Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μπα, δυστυχώς ούτε με προηγούμενους οδηγούς έχω τύχη. Με το που θα ρίξω τα βολτ, γραμμές, με κίνδυνο να έχω μαύρη οθόνη. Και επίσης, στο πρώτο μπουτ τις ημέρας, μετά από το άνοιγμα του πολύμπριζου, δεν έχω καν εκκίνηση, πάντα. Ρεσετ, μπουτάρει και με την ψυχή στο στόμα μέχρι να φορτώσει το Afterburner. Σίγουρα hardware είναι το πρόβλημα αλλά ποιος; Η κάρτα ή το τροφοδοτικό;

Παρεμπιπτόντως, το GPUZ δείχνει σε load ότι η γραμμή 12V έχει 11,63 και το hdinfo 11.736. Είναι καλά; Για την ιστορία, η συγκεκριμένη κάρτα είναι υπερχρονισμένη από την ίδια την Powercolor, αν έχει κάποια σημασία αυτό. Ακούω ιδέες   :unsure: ;

Δημοσ.

Έκανες το psu test για να δούμε? Όσο για τα volt λογικό είναι να είναι παραπάνω λόγω εργοστασιακού oc. Για κατέβασε χρονισμούς πρώτα(στα 947/1250 που είναι η κανονική 290 μαμά) και ρίξε μετά τα volt και δες.

Αν είναι αυτό το πρόβλημα τότε απλά η κάρτα δεν αντέχει τους χρονισμούς χωρίς παραπάνω τάση που είναι και λογικο. 

Υποψιάζομαι πως έχεις και το reference pcb και μονάχα η ψύξη είναι aftermarket ε?

Δημοσ.

Ένα μικρό update κι απο μένα.Άλλαξα psu απο το Liberty 620 σε evga supernova g2 850.Πάλι τα ίδια.Ίσως σε μικρότερο ρυθμό αλλα και πάλι είναι ενοχλητικό.Το γεγονός οτι μόλις σβήσω και ανάψω καπάκι την οθόνη φεύγουν και οι μπλέ γραμμές σημαίνει οτι είναι τελικά θέμα της κάρτας γραφικών;

Δημοσ.

@gregorisvas: Να πω την βλακεία μου. Δοκίμασες να συνδέσεις με άλλο τρόπο την οθόνη; Με DVI ή HDMI; Εύχομαι πάντως να βρεις λύση στο πρόβλημά σου και συγγνώμη που χώθηκα στο θέμα σου!

Όσον αφορά το δικό μου πρόβλημα, τεστ με OCCT στο PSU, δεν έδειξε κανένα πρόβλημα. Άλλωστε σε παιχνίδια όλα τρέχουν κανονικά. Και όταν λέω ότι ρίχνω τα βολτ, εννοώ ότι καταργώ τα +30mV που δίνω εγώ μέσω του Afterburner, δεν ήμουν σαφής σόρρυ. Πώς καταλαβαίνω εάν έχω reference pcb; η ψύκτρα πάντως είναι από την μαμά και όπως φαίνεται η Powercolor έκανε καλή δουλειά αφού δεν έχω δει πάνω από 70 κελσίου (OCCT, περιβάλλον:20). Στους 65 είμαι συνήθως.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει πρόβλημα φίλε μου!Καλά έκανες!Οι γαμωAMD θα μας βγάλουν το λάδι μέχρι να δουλέψουν... :/ Η μλκια είναι οτι το monitor μου έχει μόνο dsub κ dvi.. Τα χει τα χρονάκια του.Θα δοκιμάσω μήπως μεταφέρω όλο το σύστημα στην tv και το συνδέσω με hdmi.Να δώ αν θα το ξανακάνει..Anyway, συνεχίστε :P

Δημοσ.

@gregorisvas: Να πω την βλακεία μου. Δοκίμασες να συνδέσεις με άλλο τρόπο την οθόνη; Με DVI ή HDMI; Εύχομαι πάντως να βρεις λύση στο πρόβλημά σου και συγγνώμη που χώθηκα στο θέμα σου!

Όσον αφορά το δικό μου πρόβλημα, τεστ με OCCT στο PSU, δεν έδειξε κανένα πρόβλημα. Άλλωστε σε παιχνίδια όλα τρέχουν κανονικά. Και όταν λέω ότι ρίχνω τα βολτ, εννοώ ότι καταργώ τα +30mV που δίνω εγώ μέσω του Afterburner, δεν ήμουν σαφής σόρρυ. Πώς καταλαβαίνω εάν έχω reference pcb; η ψύκτρα πάντως είναι από την μαμά και όπως φαίνεται η Powercolor έκανε καλή δουλειά αφού δεν έχω δει πάνω από 70 κελσίου (OCCT, περιβάλλον:20). Στους 65 είμαι συνήθως.

Έχεις δώσει εσύ παραπάνω βολτ γιατί? Άλλαξες τους χρονισμούς παραπάνω? Αν δεν πείραξες τίποτα και παρόλα αυτά κατεβάζοντας τα βολτ σου βγάζει πρόβλημα μάλλον πας για κάρτα. Αν σου την αλλάξουν φίλε ζήτα την δική μου να ησυχάσεις.

Δεν υπάρχει πρόβλημα φίλε μου!Καλά έκανες!Οι γαμωAMD θα μας βγάλουν το λάδι μέχρι να δουλέψουν... :/ Η μλκια είναι οτι το monitor μου έχει μόνο dsub κ dvi.. Τα χει τα χρονάκια του.Θα δοκιμάσω μήπως μεταφέρω όλο το σύστημα στην tv και το συνδέσω με hdmi.Να δώ αν θα το ξανακάνει..Anyway, συνεχίστε :P

Έβαλες πιστεύω πλέον και τα 2 εξάπινα ε? Για μια ξήλωσε με DDU ξανά τους οδηγούς και βάλε τους τελευταίους Non beta και ξαναδοκίμασε με + κάποια βολτ.  

Αν παίξει, επανέφερε τα βολτ στα κανονικά και ξαναδοκίμασε. Αν ξανακολήσει τότε μάλλον και εσύ πας για κάρτα. Όλα αυτά βέβεαια σε καινούροια οθόνη για να αποκλείσουμε το θέμα μονιτορ.

Δημοσ.

Τα παραπάνω βολτ τα έδωσα για να έχω σταθερότητα. Αν είμαι στοκ τότε έχω γραμμές στο desktop που μπορεί να δώσουν μαύρη οθόνη. Το γράφω εξάλλου και πιο πριν, ποστ #28, μέσα στο σποιλερ.

Δημοσ.

Έκανα σήμερα δοκιμή στην τηλεόραση (με HDMI /fhd) και όσο και να το άφησα, κουκίδα δεν είδα.Αντιθέτως οταν το έβαλα πάλι στο monitor, μετά απο λίγη ώρα άρχισε πάλι τα δικά του.Άρα πάμε για monitor :)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...