Νίκος, θα πάρεις τις μετρήσεις συνδέοντας το μόντεμ στην είσοδο του οικοπέδου κατευθείαν με το καλώδιο του ΟΤΕ και αποσυνδεδεμένη την γραμμή που πάει στο σπίτι. Κατόπιν θα κάνεις το ίδιο στην χωνευτή μέσα στο σπίτι, όπου έρχεται το εξωτερικό καλώδιο.
ethnik471 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα παρα πολύ για τις υπερπολύτιμες συμβουλές σας!Σήμερα θα πάρω μετρήσεις και αύριο το πρωι με το καλό θα έρθει 3ος ηλεκτρολόγος και αν δουμε οτι οντως φταιει αυτο (σήμερα ειδα οτι τα καλωδια μεσα στηνα υλη ειναι ξεσκέπαστα, προφανως επειδη ειχαμε σκαψει εκει...μας εκανε την δουλια ο τυπος με την φαγανιτσα) θα περάσουμε νέο καλώδιο... Μέχρι αύριο το μεσημέρι θα σας έχω ενημερώσει. Αυτο που θέλω να ρωτήσω είναι, μήπως υπάρχει κανενα καλύτερο καλώδιο για να βάλω απο το κουτι του ΟΤΕ μέχρι μεσα στο σπίτι μου?Πχ οπτική ίνα? Επίσης, σε περίπτωση που αλλάξουμε το καλώδιο θα πρέπει να σκάψουμε τοίχο να φανταστώ ε? Άρα θα πρεπει να έρθει και μηχανικός... :S Πάντως στην περιοχή μου (μένω αρκετά μακρυα απο το κέντρο) τα καλώδια του ΟΤΕ έρχοντε εναέρια με ξύλινες κολώνες σαν της ΔΕΗ αλλα πολύ λεπτότερες και κοντίτερες με ένα καλώδιο μόνο...Οπότε νεα αυριο το μεσημέρι...Και πάλι ευχαριστώ πολύ!
jkoukos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Στο έγραψα παραπάνω. Καλώδιο εξωτερικού χώρου τύπου ΡΕΤ και μέσα σε πλαστική σωλήνα Φ25 βαρέως τύπου. Βάλτα πάλι υπόγεια και δεν θα έχεις πρόβλημα για πολλά-πολλά χρόνια. Τοίχο γιατί να σκάψεις; Τραβάς έξω το παλιό και περνάς το καινούργιο με ατσαλίνα. Ξέρει ο ηλεκτρολόγος.
NikosKallithea Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Αφου πέρασε απο πανω το σκαπτικό τι περιμενες
ethnik471 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Φρεσκα νεα! Πηραμε μετρησεις σημερα με τον ηλεκτρολογο κατευθειαν απο το καλωδιο του οτε οπως ακριβως ειπατε. Αποτελεσμα? Ακριβως ιδια ταχυτητα! Συγχρονιζε το ρουτερ λιγο κατω απο τα 2mbps! Το καλωδιο ωστοσο οντως εχει θεμα και το τραγικο της υποθεσης ειναι οτι ειναι μαζι με τα καλωδια του ηλεκτρικου! Σε εναν σωληνα του ηλεκτρικου και σε αλλο του τηλεφωνου και αυτοι οι δυο σωληνες μαζι και κολλητα σε εναν μεγαλυτερο. Για να μη σας κουρασω μιλησα με την wind ελεγξαν οι τεχνικοι πληρως την γραμμη μου και το αποτελεσμα που μου ειπαν και δεν μπορει να γινει τιποτα ειναι οτι παιρνω απο το κεντρο της πολης μου γραμμη που ειναι 7χιλιομετρα.Οταν τους ειπα οτι πριν με τον οτε επιανα γυρω στα 7 μου ειπαν οτι αυτοι με τροφοδοτουν απο το dslam του κεντρου και δεν μπορει να γινει κατι γιατι δεν εχουν αλλο στην πολη μου (σε αντιθεση με τον οτε). Οποτε μετα απο αυτο αποδεσμευτηκα απο την wind και γυρισα στον παλιο καλο οτε! Απο τον οποιο με πληροφορησαν μαλιστα οτι στην περιοχη μου υπαρχει καλυψη vdsl απο διαφορετικο μαλιστα dslam απο αυτο του adsl... Οταν εχω νεοτερα θα ενημεδωσω! Και παλι Χίλια ευχαριστω για ολα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα