Προς το περιεχόμενο

Raijintek Arcadia vs Zalman Z3 Plus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα debate λοιπόν για τα δύο cases του τίτλου. Θα ήθελα τη γνώμη σας για ποιο απ' τα δύο θα προτιμούσατε και γιατί; Προσωπικά κλίνω προς το Zalman λόγω fan controller(δεν ξέρω όμως κατά πόσο κάνει τη δουλειά του), καλύτερο airflow+ότι συνοδεύεται από 4 ανεμιστήρες ενώ το Arcadia από έναν μόνο. Αυτό που με ανησυχεί είναι η ποιότητα κατασκευής τους καθώς και ο χώρος που έχει για cable management. Σας ακούω..

P.S: Βασικά ακόμη μια επιλογή είναι το Corsair 200R, αλλά και αυτό όπως και το Arcadia είναι λίγο περιορισμένο όσον αφορά την ροή στο μπροστινό μέρος

Επεξ/σία από Physiciant
Δημοσ.

Εντυπωσεις απο το zalman μια και το χρησιμοποιω..καλη ποιοτητα κατασκευης ,αρκετα στιβαρο,πλαινο παραθυρο...εβαλα ακομα ενα fan μπροστα και ειμαι με 2 μπροστα και 3 να βγαζουν..καλες θερμοκρασιες με τον haswell να μη ξεπερναει τους 45 σε gaming (reijintek aidos ψυκτρα).το fan controler το εχω να ανεβαζει ενα μπροστα φαν και ενα πισω...κανει δουλεια,αλλα δε το δουλευω λογω θορυβου και λογω ηδη χαμηλων θερμοκρασιων...cable managment με xfx 550 και ολα κρυμεννα πισω ...θελει λιγο δουλεια,δεν ειναι corsair air 540 αλλα γινεται κυριως λογω και του σχηματος του πλαινου...εμεινα ικανοποιημενος...μη περιμενεις διπλα ψυγεια αλλα μια καλη ψηκτρα και ενα μονο ψυγειο χωρανε ανετα.στα + οι τεσσερις ανεμιστηρες (δεν ειναι δυνατοι αλλα ειναι αθορυβοι)..

Δημοσ.

Ωραία, με κάλυψες στα περισσότερα. Το fan controller κάνει δουλειά; Γιατί σε 2-3 reviews που είδα στο youtube λένε ότι τι στο high τι στο low, το ίδιο είναι. To ύψος της ψύκτρας του επεξεργαστή πόσο υπολογίζεις ότι είναι; Έχει ακόμα αρκετό χώρο για μια ψύκτρα περίπου στα 161mm;

Δημοσ.

το fan controler δυναμωνει σιγουρα τους ανεμιστηρες που εχεις συνδεμενους..απο θερμοκρασιες δεν ειδα διαφορα αλλα δεν το δουλεψα και ιδιαιτερα...cpu cooler νομιζω περνει 160 cm .. η ψυκτρα μου ειναι 136 εκ και βλεπω (με το ματι ) περιθωριο 2,5- 3 εκ..

Δημοσ.

Dimension: L152mm x W140mm x H26.5mm . αν αυτες ειναι οι διαστασεις νομιζω εισαι οκ...ψαξτο λιγο ...μπορω να μετρησω αυριο να σου πω...

Δημοσ.

Οι μετρησεις εχουν ως εξης .απο το τελος της ψυκτρας ως το παραθυρο εχω 2,8εκ περιθωριο .δηλ 136+28=164mm.εισαι οριακα αλλα νομιζω σε περνει..

post-281289-0-00754400-1414913750_thumb.jpg

post-281289-0-81017500-1414913787_thumb.jpg

Δημοσ.

Δεν μπορω να προσφερω καποια πληροφορια στο θεμα της συγκρισης απλα να σου τονισω/υπενθυμισω οτι ειναι κουτια διαφορετικης οικονομικης κατηγοριας...το Zalman ειναι περιπου στα 50euro ενω το Arcadia στα 30euro...οποτε θα σου προτεινα να ξεκαθαρισεις πρωτα το budget και σιγουρα οι προτασεις θα σε καλυψουν στα υπολοιπα που ζητας...

• Like 1
Δημοσ.

Δεν μπορω να προσφερω καποια πληροφορια στο θεμα της συγκρισης απλα να σου τονισω/υπενθυμισω οτι ειναι κουτια διαφορετικης οικονομικης κατηγοριας...το Zalman ειναι περιπου στα 50euro ενω το Arcadia στα 30euro...οποτε θα σου προτεινα να ξεκαθαρισεις πρωτα το budget και σιγουρα οι προτασεις θα σε καλυψουν στα υπολοιπα που ζητας...

Ναι το ξέρω. Στην αρχή κάτι οικονομικό κοιτούσα αλλά δε μου άρεσε το γεγονός ότι το Arcadia είχε έναν μόνο ανεμιστήρα, καθόλου θήκη για ssd και μπροστά αν βάλεις ανεμιστήρα δε θα κάνει τίποτα γιατί το μπροστινό μέρος είναι σχεδόν φραγμένο. Οπότε αναζήτησα κάτι καλύτερο και κατέληξα στο Zalman. Άμα αξίζει να δώσω τα 20 ευρώ extra. Το μόνο που με ανησυχεί είναι η ποιότητα κατασκευής, αλλά απ' ότι είπε ο greg2310 είναι ικανοποιητική.

Οι μετρησεις εχουν ως εξης .απο το τελος της ψυκτρας ως το παραθυρο εχω 2,8εκ περιθωριο .δηλ 136+28=164mm.εισαι οριακα αλλα νομιζω σε περνει..

Σ' ευχαριστώ πολύ greg, ξέρω ότι να βγάλεις το panel και να πάρεις μετρήσεις είναι λίγο αγγαρεία. Οπότε πάω για Zalman αφού φαίνεται να χωράει και η Macho

Δημοσ.

ενα αρνητικο του r200(μιας και ανεφερες οτι το κοιτας) ειναι οτι ο ανεμιστηρας στην μπροστινη πλευρα δεν ειναι στο ιδιο υψος με τους δισκους...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...