Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια....

συμφωνα με τον νομο...

Οχήματα με ταξινόμηση έως 31/10/2010 πληρωνουν με βαση τα κυβικα 

Οχήματα με ταξινόμηση από 1/11/2010 με βαση τις εκπομπες αεριων

εχω ενα οχημα που ειναι πρωτη κυκλοφορια το 2006 στην Γερμανια αλλα πρωτη αδεια κυκλοφοριας στην Ελλαδα το 2014. Αυτα τα γραφει ξεκαθαρα η αδεια κυκλοφοριας

Μπηκα στο προγραμμα του taxisnet να εκτυπωσω τα τελη κυκλοφοριας και με υπολογισαν με βαση τους ρυπους. Φυσικα και με συμφερει οικονομικα με βαση τους ρυπους αλλα ειναι σωστο? Θα ειμαι καλυμενος?

ευχαριστω πολυ

Δημοσ.

δεν εμπιστευεσαι αυτο που σου εβγαλε το taxisnet και εμπιστευεσαι αυτο που θα σου πουμε εμεις εδω?

οκ τοτε...εγω λεω οτι δεν θα εισαι καλλυμενος..

• Like 3
Δημοσ.

δεν εμπιστευεσαι αυτο που σου εβγαλε το taxisnet και εμπιστευεσαι αυτο που θα σου πουμε εμεις εδω?

οκ τοτε...εγω λεω οτι δεν θα εισαι καλλυμενος..

Συμφωνώ και επαυξάνω, θα είσαι ακάλυπτος!

Δημοσ.

νομιζω σωστα τα λεει.Ο νομος αλλαξε πριν λιγο καιρο και ειναι για τα αυτοκινητα που ΘΑ ερθουν απο την γερμανια απο οσο ξερω.Οτι θα μετραει η πρωτη αδεια κυκλοφοριας γενικα και οχι η ελληνικη οπως ειχαμε μεχρι τωρα.

Δημοσ.

Βαση 1ης αδειας οποτε επρεπε με τα παλια...

ρωτα κανεναν γνωστο σου π χει και αυτος εισαγωγης...

υ.γ. το παραπανω αλλαξε οχι για τα τελη που ναι "λιγα" αλλα για να μην πληρωνουν τελη διαβιωσης πολυτελειας -τεκμηρια γιατι τα θεωρουσαν καινουργια βαση νεας αδειας:P

Δημοσ.

Στην ελλάδα εχουμε το μαματο να κοιταμε την "πρώτη αδεια στην ελλάδα"... Οπότε ισχύει οτι οντως υπολογίζονται με τους ρύπους! Το παραδοξο στην όλη υπόθεση ειναι οτι σε συμφερει(!) μιας και για euro4 bmw 1600 του 2005 που ειχε τύχει να δώ τα τέλη απο 265 εφταναν τα ~450 λόγω υψηλών εκπομπών εκεινη την εποχη στα περισσότερα!

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για ενημερωση όταν υπαρχει συνιδιοκτησια

Εστειλα μηνυμα στην ΓΓΔΕ και το παραθετω.

'Εχω συνιδιοκτησία με την σύζυγό μου κατά 50% το υπ αριθμ. ...... όχημα με τέλη κυκλοφορίας  660 ευρώ

Στην εκτύπωση τελών κυκλοφορίας φαίνεται ότι  πρέπει να πληρώσω κι εγώ και η σύζυγος μου....... με ΑΦΜ .....  από 660 ευρώ ο καθένας !!!

Πως θα αντιμετωπισθεί αυτό το πρόβλημα ;

Αμμεση απαντηση :

Αξιότιμε κύριε/α,

Σας ενημερώνουμε ότι  τα έντυπα Τελών Κυκλοφορίας 2015, στις περιπτώσεις συνιδιοκτησίας αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσυκλετών δημιουργούνται ειδοποιητήρια πληρωμής τελών κυκλοφορίας, για τον Α.Φ.Μ. κάθε συνιδιοκτήτη, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ανάκτηση μέσω διαδικτύου και η πληρωμή τους από αυτόν που το επιθυμεί.
Δηλαδή τα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλονται μόνο από τον έναν συνιδιοκτήτη και τούτο διότι, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις που ισχύουν, τα τέλη κυκλοφορίας είναι αδιαίρετα.

Πάντα στη διάθεσή σας,
Κέντρο Εξυπηρέτησης Ηλεκτρονικά Συναλλασσομένων
Γ.Γ.Δ.Ε. Υπουργείου Οικονομικών

Απαντησαν σε λιγοτερο από μια ωρα !!!

