manolisexa Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2014 παιδια καλημερα εχω μια απορια, αν στην μητρικη μου που δεχεται μνημες ddr3 στα 1333Mhz χρησιμοποιησω 1600Mhz, θα εχω προβλημα; δεν εννοω αν παρω την μεγιστη αποδοση απο τις μνημες..εννοειται οχι. ρωταω αν ο υπολογιστης μπορεσει να λειτουργησει.
SPANK Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2014 Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα απλα οι μνήμες τα τρέχουν στα 1333 που μπορεί να πάει η μητρική σου
manolisexa Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 ευχαριστω για τις απαντησεις! μια αλλη απορια.. αν αντι για 2χ2 GB χρησιμοποιησω 1χ4 εχωντας κενο το ενα απο τα δυο φυσικα,με την προοπτικη καποια στιγμη να παρω αλλη μια ιδια και να παω στα 8GB, θα εχω προβλημα? π.χ. αυτο http://www.e-shop.gr/gskill-f3-1600c11s-4gis-4gb-ddr3-1600mhz-aegis-p-PER.550903 Για να μην μιλαω αυθαιρετα εχω αυτη τη μητρικη https://www.skroutz.gr/s/282448/Asus-P5G41T-M-LX2-GB-LPT.html
SPANK Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Όχι δεν θα έχεις πρόβλημα και αν χρησιμοποιήσεις αλλη μια ram δηλαδή 2χ4 2χ2 κτλπ θα εκμεταλευτείς και το dual channel
blitzNikos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Η μητρική σου είναι 775 με τσιπάκι g41. Σύμφωνα με τις επίσημες προδιαγραφές μπορεί να πάρει μέχρι 2x4=8g ddr3 στα 1066 Mhz και με υπερχρονισμό απο το bios, μέχρι 1333 Mhz. Tο πιθανότερο είναι ότι, όπως σου απάντησαν ήδη, ο ελεγκτής μνήμης θα "κατεβάσει" τα 1600 Mhz στα 1066/1333 Mhz και όλα καλά! Επειδή όμως το g41 είναι ψιλοδύστροπο τσιπάκι με τις μνήμες, μην εκπλαγείς αν σου κάνει ... ζαβολιές! Μερικές φορές εξαρτάται από το αν είναι συμβατό το τσιπάκι της συγκεκριμένης μνήμης με το τσιπάκι της μητρικής. Πάντως να προσέξεις, όποιες μνήμες πάρεις για τη συγκεκριμένη μητρική, να λειτουργούν οπωσδήποτε default, στο 1,5 volt. Αν είναι στο 1,65 volt αυξάνουν σημαντικά οι πιθανότητες για μπλε οθόνες... Αν ψάξεις θα βρεις παλαιότερα θέματα για προβλήματα, παρόμοιων μητρικών με τη δική σου, με διάφορες μνήμες. Λογικά, πάντως, με τη συγκεκριμένη μνήμη που αναφέρεις (G.Skill), δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσεις προβλήματα. Φυσικά και είναι προτιμότερο να πάρεις 1x4g. Χάνεις προσωρινα το (μικρό) πλεονέκτημα του dual channel, αλλά διατηρείς το πολύ σημαντικότερο πλεονέκτημα της αναβάθμισης, αφού η μητρική σου έχει μόνο δύο θέσεις, οπότε και θα έχεις και το πλεονέκτημα του dual channel αλλά στα 2x4=8g, που θα αξίζει και περισσότερο.
manolisexa Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 ωραια!οποτε θα παω σε 1χ4 να εχω και την προοπτικη για αναβαθμιση σε 8gb ευχαριστω πολυ για την βοηθεια!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα