DownUNDERground Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δεν ειναι ακριβως μονιμη λυση ,φοιτητης ειμαι ,απλα το κρεβατι που εχω τωρα ειναι ενα ταλαιπωρημενο κρεβατι καναπες ( που δεν ξεκουραζομαι κ πολυ ειναι η αληθεια πανω του :/ ) και σκεφτομουν μηπως καποιο φουσκωτο στρωμα θα εκανα δουλεια (με καμια μοκετα ή χαλί απο κατω , να μη παιρνει υγρασια του πατωματος) για τα υπολοιπα 1-2 χρονια που μου απομένουν... να κατι τετοιο πχ (το site τυχαιο ,απλα εψαχνα, θελω να δειξω οτι δε θελω κ κατι ακριβο πχ ) Site: link Ούτε για πλάκα... 1
sphinxgr Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Κάθεστε και γράφετε για στρώματα φθηνά, για να γλιτώσετε κανά φράγκο κλπ. Τραγικά πράγματα. Κανείς δεν υπολογίζει πως αν επιλέξεις : Ιδιαίτερα μαλακό στρώμα Φθηνό στρώμα Φουσκωτά στρώματα και αιώρες κλπ Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να έχετε προβλήματα στη μέση σε λίγα χρόνια τα οποία θα σας κατασρέψουν τη ζωή, ανεξάρτητα απο το πόσα χρήματα θα είστε τότε διατεθειμένοι να δώσετε. Απλά και σύντομα: Επιλέγω όσο το δυνατόν πιο σκληρό και ταυτόχρονα άνετο στρώμα. Στρώματα με memory foam, ανωστρώματα απο προσφορές με memory foam και άλλες τέτοιες @@ μόνο πρόβλημα στη μέση δημιουργούν και ίσως είναι αποδεκτά σε ανθρώπους έως 50 κιλά ¨ολα τα παραπάνω παράγουν αφόρητη ζέστη το καλοκαίρι σε χώρες όπως η Ελλάδα. Το κάθε στρώμα δεν είναι για όλους. Σημαντικός παράγοντας είναι το βάρος αυτού που θα κοιμηθεί. Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει όταν κοιμούνται 2. Ένας 100 κιλά και μια 45. Αυτοί θα έχουν εντελώς διαφορετική αίσθηση. Η Χρυσή Τομή χρημάτων ποιότητας για διπλό στρώμα είναι περίπου στα 500€ (σε περίοδο εκπτώσεων). Η ανώτερη για να έχει τη μέγιστη συγκριτικά απόδοση κάποιος, σε περίοδο εκπτώσεων, είναι κάπου 900. Τα επιπλέον χρήματα δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό. Προτιμάμε μόνο φυσικά υλικά και το λέω ξανά, το μαλακό ίσως είναι άνετο, αλλά δεν πάει να πει πως κάνει και καλό. Ενδεικτικά 2 στρώματα που μπορούν να καλύψουν το 90% των περιπτώσεων είναι της Candia τα ONAR & BODYFIX http://www.candia-strom.gr/%CF%83%CF%84%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%B1/onar http://www.candia-strom.gr/%CF%83%CF%84%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/xei%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CF%84%CE%B1/bodyfix 2
TzimakoTOS Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 @ sphinxgr : Συμφωνω 100% μαζι σου στο οτι οταν παιρνεις κατι τοσο σημαντικο για την υγεια σου οπως στρωμα δεν πρεπει να τσιγγουνευτεις.. Απο κει και περα για τα στρωματα χωρις ελατηρια εισαι καπως απολυτος.. Εδω και πολλα χρονια ( δεν ειναι οτι βγηκαν περσι και δεν εχει δοκιμαστει η ποιοτητα τους σε βαθος χρονου, υπαρχουν τετοια στρωματα στην Ελλαδα απο το 2005 και στο εξωτερικο απο πολυ νωριτερα), υπαρχουν δεκαδες μαρτυριες ανθρωπων που αγορασαν στρωμα χωρις ελατηρια με memory foam και αλλαξε παντελως ο υπνος τους και νιωθουν αλλοι ανθρωποι.. Παντα μιλαμε βεβαια για ανθρωπους που ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ και τους βολευουν αυτα τα στρωματα.. Γιατι το οτι πρεπει να σου κανει ενα στρωμα αλλιως δεν το παιρνεις εννοειται.. Παιδια εχει αγορασει η δοκιμασει κανεις τα memory στρωματα της ecosleep και της feelstrom? Προς το παρον εχουν το προβαδισμα αυτες οι δυο καθως εχουν παρα πολυ καλη σχεση τιμης-αποδοσης.. Επισης λεγετε μου συνεχως μαγαζια με στρωματα χωρις ελατηρια με memory foam να πηγαινω να δοκιμαζω.. Τα εχω παρει παραμαζωμα και θελω να τα εχω επισκεφτει ολα για να αποφασισω και να ειμαι σιγουρος οτι εχω παρει το καλυτερο στρωμα για τα λεφτα που θα δωσω παντα..
sphinxgr Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 @ sphinxgr : Συμφωνω 100% μαζι σου στο οτι οταν παιρνεις κατι τοσο σημαντικο για την υγεια σου οπως στρωμα δεν πρεπει να τσιγγουνευτεις.. Απο κει και περα για τα στρωματα χωρις ελατηρια εισαι καπως απολυτος.. Εδω και πολλα χρονια ( δεν ειναι οτι βγηκαν περσι και δεν εχει δοκιμαστει η ποιοτητα τους σε βαθος χρονου, υπαρχουν τετοια στρωματα στην Ελλαδα απο το 2005 και στο εξωτερικο απο πολυ νωριτερα), υπαρχουν δεκαδες μαρτυριες ανθρωπων που αγορασαν στρωμα χωρις ελατηρια με memory foam και αλλαξε παντελως ο υπνος τους και νιωθουν αλλοι ανθρωποι.. Παντα μιλαμε βεβαια για ανθρωπους που ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ και τους βολευουν αυτα τα στρωματα.. Γιατι το οτι πρεπει να σου κανει ενα στρωμα αλλιως δεν το παιρνεις εννοειται.. Παιδια εχει αγορασει η δοκιμασει κανεις τα memory στρωματα της ecosleep και της feelstrom? Προς το παρον εχουν το προβαδισμα αυτες οι δυο καθως εχουν παρα πολυ καλη σχεση τιμης-αποδοσης.. Επισης λεγετε μου συνεχως μαγαζια με στρωματα χωρις ελατηρια με memory foam να πηγαινω να δοκιμαζω.. Τα εχω παρει παραμαζωμα και θελω να τα εχω επισκεφτει ολα για να αποφασισω και να ειμαι σιγουρος οτι εχω παρει το καλυτερο στρωμα για τα λεφτα που θα δωσω παντα.. Έχεις δίκιο έτσι όπως τα λες, είναι γεγονός όμως πως είναι πιο ζεστά και ειδικά το καλοκαίρι δεν είναι τόσο ευχάριστα. Επίσης είναι γεγονός πως έχω πάρει memory foam έχω μηδαμινό πρόβλημα στη μέση (όπως οι περισσότεροι μετά τα 30 - δίσκοπάθεια ) και σε ένα μήνα ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ δεν μπορούσα να σηκωθώ απο το κρεβάτι χωρίς να πιάνομαι απο κάτι. *στρώμα νερού είναι μόνο για τσόντες! 1
TzimakoTOS Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Το οτι ειναι πιο ζεστα σαφως ισχυει λογω του υλικου και επισης επειδη σε αγγαλιαζει με αποτελεσμα να εχεις σε μεγαλυτερη επιφανεια του σωματος σου επαφη με το στρωμα.. Δεν αμφισβητω βεβαια οτι εσενα σου δημιουργησε προβλημα αλλα πιστευω πως οφειλετε στο οτι ειτε δε σου εκανε σαν στρωμα γενικα, ειτε πηρες καποιο παρα πολυ μαλακο στρωμα, εχω ακουσει πως αν το στρωμα αφρου ειναι παρα πολυ μαλακο για ενα συγκεκριμενο βαρος βουλιαζει περισσοτερο απ' οτι θα επρεπε με αποτελεσμα να καμπυλωνει το σωμα δημιουργωντας προβληματα κυριως στη μεση και τον αυχενα..
