Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,λοιπον  καταρχας να αναφερω οτι δεν εχω γνωσεις μικροηλεκτρονικης  και ειναι η πρωτη μου αποπειρα επισκευης τετοιας βλαβης.Λοιπον εχω μια πλακετα η οποια ξαφνικα επαψε να λειτουργει.Ανοιγωντας την και ψαχνωντας την λυση παρατηρησα εναν αποχρωματιμο σε μια διοδο(βλεπετε  εικονα).Ψαχνοντας τροπους επισκευης στο ιντερνετ βρηκα πως να ελενξω με πολυμετρο μια διοδο.Αγορασα συνπως ενα πολυμετρο,και ελενξα την ωμικη της αντισταση καθως και την συνεχεια της.Με βαση τις ενδειξεις  δηλαδη την τεραστια αντισταση και απο τις 2 πολικοτητες και την ασυνεχεια,κατεληξα οτι ειναι κατεστραμενη.Τωρα τιθεται το ερωτημα τι διοδο να αγορασω να αλλαξω?Υπαρχουν πολλες κατηγοριες διοδων?Γιατι δεν βρισκω καποιο κωδικο ωστε να ψαξω συγκεκριμενα.Η διοδος ειναι smd αλλα με μια εξασκηση σε μια καμμενη μητρικη με κανει να πιστευω οτι μπορω να την αλλαξω.

Η πλακετα ειναι απο αμαξι που διαχειριζεται ηλεκτρικα παραθυρα,καθρεπτες,πορτπαγκαζ,srs airbag και ηδη εχει αλλαχθει με αλλη λειττουργικη.Απλα για την εμπειρια θελω να προσπαθησω να την επισκευασω.Αν ειναι σε λαθος ενοτητα ζητω συγνωμη και παρακαλω να μεταφερθει,ευχαριστω

post-225570-0-33410600-1414967892_thumb.jpg

Δημοσ.

Αν την μέτρησες κολλημένη πάνω στην πλακέτα, το πιο πιθανό είναι να μη μετρήθηκε σωστά. Δεν μπορείς να μετρήσεις δίοδο όταν βρίσκεται πάνω σε κάποιο κύκλωμα. Εκτός αυτού όμως προσωπικά δεν έχω ξαναδει τέτοια δίοδο :P οκ μοιάζει με δίοδο αλλά δεν έχω ξαναδει. Υποθέτουμε ότι είναι δίοδος. Ξεκόλλησε την χωρίς να την καταστρέψεις για να την μετρήσεις και δες τι γράφει πάνω της. Βλέπω κάτι νούμερα. Αυτά θα λένε τι δίοδος είναι και όπως το βλέπω πρεπει να γραφει γύρω γύρω κι άλλα οπότε δε μπορείς να τα δεις χωρίς να την βγάλεις.

• Like 1
Δημοσ.

Αν την μέτρησες κολλημένη πάνω στην πλακέτα, το πιο πιθανό είναι να μη μετρήθηκε σωστά. Δεν μπορείς να μετρήσεις δίοδο όταν βρίσκεται πάνω σε κάποιο κύκλωμα. Εκτός αυτού όμως προσωπικά δεν έχω ξαναδει τέτοια δίοδο :P οκ μοιάζει με δίοδο αλλά δεν έχω ξαναδει. Υποθέτουμε ότι είναι δίοδος. Ξεκόλλησε την χωρίς να την καταστρέψεις για να την μετρήσεις και δες τι γράφει πάνω της. Βλέπω κάτι νούμερα. Αυτά θα λένε τι δίοδος είναι και όπως το βλέπω πρεπει να γραφει γύρω γύρω κι άλλα οπότε δε μπορείς να τα δεις χωρίς να την βγάλεις.

Δεν ξερω αν βοηθαει απλα σε αλλο μερος της πλακετας εχει αντιστοιχες διοδους πορτοκαλι , απειροελαχιστα μεγαλυτερες οι οποιες δινουν ''κανονικες ενδειξεις'' οταν τις μετραω.Αντιθετα αυτη τπτ.

Τελος το μοναδικο που γραφει πανω η διοδος ειναι ο αριθμος 1 σε ολη την περιμετρο της

Δημοσ.

