Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν. Το πρόβλημα μου το είχα περιγράψει και πιο παλιά εδώ.

Έχοντας αλλάξει πλέον κάρτα γραφικών από Asus r9 280X σε Gigabyte GTX 970 G1 Gaming, συνεχίζω να έχω το ίδιο πρόβλημα. Αυτήν την φορά τις δοκιμές τις κάνω με το Ryse: Son of Rome και συμβαίνει ακριβώς αυτό που ανέφερα στο The Amazing Spider-man 2 και στα άλλα παιχνίδια που έγραψα στο παραπάνω θέμα. Δηλαδή μια παίρνω τα Fps που αντιστοιχούν στο σύστημα, και σε κάποια boots του υπολογιστή τα fps μειώνονται κατακόρυφα τα οποία φτιάχνονται με 1 ή και περισσότερα reboots.

Τι έχω αποκλείσει ότι φταίει:

1. Software θέματα. Μέχρι και format έχω δοκιμάσει και συνεχώς το πρόβλημα παραμένει.
  2. Έκανα 1 ώρα τεστ με το OCCT, δεν έβγαλε κανένα πρόβλημα στο τροφοδοτικό.
  3. 8 ώρες τεστ στο memtest για τις RAM, κανένα error ούτε εδώ.
  4. Prime95 για τον cpu, όλα μια χαρά.
  5. Samsung 840 Evo (έχοντας δοκιμάσει και όλας Performance Restoration που έδωσε η Samsung) και WD 1TB όλα κομπλέ (αυτός μάλιστα έχει αλλαχτεί 2 φορές)

Επομένως αφού τίποτα από τα παραπάνω δεν φταίει και εννοείται ούτε η GPU, κατέληξα σε πρόβλημα της Motherboard. Συγκεκριμένα είδα και αυτό το θέμα που έχει ποστάρει κάποιος με ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με μένα. Οπότε οι υποψίες όλο και μεγαλώνουν.

Φαντάζομαι δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για να δοκιμάσω αν ευθύνεται η motherboard για κάτι τέτοιο. Οπότε την επιστρέφω από όπου την αγόρασα για αλλαγή ή να ζητήσω καινούργια?

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Από την στιγμή που δεν μπορεί κάποιος να βοηθήσει (το καταλαβαίνω βέβαια γιατί είναι κάτι που έχω ψάξει όλο το ιντερνετ για να βρω και τίποτα), μπορεί να με ενημερώσει σε ποια αντιπροσωπεία στην Ελλάδα πρέπει να απευθυνθώ για να την κοιτάξουν?

Έκανα την γκάφα και την πήγα στο e-shop, Δευτέρα θα τους πάρω τηλέφωνο να δω τι γίνεται γιατί θα με πουν ότι είναι εκτός εγγύησης επειδή είδαν ΕΝΑ ελάχιστα στραβό πιν! Το οποίο μάλιστα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πρόβλημα μου. Πραγματικά όταν μου το είπαν έγινα έξω φρενών και μου είπαν θα την δει ο τεχνικός μας και θα σας ενημερώσει αυτός. Θα τους πω Δευτέρα να μου στείλουν πίσω και το καλό που τους θέλω άθικτη ώστε να την στείλω κάπου που θα το κοιτάξουν τουλάχιστον και δεν θα αρχίσουν τις ίδιες παπαριές. Άντε γιατί 140 ευρώ είναι αυτά και κοντεύω να τρελαθώ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

-Να υποθέσω έχεις κοιτάξει για Drivers.

-Κάτι άλλο τα games είναι crackarismena η τα έχεις αγοράσει ?

-Κοίταξε μήπως Ανεβάζει θερμοκρασία η γραφικών σου.

-Δοκίμασε με τέρμα χαμηλωμένα τα γραφικά.

-Μερικές φορες ευθύνεται και το patch το game που έχουμε βάλει (στο λέω γιατί το lol μου κάνει τέτοια κούλα που και που)

-Βάλε το Fraps FPS (χωρίς να έχεις ανοίξει τίποτα) Πάρε τιμές. Ξεκινα να βάζεις βιντεάκια στο youtube full hd, παράλληλα να έχεις και ένα πρόγραμμα για θερμοκρασίες (SpeedFan) Δες πως συμπεριφέρεται

-Δεν ξέρω αλλα κάτι με τρώει να δοκιμάσεις και το Hard Disk Sentinel εάν δεν το έχεις κάνει ήδη.

-Εάν όλα αυτά δεν πιάσουν για την καμια, είναι άλλο ένα ακραίο, αλλα εάν έχεις την δυνατότητα κάντο (θα το έκανα εάν γινόταν) Δοκίμασε την mob σου σε κάποιον φίλο. Γδύσε ότι έχεις πάνω της και φορα το gear του φίλου...

Δημοσ.

Μου το κάνει και σε αγορασμένα παιχνίδια.

Από θερμοκρασίες κάθε εξάρτημα πάει μια χαρά.

Και οι σκληροί μια χαρά είναι, 100% υγεία.

Το έχω σκεφτεί και εγώ να δοκιμάσω την mob κάπου αλλού, σε κάποιο τοπικό κατάστημα ίσως. Αλλά και επειδή και αυτό δεν με βόλευει πάρα πολύ θα κοιτάξω πρώτα να την στείλω στην επίσημη αντιπρόσωπεια. Ξέρεις μήπως ποια φέρνει προϊόντα Asus στην Ελλάδα;

Δημοσ.

Λοιπόν δεν είμαι κάτοχος intel επεξεργαστή, έχω amd αλλά έχω και εγώ asus. Θα σου πω το εξής, το οποίο παρατηρείται σε αρκετούς αν διαβάσεις στο internet, πέφτουν τα fps σε παιχνίδια σε κατόχους με καλύτερους επεξεργαστές intel ή αντίστοιχους amd οι οποίοι έχουν μητρικές asus ακριβές και φθηνές αντίστοιχα, με την προϋπόθεση πάντα ότι οι μητρικές αυτές υποστηρίζουν πλήρως τους επεξεργαστές αυτούς. Ο λόγος είναι άγνωστος, ακόμα και για εμένα διότι σε παιχνίδια έχω drops αλλά και stuttering μερικές φορές. Είμαι με a8, σέβομαι την κάρτα του και παίζω ελαφριά παιχνίδια με ρυθμίσεις χαμηλότερες από τις προτεινόμενες για να έχω ομαλό gameplay. Έχω ελέγξει τα πάντα, από λογισμικό μέχρι τα κομμάτια ένα ένα αλλά και το ενδεχόμενο να μην επαρκεί το σύστημά μου. Κανένα από αυτά δεν λειτούργησε και εδώ και κάτι μήνες ψάχνω ανελλιπώς την αιτία. Θα σου συνιστούσα να πιέσεις την κατάσταση και να αλλάξεις το συντομότερο δυνατόν την μητρική σου με τον οποιονδήποτε λογικό τρόπο. Θα πρότεινα να μην πας πάλι σε asus, ώστε να αποκλείσεις το γεγονός ότι φταίει η συγκεκριμένη μάρκα. Επίσης, μπορεί να φταίει και ένα στραβό pin ακόμα, ναι, ποτέ δεν ξέρεις προληπτικά πάντα. Ακόμα, αν έχεις το στοκ ψυκτράκι της intel, άλλαξέ το με μια ψύκτρα της προκοπής χωρίς να δώσεις ένα κάρο χρήματα, διότι μπορεί να υπερθερμαίνεται ο 4690k και είναι κρίμα γιατί η υπερθέρμανση προκαλεί συμπτώματα ανάλογα των δικών σου. Δοκίμασε και αυτό, λύσε το σύστημά σου και ξαναστήσε το από την αρχή, ποτέ δεν ξέρεις. Αυτό το φαινόμενο συμβαίνει και με άλλες μητρικές, αλλά κυρίως στις asus εμφανίζεται συχνότερα και δεν ξέρω γιατί. Δυστυχώς είμαι και εγώ ένας κάτοχος με παρόμοιο θέμα παρόλο που έχω πιο αδύναμο hardware.

Δημοσ.

Στο φορουμ του newegg τις κραζουν τις z97a και pro.Παρολαυτα εχω παραγγειλει και παραλαμβανω αυριο την asus z97 pro.Η μητρικη που εχω τωρα ειναι asrock και δεν ειμαι πολυ ευχαριστημενος οποτε θα δωσω μια ευκαιρια στην asus.Προσωπικα τα παιχνιδια πλεον τα φορτωνω σε ssd καθως βλεπω μεγαλες διαφορες τουλαχιστον στο loading.Δες μηπως σου κανει ασχημα κολπα και ο σκληρος σου,νομιζω σπανιζει το φαινομενο των framedrops λογω μητρικης.

• Like 1
Δημοσ.

Το πρόβλημα μου δεν είναι ακριβώς Fps drops στα παιχνίδια. Εξαρτάται πάντα από το boot του υπολογιστή. Αν είναι "καλό" όπως το λέω όλα θα πηγαίνουν ρολόι και τα παιχνίδια θα τα παίζω έτσι όπως πρέπει. Αν είναι "κακό" όμως, όλα τα παιχνίδια θα παίζουν σε πολύ χαμηλότερα fps από ότι πρέπει.

Θυμάμαι μια φορά με την προηγούμενη κάρτα γραφικών ότι μου είχε συμβεί και στις 4 ώρες παιχνιδιού, ενώ έχω παίξει και 6 ώρες σερί χωρίς το συγκεκριμένο πρόβλημα. Με reboot φτιάχνει πάντως.

Τις θερμοκρασίες τις έχω τσεκάρει πόσες φορές, δεν υπάρχει πρόβλημα εκεί. Κάτι φταίει με την μητρική, δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς. Όλα τα άλλα δεν φαίνεται να έχουν το παραμικρό πρόβλημα. Και ψήκτρα για τον επεξεργαστή έχω την Raijintek Ereboss.

