Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως λέει και ο τίτλος του θέματος αναρωτιέμαι αν αξίζει η αναβάθμιση απο ΑDSL σε VDSL, λόγω του ότι η εγκατάσταση του σπιτιού μου είναι αρκετά παλιά. Σύμφωνα με τον ΟΤΕ θα παίρνω από Kv και όχι από Α/Κ.

Τα τωρινά stats της σύνδεσης μου (με έχουν κλειδώσει σε 12ρι προφίλ ιnterleaved εδώ και ένα τρίμηνο περίπου γιατί είχε προβληματα ο ΟΤΕ στην περιοχή):

post-239154-0-73620300-1415046268_thumb.png

Δημοσ.

Δεν έχει σημασία αν είναι παλιά η καλωδίωση, άλλα σημασία έχει να είναι σε καλή κατάσταση. Απ οτι βλέπω είσαι περίπου στα 1700 μέτρα απο το DSLAM. Αν σου είπαν ότι σου δίνουν από καμπίνα, αυτό σημαίνει οτι είναι πολύ πιο κοντά σου το αντίστοιχο dslam που έχει η καμπίνα. Τι πακέτο σου είπαν, 30 ή 50;

Δημοσ.

Αν θυμάμαι καλά γύρω στα 1500 μέτρα είναι το DSLAM. Ναι έχουν βάλει καινούριες καμπίνες στην περιοχή από ότι είδα γι' αυτό και το σκέφτομαι σοβαρά. Το πακετο των 30 μου πρότειναν γιατί των 50 δεν το διαθέτει προς το παρόν.

Δημοσ.

Άρα αν δεν διαθέτει το 50άρι, δίνουν σύνδεση VDSL από αστικό κέντρο και είτε δεν έχει γίνει αναβάθμιση στην περιοχή σου είτε δεν έχουν ακόμη ενεργοποιηθεί οι καμπίνες.

Όμως στα 1500 μέτρα κανονικά δε πρέπει να σου δίνει καθόλου διαθεσιμότητα, εκτός κι αν έχουν τοποθετηθεί αραιά και είσαι σε σχετικά μεγάλη απόσταση από την καμπίνα.

Σε ποια περιοχή είσαι;

Δημοσ.

Με προβλημάτισες να σου πω την αλήθεια και επειδη δεν το έχω καθόλου με τις αποστάσεις έκανα μέτρηση στο google maps και η απόσταση από το σπίτι μου μέχρι το DSLAM είναι κάτω από 900 μέτρα (σε ευθεία γραμμή). Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπαλλήλου που με είχε καλέσει θα μου δίνουν απευθείας από την καμπίνα, οπώς ανέφερα και πιο πάνω, αλλά σίγουρα είναι περίεργο το οτι δεν δίνουν ακόμα το πακέτο των 50. Μένω σε νησί βασικά.

Δημοσ.

Νομίζω ότι μέχρι σήμερα δεν δίνεται από καμπίνα VDSL σε κανένα νησί.

Αν θυμάμαι καλά, μόνο σε Ρόδο και Κρήτη έχουν ξεκινήσει οι αναβαθμίσεις, αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί και ακόμη δεν το παρέχουν από αυτές.

Ρώτα πάλι τον υπάλληλο γιατί δεν σου δίνουν 50Mbps αφού θα πάρεις σύνδεση από καμπίνα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...