Δεν εχει σημασια που καποιες μπορει να μετριουνται και καποιες οχι. Γενικως δε γινονται τετοιες μετρησεις μεσα σε κυκλωμα γιατι στην πραγματικοτητα μετρας κι αλλα εξαρτηματα. Εισαι σιγουρος οτι λεει 1 παντου; Ποσα 1; Μηπως εχει κανα 7 η κανα Ν απο κατω κρυμμενο; :P

Δημοσ.

:-D με επεισες,συνεπως αναγκαστηκα την ξεκολλαω και ψαχνω για κωδικους.ευχαριστω πολυ,θα επανελθω αμεσα

Δημοσ.

Ότι σου είπε ο Νίκος.

Οι δίοδοι πάντα ξεκολιούνται για να μετρηθούνε, όλες.

Αν έχει καεί δύσκολα θα έχει καεί μόνο μια.

Για αρχή μέτρα συνέχεια και από τις 2 πλευρές. Από την μια θα πρέπει να έχεις από την άλλη όχι.

Αν είναι καμμένη μπορείς να την αλλάξεις και με μεγαλύτερη της ίδιας οικογένειας, αν δεν έχεις θέμα χώρου.

Δεν θα δυσκολευτείς να βρεις. Θες τα νούμερα που γράφει επάνω. Αν δεν βρεις άκρη ξαναγράφεις.  

/sc

• Like 1
Δημοσ.

Ότι σου είπε ο Νίκος.

Οι δίοδοι πάντα ξεκολιούνται για να μετρηθούνε, όλες.

Αν έχει καεί δύσκολα θα έχει καεί μόνο μια.

Για αρχή μέτρα συνέχεια και από τις 2 πλευρές. Από την μια θα πρέπει να έχεις από την άλλη όχι.

Αν είναι καμμένη μπορείς να την αλλάξεις και με μεγαλύτερη της ίδιας οικογένειας, αν δεν έχεις θέμα χώρου.

Δεν θα δυσκολευτείς να βρεις. Θες τα νούμερα που γράφει επάνω. Αν δεν βρεις άκρη ξαναγράφεις.  

/sc

Ολη η πλακετα  οπτικα ειναι αψογη,εκτος απο το σημειο που ειναι η συγκεκριμενη ''διοδος'' οπου ειναι λιγο μαυρη η πλακετα.Επιπλεον οτι μετρησεις εχω κανει σε υπολοιπους πυκνωτες,διοδους smd νομιζω μου εχουν βγει φυσιολογικες,Τελος την συνεχεια την μετρησα και απο τις 2 μεριες και παλι μου εβγαζε ενδειξη οτι υπαρχει ασυνεχεια.Παρολα αυτα για σιγουρα συμπερασματα  θα την ξεκολλησω και βλεπουμε...

Το θεμα ειναι αυτο το πραγμα ειναι διοδος?Η ειναι κατι αλλο που πιθανον να μην γνωριζω να αναγνωρισω και το ξεκολλησω τσαμπα?

Δημοσ.

Αυτός ο τύπος πακέτου λέγεται MELF. Μπορεί να είναι δίοδος, όμως μπορεί να είναι και zener.

Εφόσον η πλακέτα είναι για αερόσακους, αν δέν μπορείς να βρείς ακριβώς το ίδιο εξάρτημα μην την επισκευάσεις με ότι δίοδο βρείς.

• Like 1
Δημοσ.

Ας τις ξεκολλήσει να τις μετρήσει σωστά πρώτα και μετά βλέπουμε αν είναι καμμένες με το τι θα αλλαχτούν. 

Το τι γράφει επάνω θελουμε να μάθουμε.

/sc

Δημοσ.

Αυτός ο τύπος πακέτου λέγεται MELF. Μπορεί να είναι δίοδος, όμως μπορεί να είναι και zener.

Εφόσον η πλακέτα είναι για αερόσακους, αν δέν μπορείς να βρείς ακριβώς το ίδιο εξάρτημα μην την επισκευάσεις με ότι δίοδο βρείς.

Να σαι καλά, δεν ήξερα καν ότι υπήρχε τέτοιο είδος packaging.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...