Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Larry οταν τα ρομποτ παρουν την δικη σου δουλεια και μεινεις χωρις φραγκα, ελα πες μου μετα για επιπεδο ζωης!

• Like 1
  • Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και επειδή είναι γιαγιά σημαίνει αυτόματα ότι δεν έχει δίκιο; 

Κι επειδή είναι γιαγιά που δεν έχει βγάλει το γυμνάσιο, έχει μεγαλώσει μέσ' τις προκαταλήψεις, πιστεύει ότι επειδή δεν κάνω τον σταυρό μου πριν φάω είμαι κουμμουνιστής ή δαιμονισμένος και άλλα παρόμοια, ΝΑΙ σημαίνει αυτόματα ότι δεν έχει δίκιο! Δηλαδή πραγματικά πιστεύεις ότι πριν 50 χρόνια η ανθρωπότητα είχε "αξίες" και τώρα τις έχασε;

• Like 2
Δημοσ.

Κι επειδή είναι γιαγιά που δεν έχει βγάλει το γυμνάσιο, έχει μεγαλώσει μέσ' τις προκαταλήψεις, πιστεύει ότι επειδή δεν κάνω τον σταυρό μου πριν φάω είμαι κουμμουνιστής ή δαιμονισμένος και άλλα παρόμοια, ΝΑΙ σημαίνει αυτόματα ότι δεν έχει δίκιο!

Δεν ξέρω αν η συγκεκριμένη έχει δίκιο η όχι αλλά είναι επίσης λάθος να κρίνεις την άποψη κάποιου από την μόρφωση που έχει πάρει σε σχολεία.Μόρφωση παίρνεις και από την ίδια τη ζωή που πολλές φορές είναι σημαντικότερη.

ΥΓ: Όταν σπούδαζα σε πανεπιστήμιο της Ιταλίας,ο πρύτανης έλεγε δημόσια για το πόσο ανόητους θεωρούσε τους Έλληνες φοιτητές.Περίμενε τώρα εσύ από έναν άνθρωπο σαν αυτόν να αλλάξει τον κόσμο,μόνο και μόνο επειδή είναι μορφωμένος.

Δημοσ.

Κάποια βασικά πράγματα.

Η αξία ενός προϊόντος (όχι η τιμή) εξαρτάται από το μέσο χρόνο παρασκευής του.

Δηλαδή ένα προίον που χρειάζεται 10 ώρες για να γίνει κατά μέσο όρο θα πρέπει κανονικά να κοστίζει 10 φορές παραπάνω από ένα που χρειάζεται 1 ώρα.

Το επίπεδο ζωής βελτιώνεται κατά μέσο όρο (για κάποιους και όχι για όλους) όσο η τεχνολογία καταφέρνει με διάφορους τρόπους να μειώσει το χρόνο κατασκευής των προϊόντων (χρόνος=χρήμα)

Το πρόβλημα επομένως δεν είναι τα ρομπότ αλλά ποιος θα εκμεταλλεύεται  τα ρομπότ.
Ας πούμε ότι κάποιος έχει χωράφια. Σήμερα αναγκάζεται να δώσει ένα μέρος από τα κέρδη του στους εργάτες των χωραφιών. Στη θεωρητική περίπτωση που είχε ρομπότ θα μπορούσε να κρατήσει όλη την παραγωγή για πάρτι του χωρίς να αναγκάζεται να μοιρασθεί τίποτα.

Το θέμα όμως της οικονομίας και της βιομηχανοποίησης της οικονομίας είναι μεγάλο και σύνθετο και δεν εξαντλείται σε μία παράγραφο.

Δημοσ.

Και αν ξεσηκωθούν τα ρομπότ, τι γίνεται μετά ?

BSG

όσο για το θέμα όλοι βάζετε παράγοντες πλούσιοι και φτωχοί, δουλειά=χρήμα=επιβίωση ...αν τα ρομπότ δουλεύουν για το κοινωνικό σύνολο για ποιο λογο να δουλεύουμε αυτά θα μας παρέχουν ότι πραγματικά χρειαζόμαστε(ουτοπικό αλλά καθαρά πολιτική απόφαση) οι περισσότεροι σκέφτεστε σε καπιταλιστικά πλαίσια με την λογική του κέρδους οπότε όχι κέρδος δεν είναι ο εκμηδενισμός της παραγωγής με ρομπότ κέρδος για αυτούς είναι ο εκμηδενισμός της παραγωγής με ανθρώπους εκεί πετυχαίνουν το μέγιστο κέρδος καθώς και τον μεγαλύτερο έλεγχο της μάζας  ...απλά δέστε πόσοι δουλεύουν σε σκατοδουελειές

(θέμα συνθηκών - χρημάτων)  και δεν μιλούν γιατί φοβούνται ότι θα χάσουν την δουλεία τους ...αυτούς θέλουν να δουλεύουν γιατί αυτούς τους ελέγχουν και τους χειραγωγούν.