VITOVITO1 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 εδώ και 7 χρονιά κοιμάμαι στο top memory ths ideal strom (ανεξάρτητο ελατ. λατεχ και 7 εκ μεμορυ φοαμ ) ύπνος ανεπαναλυπτοσ. αλα το καλοκαίρι θελει ενα ελάχιστο κλιματιστικό αλιοσ ιδρώνεις μετά από μεγάλη ερεύνα ανακάλυψα το free τησ dimstel .νομίζω το πιο τίμιο στρώμα στα 500 περίπου ευρώ (ανεξάρτητο ελατήριο και λατέξ) σε έναν φίλο είδα το"βασικ" νομιζω τησ meδια .ακούστε τώρα το τραγικό "8 χρόνια εγγύηση στο ελατήριο" .πόσο υποτημανε την νοημοσηνη μασ
leftermann Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Πρώτος ύπνος πάνω σε memory foam. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν ανεπανάληπτος. Πρώτη φορά όμως μετά από πολύ πολύ καιρό ξυπνάω και δεν πονάω πουθενά. Πουθενά όμως. Έχουμε και μια κάποια ηλικία γαρ... Τον τελευταίο καιρό ξυπνούσα και ήθελα κάνα μισάωρο περπάτημα για να σιάξει η μέση μου. Για αυτό βεβαίως βεβαίως έφταιγε το παλιό στρώμα, το οποίο ήταν γτπ (από καινούριο που το είχα πάρει δεν το είχα λατρέψει κιόλας, καλούτσικο ήταν μεν, το τσακίσαμε όμως κι εμείς με τα κιλά μας και τα μικρά που χοροπηδάν επάνω όλη μέρα). Οψόμεθα... Τις επόμενες μέρες θα φανεί καλύτερα, να φτιάξει και λίγο ο καιρός, γιατί έχει κάτι μέρες που έχουμε απίστευτη υγρασία δω πέρα, και πού να κοιμηθείς σαν άνθρωπος αν δίπλα σου κολυμπάν τσιπούρες...
philos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Παιδιά θα ήθελα προτάσεις για αγορά στρώματος 200x140cm (μέγιστο πάχος τα 21cm), μέχρι 200ευρώ. Ξέρω ότι είναι λίγα τα χρήματα για στρώμα, αλλά μέχρι τόσα μπορώ να διαθέσω. Σκεφτόμουν να πάρω το στρώμα από τα ΙΚΕΑ (καθώς από εκεί θα πάρω το κρεβάτι). Έχω δει αυτό κι αυτό στο site τους. Πως σας φαίνονται, και τι άποψη έχετε για τα στρώματα του ΙΚΕΑ (πάντα φυσικά για το επίπεδο της τιμής τους) ; Θα τα δω κι από κοντά φυσικά, απλά αν κάποιος έχει άποψη και εμπειρία, θα είχε ενδιαφέρον να μας πει.
onty Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Εχει παρει μια φιλη μου περυσι απο την idilka ενα τελειο στρωμα memory foam 980ευρω και το εχω ερωτευτει. Κοιμασαι πουλακι και ξυπνας τιγρης. Ειλικρινα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Και πηρα τηλ. προχθες να ρωτησω ποσο κανει τωρα για να παρω το ιδιο και μου ειπαν οτι μεχρι τελος φλεβαρη το δινουν 500ευρω!Αν μπορεις να βρεις λεφτα πραγματικα θα ειναι η καλυτερη σου επενδυση .
