TSMGeorge Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Όσοι ασχολούνται με τον προγραμματισμό ξέρουν πολύ καλά ότι αυτό που μετράει είναι η αλγοριθμική σκέψη. Το να ξέρεις τι εντολές υπάρχουν και πως συντάσσονται αυτές είναι το 1ο βήμα σε έναν προγραμματιστή. Το 2ο και πολύ βασικό βήμα είναι η σκέψη-ανακάλυψη μεθόδων για αποτελεσματική λύση/υλοποίηση ενός προβλήματος. Θέλω να μου προτείνετε κάποια βιβλία που ασχολούνται με αλγορίθμους. Παρακαλώ διαβάστε τα παρακάτω πριν μου προτείνετε κάποιο βιβλίο: Κριτήρια(Τι θέλω): - Να είναι γραμμένα με τρόπο τέτοιο ώστε να είναι κατανοητά-φιλικά σε έναν νέο. Να μην είναι δηλαδή "επιστημονικά βιβλία" που κάθε γραμμή λες "τι θέλει να πει εδώ". - Η γλώσσα να είναι C/C++/C# (άντε και Java.) - Ο κώδικας να είναι καλογραμμένος-μινιμαλιστικός, εύκολα κατανοητός. ( Δηλαδή, πχ: οι ονομασίες να είναι περιγραφικές και να μην έχουν μπροστά τον τύπο δεδομένα => δηλαδή int nCount; (to n υποδηλώνει Integer. ΤΟ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ!) ) - Φυσικά ο κώδικας να είναι εμφανίσιμος στο χαρτί, δηλαδή να έχει Border ή αν δεν είναι σε χρωματιστό πλαίσιο, να έχει χρώματα σε λέξεις κλειδιά-μεταβλητές κλπ. ΥΓ: Μην μου προτείνετε αυτό(το έχω στα υπόψιν μου): http://algs4.cs.princeton.edu/home/ Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2014 από TSMGeorge
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα