Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,
προχθές πήρα την εν λόγω κάρτα και μου παρουσιάζει το εξής θέμα. Μετά απο 1-2 λεπτά λειτουργίας αρχίζει και εμφανίζει κάτι μπλέ γραμμές στυλ flicker στην οθόνη. Κατέβασα το furmark, στη χαμηλότερη ανάλυση ανοίγει/τρέχει και οι μπλέ γραμμές είναι έντονες.Στη 1920x1080 με το που πατήσω burnin test κάνει shut down ο υπολογιστής.Αυτό το θέμα με τις μπλέ γραμμές το είχα και με τη HD6850 που είχα πρίν αλλα συνήθως μετά απο reboot έστρωνε.Θέμα κάρτας ή PSU?Έχω το Enermax Liberty 620W (1 6pin + 1 6+2pin για GPU).

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση οτι είναι συνδιαστικές. 432W/36A. Αλλα με το που πατάω να αρχίσει το burn in τέλος, κλείνει.

Δημοσ.

Ένα update.Στο PCI-E x16 έχει την παραπάνω συμπεριφορά.Στο δεύτερο το οποίο είναι όμως x4 όλα κανονικά, παιχνίδια burnin σε fhd τα πάντα κομπλέ.Άρα θέμα μητρικής;

Δημοσ.

Και στο x4 έβγαλε τελικά αυτά τα artifacts αλλα πάλι τώρα δουλεύει καλά.Αν έφταιγε το τροφοδοτικό θα δούλευε;Έστω περιστασιακά :P

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι υπάρχει πιθανότητα να μην μπορεί το τροφοδοτικό να παρέχει μια σταθερή τροφοδοσία στην κάρτα με αποτέλεσμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις 

Δημοσ.

Καλησπέρα,

προχθές πήρα την εν λόγω κάρτα και μου παρουσιάζει το εξής θέμα. Μετά απο 1-2 λεπτά λειτουργίας αρχίζει και εμφανίζει κάτι μπλέ γραμμές στυλ flicker στην οθόνη. Κατέβασα το furmark, στη χαμηλότερη ανάλυση ανοίγει/τρέχει και οι μπλέ γραμμές είναι έντονες.Στη 1920x1080 με το που πατήσω burnin test κάνει shut down ο υπολογιστής.Αυτό το θέμα με τις μπλέ γραμμές το είχα και με τη HD6850 που είχα πρίν αλλα συνήθως μετά απο reboot έστρωνε.Θέμα κάρτας ή PSU?Έχω το Enermax Liberty 620W (1 6pin + 1 6+2pin για GPU).

Έχεις πρόβλημα με το τροφοδοτικό. Είναι με 3 rail και αυτό και μόνο δεν πρόκειτε να δώσει ρεύμα σωστά στην κάρτα.

Προσπάθησε με συνδιασμούς να δώσεις ρεύμα στην κάρτα από 2 διαφορετικά rails (ανα καλώδιο) αλλά και πάλι μπορεί να μην δουλέψει.

Αν πας για νέο τροφοδοτικό, ΜΟΝΟ SINGLE RAIL να αγοράσεις.

• Like 2
Δημοσ.

Το τροφοδοτικό είναι καλό ! Από τα πολύ καλά για την εποχή του !

Η ENERMAX είναι από τις κορυφαίες εταιρίες του κόσμου  στα τροφοδοτικά και η καλύτερη στα multirail . Βασικά αυτή και η SEASONIC είναι οι δυο κορυφαίες .

Το τροφοδοτικό δίνει αρκετά Α στην 12άρα του.

2.jpg

Τα 576Watt συνολικά (24A ανά rail = 288watt ταυτόχρονα από το κάθε ένα)   στα 12V και τα 30Α Χ12= 360Watt ανά rail (max για το ένα μόνο ανά dt)  , δείχνουν πως μπορεί να σηκώσει σχεδόν τα πάντα !

Δημοσ.

Αυτό που δείχνεις φίλε είναι το Eco.Το δικό μου δίνει 36A/436W με 2 12αρες. Μ' έχει μπερδέψει η κατάσταση γμτ

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό ήταν καλό όταν βγήκε το 2009.

Σήμερα είναι 2014 σε 2 μήνες 2015. Όλες οι τελευταίες κάρτες χρειάζονται 12Α, γι αυτό single rail είναι μονόδρομος.

Τα διαθέσημα Watt δεν παίζουν ρόλο στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Δημοσ.

Τότε θες άλλο τροφοδοτικό !

Γιατί το τροφοδοτικό δίνει max 22Α =264watt  σε κάθε rail αλλά ΟΧΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και στα δυο !

Ταυτόχρονα δίνει 432/2 = 216watt = > 18Α δηλαδή.

Αρα θες αλλαγή γιατί η 290 θέλει 250watt σχεδόν σε load, και ποιος ξέρει το υπόλοιπο σύστημά σου.

Το τροφοδοτικό ήταν καλό όταν βγήκε το 2009.

Σήμερα είναι 2014 σε 2 μήνες 2015. Όλες οι τελευταίες κάρτες χρειάζονται 12Α, γι αυτό single rail είναι μονόδρομος.

Τα διαθέσημα Watt δεν παίζουν ρόλο στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Οι τελευταιες καρτες γραφικων ΔΕΝ καταναλωνουν κατι παραπανω απο μια 4870x2 ή μια 290 ή μια μια 480 ....

Τα ίδια πράγματα είναι . 

Απλά το συγκεκριμένο liberty έχει αδύναμα τα 12άρια rails . Αν είχε το eco που κοίταξα αρχικά δεν θα είχε κανένα θέμα.

Ένα update.Στο PCI-E x16 έχει την παραπάνω συμπεριφορά.Στο δεύτερο το οποίο είναι όμως x4 όλα κανονικά, παιχνίδια burnin σε fhd τα πάντα κομπλέ.Άρα θέμα μητρικής;

Ωπα .... Δηλαδη την βαζεις πανω στην δευτερη PCI-E και παίζουν τα πάντα ?

Υπάρχει επιλογή στην μητρική μέσα για τα max watt που μπορεί να τραβά η κάρτα γραφικών από την PCI-E ?

Πολλές μητρικές έχουν τέτοια επιλογή !

Αν ναι παίξε με αυτή την επιλογή έχοντας την κάρτα στην πρώτη PCI-E  ώστε να σταθμίσεις την παροχή προς την κάρτα και από τα 2 rails .

Μπορεί και να το σώσεις έτσι και να μην χρειαστείς psu  οριακά, τουλάχιστον για default καταστάσεις.

Δημοσ.

Στις 10 φορες που θα το αναψω , τις 2 θα δουλέψει στην x4.Στην x16 μετα απο λίγο στάνταρ θα βγάλει artifacts. Γι αυτό σκέφτηκα μήπως είναι θέμα μητρικής.Αλλα ο κοινός παρονομαστής είναι το τροφοδοτικό. Τέτοια επιλογή για το φορτίο δεν υπάρχει πάντως.

Το υπόλοιπο σύστημα αποτελείται απο 2600Κ,Z68P DS3 mobo,4GB ram, 1 ssd, 1 hdd, 2 dvdrw και τη 290.

Να ψαχτώ για psu;

*σας υπερευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Δημοσ.

Αυτό που δείχνεις φίλε είναι το Eco.Το δικό μου δίνει 36A/436W με 2 12αρες. Μ' έχει μπερδέψει η κατάσταση γμτ

Αγόρασε επέκταση για να δώσεις ρεύμα στην κάρτα από το δεύτερο rail. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα δουλέψει με τα δύο υπάρχοντα καλώδια για το ρεύμα της κάρτας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...