Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Αναζητώ προγραμματιστή με επαγγελματική εμπειρία σε android development για την υλοποίηση εφαρμογης. Η εφαρμογή θα επικοινωνεί με ήδη υπάρχουσα ιστοσελίδα με ένα rest API το οποίο θα υλοποιηθεί για το λόγο αυτό ή με κάποια άλλη αρχιτεκτονική (πχ web service) που θα συναποφασίσουμε, μπορώ να φτιάξω ότι μου ζητηθεί ώστε να μπορεί να δουλέψει το app και να επικοινωνεί με την υπάρχουσα βάση δεδομένων.

Tο app θα αφορά μια συνδρομητική υπηρεσία στο χώρο της υγείας μέσω της οποίας ένας χρήστης που είναι εγγεγραμμένος μπορεί να βλέπει σε χάρτη τα ιατρεία που έχει το δίκτυο, να βλέπει κάποιες πληροφορίες για το προφίλ του, τις καλύψεις που έχει το δικό του συμβόλαιο, φόρμα επικοινωνίας με γιατρό, φόρμα ανανέωσης υπηρεσίας και 1-2 πράγματα ακόμα που θα συζητηθούν.

Οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν μαζί μου με pm με ονοματεπώνυμο, email, τηλ επικοινωνίας και 1-2 λόγια για τα projects που έχουν ήδη υλοποιήσει (αν υπάρχουν και στο Play Store θα εκτιμηθεί ως πολύ θετικό).

Τιμές κλπ θα συζητηθούν απ ευθείας με τον ενδιαφερόμενο, δεν είμαι εγώ ο ενδιαφερόμενος για την εφαρμογή αλλά κάποιος πελάτης μου του οποίου έχω φτιάξει την web εφαρμογή και έχω αναλάβει το ρόλο του διαμεσολαβητή μια και ο πελάτης δεν έχει τεχνικές γνώσεις. 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Δημοσ.

Εάν είναι responsive το frontend του web application σου με σχετικά απλή διαδραστικότητα, ζύγισε και την επιλογή ένός hybrid application πριν πας σε native.

Δημοσ.

Δεν είναι και είναι λίγο δύσκολο αυτή τη στιγμή να γίνει.

Πέρα όμως από αυτό, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που θέλει η εταιρία ένα native app, και ουσιαστικοί από τεχνικής άποψης αλλά και για λόγους marketing.

Ευχαριστώ ωστόσο για την συμβουλή σου, κάθε ιδέα άλλωστε είναι πάντα καλοδεχούμενη και χρήσιμη.

• Like 1
Δημοσ.

Μία εβδομάδα μετά και μόνο ένας μου έστειλε μήνυμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος... 

Στην Ελλάδα του 2014 που μαστίζεται από κακοπληρωμένες δουλειές και ανεργία, σε ένα φόρουμ με τόσους προγραμματιστές μόνο ένας έχει όρεξη να ασχοληθεί με κάτι ώστε να βγάλει το κάτι παραπάνω.

Δημοσ.

Μία εβδομάδα μετά και μόνο ένας μου έστειλε μήνυμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος... 

Στην Ελλάδα του 2014 που μαστίζεται από κακοπληρωμένες δουλειές και ανεργία, σε ένα φόρουμ με τόσους προγραμματιστές μόνο ένας έχει όρεξη να ασχοληθεί με κάτι ώστε να βγάλει το κάτι παραπάνω.

Ειμαι της αποψης οτι οποιος εχει αρκετες χρηστικες γνωσεις προγραμματισμου ωστε να φτιαχνει applications ακομη και στην Ελλαδα να μενει δεν τον τρωει η ανεργια αμα εχει ορεξη για δουλεια. 

Αρα πιστευω οτι απλα οτι η συντροπτικη πλειοψηφια δεν εχει τις γνωσεις, και οποιος τυχνανει να τις εχει, εχει αρκετη δουλεια ηδη ωστε να αναλαβει κατι καινουργιο.   

• Like 1
Δημοσ.

@bikey77: Μια και "γκρίνιαξες", ένα μικρό feedback για την αγγελία από έναν τρίτο.

Οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν μαζί μου με pm με ονοματεπώνυμο, email, τηλ επικοινωνίας και 1-2 λόγια για τα projects που έχουν ήδη υλοποιήσει (αν υπάρχουν και στο Play Store θα εκτιμηθεί ως πολύ θετικό).

Ο "bikey77" (χωρίς κανένα άλλο στοιχείο) ζητάει PMs που απαιτεί να περιέχουν ονοματεπώνυμο, email, και τηλέφωνο επικοινωνίας. Αφού δεν αναφέρεις στην αγγελία έστω το ποιος είσαι (είτε προσωπικά ή εταιρικά, έστω ποιος είναι ο πελάτης σου, αφού αυτός θα είναι ο "δικός μου" πελάτης και όχι εσύ), προσωπικά μου χτυπάει κάπως άσχημα το παραπάνω. Προσωπικά (ως επαγγελματίας) θέλω να ξέρω με ποιον πρόκειται να ξεκινήσω μία επαγγελματική συνομιλία.

Τιμές κλπ θα συζητηθούν απ ευθείας με τον ενδιαφερόμενο, δεν είμαι εγώ ο ενδιαφερόμενος για την εφαρμογή αλλά κάποιος πελάτης μου του οποίου έχω φτιάξει την web εφαρμογή και έχω αναλάβει το ρόλο του διαμεσολαβητή μια και ο πελάτης δεν έχει τεχνικές γνώσεις.

Πρώτον, δε διαθέτεις μία σημαντικότατη πληροφορία, που θα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα ρωτήσουν οι περισσότεροι που θα επικοινωνήσουν μαζί σου (π.χ. "στείλε μου περισσότερες λεπτομέρειες για το project -αν υπάρχουν-, καθώς και αν έχεις κάποιο deadline και κάποιο maximum budget στο μυαλό σου").

Δεύτερον, δεν είσαι αυτός που παίρνει τις τελικές αποφάσεις, κάτι που είναι μεγάλο μείον για να ενδιαφερθεί κάποιος να μιλήσει μαζί σου (αν συνυπολογίσουμε και τα παραπάνω). Ναι μεν ο πελάτης σου δεν έχει τεχνικές γνώσεις, αλλά αυτός παίρνει τις αποφάσεις (όπως τις πήρε και όταν δούλεψε μαζί σου).

Φιλικά και καλοπροαίρετα τα παραπάνω, έτσι; ;)

• Like 1
Δημοσ.

@bikey77: Μια και "γκρίνιαξες", ένα μικρό feedback για την αγγελία από έναν τρίτο.

Ο "bikey77" (χωρίς κανένα άλλο στοιχείο) ζητάει PMs που απαιτεί να περιέχουν ονοματεπώνυμο, email, και τηλέφωνο επικοινωνίας. Αφού δεν αναφέρεις στην αγγελία έστω το ποιος είσαι (είτε προσωπικά ή εταιρικά, έστω ποιος είναι ο πελάτης σου, αφού αυτός θα είναι ο "δικός μου" πελάτης και όχι εσύ), προσωπικά μου χτυπάει κάπως άσχημα το παραπάνω. Προσωπικά (ως επαγγελματίας) θέλω να ξέρω με ποιον πρόκειται να ξεκινήσω μία επαγγελματική συνομιλία.

Πρώτον, δε διαθέτεις μία σημαντικότατη πληροφορία, που θα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα ρωτήσουν οι περισσότεροι που θα επικοινωνήσουν μαζί σου (π.χ. "στείλε μου περισσότερες λεπτομέρειες για το project -αν υπάρχουν-, καθώς και αν έχεις κάποιο deadline και κάποιο maximum budget στο μυαλό σου").

Δεύτερον, δεν είσαι αυτός που παίρνει τις τελικές αποφάσεις, κάτι που είναι μεγάλο μείον για να ενδιαφερθεί κάποιος να μιλήσει μαζί σου (αν συνυπολογίσουμε και τα παραπάνω). Ναι μεν ο πελάτης σου δεν έχει τεχνικές γνώσεις, αλλά αυτός παίρνει τις αποφάσεις (όπως τις πήρε και όταν δούλεψε μαζί σου).

Φιλικά και καλοπροαίρετα τα παραπάνω, έτσι; ;)

Καλησπέρα και ευχαριστώ για το χρόνο σου...