xrist0s4 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Εκανα κ αλλου ποστ αλλα τωρα βρηκα αυτο το θεμα, βρηκα αυτο. http://www.lago.gr/products3_det.asp?room=%CE%95%CE%A0%CE%99%CE%A0%CE%9B%CE%91_LAGO&room_id=3&product_id=9714 που για τα χαρακτηριστικα του εχε χαμηλη τιμη χωρις να ειμαι ειδικος..Μιας κ δεν με παιρνει η τσεπη μου για πολλα,λετε να αξιζει;;
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Ας γράψω τη δική μου ιστορία μιας και βλέπω ότι υπάρχει έλλειψη πληροφορίας σε Ελληνικά forum σε ότι αφορά την αναζήτηση στρώματος. Θα είναι μακροσκελές καθώς πρέπει να γίνουν και διευκρινήσεις. Επισημαίνω ότι είμαι ιδιώτης, δεν προμοτάρω κανέναν και επένδυσα τόσο χρόνο online για γνώμες όσο και offline με επισκέψεις στα καταστήματα στα οποία αποφάσισα ότι θέλω να δοκιμάσω. Το παρόν κείμενο θα αναρτηθεί αυτολεξεί σε όσα forum βρήκα στο πλαίσιο της δικής μου αναζήτησης και επειδή σε πολλά από αυτά δεν ήμουν μέλος, απλά θα κάνω εγγραφή μόνο για να ποστάρω τη δική μου εμπειρία, οπότε το πιθανότερο είναι να μη ξαναμπω. Επιπλέον, να επισημάνω ότι όταν κάποιος είναι σε αναζήτηση και έχει το χρόνο να ψάξει online, όπως εγώ, για γνώμες και ευχαριστημένους πελάτες τότε είναι πολύ εύκολο να αναγνωρίσει τα posts-διαφήμιση από τα πραγματικά ποστς. Παρόλαυτα, ακόμη και αυτά τα “διαφημιστικά” είπα να μη με επηρεάσουν αρνητικά και να επισκεφθώ κάποιες βιοτεχνίες. Off topic ON [Online Marketing έτσι ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ κύριοι.. ξέρετε ποιοι είστε. ]Off topic OFF Πάμε λοιπόν, 24/09/09 και πραγματοποιώ αγορά από IKEA σε διάσταση 160x200 το SULTAN FLOKENES (MEMORY FOAM) με 10 χρόνια εγγύηση το οποίο αγοράστηκε στα 689€. Στην αρχή ήμουν υπέρευχαριστημένος! Τους τελευταίους όμως μήνες το στρώμα είχε εμφανή σημάδια προβλημάτων και η ποιότητα του ύπνου είχε πάει περίπατο. Δυστυχώς ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΑ την απόδειξη αγοράς (λάθος μου το ξέρω!). Επικοινωνία με IKEA όπου και μου λένε το αυτονόητο ,ότι χωρίς την απόδειξη αγοράς δεν γίνεται επιστροφή (στο τέλος υπήρξε βέβαια τρόπος, τον εξηγώ στο τέλος!) Τα χρήματα που ήθελα πλέον να διαθέσω ήταν σχετικά λίγα (500€) αλλά δεν ήμουν εντελώς αρνητικός αν έβρισκα αυτό που ήθελα σε υψηλότερη τιμή. Οπότε έβλεπα στρώματα για όλα τα βαλάντια σε κάθε εταιρία. Όπως έχει αναφερθεί ήδη, και θα συμφωνήσω απόλυτα, το κάθε σώμα έχει και διαφορετικές ανάγκες οπότε δε σημαίνει ότι αυτά που προτίμησα εγώ κάνουν για όλους. Όπως και να χει, αφιερώστε χρόνο για την αγορά ενός στρώματος και εννοώ όχι μόνο να πάτε να τα δείτε αλλά και να αφιερώσετε χρόνο ξάπλα! Μόνο έτσι θα μπορέσετε να κάνετε και συγκρίσεις. Κατόπιν online αναζήτησης λοιπόν αποφασίζω να επισκεφθώ τα παρακάτω: (τα παραθέτω με σειρά επίσκεψης!) Media Strom Relax Strom Dunlopillo Klino Strom Bed&Bath (King Koil) Candia Strom Media Strom Σχέση τιμής/αίσθησης καταλήξαμε στο Premium Feel. Τιμή κάπου στα 850+€. Ένιωθες τη στήριξη χωρίς ωστόσο κάποιο wow effect. Στα optimum υπήρχε μεγάλη διαφορά αίσθησης αλλά και τιμής αλλά ήταν και αρκετά μαλακά για τα γούστα τόσο τα δικά μου όσο και της κοπέλας μου. 10 χρόνια εγγύηση. Relax Strom Δεν την ήξερα πριν την αναζήτηση αλλά παρά τη διαφήμιση είπα να της δώσω μία ευκαιρία. Καλή βιοτεχνία και έχει κάποιες συσκευές (AcarZero) που σκέφτομαι να δοκιμάσω σχετικά με ακάρεα και αλλεργίες, καθώς αντιμετωπίζω τέτοια θέματα. Τιμές σαφώς πιο προσιτές με το Vivere Gold να είναι μονόδρομος για εμάς στα 560€. 10 χρόνια εγγύηση. Dunlopillo Εδώ, αν και δυνατή εταιρία, τα στρώματα που θα μας έκαναν να τα πάρουμε ξέφευγαν αρκετά σε τιμή. Αν και δεν θυμάμαι 100% τα μοντέλα (την απέρριψα σχετικά άμεσα λόγω κόστους) πρέπει να δοκιμάσαμε και να μας άρεσαν τα Celsion Plus και το Fine Ivory αλλά έφταναν μέχρι και 1500€+ για τη διάσταση που έψαχνα (160x200). Δε θυμάμαι πόσα χρόνια εγγύηση αλλά νομίζω 10 και εδώ. Klinο Strom Αναφορές βρήκα ελάχιστες (πριν την έρευνα δεν την ήξερα ούτε αυτή), παρόλαυτα οφείλω να ομολογήσω ότι είναι τίμια βιοτεχνία με οικονομικά στρώματα γι αυτό που προσφέρουν και κατά καιρούς βγάζουν και προσφορές απ’ ότι κατάλαβα. Μας έκανε το απλό BodyFlex που έβγαινε στα 430€. Μοναδικό μελανό σημείο τα 5 Χρόνια Εγγύηση. Αν ποτέ το αλλάξουν θεωρώ ότι μπορούν να παίξουν δυνατά και ας μη το γνωρίζουν. Αν τελικά προχωρούσα σε αγορά μόνος μου, αυτή ήταν η τελική μου επιλογή. Bed&Bath (King Koil) Πολύ δυνατά στρώματα και αν το χρηματικό δεν ήταν παράγοντας τότε πήγαινα κατευθείαν για το Manhattan (με δύο ενσωματωμένα ανωστρώματα) στα 850-900€. 10 χρόνια εγγύηση. Candia Strom Στρώματα που περίμενα παραπάνω γι αυτό και δεν έδωσα μεγάλη βάση σε κωδικούς γιατί και αυτή την απέρριψα από την αρχή καθώς έπρεπε ν’ ανέβω ψηλά οικονομικά για κάτι ποιοτικό. Παρόλαυτα μας έβαλε στο τέλος και δοκιμάσαμε ένα ανώστρωμα που είχε (βγήκε πολύ πρόσφατα) όπου και ήταν το κάτι άλλο... άλλαζε εντελώς την αίσθηση και τη στήριξη. Στη διάσταση 160x200 βέβαια το κόστος πήγαινε στα 650€. 10-15 χρόνια εγγύηση και το ανώστρωμα 5 χρόνια. Σχεδόν σε όλες τις εταιρίες δοκιμάσαμε και αντίστοιχα ανωστρώματα αλλά άξιο αναφοράς και σκέψη αγοράς υπήρξε (και υπάρχει) μόνο γι αυτό της Candia. ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΧΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ, κάτι με έτρωγε να κυνηγήσω το θέμα με το IKEA και τη χαμένη (θεωρητικά) εγγύηση. Έτσι και μου έσκασε φλασιά να μιλήσω με τη μεταφορική (Δελατόλας) που υπήρχε στο αεροδρόμιο και μου είχε φέρει το στρώμα μήπως από κει βγάλω κάποια άκρη. Να’ ναι καλά οι άνθρωποι έψαξαν και βρήκαν το αριθμό αναφοράς και ουσιαστικά μου βρήκαν την απόδειξη όπου σε εκ νέου επικοινωνία με τα IKEA με ενημέρωσαν ότι αυτό τους κάνει και η εγγύηση ισχύει κανονικά! Μου ζήτησαν κάποιες φωτογραφίες και αφού τις έλαβαν, με κάλεσαν να μου πουν ότι η εγγύηση έχει εγκριθεί και θα πρέπει να πάω πίσω το παλιό για να κοπεί το πιστωτικό. Μεγάλο Χ για τα IKEA καθώς: 1.θα μπορούσαν να μου το προτείνουν οι ίδιοι από το 1ο τηλεφώνημα αλλά προφανώς και η γραμμή είναι να μη το πολυσκαλίζουν οι ίδιοι... δε θα βάλουν τα χεράκια τους να βγάλουν τα ματάκια τους, σωστά; 2. έπρεπε να βρω τρόπο να μεταφέρω με δικά μου έξοδα το στρώμα στο ΙΚΕΑ αεροδρομίου προκειμένου να κοπεί το πιστωτικό. Η εγγύηση καλύπτει μόνο το στρώμα και όχι τη μεταφορά του. Δοκίμασα λοιπόν και τα στρώματα του ΙΚΕΑ μετά από 6 χρόνια όπου και κατέληξα να πάρω στρώμα (HOVAG), ανώστρωμα (TROMSDALEN) και νέες τάβλες, (LONSET) καθώς είχα τις απλές πριν, και έδωσα επιπλέον 80€. Η συνολική υλοποίηση είναι παραπάνω από ικανοποιητική και στο μόνο που ελπίζω είναι ν αντέξει στο χρόνο. Μπορεί προσωπικά να μην αγόρασα στρώμα αλλά τουλάχιστον είπα να μη πάει εντελώς χαμένη η όλη αναζήτηση το τελευταίο διάστημα. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2016 από theodoretsi
girologos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Ας γράψω τη δική μου ιστορία μιας και βλέπω ότι υπάρχει έλλειψη πληροφορίας σε Ελληνικά forum σε ότι αφορά την αναζήτηση στρώματος. Θα είναι μακροσκελές καθώς πρέπει να γίνουν και διευκρινήσεις. Επισημαίνω ότι είμαι ιδιώτης, δεν προμοτάρω κανέναν και επένδυσα τόσο χρόνο online για γνώμες όσο και offline με επισκέψεις στα καταστήματα στα οποία αποφάσισα ότι θέλω να δοκιμάσω. Το παρόν κείμενο θα αναρτηθεί αυτολεξή σε όσα forum βρήκα στο πλαίσιο της δικής μου αναζήτησης και επειδή σε πολλά από αυτά δεν ήμουν μέλος, απλά θα κάνω εγγραφή μόνο για να ποστάρω τη δική μου εμπειρία, οπότε το πιθανότερο είναι να μη ξαναμπω. Επιπλέον, να επισημάνω ότι όταν κάποιος είναι σε αναζήτηση και έχει το χρόνο να ψάξει online, όπως εγώ, για γνώμες και ευχαριστημένους πελάτες τότε είναι πολύ εύκολο να αναγνωρίσει τα posts-διαφήμιση από τα πραγματικά ποστς. Παρόλαυτα, ακόμη και αυτά τα “διαφημιστικά” είπα να μη με επηρεάσουν αρνητικά και να επισκεφθώ κάποιες βιοτεχνίες. Off topic ON [Online Marketing έτσι ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ κύριοι.. ξέρετε ποιοι είστε. ]Off topic OFF Πάμε λοιπόν, 24/09/09 και πραγματοποιώ αγορά από IKEA σε διάσταση 160x200 το SULTAN FLOKENES (MEMORY FOAM) με 10 χρόνια εγγύηση