Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασε επέκταση για να δώσεις ρεύμα στην κάρτα από το δεύτερο rail. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα δουλέψει με τα δύο υπάρχοντα καλώδια για το ρεύμα της κάρτας.

Δοκίμασα με εναν ανταπτορα που ειχε μεσα η 290, που παιρνει 2πινα και τα κανει σε ενα 8πινο, και το 6πινο το εδωσα απο ενα single molex ανταπτορα.Λαθος εντελως; :P

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι, γιατί μπορεί να προσπαθείς να δώσεις ρεύμα από το ίδιο rail. Πρέπει να είσαι σίγουρος ότι δίνεις στην κάρτα ρεύμα από διαφορετικά rail ανά καλώδιο. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν δώσεις από άλλο καλώδιο που βγαίνει από το τροφοδοτικό δεν θα είναι στο ίδιο rail με το προηγούμενο.

Δημοσ.

Επειδη ειναι modular το liberty, το 8πινο με τον ανταπτορα βγαινει απο τις 2 κοκκινες υποδοχες που υποτιθεται οτι ειναι οι 2 12αρες.Το molex adaptor που γινεται 6πινο το δινω απο αλλο καλωδιο σε μαυρη υποδοχη του τροφοδοτικου.

Δημοσ.

Αγόρασε επέκταση για να δώσεις ρεύμα στην κάρτα από το δεύτερο rail. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα δουλέψει με τα δύο υπάρχοντα καλώδια για το ρεύμα της κάρτας.

Αν και δεν πιστεύω να γίνει τίποτα,γιατί λογικά τα δύο pcie pins είναι χωρισμένα στα 2 rails,ας το δοκιμάσει μια που είναι και πολύ μικρό κόστος.

Y.Γ Επειδή άργησα να απαντήσω και μετά είδα τα παραπάνω,υπάρχει περίπτωση ένας τέτοιος αντάπτορας http://www.e-shop.gr/akasa-ak-cb052-pcie-to-pcie20-adapter-p-PER.805470,να σου δουλέψει.

Δημοσ.

Έκανα άλλη μία δοκιμή χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.Άφησα το μαμά 6pin απο την κόκκινη υποδοχή του Psu στην 6pin της 290 και την 8pin τη χώρισα.Δηλαδή, μέσω του καλωδίου που είχε στο κουτί η gpu (κάτι τέτοιο δλδ https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ6rKVUDTBCTvePFly8bqKe50VTumETHM_CLuDXMgMLWOgi79L3eQ) στη μία του υποδοχή έβαλα το 6pin απο την 2η κόκκινη του PSU και στην άλλη έβαλα το molex 6pin ( http://www.koolertek.com/computer-parts/pc/catalog/OK-FC46-8-1.JPG  ) το οποίο παίρνει ρεύμα απο άσχετο port του Psu.Πάλι μλκία έκανα? :P

Δημοσ.

Πάλι μλκία έκανα? :P

Σωστά έκανες,κάνε και μια τελευταία προσπάθεια,έτσι όπως έκανες αυτή την συνδεσμολογία άλλαξε τα εξάπινα του τροφοδοτικού και δοκίμασε.

Δημοσ.

Ναι,αλλά μόνο τα εξάπινα του τροφοδοτικού,δηλαδή θα ξεκουμπώσεις από τον αντάπτορα το ένα εξάπινο και θα βάλεις τον άλλο και αυτόν που θα ξεκουμπώσεις θα τον βάλεις στην κάρτα.

Δημοσ.

Ναι,αλλά μόνο τα εξάπινα του τροφοδοτικού,δηλαδή θα ξεκουμπώσεις από τον αντάπτορα το ένα εξάπινο και θα βάλεις τον άλλο και αυτόν που θα ξεκουμπώσεις θα τον βάλεις στην κάρτα.

Το έκανα.Είναι καμια ώρα ανοιχτός και δουλεύει κανονικά.Έβαλα Skyrim όλα full εδω και κανα 40λεπτο και δεν έχει κάνει κιχ.Όλα αυτά στο x4 PCI-e.Θα κάνω ένα reboot να δώ μήπως πάλι κάνει τα ίδια και μετά δοκιμή στο x16.

