Hal9000 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Η νουβέλα του Arthur C. Clarke, 3001: H τελική Οδύσσεια, παίρνει τελικά το δρόμο όχι της μεγάλης αλλά της μικρής οθόνης, με τον γνωστό σκηνοθέτη Ridley Scott να αναλαμβάνει χρέη παραγωγού μέσω της εταιρείας του Scott Free Productions.Η μίνι τηλεοπτική σειρά θα προβληθεί τον επόμενο χρόνο στο συνδρομητικό κανάλι Syfy και για το σενάριο της υπεύθυνος θα είναι ο Stuart Beattie, σεναριογράφος της ταινίας "Πειρατές της Καραϊβικής". Το βιβλίο του Clarke κυκλοφόρησε το 1997 και αποτελεί το τελευταίο κομμάτι της τετραλογίας - που ξεκινάει με τα 2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος, το 2010: Οδύσσεια Δύο, το 2061: Οδύσσεια Τρία - και στο οποίο εξιστορείται η τύχη του αστροναύτη Frank Poole, του οποίου το παγωμένο σώμα ανακαλύπτεται να αιωρείται στο διάστημα 1000 χρόνια μετά την αποστολή του στον πλανήτη Δία (ή στον πλανήτη Κρόνο με βάση την κλασσική ταινία του Kubrick). Σε δήλωση του ο Ridley Scott, σκηνοθέτης μεταξύ άλλων του Alien και του Blade Runner, αναφέρει ότι υπήρξε πάντα θαυμαστής της τριλογίας του Clarke και φυσικά της ταινίας του Kubrick καθώς και ότι είναι ενθουσιασμένος που θα φέρει την κληρονομιά αυτή στο κοινό, συνεχίζοντας τη μεγάλη κινηματογραφική παράδοση την οποία αξίζουν η ιστορία και οι δημιουργοί της». Site: Collider
Skylined Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Κρίνοντας από το nickname και το avatar ο Hal9000 είναι fan 3
alexatreides Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Νομίζω ότι ξεχάσατε το "2061". Το 3001 είναι το τέταρτο έργο. Λίγη προσοχή όταν μιλάμε για τα τέρατα της επιστημονικής φαντασίας και φιλοσοφίας. Μιχάλης. 5
KilliK Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 τετραλογια ειναι βρε ΗΑL, υπαρχει και το 2061.. παντως Ridley Scott και SyFy δεν αποτελουν εγγυηση... 4
Oxygene Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ... δεν θα έπρεπε πρώτα να γυριστεί το 2061; Κατά τα άλλα ευχάριστο νέο
KilliK Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ... δεν θα έπρεπε πρώτα να γυριστεί το 2061; Κατά τα άλλα ευχάριστο νέο κανονικα ναι. και το 3001 ειναι το χειροτερο βιβλιο της σειρας.
Oxygene Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 παντως Ridley Scott και SyFy δεν αποτελουν εγγυηση... Ο Ridley Scott* είχε δηλώσει ότι είχε επηρεαστεί από το 2001, κάτι που είναι εμφανές στο πρώτο (και καλύτερο της σειράς) Alien. Πιστεύω ότι όντως σέβεται το έργο του Clarke και στην πρόθεση του είναι να κάνει μια καλή μεταφορά (αν και τελευταία με τον Προμηθέα το στυλ του χάλασε λιγάκι). Παρ' όλ' αυτά ούτε εγώ εμπιστεύομαι το Syfy, ειδικά από τότε που άλλαξε το name από SciFi σε Syfy (wtf?) και το θεωρώ δολοφόνο του Outer Limits (new series) που μόλις πέρασε στο τότε SciFi έμελε να είναι και η τελευταία του σεζόν. * Και μαζί μ' αυτόν οι George Lucas, James Cameron, Franco Jeffirelli, Jean-Michel Jarre και άλλοι καλλιτέχνες... και έχεις μετά εδώ μέσα μερικούς να σου λένε "Σιγά την ταινεία το 2001"... Seriously people?
