Προς το περιεχόμενο

Κατάλληλο Linux Distro για κάθε υπολογιστή

copria7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με διπυρηνο επεξεργαστη και τοση μνημη δεν υπαρχει αλλος λογος να σου κολλαγε...

επειδή εχω και εγω ένα μηχανημα με παρομοιο επεξεργαστη (e7200) και 4 gb ram θελω να επιβεβαιώσω οτι και σε εμένα κολάγανε τα ubuntu οταν τα ειχα δοκιμασει. κυριως νομιζω οτι ευθυνεται το Unity. είναι πολυ βαρυ γραφικο περιβάλλον.

εχω επιλεξει και εγω linux mint με γραφικο περιβαλλον xfce. Ο firefox που ανεφερθηκε πιο πανω παει σφαιρα. copria7 μηπως δεν τρεχεις την τελευταία έκδοση ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

επειδή εχω και εγω ένα μηχανημα με παρομοιο επεξεργαστη (e7200) και 4 gb ram θελω να επιβεβαιώσω οτι και σε εμένα κολάγανε τα ubuntu οταν τα ειχα δοκιμασει. κυριως νομιζω οτι ευθυνεται το Unity. είναι πολυ βαρυ γραφικο περιβάλλον.

εχω επιλεξει και εγω linux mint με γραφικο περιβαλλον xfce. Ο firefox που ανεφερθηκε πιο πανω παει σφαιρα. copria7 μηπως δεν τρεχεις την τελευταία έκδοση ?

Όχι ρε φίλε, την τελευταία έκδοση είχα λογικά, γιατί έκανα τις ενημερώσεις που έλεγε πως είχε να  κάνει..

Πάντως μου έκανε εντύπωση πως με windows 7 το laptop έπαιρνε φωτιά και με mint ίσα που ακούγεται λες και είναι καινούριο.Καλή φάση, ελπίζω να ζήσει πλέον, τα χρόνια που του μένουν με ηρεμία... :-D

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Μόνο Manjaro Linux, μην ασχολείστε με τα αλλά.

Γιατί το λες αυτό φίλος ? Οι αποδείξεις ποιες είναι ? Είχα δοκιμάσει κάποτε και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο με το Ubuntu, κόλαγε το Σύμπαν κάθε τρεις και λίγο...Μάλλον είναι απαιτητικά από θέμα hardware, δεν το εξηγώ αλλιώς ... Όποιος έχει ας πει τη γνώμη του..

Γιατί το λες αυτό φίλος ? Οι αποδείξεις ποιες είναι ? Είχα δοκιμάσει κάποτε και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο με το Ubuntu, κόλαγε το Σύμπαν κάθε τρεις και λίγο...Μάλλον είναι απαιτητικά από θέμα hardware, δεν το εξηγώ αλλιώς ... Όποιος έχει ας πει τη γνώμη του..

Ηρέμησε φίλε μου.

Ολές οι διανομές κάλές είναι, και τα τελευταία χρόνια δεν έχουν τόσα προβλήματα. To Manjaro απλώς έχει το πλεονέκτημα ότι δεν απαιτεί τρομερές γνώσεις, όπως πχ κάποιος θα ήθελα να είχε αν ήθελε το Αrch.

Κατά τ' άλλα, το Ubuntu μπορεί να γίνει και πάλι η πρώτη διανομή αν ακολουθήσει το Arch όσον αφορά στο update των πακέτων. 

Προσωπικά εμένα με χαλάει πάρα πολύ οι διανομές να αλλάζουν κάθε τρεις και λίγο.

Είναι πολύ ενοχλητικό αυτό με τις νέες εκδόσεις των μη-rolling διανομών. Μετά από 8 περίπου χρόνια αποκλειστικά με Gentoo, δεν πιστεύω πως θα μπορούσα να έχω κάτι διαφορετικό. Το ίδιο πιστεύω ότι αισθάνονται και οι φίλοι που χρησιμοποιούν rolling διανομές. Ενημερώνεις σε όποιο διάστημα επιλέγεις, αναβαθμίζεις τον πυρήνα και καθαρίζεις. Ενώ οι άλλες έχουν διακοπή υποστήριξης, επανεγκαταστάσεις, φτου κι απ' την αρχή.

Αλλά, προτιμήσεις είναι αυτές, εξού και υπάρχουν και τόσες πολλές διανομές.

Ηρέμησε φίλε μου.

Ολές οι διανομές κάλές είναι, και τα τελευταία χρόνια δεν έχουν τόσα προβλήματα. To Manjaro απλώς έχει το πλεονέκτημα ότι δεν απαιτεί τρομερές γνώσεις, όπως πχ κάποιος θα ήθελα να είχε αν ήθελε το Αrch.

Κατά τ' άλλα, το Ubuntu μπορεί να γίνει και πάλι η πρώτη διανομή αν ακολουθήσει το Arch όσον αφορά στο update των πακέτων. 

Προσωπικά εμένα με χαλάει πάρα πολύ οι διανομές να αλλάζουν κάθε τρεις και λίγο.

Εντάξει, το λινουξ θελει γενικα πολλες τροποποιησεις για να γινει προσιτο απο αποψη σταθεροτητας και αξιοπιστιας για καθε μηχανημα. Αλλα και παλι λογικο ειναι , το ενα OS ακριβοπληρωνονται για να το αναπτυξουν, βελτιωσουν καθε φορα , και το αλλο ειναι εντελως δωρεαν... 

Αυτό που λες δεν στέκει. Υπάρχουν και ετοιματζίδικες διανομές και δεν είναι λίγες και σε γενικές γραμμές πολύ πιο ετοιματζίδικες από τα Παράθυρα σε fresh install. Όσοι παραμετροποιούμε το σύστημα μας μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, το κάνουμε γιατί μας αρέσει και το αγαπάμε, δεν μας έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό.

Παιδια, προς Θεου μην παρεξηγηθω, και εγω χρησιμοποιω λινουξ επειδη μου αρεσει...ΚΑΙ ισχυουν πραγματι οσα αναφερετε...Απλα καποιες διανομες που περιμενεις να τρεχουν ρολοι εχουν κολληματα σε καποια μηχανηματα. Αν τα βελτιωσουν αυτα θα γινουν ακομα πιο αποδεκτα απο τον κοσμο..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...