Το θέμα που είναι που μπορώ να την επιστρέψω. Το e-shop θα μου την βγάλει ελαττωματική και θα την πάρω πίσω. Με αυτό το κατάστημα δεν θέλω να ξαναμπλέξω στη ζωή μου. Άκουγα άκουγα, αλλά έπρεπε να το ζήσω για να καταλάβω. Μήπως η infoquest αναλαμβάνει τα προιόντα της asus στην ελλάδα?

Δημοσ.

Οι περιπτωσεις που το προβλημα σε καποιο μερος του υπολογιστη δεν κανει μπαμ,δηλαδη το προβλημα εμφανιζεται περιστασιακα και μια στο τοσο,η κατασταση τοτε περιπλεκεται με τα servise καθως δεν καθονται οι τεχνικοι να ασχοληθουν με τις ωρες για ενα μονο προιον,ειδικα αν εχουν πολυ δουλεια οπως το service του eshop.Προσωπικα ειχα παλαιοτερα προβλημα με gpu που εμφανιζονταν artifacts μετα απο αρκετη ωρα παιχνιδιου.Ξεροντας οτι πιθανων δεν θα καταφερουν στο service να ανακαλυψουν το προβλημα αναγκαστικα να κανω απο μονος μου πιο σοβαρη ζημια στην gpu για να κανει μπαμ οτι εχει προβλημα.

Δημοσ.

Μου το κάνει και σε αγορασμένα παιχνίδια.

Από θερμοκρασίες κάθε εξάρτημα πάει μια χαρά.

Και οι σκληροί μια χαρά είναι, 100% υγεία.

Το έχω σκεφτεί και εγώ να δοκιμάσω την mob κάπου αλλού, σε κάποιο τοπικό κατάστημα ίσως. Αλλά και επειδή και αυτό δεν με βόλευει πάρα πολύ θα κοιτάξω πρώτα να την στείλω στην επίσημη αντιπρόσωπεια. Ξέρεις μήπως ποια φέρνει προϊόντα Asus στην Ελλάδα;

Δυστυχώς όχι... Αυτά είναι όλα όσα θα έκανα για να εξαντλήσω την παραμικρή πιθανότητα. 
Τώρα αυτό που λες ότι είναι με  τις μέρες του με μπερδεύει κάπως... Γιατί εάν στέκει κάτι τέτοιο άρα και τα test μπορεί να τα έκανες σε μέρα που όλα ήταν καλά, ώστε για αυτό να πήρες θετικά αποτελέσματα. 
Δεν ξέρω οι γνώσεις μου από εδώ και πέρα λιγοστεύουν
Δημοσ.

Δυστυχώς όχι... Αυτά είναι όλα όσα θα έκανα για να εξαντλήσω την παραμικρή πιθανότητα. 
Τώρα αυτό που λες ότι είναι με  τις μέρες του με μπερδεύει κάπως... Γιατί εάν στέκει κάτι τέτοιο άρα και τα test μπορεί να τα έκανες σε μέρα που όλα ήταν καλά, ώστε για αυτό να πήρες θετικά αποτελέσματα. 
Δεν ξέρω οι γνώσεις μου από εδώ και πέρα λιγοστεύουν

Τις θερμοκρασίες τις κοιτούσα και όταν το PC ήταν σε κακό boot και ήταν απολύτως φυσιολογικές. 

Το θέμα είναι πως θα πειστώ ότι φταίει τελικά όντως  η μητρική? Αν κανείς δεν δέχεται να την εξετάσει αναλυτικά, τότε η μόνη μου λύση είναι να αγοράσω καινούργια? Δηλαδή άλλα 150€ επιπλέον? Έχω κουραστεί με αυτό το θέμα. Με τυραννάει από μέσα Ιουλίου να πούμε...

Δημοσ.

Ποια εκδοση bios εχεις?

Έβαλα την τελευταία που δίνει η Asus στην επίσημη σελίδα της) πριν την επιστρέψω στο e-shop και δεν είδα καμία αλλαγή. Πάλι το ίδιο πρόβλημα...

Δημοσ.

Δοκιμασε να φλασαρεις τη μητρικη με παλαιοτερο bios, μια η και δυο εκδοσεις πισω. Βασικα το αμεσως προηγουμενο bios απο αυτο που φορουσες, οταν πρωτοεμφανιστηκε το προβλημα.

Δημοσ.

Εγώ φορουσα ένα αρκετά παλιό κ είχα το πρόβλημα. Μετά έβαλα το τελευταίο και το πρόβλημα συνεχίζεται να υφίσταται...

Δημοσ.

Δοκιμασε να παιξεις κανενα ελαφρυ παιχνιδι με την intergraphics. Εγω χρησιμοποιω την intel hd 4600 μονο για LoL και δεν εχω παρατηρησει drop στα fps.. 

Τωρα περιμενω την G1 και θα σου πω αν εμφανιζεται το ιδιο προβλημα.. Σε ποιες εκδοσεις Windows την εχεις δοκιμασει?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...