Eru Iluvatar Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Μπορεί κάποιος να μου πει γιατί το "Prometheus" ήταν κακό;
kostas_dr Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Μπορεί κάποιος να μου πει γιατί το "Prometheus" ήταν κακό; Γιατί δεν έβγαζες νόημα μ' αυτά που έβλεπες.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Lindelof, εγγύηση...
h34a Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Ο R. Scott είναι καλός κινηματογραφιστής, αλλά δεν είναι όπως παλιά όταν έφτιαχνε το πρώτο Alien. Τώρα φτιάχνει διάφορες ταινίες στο Χολλυγουντιανό στυλ για ευρύτερα γούστα και αισθητική, έχει βέβαια ακόμα κάτι που κάνει τις ταινίες του να μην είναι στο τελείως τυπικό blockbuster στυλ, αλλά γενικά έχει παρατήσει τα παλιά. Πολλές ταινίες διαφόρων δημιουργών ελέγχονται από το "κατεστημένο" του κινηματογράφου και αλλάζει το σενάριό τους, κόβονται σκηνές και διάφορα άλλα, ώστε να γίνουν πιο εμπορικές.
Just4fuN Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 και το Texas Chainsaw Massacre, αφου πανω σε αυτο εχτισε την δικια του ταινια. To 2001 γεννησε το κινηματογραφικο hard science/speculative genre, και συνεβαλε στο περασμα απο τις pulp scifi ταινιες στις πιο ρεαλιστικες,καλλιτεχνικες scifi ταινιες. Κατι παρομοιο εκανε και το Alien με το monster horror genre, αφου ο Ridley πηρε πολυ σοβαρα το ολο premise. Τον φοβαμαι ομως τον Ridley μετα το Prometheus φιασκο, το κατακρεουργημα του Blade Runner με τα συνεχομενα edits του, και τα σχολια που εχει κανει για το Alien. Γενικα φαινεται οτι οσο καλος visualist ειναι, αλλο τοσο ασχετος ειναι απο το τι κανει μια ιστορια να δουλεψει σωστα. Eγω πιστευω οτι η τεχνολογια καποιου ειδους ταινιες τις απογειωνει (βλεπε ταινιες με super ηρωες) και αλλες τις κατακρεουργει (prometheus). Tαινιες δηλαδη που βασιζονται στη δραση, τις βοηθαει να αποδοθουν καλυτερα, αλλα ταινιες που παιζαν μεσω ατμοσφαιρας / μουσικης κλπα τις μετατρεψανε σε πιου πιου λειζερ, οπως το απαραδεκτο prometheus. Αν συνυπολογισουμε οτι το κοινο εχει στραφει και σε πιο ευκολοπεπτες ταινιες, δεν το βλεπω καλα το πραμα. Αλλωστε, ρεαλιστικα να το παρουμε, το prometheus εκανε εμπορικη επιτυχια. ΥΓ1. Μονο εγω θεωρω το Aliens καλυτερο του Alien ε? ΥΓ2. Moυ κανει εντυπωση που ακομα θυμαμαι ακριβως τον ηχο απο το motion sensor και μου προκαλει ανατριχιλα. Με ελαχιστες ταινιες μπορω να πω οτι συμβαινει κατι παρομοιο Μπορεί κάποιος να μου πει γιατί το "Prometheus" ήταν κακό; Γιατι δημιουργουσε περισσοτερες αποριες απο οτι ελυνε (ενω ουσιαστικα υποτιθεται οτι θα εξηγουσε τι συνεβη στο alien), επειδη η ατομοσφαιρα που ειχε δεν ειχε καμια απολυτως σχεση με το Alien αλλα με μια οποιοδηποτε generic scifi movie, επειδη ηταν πολυ πιο action απο τα πρωτα 2 αριστουργηματα, επειδη ειχε κλασσικες Αμερικανιες που εχουμε ξαναδει 10αδες φορες (οπως ο επιστημονας που συνανταει το πρωτο "alien", η σκηνη ειναι copy paste απτο Jurassic Park για παραδειγμα). Σαφως αν δεν ηταν συνεχεια (η εστω prequel) του Alien αλλα εντελως αλλη ταινια, θα ηταν μια μετρια ταινια. Το γεγονος ομως οτι τη συνδεσανε με το Αlien, ε οχι ρε φιλε, ντροπη
Eru Iluvatar Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Τέλος πάντων, έχω δει και τα παλιότερα 'Alien' και δεν με ενθουσίασαν τόσο. Τουλάχιστον στον "Προμηθέα" προχωράει το πράγμα προς τη δημιουργία/δημιουργούς το ανθρωπίνου είδους (είναι αυτά που συνήθως μ' αρέσουν στις ταινίες). Υ.Γ. Κάμερα σε 'μένα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα