Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, έχω το εξης πρόβλημα, ενω τα windows μου ανοίγουν κανονικα, με το που μπαίνω μέσα δεν ανοιγει τίποτα,προσπαθω να ανοιξω το chrome ή τον firefox και μου ανοίγει μετα απο 45 λεπτα, το ίδιο και με τα υπολοιπα προγράμματα.

Έχω sony vaio vgn-fz31z.

Ξέρει κανεις τι φταίει?

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

έκανα Φορματ, τα ίδια πράγματα μου κάνει.

Θερμοκρασίες: Μητρική (tz01) 69-71 βαθμοι 

Intel core 2 duo: Core #0 60-61

Core #1 58-60

Nvidia: 72-74 βαθμοί

Υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα ο σκληρός? ( με chkdsk δεν μου έβγαλε κάποιο πρόβλημα)

Δημοσ.

Έκανε τεστ και λέει οτι έχει διάρκεια ζωής ακόμη 62 μέρες!

Υγεία 25%, επίδοση 100%

και βρέθηκαν 187 κατεστραμένοι τομείς κατά τον αυτοέλεγχο...

Δημοσ.

Όταν αργεί πολύ να ανοίξει φακέλους μπορεί να είναι σοβαρή ένδειξη βλάβης στο δίσκο (όπως πρόβλεψε παραπάνω και ο PC Booster και αναρωτήθηκες και ο ίδιος), πράμα που επαλήθευσε και το HDSentinel. Θα είσαι τυχερός αν μπορέσεις να πάρεις Backup τα αρχεία σου, οπότε βιάσου!

Δημοσ.

Μάλιστα και μπορώ να αλλάξω σκληρό δίσκο μόνος μου? Είναι κάτι δυσκολο? Επίσης είδα ότι οι καινούργιοι είναι Sata 2 Ενώ ο δικός μου είναι Sata 1, παίζει κανένα ρόλο? Υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας γενικά ή μπορώ να βάλω οποιονδήποτε?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Ναι δεν είναι κάτι που αλλάζει δύσκολα, συνήθως ξεβιδώνεις ένα-δύο βιδάκια, αφαιρείς ένα μικρό πλαστικό καπάκι και φτάνεις στο σκληρό δίσκο. Δε νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα βάζοντας Sata2, απλώς να προσέξεις να είναι 2.5"

Δες κι  εδώ

Δημοσ.

Η δική μου εμπειρία με HD Sentinel Pro είναι διαφορετική.

Έχω ένα σκληρό που επιβεβαιωμένα είναι χαλασμένος,

πάει για εγύηση, έχει δώσει μηνύατα σφάλματος, το service τον έχει κάνει αποδεκτό για αντικατάσταση κλπ κλπ.

Το HD Sentinel μου τον βγάζει 100% υγεία άριστη και 100% επίδοση άριστη!

Την ίδια στγμή σε δεύτερο σκληρό που είναι απόλυτα απροβλημάτιστος,

μου τον βγάζει προβληματικό, ότι απομένουν κάποιες μέρες κλπ κλπ.

Δε θα έλεγα ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα με έχει πείσει ακριβώς.

Παντως αυτές οι θερμοκρασίες της τάξης των 70 βαθμών για εκκίνηση και μόνο, μου φαίνονται υψηλές.

Καθάρισμα από σκόνη; Πάστα;

Ιοί;

Φορμάτ;

Δημοσ.

Το sentinel όπως και κάθε τέτοιου είδους προγράμματα έχουν αλγόριθμο για να υπολογίζουν τους κατεστραμμένους τομείς στην επιφάνεια του δίσκου. Δεν σημαίνει όμως ότι οι κατεστραμμένοι τομείς είναι η μόνη αιτία ενός μη λειτουργικού δίσκου. πχ μπορεί να έχει πρόβλημα η πλακέτα τροφοδοσίας. Όπως και το αντίστροφο, μπορείς να έχεις κατεστραμμένους τομείς, αλλά εκεί να μην υπάρχουν δεδομένα , ώστε να καθυστερούν την εργασία σου. Ειδικά αν τον χρησιμοποιείς μόνο για data μπορεί να μην παρατηρήσεις πρόβλημα.

Αντίστοιχα λειτουργεί και το memtest, που μπορεί να σου βγάλει pass στις μνήμες αλλά να μην δουλεύουν.

Η καλύτερη αλλά ποιο χρονοβόρα διαδικασία είναι τα surface test που κάνουν τα προγράμματα. Ειδικά η WD δέχεται πάγια , τα αποτελέσματα από το δικό της εργαλείο.

Δημοσ.

Πώς κρίνεται η αξιοπιστία ενός προγράμματος αν όχι στην πράξη;

Όταν ο ένας δίσκος έχει δώσει μέχρι και smart μηνύματα

σε assessment tests (όχι απαραίτητα full surface scan) βγάζει πρόβλημα

και έρχεται το HD Sentinel Pro και μιλάει για απόλυτη (!) υγεία και απόλυτες (!) επιδόσεις

τοτέ καταφανώς το 100% που δίνει σαν αποτέλεσμα είναι αποτυχία του προγράμματος.

Επίδοση 100%

Υγεία 100%

Η κατάσταση του σκληρού δίσκου είναι ΤΕΛΕΙΑ. Δε βρέθηκαν προβληματικοί ή αδύναμοι τομείς και δεν υπήρξε σφάλμα κατά το spin up ή τη μεταφορά δεδομένων .

Δεν χρειάζεται καμία ενέργεια.

Εκτίμηση διάρκειας ζωης που απομένει Περισσότερο από 1000 μέρες

Για δίσκο που επιστρέφεται για αντκατάσταση μέσα στην εγγύηση,

με επιβεβαίωση της αποδοχής του ελαττωματικού από το επίσημο service.

Όταν ο άλλος δίσκος είναι απροβλημάτιστος και τον βγάζει σφόδρα προβληματικό,

τότε προφανώς οι αλγόριθμοι του προγράμματος δεν εξυπηρετούν το σκοπό ύπαρξης του προγράμματος.

Συνδυασμένα τα false positive και false negative,

μου δίνουν συγνώμη μια πλήρη αποτυχία του εργαλείου αυτού.

Ενδεικτικά στην δική μου περίπτωση και εμπειρία χρήσης.

Δημοσ.

Λοιπόν, εγκατέστησα τα Windows 8.1 και όλα λειτουργούν άψογα μέχρι στιγμής... ακόμη σκληρό δίσκο δεν άλλαξα, θα δω πώς θα πάει και θα σας πω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...