EDIT

Λοιπόν.Στο x16 το άναψα και δούλεψε.Skyrim κανα 10 λεπτο όλα οκ.Μόλις έκανα furmark fhd πάλι έσβησε (ενώ στο x4 το τρέχει κανονικά) και μόλις άναψε είχα πάλι τα μπλέ artifacts.Αυτό όμως που είδα είναι πως όταν έσβησα και άναψα την οθόνη, δεν υπήρχαν artifacts   :mellow:  :mellow:  :mellow: ....... Tι είναι πάλι αυτό;  :blink: Το ζορίζω πάλι να τα βγάλει να δώ τι γίνεται... :S

Δημοσ.

Μ' έχει προβληματίσει το θέμα.Δεδομένου οτι δεν έχω τροφοδοτικό άλλο να δοκιμάσω (θα έχω τέλη του μήνα) , προσπαθώ να καταλάβω μήπως τελικά φταίει η οθόνη.Έβγαλα ένα videάκι τί κάνει και πώς το κάνει.Επίσης, όταν απενεργοποιώ και ενεργοποιώ την οθόνη οι μπλέ γραμμές εξαφανίζονται.Με μπερδεύει... https://drive.google.com/file/d/0B8v7NxwIAow7cUxOelk1X3ZIRWM/view?usp=sharing

Δημοσ.

Συγγνώμη που παρεμβαίνω. Έχω παρόμοιο πρόβλημα με τον φίλο

(flicker και λευκές γραμμές στο desktop, συχνά μαύρη οθόνη κατά την εκκίνηση, κανένα όμως πρόβλημα σε παιχνίδια, λύνω προσωρινά το πρόβλημα με Afterburner και παραπάνω τάση)

και θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ.

Αυτή η κάρτα με αυτό το τροφοδοτικό, είναι λογικό να παρουσιάζει προβλήματα;

Αυτό μου προτάθηκε σαν αιτία από την εταιρία αλλά δεν ξέρω, θέλω γνώμες...

Και πάλι συγγνώμη για το hijack  :ph34r: .

Δημοσ.

Συγγνώμη που παρεμβαίνω. Έχω παρόμοιο πρόβλημα με τον φίλο

(flicker και λευκές γραμμές στο desktop, συχνά μαύρη οθόνη κατά την εκκίνηση, κανένα όμως πρόβλημα σε παιχνίδια, λύνω προσωρινά το πρόβλημα με Afterburner και παραπάνω τάση)

και θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ.

Αυτή η κάρτα με αυτό το τροφοδοτικό, είναι λογικό να παρουσιάζει προβλήματα;

Αυτό μου προτάθηκε σαν αιτία από την εταιρία αλλά δεν ξέρω, θέλω γνώμες...

Και πάλι συγγνώμη για το hijack  :ph34r: .

Με 54Α στην 12αρα του δεν παίζει με την καμιά να έχεις πρόβλημα, εκτός και αν τα φτύνει σιγά σιγά το τροφοδοτικό. Για να το κοιτάξεις αυτό κάνε ένα PSU TEST μέσα από το OCCT. Αν περάσει το στρεσάρισμα λογικά δεν έχει τίποτα το τροφοδοτικό και κοιτάμε για άλλη αιτία.

Κάνε ένα ξήλωμα τους driver με το DDU και ξαναπέρνα τους καινούριους και τσέκαρα με stock όλα. Μπορεί να έφαγαν καμιά φρίκη οι οδηγοί.

Τελευταία λύση αφού τα κάνεις όλα αυτά, στρεσάρισμα την κάρτα με furmark.

Δημοσ.

Ενός χρόνου είναι το τροφοδοτικό. Από οδηγούς κομπλέ, 14.9.2 beta, ξήλωμα οι παλιοί με DDU και χειροκίνητα. Θα τσεκάρω με PSU Test και Furmark και επανέρχομαι. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...