Δημοσ.

Πιο λάθος δεν γίνετε να το γράψεις.

Οι κοινωνίες έχουν ακμή και παρακμή ή άμα θες οι πολιτισμοί. Για τα άλλα άστα να πάνε..

Δηλαδή τώρα εσένα σε πείραξε που έγραψα «ανθρωπότητα» αντί για «ανθρώπινος πολιτισμός»;
Μάλλον λάθος είναι ο τρόπος που επικοινωνείς και αντιλαμβάνεσαι πράγματα.
Πες μας και τίποτα για τα «άλλα» και μην τα «αφήνεις να πάνε» κι αν σου είναι εύκολο, χρησιμοποίησε και κανένα επιχείρημα.

Κι επειδή είναι γιαγιά που δεν έχει βγάλει το γυμνάσιο, έχει μεγαλώσει μέσ' τις προκαταλήψεις, πιστεύει ότι επειδή δεν κάνω τον σταυρό μου πριν φάω είμαι κουμμουνιστής ή δαιμονισμένος και άλλα παρόμοια, ΝΑΙ σημαίνει αυτόματα ότι δεν έχει δίκιο! Δηλαδή πραγματικά πιστεύεις ότι πριν 50 χρόνια η ανθρωπότητα είχε "αξίες" και τώρα τις έχασε;

Η συγκεκριμένη, εσκεμμένα ακραία περίπτωση γιαγιάς που γράφεις, δεν έχει δίκιο.

Η άλλη όμως που θα σου πει ότι:

«Πριν από 50 χρόνια ο μέσος άνθρωπος δεν ήταν τόσο για την πάρτι του σε τόσο αυτοκαταστροφικό σημείο . Δεν υπήρχε εκφυλισμός… ούτε τόση μανία για την σαρκική απόλαυση.

Το κυριότερο όμως είναι ότι δεν υπήρχε υποκρισία. Σήμερα το 90% των «φίλων» σου σε βρίζει από μέσα του και σχεδόν όλες οι σχέσεις είναι συμφερολοντικές …»

έχει δίκιο…

Θα ξεπεράσω τις ίσως ρατσιστικές απόψεις που έχεις για τους ηλικιωμένους και τους αγράμματους και θα σου πω ότι τα περί αξιών (και όχι αυτές οι γραφικότητες που αναφέρεις) δεν τα λέει μόνο η γιαγιά αλλά και καθηγητές πανεπιστήμιου.

Όσο αφορά την ερώτηση σου, ΝΑΙ.

Την πτώση την βλέπεις στην καθημερινότητα σου, ακόμα και στο πιο απλό πράγμα, όταν στο λεωφορείο είναι μια γριούλα που με το ζόρι στέκεται όρθια και έχεις τον νεαρό καθισμένο που δεν του περνάει καν από το μυαλό να σηκωθεί και να παραχωρήσει τη θέση…

Το βλέπεις από τον τρόπο που συναναστρέφονται οι άνθρωποι μεταξύ τους, από τα πρότυπα που προωθούνται και από τους στόχους που έχει πια ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά.

Τώρα τι σχέση έχουν όλα αυτά με τα ρομπότ; Καμία. :P

Σε κάθε περίπτωση, τα ρομπότ, οι αυτοματισμοί και γενικά η εξέλιξη της τεχνολογίας θα αντικαταστήσουν κάποτε αρκετούς ανθρώπους και δεν εννοώ μόνο τις δουλειές τους, αλλά και την ίδια τους την υπόσταση!

Κάποια στιγμή, ίσως σε 50, ίσως σε 200 χρόνια, θα πούμε ότι « σαν πολλοί δεν μαζευτήκαμε;» και θα αρχίσουν οι μαζικές στειρώσεις, αν δεν παρθούν πιο άμεσα μέτρα… :D

Δημοσ.

Ναι, σίγουρα 50-100 χρόνια πριν δεν έτρωγαν κάθε μέρα κρέας (εννοώ δηλαδή κάτι που εξωτερικά να μοιάζει κάπως με κρέας) και δεν ήταν όλη μέρα με ένα φραπέ στο χέρι. Γνωρίζω πως ο τυπικός σύγχρονος άνθρωπος δε μπορεί ούτε για μια ώρα να ζήσει χωρίς αυτά, εγώ πάντως δε μπορώ ούτε μια ώρα να ζήσω με αυτά και ευχαρίστως θα μπορούσα να μεταφερθώ στο 1930 για ψωμοτύρι, στη φανταστική, απραγματοποίητη περίπτωση που κάτι τέτοιο θα μπορούσε ποτέ να γίνει.