KilliK Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Ο Ridley Scott* είχε δηλώσει ότι είχε επηρεαστεί από το 2001 και το Texas Chainsaw Massacre, αφου πανω σε αυτο εχτισε την δικια του ταινια. To 2001 γεννησε το κινηματογραφικο hard science/speculative genre, και συνεβαλε στο περασμα απο τις pulp scifi ταινιες στις πιο ρεαλιστικες,καλλιτεχνικες scifi ταινιες. Κατι παρομοιο εκανε και το Alien με το monster horror genre, αφου ο Ridley πηρε πολυ σοβαρα το ολο premise. Τον φοβαμαι ομως τον Ridley μετα το Prometheus φιασκο, το κατακρεουργημα του Blade Runner με τα συνεχομενα edits του, και τα σχολια που εχει κανει για το Alien. Γενικα φαινεται οτι οσο καλος visualist ειναι, αλλο τοσο ασχετος ειναι απο το τι κανει μια ιστορια να δουλεψει σωστα.
kostas_dr Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Τον φοβαμαι ομως τον Ridley μετα το Prometheus φιασκο, Είχε και "βοήθεια" εκεί 1
Oxygene Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 και το Texas Chainsaw Massacre, αφου πανω σε αυτο εχτισε την δικια του ταινια. To 2001 γεννησε το κινηματογραφικο hard science/speculative genre, και συνεβαλε στο περασμα απο τις pulp scifi ταινιες στις πιο ρεαλιστικες,καλλιτεχνικες scifi ταινιες. Κατι παρομοιο εκανε και το Alien με το monster horror genre, αφου ο Ridley πηρε πολυ σοβαρα το ολο premise. Τον φοβαμαι ομως τον Ridley μετα το Prometheus φιασκο, το κατακρεουργημα του Blade Runner με τα συνεχομενα edits του, και τα σχολια που εχει κανει για το Alien. Γενικα φαινεται οτι οσο καλος visualist ειναι, αλλο τοσο ασχετος ειναι απο το τι κανει μια ιστορια να δουλεψει σωστα. Ακριβώς. Με την ίδια λογική που το 2001 είναι το αριστούργημα του scifi, το Alien είναι το αριστούργημα του scifi horror genre RIP H.R. GIGER
The Ace Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Συμφωνώ ότι το 3001 είναι μάλλον το χειρότερο βιβλίο από τα τέσσερα....σαν να μου έδινε την εντύπωση ότι δεν ήξερε ακριβώς προς τα που να το πάει. Δεν κατάλαβα βέβαια γιατί το πάνε σε series και όχι ταινία (λόγω μήκους ?), αλλά σίγουρα για μένα θα έχει πιο πολύ νόημα να το δεις μια και έξω....
billxl Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Ευχάριστα νέα, αν και θα προτιμούσα να κάνουν ταινία ή σειρά το ραντεβού με τον Ράμα. Το SyFy πάντως έχει κακή φήμη. Έχουν ακυρώσει πολλές σειρές στη μέση.
nosfer Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Εντελώς black out, thanks Ξέρεις τι το κάνει χειρότερο ε ; το nick σου Άσχετα με αυτό, εγώ στην θέση σου αυτήν την ανάρτηση θα την έγραφα έχοντας δίπλα μου ένα ακριβό ποτήρι κρασί
alexatreides Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 [...] αν και θα προτιμούσα να κάνουν ταινία ή σειρά το ραντεβού με τον Ράμα. Ναί. Μακάρι. Η σειρά των βιβλίων σχετικά με τον "Ράμα" έχει πολλά στοιχεία σεναρίου. Όταν τα διάβαζα (πάνε και 20 χρόνια - είμαι τώρα 46), είχα την αίσθηση ότι ήταν γραμμένα ώστε κάποτε να γυριστούν ταινία. Μιχάλης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα