Προς το περιεχόμενο

Αποζημίωση... $15 σε κάθε Αμερικανό που αγόρασε Pentium 4 πριν από 14 χρόνια

eSATA

Προτεινόμενες αναρτήσεις

j4f, είναι πολλά τα παιχνίδια που χρήσιμοποιούν πάνω από 2 πυρήνες

σήμερα που μιλάμε δεν πας να στήσεις gaming pc σε dual core, είναι απόλυτο fail ακόμα και αν ή per core επιδόσεις είναι 5πλασιες

απλά δεν έχει νόημα

κανένας λογικός άνθρωπος λοιπόν δε θα έστηνε gaming pc σε i3 έναντι 8320, γιατί ακόμα και αν δεν είναι πιο δυνατός ο amd ανά πυρήνα είναι ΑΡΚΕΤΑ δυνατός για να παίζει παιχνίδια και αν χρειαστεί έχει πάνω από 2 πυρήνες ( που θα χρειαστεί) 

Εγω δεν μιλησα για πανω απο 2 ομως, μιλησα για πανω απο 4. Ειναι πολλα αυτα τα παιχνιδια? Αν ναι, ποια ειναι αυτα? 

Οσο για gaming pc σε αυτα τα  λεφτα, και τις 2 λυσεις τις θεωρω λειψες. Αν ειχα με το ζορι να διαλεξω, θα διαλεγα i3 λογω δυνατοτητας αναβαθμισης, αλλα το ιδανικο για μενα θα ηταν περισσοτεροι πυρηνες απο τους 2 του i3 αλλα λιγοτεροι απο τους 8 του 8350 (για διατηρηση του κοστους) και περισσοτερο per core performance απο του 8350 αλλα λιγοτερο απο του i3 (παλι για διατηρηση του κοστους). 

Τωρα αν μιλαμε για το μελλον τοτε ναι, ο 8350 θα εχει μεγαλυτερη αντοχη, αν και οταν βγουν παιχνιδια που να αξιοποιουν τους πυρηνες του. Για σημερα ομως και για το προσεχες μελλον (2-3 χρονια) και οι 2 λυσεις ειναι σαθρες

jβασικά τότε ο 750 έκανε γύρω στα 200 και ο 955 (που ήταν ο εμπορικός του αντίπαλος, 965 μέχρι να εξαφανιστούν οι 955 και να πέσει η τιμή δεν έπαιρνε κανείς) έκανε γύρω στα 160, οι τιμολογιακές  διαφορές ήταν μικρές όπως και οι διαφορές σε επιδόσεις

το μόνο μεγάλο ατού του 750 (ο οποίος με τη στοκ ψύξη είχε ψηθεί σε πάρα πολύ κόσμο να σημειώσουμε, πρόβλημα που δεν είχαν οι amd της εποχής) ήταν ότι δούλευε σε πολύ χαμηλή συχνότητα παρά τις επιδόσεις του και με o/c ξέφευγε άνετα μπροστά από τους phenom 

Επισημες τιμες  ο 965 ειχε 250$ τον Αυγουστο και ο 750 199$ τον Σεπτεμβριο. Τωρα το πως επαιζαν πανω κατω οι τιμες λογω ζητησης δεν ειναι αντικειμενικο κριτηριο συγκρισης. 

Επειδη σπιτι ειχα και τους 2 (και ακομα εχω τον 965), και οι 2 με στοκ ψυξη ψυνονται. Η διαφορα ειναι οτι ο 750 (οπως ειπες και συ) με ενα καλο Cooler βαραει 4.2ghz για πλακα (δηλαδη πανω απο 50% αυξηση επιδοσεων), ενω ο 965 με το ιδιο cooler δυσκολα ξεπερναγε τα 4 ghz, δηλαδη 20% αυξηση επιδοσεων. Αν λαβουμε υποψιν οτι ηδη ηταν πισω 10% περιπου πριν το OC, ε μετα το OC μενει αρκετα πισω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι αλλά ξαναλέω ότι ο 965 που ήταν ο "extreme" δεν ήταν ο εμπορικός αντίπαλός του 750, αυτός ήταν ο 955 που ήταν σαν τον 965 με χαμηλότερα ρολόγια και σαφώς πιο φθηνός

ναι αλλά ξαναλέω ότι ο 965 που ήταν ο "extreme" δεν ήταν ο εμπορικός αντίπαλός του 750, αυτός ήταν ο 955 που ήταν σαν τον 965 με χαμηλότερα ρολόγια και σαφώς πιο φθηνός

Μα εχει ιδιαιτερη σημασια? Οταν ο "extreme" (ο θεος να τον κανει) ειναι χειροτερος απο τον φτηνοτερο του και μη extreme 750, νομιζω δεν χωραει ιδιαιτερη συζητηση για το αν ηταν σωστη ή λαθος η δηλωση του οπαδου της AMD οτι οι phenom II κερναγαν σκονη τον ανταγωνισμο, σωστα?

Έτσι όπως το θέτεις καλά τα λες.

Οι phenom χ4 για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω αν ήταν ξεκάθαρα καλύτεροι και από τους τελευταίους core 2 quad αμέσως πριν βγουν οι i.

Γενικά όμως πρέπει να τους αναγνωρίσουμε ότι για καιρό πρόσφεραν σε πολύ κόσμο οικονομικά και ικανά συστήματα καθώς υπήρχαν μεγάλο διάστημα στην αγορά και οι τιμές τους έπεφταν διαρκώς.

Σε φίλους μου που ήθελαν οικονομία και τους έβαλα τέτοιους όταν οι τιμές ήταν χώμα, ήταν μια καλή πρόταση πιστεύω από το να έβαζαν τις μουφες τους i3.

Οι i3 όσο δυνατοί κι αν είναι ανά πυρήνα είναι μόνο για πολύ βασική χρήση κατά την άποψή μου.

• Like 2

Έτσι όπως το θέτεις καλά τα λες.

Οι phenom χ4 για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω αν ήταν ξεκάθαρα καλύτεροι και από τους τελευταίους core 2 quad αμέσως πριν βγουν οι i.

Γενικά όμως πρέπει να τους αναγνωρίσουμε ότι για καιρό πρόσφεραν σε πολύ κόσμο οικονομικά και ικανά συστήματα καθώς υπήρχαν μεγάλο διάστημα στην αγορά και οι τιμές τους έπεφταν διαρκώς.

Σε φίλους μου που ήθελαν οικονομία και τους έβαλα τέτοιους όταν οι τιμές ήταν χώμα, ήταν μια καλή πρόταση πιστεύω από το να έβαζαν τις μουφες τους i3.

Οι i3 όσο δυνατοί κι αν είναι ανά πυρήνα είναι μόνο για πολύ βασική χρήση κατά την άποψή μου.

Yeap, και εγω ετσι τσιμπησα τοον δικο μου ,στα 80 ευρω πριν 3 χρονια νμζω. Αλλωστε, αυτο λεω και απτην αρχη, οτι η AMD το μονο που μπορει να κανει ειναι να πουλαει σε χαμηλες τιμες τους παλιους επεξεργαστες της. Δεν νομιζω οτι θα δουμε στα επομενα 3-4 χρονια (και μακαρι να βγω λαθος) ανταγωνιστικο AMD επεξεργαστη στα 300 ευρω.

Και δεν υποστηριζω οτι ειναι κακο το να πουλαει τους παλιους επεξεργαστες της σε τιμη χωμα, μια χαρα θετικο ειναι και μακαρι να το κανε και η Intel να αγοραζαμε τιποτα i7 1st / 2nd gen στα 120-150 ευρω. Αλλα ασχετος του αν ειναι θετικο ή αρνητικο, ειναι σαφες οτι αυτες οι κινησεις δειχνουν οτι οι προτασεις της AMD ειναι μη ανταγωνιστικες προς το παρον, γιαυτο και η Intel δεν ασχολειται καν σοβαρα. Μη πω οτι επιτηδες προσπαθει να αφησει breathing room στην ΑΜD. 

Ο P4 ήταν μεγάλη πατάτα, ειδικά στις αρχικές εκδόσεις. Παρόλα αυτά το 90% των αγοραστών αυτούς αγόραζε.

Κυκλοφορούσαν και οι κλασικές φήμες "ότι οι amd καίγονται"!

Δεν είναι καθόλου τυχαία η σημερινή γιγάντωση της Intel που κοντεύει να γίνει μονοπώλιο.

γιατί υπάρχουν επεξεργαστές που ψόφαγαν?

amd duron 800Mhz 

πλυσιμο κατω απο βρυση και τριψιμο μεχρι να φυγει η βρωμα και η κολλημενη θερμοαγωγιμη αλοιφη και δουλευε κανονικα

your move intelακηδες

amd duron 800Mhz 

πλυσιμο κατω απο βρυση και τριψιμο μεχρι να φυγει η βρωμα και η κολλημενη θερμοαγωγιμη αλοιφη και δουλευε κανονικα

your move intelακηδες

Aν και δεν ειμαι intelακιας, δεν ξερω απο ποτε αρχισε να θεωρειται φυσιολογικο το να πλενεις τον επεξεργαστη σου για να δουλευει!! Οχι ρε παιδι μου, αλλα το λες με τετοια ανεση κιολας

Τι να θυμηθούμε αγορίνα μου;;;

Μη αποδεδειγμένες κατηγορίες είναι που της αρνείται η intel ,

απλά δεν την χαλάει καθόλου να ακουστεί το όνομά της και να ρίξει και μερικά εκ (ακόμα) στο marketing ρίχνοντας και 4 εκ σε intel Η/Υ στην αγορά για «εκπαιδευτικούς σκοπούς» δηλαδή σε νεαρούς που ουσιαστικά θα μεγαλώσουν με Intel.

Spock.jpg

Yeap, και εγω ετσι τσιμπησα τοον δικο μου ,στα 80 ευρω πριν 3 χρονια νμζω. Αλλωστε, αυτο λεω και απτην αρχη, οτι η AMD το μονο που μπορει να κανει ειναι να πουλαει σε χαμηλες τιμες τους παλιους επεξεργαστες της. Δεν νομιζω οτι θα δουμε στα επομενα 3-4 χρονια (και μακαρι να βγω λαθος) ανταγωνιστικο AMD επεξεργαστη στα 300 ευρω.

Και δεν υποστηριζω οτι ειναι κακο το να πουλαει τους παλιους επεξεργαστες της σε τιμη χωμα, μια χαρα θετικο ειναι και μακαρι να το κανε και η Intel να αγοραζαμε τιποτα i7 1st / 2nd gen στα 120-150 ευρω. Αλλα ασχετος του αν ειναι θετικο ή αρνητικο, ειναι σαφες οτι αυτες οι κινησεις δειχνουν οτι οι προτασεις της AMD ειναι μη ανταγωνιστικες προς το παρον, γιαυτο και η Intel δεν ασχολειται καν σοβαρα. Μη πω οτι επιτηδες προσπαθει να αφησει breathing room στην ΑΜD. 

Γιατί βλέπεις τώρα AMD στα 300 ευρώ;Τέτοιες τιμές,μόνο Intel....βέβαια στα benchmark έχουν καλύτερες ταχύτητες ανά πυρήνα...χμ..γιατί να πάρω εξαπύρηνο..ας πάρω pentium!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...