Η Ελλάδα δεν είναι όλος ο κόσμος. Σε λίγα χρόνια θα δούμε αν ο φραπές και τα ρομπότ θα μπορέσουν να σας σώσουν από τις φυσικές καταστροφές. Είναι φοβερό πάντως που όλοι μιλάνε για λεφτά και κανείς για τα προιόντα που μπορούν αυτά να αγοράσουν. Η ποιότητα και ποσότητα αυτών θεωρείται πάντα δεδομένη.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν η συγκεκριμένη έχει δίκιο η όχι αλλά είναι επίσης λάθος να κρίνεις την άποψη κάποιου από την μόρφωση που έχει πάρει σε σχολεία.Μόρφωση παίρνεις και από την ίδια τη ζωή που πολλές φορές είναι σημαντικότερη.

ΥΓ: Όταν σπούδαζα σε πανεπιστήμιο της Ιταλίας,ο πρύτανης έλεγε δημόσια για το πόσο ανόητους θεωρούσε τους Έλληνες φοιτητές.Περίμενε τώρα εσύ από έναν άνθρωπο σαν αυτόν να αλλάξει τον κόσμο,μόνο και μόνο επειδή είναι μορφωμένος.

Μόρφωση παίρνεις και απ'την ίδια την ζωή, όμως δεν αρκεί πλέον! 

ΥΓ: Συμφωνώ με αυτόν τον πρύτανη, σπουδάζω σε ελληνικό πανεπιστήμιο και βλέπω το χάλι στην νοοτροπία των περισσότερων  φοιτητών. Αυτό μάντεψε που οφείλεται, στην έλλειψη παιδείας φίλε μου οφείλεται! Όλα από εκεί ξεκινούν και γι αυτό βλέπεις τις χώρες που δίνουν βάση σε αυτήν να προοδεύουν. Και άντε βγάλε με έμενα ηλίθιο και ότι δεν μπορώ να αλλάξω κάτι προς το καλύτερο επειδή στηρίζω τα πάντα στην μόρφωση!

Η συγκεκριμένη, εσκεμμένα ακραία περίπτωση γιαγιάς που γράφεις, δεν έχει δίκιο.

Η άλλη όμως που θα σου πει ότι:

«Πριν από 50 χρόνια ο μέσος άνθρωπος δεν ήταν τόσο για την πάρτι του σε τόσο αυτοκαταστροφικό σημείο . Δεν υπήρχε εκφυλισμός… ούτε τόση μανία για την σαρκική απόλαυση.

Το κυριότερο όμως είναι ότι δεν υπήρχε υποκρισία. Σήμερα το 90% των «φίλων» σου σε βρίζει από μέσα του και σχεδόν όλες οι σχέσεις είναι συμφερολοντικές …»

έχει δίκιο…

Θα ξεπεράσω τις ίσως ρατσιστικές απόψεις που έχεις για τους ηλικιωμένους και τους αγράμματους και θα σου πω ότι τα περί αξιών (και όχι αυτές οι γραφικότητες που αναφέρεις) δεν τα λέει μόνο η γιαγιά αλλά και καθηγητές πανεπιστήμιου.

Όσο αφορά την ερώτηση σου, ΝΑΙ.

Την πτώση την βλέπεις στην καθημερινότητα σου, ακόμα και στο πιο απλό πράγμα, όταν στο λεωφορείο είναι μια γριούλα που με το ζόρι στέκεται όρθια και έχεις τον νεαρό καθισμένο που δεν του περνάει καν από το μυαλό να σηκωθεί και να παραχωρήσει τη θέση…

Το βλέπεις από τον τρόπο που συναναστρέφονται οι άνθρωποι μεταξύ τους, από τα πρότυπα που προωθούνται και από τους στόχους που έχει πια ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά.

Εγώ απ'την αρχή σε αυτή την γιαγιά αναφερόμουν, αν θυμάμαι καλά το δικό μου σχόλιο παρατέθηκε...

Επι του θέματος, η ιδια γιαγιά λέει και αυτά που αναφέρεις και πραγματικά ο κόσμος του σήμερα μου αρέσει πολύ περισσότερο απ' τον κόσμο του τότε! Η διαφορά είναι οτι το "αγαθό" κομμάτι της κοινωνίας σαν ποσοστό % είναι μικρότερο σήμερα. Συμφέροντα και "φίλοι" υπήρχαν και θα υπάρχουν, το θέμα είναι να πορεύεσαι με τους ανθρώπους που πραγματικά σε νοιάζονται. Οσο για το παράδειγμα σου δεν θα συμφωνήσω, δεν μπορεί η εξαίρεση (του ασεβούς νεαρού στο λεωφ) που θα κατακριθεί να θεωρείται μέσος όρος.

