Προς το περιεχόμενο

Nexus 5 ή Lg g3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή κι εγώ ήμουν ακριβώς στο ίδιο δίλημμα, έχω καταλήξει στο lg g3. Μπορεί να είναι πιο μεγάλο, αλλά έχει καλύτερο επεξεργαστή και γενικά είναι πιο καλαίσθητο κινητό. Τώρα, το γεγονός ότι είναι της Google το Nexus 5 δεν αναιρεί ότι και τα 2 έχουν φτιαχτεί από την LG, οπότε και για τα 2 έχει χρησιμοποιηθεί η ίδια τεχνογνωσία. Οι διαφορές δεν είναι και πολύ μεγάλες και σε αυτή την τιμή θα βρεις αρκετά καλά κινητά γενικά, οπότε ότι και να επιλέξεις, πιστεύω δεν θα σε απογοητεύσει.

Θα σου πω όμως κάτι τελευταίο: Φίλος που έχει το Nexus 5, όταν τον ρώτησα τι να προτιμήσω μεταξύ Nexus 5, Lg G3 και Galaxy S4, μου είπε το G3!

• Like 1
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν βάλεις τα τηλέφωνα δίπλα δίπλα, και δεν σού πει κανείς τι επεξεργαστή, ραμ κτλ κουβαλανε, και διαλέξεις ανεπηρεαστος από μάρκετινγκ και σπεκς, θα δεις ότι θα διαλέξεις νέξους.

Το g3 δεν είναι κακό τηλέφωνο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι το καλύτερο όπως ισχύε πέρυσι με το g2...

Δημοσ.

Πήγαινε για το LG G3, μόλις το πάρεις πέρνα του μια cyanogen και θα είσαι άρχοντας.

Μπορείς να μας εξηγήσεις τι ειναι το cyanogen και σε εμάς τους πιο αρχάριους; το ψαξα λίγο (πριν προλάβεις να πεις google it) αλλά δεν με καλυψε....

Δημοσ.

Η cyanogen είναι μια custom rom, στην ουσία δηλαδή μια διαφορετική έκδοση του λειτουργικού Android, φτιαγμένη όχι από την επίσημη Google αλλά από developers του xda. Το καλό με την cyanogen είναι ότι φέρνει το κινητό πιο κοντά στην εμπειρία του vanilla Android, (όπως είναι το nexus) αφού πια δεν έχει τα επιπρόσθετα βαριά λογισμικά που προσθέτουν οι εταιρίες (πχ Samsung touchwiz, HTC sense, ότι βάζει η LG) και επιπλέον σου δίνει την δυνατότητα, μέσω των εκατοντάδων νέων ρυθμίσεων που έχει, να φέρεις το κινητό στα μέτρα σου.

Δημοσ.

Η cyanogen είναι μια custom rom, στην ουσία δηλαδή μια διαφορετική έκδοση του λειτουργικού Android, φτιαγμένη όχι από την επίσημη Google αλλά από developers του xda. Το καλό με την cyanogen είναι ότι φέρνει το κινητό πιο κοντά στην εμπειρία του vanilla Android, (όπως είναι το nexus) αφού πια δεν έχει τα επιπρόσθετα βαριά λογισμικά που προσθέτουν οι εταιρίες (πχ Samsung touchwiz, HTC sense, ότι βάζει η LG) και επιπλέον σου δίνει την δυνατότητα, μέσω των εκατοντάδων νέων ρυθμίσεων που έχει, να φέρεις το κινητό στα μέτρα σου.

Mάλιστα... Σε ευχαριστω για το την επεξηγηματικη απάντηση σου. Και γιατί ακούω ν το προτείνουν πολύ για το G3; έχει θέματα στο λογισμικό; 

Δημοσ.

Μπήκα σ᾽ ένα public σήμερα για άλλη δουλειά και όπως χάζευα βλέπω μπροστά μου ένα smartphone!!!....λέω δεν μπορεί..ονειρεύομαι...bezel τίποτε...ένα κρύσταλο - οθόνη, ένα πράμα...λέω δεν μπορεί... τι ᾽ναι τούτο; και διαβάζω LG G3....ποιο Note 4 και ποιο M8...και ποιο...ποιο...ποιο....λίγο πιο κάτω του, είχε ένα τελευταίο προς πώληση Nexus 5. Καμμία μα καμμία σύγκριση στην εμφάνιση...2 χρόνια πίσω και βάλε το ένα με το άλλο. Nexus (4) έχω και Nexus θα ξαναέπαιρνα...αλλά το LG G3 είναι οργασμός!!!....στην όψη πάντα....

• Like 1
Δημοσ.

Mάλιστα... Σε ευχαριστω για το την επεξηγηματικη απάντηση σου. Και γιατί ακούω ν το προτείνουν πολύ για το G3; έχει θέματα στο λογισμικό; 

Δεν ξερω αν εχει προβληματα, δεν το εχω χρησιμοποιησει παρα ελαχιστα. Παντως για ολα τα κινητα το προτείνουν, οχι μονο για το g3.

Δημοσ.

Να σου προτείνω το Sony z2 που είναι ανώτερο σε όλα του σε σχέση με το g3 και κάνει τα ίδια λεφτά?

Μόνο κακό τα μπεζελ...

Δημοσ.

Ειμαι στην ιδια φαση, θελω να δωσω ~300 ευρω ιδανικα, βαρια βαρια φτανω μεχρι 350.

Το Xperia Z2 φαινεται πολυ καλο τωρα που πηγε 349....ποιοτικο, 3gb ram και λιγοτερο Bloatware  (παλια ειχα nexus4 και εχω αλεργια)

Αλλα μεγαλο σε μεγεθος για τις 5.2" του δυστυχως...και για την καμερα εχει διαβασει οτι δεν ανταποκρινεται στα specs της (ασχετα αν ειανι ικανοποιητικη βεβαια....οχι και nexus)

Το Nexus 5 δυστυχως χανει πολυ σε μπαταρια και καμερα... και επειδη ειχα Nexus4 και το αλλαξα λογω της camera, και πηγα σε nokia 1020, δε θελω να ξανακανω βουτια σε αυτον τον τομεα...

To LG G3 συνδιαζει 5.5" σε οσο μικροτερο μεγεθος γινεται, επισης εχει microSD και μεγαλη μπαταρια που ειναι ΚΑΙ reploacable (στο G2 δεν ηταν). Αλλα η αναλυση της οθονης διαβαζω οτι του σκοτωνει τις επιδοσεις (και πραγματικα ειναι αχρειαστο πανω απο 1080p τετοιες οθονουλες) και δυστυχως τα 3gb τα εχει μονο η 32gb εκδοση που ξεφευγει πολυ... Σαν να μην εφτανε αυτο, ειναι και LG που με εξαιρεση τα Nexus τα οποια τα φροντιζει η google, ειναι πολυ αμφιβολο το αν θα παρεις υποστηριξη σε κανα 6μηνο...

Για τελευταιο αφησα το Note 3 το οποιο ξεφευγει σε μεγεθος αλλα πραγματικα εχει τα παντα...τελεια οθονη amoled 5.7", 3gb ram, καλη καμερα, εναλλαξιμη μεγαλη μπαταρια, Microsd, 32gb rom, τι αλλο να ζητησεις...μονο το μεγεθος ειναι μειον, αλλα τουλαχιστον και αυτο ειναι οσο λιγοτερο επιτρεπει μια οθονη 5.7"... Αλλα δε λεει να ξεκολησει απο τα 400ε η τιμη του και ας εχει βγει το 4...

Τι μπερδεμα ρε γμτ...

Δημοσ.

Είμουν ενθερμος οπαδός του Nexus 5 και g2. Καλώς ή κακώς, το g3 λόγο Ui και ανάλυσης οθόνης, δεν ανταποκρινεται όπως ο υπόλοιπος ανταγωνισμός.

Μια βόλτα σε ένα public θα σε πισει ότι το z2 είναι ανώτερο, αν δε σε ενοχλούν τα μπεζελ τόσο πολύ.

Σαν ποιότητα κατασκευής μέρα με το νύχτα, άσε που και η ρομ της Sony είναι πολύ κοντά στο στοκ.

Δημοσ.

Στο z2 εμενα τα bezels με χαλάνε αλλα κυρίως είναι λίγο περίεργα αυτα που διαβάζω για την κάμερα,

δηλαδή ενώ έπρεπε να τα σπάει λενε πως είναι πολύ μέτρια και άμα δεις και τα στοιχεία του gsmarena πραγματικά βγαίνει χειρότερη και από τις 8mp άλλων κινητών...δε ξέρω τι βλακεια έχουν κάνει στο software...

Στο z3 πάντως αποδίδει αυτο που πρέπει και φαινομενικά είναι ίδια... Δε ξέρω μήπως κάποια στιγμή βελτιώθηκε και στο z2 με software update και το gsmmarena απλά έχει μείνει στα αρχικά δεδομένα....

Αυτη η αβεβαιοτητα πάντως με έχει φρενάρει, αλλιώς θα ξεπερναγα το θέμα των bezels μιας και είναι υπερπληρες το κινητό οπουδήποτε αλλού και σε πολύ καλή τιμή! Και στην τελική ακόμα και ο αντικαταστάτης του δεν έχει κάποια σοβαρή βελτίωση... Αν η κάμερα είναι ΟΚ μιλάμε πραγματικά για ευκαιρία στα 349€...