• Like 3
  • 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΕΝΟΣ ΔΙΚΥΚΛΟΥ 135cc ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 7/2013. ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΗΡΩΝΑ 22 ΕΥΡΩ ΩΣ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΦΕΤΟΣ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕ ΟΣΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑΞΙΝΟΜΗΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 2010 ΝΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΜΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ. ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ? ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΩ.(ΗΔΗ ΣΤΟ TAXISNET ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΩΘΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 22 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2018)

Δημοσ.

ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΕΝΟΣ ΔΙΚΥΚΛΟΥ 135ccΜΕ ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 7/2013. ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΗΡΩΝΑ 22 ΕΥΡΩ ΩΣ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΦΕΤΟΣ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕ ΟΣΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑΞΙΝΟΜΗΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 2010 ΝΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΜΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ. ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ? ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΩ.(ΗΔΗ ΣΤΟ TAXISNET ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΩΘΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 22 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2018)

Για τα μηχανάκια νομίζω δεν ισχύει το κριτήριο με τους ρυπους, πας βάση κυβικών. Αν κάνω κάπου λάθος ας με διορθώσει κάποιος.

• Like 3
Δημοσ.

ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΕΝΟΣ ΔΙΚΥΚΛΟΥ 135[/size]cc[/size] [/size]ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 7/2013. ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΗΡΩΝΑ 22 ΕΥΡΩ ΩΣ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΦΕΤΟΣ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕ ΟΣΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑΞΙΝΟΜΗΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 2010 ΝΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΜΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ. ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ? ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΩ.(ΗΔΗ ΣΤΟ [/size]TAXISNET [/size]ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΩΘΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 22 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2018)[/size]

Την ίδια απορία έχω κάνει και εγώ στο άλλο post για τέλη κυκλοφορίας εδώ στο φόρουμ αλλά κανεις δεν απάντησε!

Γνωρίζει κανείς τι ισχύει όντως??

Δημοσ.

Τα τέλη κυκλοφορίας μοτοσυκλετών πάει βάση κυβικών. Τα αυτοκίνητα πληρώνουν βάση ρύπων.

Επιβατικά αυτοκίνητα ταξινομούμενα για πρώτη φορά στην Ελλάδα από 1.11.2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (γραμμάρια C02 ανα χιλιόμετρο).

Δημοσ.

Εγώ πήγα σήμερα στην Alpha στο Γέρακα  να πληρώσω τέλη για δύο οχήματα.

Μου λένε ότι μόνο στο ταμείο μπορώ να πληρώσω με κόστος 1 ευρώ από λογαριασμό και 2 με μετρητά για το κάθε όχημα. :confused:

Το μηχάνημά τους στο οποίο δεν πληρώνεις συνδρομή δεν είναι ρυθμισμένο και δεν μπορείς να πληρώσεις τέλη κυκλοφορίας

(εμένα μου φαίνεται ότι δεν το ρύθμισαν επίτηδες να κονομάνε)

Μπορώ λέει να τα πληρώσω ατελώς με αϊ - σιχτίρ- (σόρυ μπάνκινγκ) αλλά εγώ δεν έχω.

Αρνούμενος να τους δώσω νταβατζηλίκι 4 ευρώ πάω δίπλα στην Πειραιώς.

Εκεί είχαν μηχάνημα στο οποίο πλήρωνες ατελώς τόσο με κάρτα όσο και με μετρητά.

Για ενημέρωση σε όσους πάνε προς Alpha για πληρωμή τελών κυκλοφορίας.

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ πήγα σήμερα στην Alpha στο Γέρακα  να πληρώσω τέλη για δύο οχήματα.

Μου λένε ότι μόνο στο ταμείο μπορώ να πληρώσω με κόστος 1 ευρώ από λογαριασμό και 2 με μετρητά για το κάθε όχημα. :confused:

Το μηχάνημά τους στο οποίο δεν πληρώνεις συνδρομή δεν είναι ρυθμισμένο και δεν μπορείς να πληρώσεις τέλη κυκλοφορίας

(εμένα μου φαίνεται ότι δεν το ρύθμισαν επίτηδες να κονομάνε)

Μπορώ λέει να τα πληρώσω ατελώς με αϊ - σιχτίρ- (σόρυ μπάνκινγκ) αλλά εγώ δεν έχω.

Αρνούμενος να τους δώσω νταβατζηλίκι 4 ευρώ πάω δίπλα στην Πειραιώς.

Εκεί είχαν μηχάνημα στο οποίο πλήρωνες ατελώς τόσο με κάρτα όσο και με μετρητά.

Για ενημέρωση σε όσους πάνε προς Alpha για πληρωμή τελών κυκλοφορίας.

Ευκαιρια να κανεις ebanking ...Εχω γλυτωσε απειρες ουρες και αναμονες πολλα χρονια .

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...