• Like 1
Δημοσ.

Μόρφωση παίρνεις και απ'την ίδια την ζωή, όμως δεν αρκεί πλέον! 

ΥΓ: Συμφωνώ με αυτόν τον πρύτανη, σπουδάζω σε ελληνικό πανεπιστήμιο και βλέπω το χάλι στην νοοτροπία των περισσότερων  φοιτητών. Αυτό μάντεψε που οφείλεται, στην έλλειψη παιδείας φίλε μου οφείλεται! Όλα από εκεί ξεκινούν και γι αυτό βλέπεις τις χώρες που δίνουν βάση σε αυτήν να προοδεύουν. Και άντε βγάλε με έμενα ηλίθιο και ότι δεν μπορώ να αλλάξω κάτι προς το καλύτερο επειδή στηρίζω τα πάντα στην μόρφωση!

Τα μαθήματα που παίρνεις από την ζωή θα είναι πάντα μεγαλύτερα από αυτά που παίρνεις από τα σχολεία.Η ανθρωπιά,ο σεβασμός,το φιλότιμο,η τιμιότητα κτλ δεν διδάσκονται σε κανένα σχολείο παρά μόνο σε αυτό της ζωής.

Τι να σου κάνει ο άλλος αν είναι πχ κορυφαίος στα οικονομικά και παρόλα αυτά είναι κλέφτης,τι να σου κάνει ο άλλος αν είναι γιατρός και παίρνει φακελάκια,και πολλά αλλά παραδείγματα.

Αν νομίζεις ότι ο άλλος που έχει ένα πτυχίο παραπάνω η είναι συγκεκριμένης εθνικότητας σε κάνει εσένα ανόητο κάνεις μεγάλο λάθος.

Δημοσ.

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

Στο θεμα μας:

Οι πλουσιοι δεν ειναι χαζοι,ξερουν πως αν αφησουν πολυ κοσμο ανεργο το συστημα τους θα ανατραπει.Η ιστορια διδασκει οτι οταν πολυ μεγαλο πληθος εναντιωνεται σε καποιο συστημα ή καθεστως,τοτε αυτο αργα ή γρηγορα ανατρεπεται

Δίκιο έχεις αλλα, δεν μπορούν να το ελέγξουν. Παρά τα οποία εργαλεία εχουν κατασκευάσει, παγκόσμια τράπεζα, Δ.Ν.Τ κλπ αργά η γρήγορα η μπομπα θα σκάσει.

Στην Αμερική πλέον λέει, δε μιλάμε για το 10% ή ΚΑΝ το 1% των πλουσίων, αλλα για το 0.1% !!!

Το κακό ειναι οτι καθώς θα φεύγει, θα συμπαρασύρει μαζι του το σύμπαν ολόκληρο που λέμε.

Δημοσ.

Το όνειρο των Venus project (Zeitgeist movement) και Avatar Project (2045 Initiative) fans.

Futuristic societies, Transhumanism, Human immortality and stuff.

Δημοσ.

Eτοιμάζουνε το I Robot 2 και απλά πέφτει υπόγεια διαφήμιση :-D

Πάρ' το ανάποδα. Το I Robot 2 (και οι λοιπές, όμοιες ταινίες) είναι η διαφήμιση αυτού του μέλλοντος.

Δημοσ.

Δίκιο έχεις αλλα, δεν μπορούν να το ελέγξουν. Παρά τα οποία εργαλεία εχουν κατασκευάσει, παγκόσμια τράπεζα, Δ.Ν.Τ κλπ αργά η γρήγορα η μπομπα θα σκάσει.

Στην Αμερική πλέον λέει, δε μιλάμε για το 10% ή ΚΑΝ το 1% των πλουσίων, αλλα για το 0.1% !!!

Το κακό ειναι οτι καθώς θα φεύγει, θα συμπαρασύρει μαζι του το σύμπαν ολόκληρο που λέμε.

Το μυστικό είναι να αυξήσεις την εντροπία. :P

Στη μέγιστη τιμή της θα έχει ως αποτέλεσμα την ομογενοποίηση των πάντων.

Το «We Are One» δεν είναι ένα τυχαίο slogan που έχει κορέσει το internet. :P

Ούτε ότι κάποιοι Κβαντικοί επιστήμονες υποστηρίζουν το unity της ανθρωπότητας. Κολλεκτιβιστικές αξίες με τη σφραγίδα της επιστήμης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...