Δημοσ.

Το θέμα της κάμερας δεν είναι στην φωτογραφία, είναι στην εγγραφή 4κ video, και στο z2 δεν έχει φτιαχτεί ακόμα.

Η διάφορες είναι αμελητέες με το z3, περισσότερο στις διαστάσεις πάρα σε κάτι άλλο.

Όσο για την κάμερα, αν ψάξεις συγκριτικά, θα δεις ότι είναι ανώτερο από τα περισσότερα, ειδικά σε χαμηλό φωτισμό.

Δημοσ.

Το θέμα της κάμερας δεν είναι στην φωτογραφία, είναι στην εγγραφή 4κ video, και στο z2 δεν έχει φτιαχτεί ακόμα.

Η διάφορες είναι αμελητέες με το z3, περισσότερο στις διαστάσεις πάρα σε κάτι άλλο.

Όσο για την κάμερα, αν ψάξεις συγκριτικά, θα δεις ότι είναι ανώτερο από τα περισσότερα, ειδικά σε χαμηλό φωτισμό.

Για το θεμα που λες, οτι δηλαδη σε 4k recording υπερθερμενεται και σταματαει μετα απο μερικα λεπτα δε μιλαω καν. Ειναι και που μαλλον δε θα φτιαχτει γιατι δεν ειανι bug ειναι θεμα υπερθερμανσης, και λιγο-πολυ τετοια ζητηματα τα εχουν και οι ανταγωνιστες.

Αλλα δε με νοιαζει κιολας, δε προκειται να τραβαω 4k...

Το θεμα της φωτογραφιας ομως με νοιαζει πολυ, γιατι δε θελω να κουβαλαω μαζι μου point-n-shoot σε διακοπες κλπ, και εκει κοιτα τι λενε στο gsmarena που θεωρω αρκετα αξιοπιστο :

Z2 vs S5 :

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s5_vs_sony_xperia_z2-review-1085p8.php

Z2 vs G3 :

http://www.gsmarena.com/lg_g3_vs_sony_xperia_z2-review-1100p8.php

αλλα κυριως, camera shootout στο οποιο βγαινει προτελευταιο μονο και μονο επειδη στο συγκριτικο υπαρχει το 5S...

http://www.gsmarena.com/camera_shootout-review-1104p8.php

και εδω συγκρινοντας με το Ζ3 και το ταπεινο Note 3 neo που εχει 8mp κοιτα ποσο λιγη λεπτομερεια βγαζει το Ζ2 (κανε scaling στα 12mp για να ειναι πιο ευκολο να συγκρινεις) :

http://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=3&idPhone1=5961&idPhone2=6144&idPhone3=6539

Τοσο τονισμενες τις διαφορες βεβαια τις βλεπεις λογω συγκρισης με αλλα, σιγουρα τη δουλεια της θα την κανει σε καθημερινη χρηση, απλα ξενερωνεις λιγο να ξερεις οτι ειναι 20mp κατ'ονομα μονο...

Παντως ειναι τοσο χαλια η αποδοση του ειδικα στην τελευταια συγκριση που δινω με Ζ3 και Note3 neo που αναρωτιεμαι αν αργοτερα εχει διορθωθει με update.... δηλαδη δε γινεται το Ζ3 με ιδιο αισθητηρα να ειναι μια χαρα και το αλλο θολο.... ουτε γινεται να τους ξεφυγε το focus οταν βλεπεις τα ιδια πραγματα και στα 3 posters που χρησιμοποιουν...

Δημοσ.

Το z3 έχει μεν τον ίδιο αισθητήρα αλλά τα οπτικά μέρη είναι διαφορετικά.

Δεν σου λέω ότι έχει την καλύτερη κάμερα, αλλά οι διάφορες είναι αμελητεες αν λάβεις υπόψη τα υπόλοιπα προτερήματα της συσκευής. Όσο για συνθήκες χαμηλού φωτισμού, υπερέχει σε πολλές από τις λήψεις.

Το θέμα είναι όντως software, μακάρι να διορθωθεί... Ίσως με τον ερχομό του lollipop να φτιάξουν τους driver.

Δημοσ.

Παιδιά εγώ το πήρα τελικά το g3 και είμαι ευτυχισμένη που διάλεξα αυτό το κινητό. Όμως, τα bezel δεν κατάλαβα τι είναι... Κάτι σχετικό με την οθόνη, αν κατάλαβα καλά??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...