Θα απαντήσω στα σχόλιά σου για να λυθούν οι απορίες σου και όσων άλλων τυγχάνει να έχουν τις ίδιες ή αντίστοιχες.

Κατ αρχήν δεν δημοσίευσα την εταιρική μου ταυτότητα γιατί δεν θέλω να θεωρηθεί ως έμμεση διαφήμιση. Είμαι freelancer, web developer, κάνω αυτή τη δουλειά 13 χρόνια και έχω ένα αρκετά μεγάλο portfolio πελατών. Αν θέλεις, μπορείς να μου ζητήσεις (οπως και οποιοσδήποτε άλλος ενδιαφέρεται) περισσότερα στοιχεία με pm. Άλλωστε, δεν είπα πουθενά ότι δε θα δώσω και τα δικά μου στοιχεία, απλά δεν γράφουμε σε φόρουμ φόρα παρτίδα τηλέφωνα, emails, ονοματεπώνυμα... οπότε η επικοινωνία γι αυτά τα πράγματα γίνεται με pms...

Στο θέμα του πελάτη τώρα... Ο πελάτης είναι στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης και ασφαλιστικής κάλυψης. Σε αυτή την αγορά υπάρχει φοβερός ανταγωνισμός και η μία εταιρία προσπαθεί να αποκτήσει προβάδισμα απέναντι στην άλλη τόσο σε παροχές, τιμές, υπηρεσίες, added values κλπ. Δεν είναι θεμιτό να ανακοινώνεις σε φόρουμ εμπορικές κινήσεις που πρόκειται να κάνει μια εταιρία διότι και προδίδω την εχεμύθεια που οφείλω να τηρώ αλλά μπορεί μετέπειτα να κατηγορηθώ για ζημία εφ όσον διαρρεύσουν πληροφορίες για το έργο που θέλει μια εταιρία να υλοποιήσει, φτάσουν και σε ανταγωνιστές και πράξουν κι εκείνοι αντίστοιχα μειώνοντας έτσι το impact της κίνησης που θέλει να πετύχει μια εταιρία με την παροχή μιας νέας υπηρεσίας που δε διαθέτει ο ανταγωνισμός.

Σε ότι αφορά τον decision maker... η απόφαση θα παρθεί από κοινού με τον πελάτη πάνω σε δύο άξονες. Ο πρώτος είναι το οικονομικό για το οποίο αποφασίζει ο πελάτης και μάλιστα για να μην υπάρχει υπόνοια ότι θα επιχειρήσω να βγάλω κάτι ως μεσάζων, αναφέρω ότι η προσφορές θα αποσταλλούν απ ευθείας στον πελάτη μου και όχι εμένα. Κατά δεύτερον, και σε συνδυασμό με το οικονομικό, θα παίξει ρόλο η εμπειρία του developer και θα συνεκτιμηθεί και το πόσο εύκολα θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε για το πως θα γίνει η συνδυαστικά η υλοποίηση μια και θα πρέπει να φτιάξω κι εγώ από την μεριά μου ένα API για την επικοινωνία. Όσο πιο συγκεκριμένες είναι οι προδιαγραφές που θα μου ζητήσει, τόσο πιο γρήγορα και σωστά θα γίνει η ανάπτυξη και της επικοινωνίας του app με το website. Εκεί λοιπόν θα παίξει ρόλο και η δική μου γνώμη στην τελική επιλογή μια και θα δώσω μια εικόνα στον πελάτη για το τεχνικό υπόβαθρο των υποψηφίων συνεργατών.

Εξακολουθώ να βλέπω παράξενο το γεγονός της έλλειψης ενδιαφέροντος καθότι ούτε πιστεύω ότι όλοι σκέφτηκαν το ίδιο με σένα αλλά και στην τελική, αν ήθελε κάποιος να μάθει περισσότερα, θα μπορούσε κάλλιστα να μπει στη διαδικασία να ζητήσει 2-3 πληροφορίες για το έργο, τον πελάτη, το ποιος είμαι. 

Ελπίζω να έλυσα τις απορίες σου, αν οποιοσδήποτε θέλει να ρωτήσει κάτι να ρωτήσει. Συνεργάτη για mobile app αναζητάμε, όχι κατάσκοπο στη CIA! :)

Ειμαι της αποψης οτι οποιος εχει αρκετες χρηστικες γνωσεις προγραμματισμου ωστε να φτιαχνει applications ακομη και στην Ελλαδα να μενει δεν τον τρωει η ανεργια αμα εχει ορεξη για δουλεια. 

Αρα πιστευω οτι απλα οτι η συντροπτικη πλειοψηφια δεν εχει τις γνωσεις, και οποιος τυχνανει να τις εχει, εχει αρκετη δουλεια ηδη ωστε να αναλαβει κατι καινουργιο.   

Χωρίς να διαφωνώ με το σκεπτικό σου, αδυνατώ να πιστέψω ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται να αυξήσει το εισόδημα, τον επαγγελματικό του κύκλο και την εμπειρία του εφ όσον φυσικά προλαβαίνει να ασχοληθεί λίγες ώρες την εβδομάδα με ένα επιπλέον project. Γνωρίζοντας και τους μισθούς που παίζουν στην αγορά, είναι μάλλον αστείο να θεωρούμε ότι όλοι όσοι εργάζονται είναι τόσο καλοπληρωμένοι που δεν σηκώνουν ούτε τον δείκτη να κάνουν ένα επιπλέον κλικ επί πληρωμή. Πόσο μάλλον για εκείνους που για τους χ,ψ λόγους είναι σε αναζήτηση δουλειάς και έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια-δυο δουλειές για να υπάρχει cash flow μέχρι να βρουν αυτό που ψάχνουν.

Δημοσ.

Απλά για να είναι ξεκάθαρο, προσωπικά δεν έχω κάποια απορία για την αγγελία, για το ποιος είσαι, κλπ. Δε με ενδιαφέρει η αγγελία, καθώς δεν προσφέρω τέτοιες υπηρεσίες. Απλά μια και σου φάνηκε περίεργο που δεν απάντησαν όσοι θα περίμενες, σου έγραψα κάποιους από τους λόγους που ίσως να με απέτρεπαν από το να απαντήσω αν η αγγελία αφορούσε project με το οποίο θα μπορούσα να ασχοληθώ.

Δημοσ.

Χωρίς να διαφωνώ με το σκεπτικό σου, αδυνατώ να πιστέψω ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται να αυξήσει το εισόδημα, τον επαγγελματικό του κύκλο και την εμπειρία του εφ όσον φυσικά προλαβαίνει να ασχοληθεί λίγες ώρες την εβδομάδα με ένα επιπλέον project. Γνωρίζοντας και τους μισθούς που παίζουν στην αγορά, είναι μάλλον αστείο να θεωρούμε ότι όλοι όσοι εργάζονται είναι τόσο καλοπληρωμένοι που δεν σηκώνουν ούτε τον δείκτη να κάνουν ένα επιπλέον κλικ επί πληρωμή. Πόσο μάλλον για εκείνους που για τους χ,ψ λόγους είναι σε αναζήτηση δουλειάς και έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια-δυο δουλειές για να υπάρχει cash flow μέχρι να βρουν αυτό που ψάχνουν.

Αν και συνεχίζουμε το off-topic, όσον αφορά αυτούς που είναι σε αναζήτηση δουλειάς οκ είναι λογικό να πρέπει να ενδιαφερθούν και να στείλουν, αν θεωρούν ότι έχουν τις γνώσεις και τους καλύπτει η "αγγελία". Αλλά οι άλλοι, ακόμα και κακοπληρωμένοι να είναι, δουλεύοντας 8-9-10 ώρες κάθε μέρα και έχοντας ένα Σ/Κ στην καλύτερη να ξεκουραστούν, πιστεύω πως δεν θα μπορούν να διαθέσουν έστω και τις λίγες ώρες που ζητάς. Συν ότι οι περισσότεροι θα έχουν ήδη δικά τους side projects.

Επίσης θεωρώ ότι αν έχεις 13 χρόνια εμπειρία με web developing το να φτιάξεις κάτι σε android πρέπει να είναι κάτι σχετικά απλό, εκτός και αν δεν έχεις γράψει ποτέ τίποτα σε Java, οπότε απλά υποθέτω ότι δεν θέλεις να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο ή δεν έχεις ούτε εσύ τον απαραίτητο χρόνο, οπότε καταλαβαίνεις γιατί μάλλον δεν γίνεται χαμός να σου απαντήσουν :P 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...