το οποίο αγοράστηκε στα 689€. Στην αρχή ήμουν υπέρευχαριστημένος! Τους τελευταιούς όμως μήνες το στρώμα είχε εμφανή σημάδια προβλημάτων και η ποιότητα του ύπνου είχε πάει περίπατο. Δυστυχώς ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΑ την απόδειξη αγοράς (λάθος μου το ξέρω!). Επικοινωνία με IKEA όπου και μου λένε το αυτονόητο ,ότι χωρίς την απόδειξη αγοράς δεν γίνεται επιστροφή (στο τέλος υπήρξε βέβαια τρόπος, τον εξηγώ στο τέλος!) Τα χρήματα που ήθελα πλέον να διαθέσω ήταν σχετικά λίγα (500€) αλλά δεν ήμουν εντελώς αρνητικός αν έβρισκα αυτό που ήθελα σε υψηλότερη τιμή. Οπότε έβλεπα στρώματα για όλα τα βαλάντια σε κάθε εταιρία. Όπως έχει αναφερθεί ήδη, και θα συμφωνήσω απόλυτα, το κάθε σώμα έχει και διαφορετικές ανάγκες οπότε δε σημαίνει ότι αυτά που προτίμησα εγώ κάνουν για όλους. Όπως και να χει, αφιερώστε χρόνο για την αγορά ενός στρώματος και εννοώ όχι μόνο να πάτε να τα δείτε αλλά και να αφιερώσετε χρόνο ξάπλα! Μόνο έτσι θα μπορέσετε να κάνετε και συγκρίσεις. Κατόπιν online αναζήτησης λοιπόν αποφασίζω να επισκεφθώ τα παρακάτω: (τα παραθέτω με σειρά επίσκεψης!) Media Strom Relax Strom Dunlopillo Klino Strom Bed&Bath (King Koil) Candia Strom Media Strom Σχέση τιμής/αίσθησης καταλήξαμε στο Premium Feel. Τιμή κάπου στα 850+€. Ένιωθες τη στήριξη χωρίς ωστόσο κάποιο wow effect. Στα optimum υπήρχε μεγάλη διαφορά αίσθησης αλλά και τιμής αλλά ήταν και αρκετά μαλακά για τα γούστα τόσο τα δικά μου όσο και της κοπέλας μου. 10 χρόνια εγγύηση. Relax Strom Δεν την ήξερα πριν την αναζήτηση αλλά παρά τη διαφήμιση είπα να της δώσω μία ευκαιρία. Καλή βιοτεχνία και έχει κάποιες συσκευές (AcarZero) που σκέφτομαι να δοκιμάσω σχετικά με ακάρεα και αλλεργίες, καθώς αντιμετωπίζω τέτοια θέματα. Τιμές σαφώς πιο προσιτές με το Vivere Gold να είναι μονόδρομος για εμάς στα 560€. 10 χρόνια εγγύηση. Dunlopillo Εδώ, αν και δυνατή εταιρία, τα στρώματα που θα μας έκαναν να τα πάρουμε ξέφευγαν αρκετά σε τιμή. Αν και δεν θυμάμαι 100% τα μοντέλα (την απέρριψα σχετικά άμεσα λόγω κόστους) πρέπει να δοκιμάσαμε και να μας άρεσαν τα Celsion Plus και το Fine Ivory αλλά έφταναν μέχρι και 1500€+ για τη διάσταση που έψαχνα (160x200). Δε θυμάμαι πόσα χρόνια εγγύηση αλλά νομίζω 10 και εδώ. Klinο Strom Αναφορές βρήκα ελάχιστες (πριν την έρευνα δεν την ήξερα ούτε αυτή), παρόλαυτα οφείλω να ομολογήσω ότι είναι τίμια βιοτεχνία με οικονομικά στρώματα γι αυτό που προσφέρουν και κατα καιρούς βγάζουν και προσφορές απ’ ότι κατάλαβα. Μας έκανε το απλό BodyFlex που έβγαινε στα 430€. Μοναδικό μελανό σημείο τα 5 Χρόνια Εγγύηση. Αν ποτέ το αλλάξουν θεωρώ ότι μπορούν να παίξουν δυνατά και ας μη το γνωρίζουν. Αν τελικά προχωρούσα σε αγορά μόνος μου, αυτή ήταν η τελική μου επιλογή. Bed&Bath (King Koil) Πολύ δυνατά στρώματα και αν το χρηματικό δεν ήταν παράγοντας τότε πήγαινα κατευθείαν για το Manhattan (με δύο ενσωματωμένα ανωστρώματα) στα 850-900€. 