mix@lis Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2014 Καλησπέρα σας, εγκατέστησα σήμερα τη java 8 σε linux 14.04.1 και όλα καλά αλλά έχω μία απορία. η εγκατάσταση έγινε με τις εξής εντολές 1. sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/java2. sudo apt-get update3. sudo apt-get install oracle-java8-installer4. sudo apt-get install oracle-java8-set-default μετα ανοίγω το terminal και παταω echo $JAVA_HOME και μου βγάζει το εξης /usr/lib/jvm/java-8-oracle όλα καλά μεχρι εδώ....σωστα?? Όμως στο αρχειο /etc/enviroment στο τέλος του αρχείου δεν υπάρχει το JAVA_PATH!Κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει αφού πάτησα την εντολή 4??Ή μηπώς πρέπει να την βάλω εγώ?? 1. Αν ναι, πως? 2.Αν δεν την βάλω πειράζει? Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 αν δώσεις αυτήν εδώ την εντολή ποιές εκδόσεις java σου εμφανίζει? update-alternatives --config java Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mix@lis Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Καλημέρα, έδωσα την εντολή που μου είπες και μου έβγαλε τα εξής: michalis@michalis-desktop:~$ update-alternatives --config javaThere are 2 choices for the alternative java (providing /usr/bin/java). Selection Path Priority Status------------------------------------------------------------ 0 /usr/lib/jvm/java-7-openjdk-i386/jre/bin/java 1071 auto mode 1 /usr/lib/jvm/java-7-openjdk-i386/jre/bin/java 1071 manual mode* 2 /usr/lib/jvm/java-8-oracle/jre/bin/java 1 manual modePress enter to keep the current choice[*], or type selection number: Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Απο τι βλέπω σου λέει ότι έχεις ενεργοποιημένη στο σύστημα σου την java της oracle στο λέει ξεκάθαρα. Με αυτή την εντολή δλδ επιλέγεις ποια έκδοση java θα τρέχεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mix@lis Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Ναι οκ απλά ρωτάω αν θα πρέπει στο αρχειο /etc/enviroment να βάλω το JAVA_HOME. Είναι υποχρεωτικό να το βάλω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 δεν γνωρίζω από java αλλά αφού δουλεύει αυτή που εγκατέστησες και έχει γίνει default java στο σύστημα σου γιατί να το κάνεις αυτό? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GKNSB Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Για πιο λόγο την έβαλες την java και συγκεκριμένα της oracle? Κάτι το οποίο ήθελες να εγκαταστήσεις ή να τρέξεις στο ζήτησε συγκεκριμένα. Σε αυτή την περίπτωση αν χρειάζεται και συγκεκριμένα να βάλεις το JAVA_HOME θα στο λέει επίσης σε κάποιες οδηγίες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα