Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Ξέρει κανείς τι πρόβλημα μπορεί να υπάρχει σε ένα pc όταν δεν ξεκινά και ακούγεται ένα ΜΟΝΟ μακρόσυρτο μπιπ? Στα bios codes δε βρήκα κάτι τέτοιο.

Το bios είναι award.

Δοκίμασα ό,τι μπορούσα να σκεφτώ.

Έβγαλα μνήμες, αποσύνδεσα μπαταρία, έκανα clear cmos, έβγαλα cpu και ξαναέβαλα αλλά τα ίδια.

Το έχω ηχογραφήσει κιόλας για να το ακούσετε.

--> EDIT: Τελικά δε με αφήνει ο uploader να ανεβάσω το wma αρχείο. mp3 αφήνει;

Δημοσ.

Τι προηγήθηκε πριν από αυτό? Η δική μου μητρική το παρουσίασε μετά από update του bios που δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί. Εγώ δε βρήκα λύση. Κατάφερα βέβαια μετά από πολλά να ξαναφλασάρω το bios μεσω SPI αλλά η μητρική ποτέ δεν ξαναλειτούργησε. Πάντως αυτόν τον ήχο τον έκανε όταν υπήρχε μνήμη πάνω στη μητρική και καθώς έκανε έλεγχο της μνήμης.

Δημοσ.

Το έκανα convert σε mp3 και το ανέβασα

Τι προηγήθηκε πριν από αυτό? Η δική μου μητρική το παρουσίασε μετά από update του bios που δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί. Εγώ δε βρήκα λύση. Κατάφερα βέβαια μετά από πολλά να ξαναφλασάρω το bios μεσω SPI αλλά η μητρική ποτέ δεν ξαναλειτούργησε. Πάντως αυτόν τον ήχο τον έκανε όταν υπήρχε μνήμη πάνω στη μητρική και καθώς έκανε έλεγχο της μνήμης.

Το pc το είχα παροπλισμένο για καιρό. Τώρα όμως το χρειάστηκα. Το ανέβασα από την αποθήκη και το έβαλα να δουλέψει. Όλα καλά.

Μετά, έβγαλα τη cpu να δω αν η πάστα είναι εντάξει ή αν έχει ξεραθεί. Δεν έκανα τίποτα γιατί δε χρειαζόταν.

Ξαναέβαλα τη cpu και από τότε εμφανίζει το πρόβλημα που περιγράφω.

Εννοείται ότι όταν το έκανα αυτό ήταν εκτός τροφοδοσίας (άλλωστε τα έχω κάνει πολλές φορές...)

Η cpu είναι ok πάντως.

error beep.mp3

Δημοσ.

Ποια μητρική έχεις ψάξε το beep code της.

Τα κούμπωσες όλα καλά?

Δοκίμασε τη ψυκτρα που έβγαλες, κούμπωσε καλά?

Μήπως στράβωσε κανα πινακι?

Δημοσ.

http://www.gigabyte.com/support-downloads/faq-page.aspx?fid=816

Εδώ το ένα long beep σχετίζεται με τη μνήμη. Και έχει δίκιο. Όταν του έβγαλα τη μνήμη έκανε ΚΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ long beep. Δύο δηλαδή. !!! 

Το δοκίμασα και χωρίς καθόλου cpu για να δω τι θα κάνει. Όπως αναμενόταν δεν έκανε κανένα beep :-D

Όλα έχουν κουμπώσει καλά. Θα κοιτάξω πάντως και για στραβό πινάκι αν και δεν πιστεύω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...