10 χρόνια εγγύηση. Candia Strom Στρώματα που περίμενα παραπάνω γι αυτό και δεν έδωσα μεγάλη βάση σε κωδικούς γιατί και αυτή την απέρριψα από την αρχή καθώς έπρεπε ν’ ανέβω ψηλά οικονομικά για κάτι ποιοτικό. Παρόλαυτα μας έβαλε στο τέλος και δοκιμάσαμε ένα ανώστρωμα που είχε (βγήκε πολύ πρόσφατα) όπου και ήταν το κάτι άλλο... άλλαζε εντελώς την αίσθηση και τη στήριξη. Στη διάσταση 160x200 βέβαια το κόστος πήγαινε στα 650€. 10-15 χρόνια εγγύηση και το ανώστρωμα 5 χρόνια. Σχεδόν σε όλες τις εταιρίες δοκιμάσαμε και αντίστοιχα ανωστρώματα αλλά άξιο αναφοράς και σκέψη αγοράς υπήρξε (και υπάρχει) μόνο γι αυτό της Candia. ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΧΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ, κάτι με έτρωγε να κυνηγήσω το θέμα με το IKEA και τη χαμένη (θεωρητικά) εγγύηση. Έτσι και μου έσκασε φλασιά να μιλήσω με τη μεταφορική (Δελατόλας) που υπήρχε στο αεροδρόμιο και μου είχε φέρει το στρώμα μήπως από κει βγάλω κάποια άκρη. Να’ ναι καλά οι άνθρωποι έψαξαν και βρήκαν το αριθμό αναφοράς και ουσιαστικά μου βρήκαν την απόδειξη όπου σε εκ νέου επικοινωνία με τα IKEA με ενημέρωσαν ότι αυτό τους κάνει και η εγγύηση ισχύει κανονικά! Μου ζήτησαν κάποιες φωτογραφίες και αφού τις έλαβαν, με κάλεσαν να μου πουν ότι η εγγύηση έχει εγκριθεί και θα πρέπει να πάω πίσω το παλιό για να κοπεί το πιστωτικό. Μεγάλο Χ για τα IKEA καθώς: 1.θα μπορούσαν να μου το προτείνουν οι ίδιοι από το 1ο τηλεφώνημα αλλά προφανώς και η γραμμή είναι να μη το πολυσκαλίζουν οι ίδιοι... δε θα βάλουν τα χεράκια τους να βγάλουν τα ματάκια τους, σωστά; 2. έπρεπε να βρω τρόπο να μεταφέρω με δικά μου έξοδα το στρώμα στο ΙΚΕΑ αεροδρομίου προκειμένου να κοπεί το πιστωτικό. Η εγγύηση καλύπτει μόνο το στρώμα και όχι τη μεταφορά του. Δοκίμασα λοιπόν και τα στρώματα του ΙΚΕΑ μετά από 6 χρόνια όπου και κατέληξα να πάρω στρώμα (HOVAG), ανώστρωμα (TROMSDALEN) και νέες τάβλες, (LONSET) καθώς είχα τις απλές πριν, και έδωσα επιπλέον 80€. Η συνολική υλοποίηση είναι παραπάνω από ικανοποιητική και στο μόνο που ελπίζω είναι ν αντέξει στο χρόνο. Μπορεί προσωπικά να μην αγόρασα στρώμα αλλά τουλάχιστον είπα να μη πάει εντελώς χαμένη η όλη αναζήτηση το τελευταίο διάστημα. ρε φιλος με ποια λογική αγόρασες ακριβό στρώμα από τα IKEA;;
zio10 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 ρε φιλος με ποια λογική αγόρασες ακριβό στρώμα από τα IKEA;; Γιατί να μην αγοράσει αν βρήκε κάτι που του έκανε σε απόδοση και τιμή με 10 χρόνια εγγύηση;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα