TeZaS Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Λοιπον λειπω εξωτερικο και εχω το αμαξι στο υπογειο. Η ασφαλεια εχει ληξει, τωρα που βγαινουν τα τελη κυκλοφοριας θα ηταν καλυτερα να καταθεσω πινακιδες και οταν γυρισω ελλαδα να τις παρω ή να πληρωσω τα τελη και οταν ερθω να κανω και ασφαλεια και ετοιμο? σε περιπτωση που καταθεσω πινακδες μπορω να τις παρω πχ σε 2 μηνες? πληρωνω ολα τα τελη κανονικα ή μερος τους?
haris_216 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Τελευταία πολλά ακούγονται για το θέμα. Ότι δηλαδή αν δεν έχεις καταθέσει πινακίδες, το αυτοκίνητο θεωρείται ότι είναι σε κυκλοφορία και άρα (αφού δεν έχει ασφάλεια) είναι παράνομο. Μάλιστα σκέφτονται να σου στέλνουν το πρόστιμο κανονικά στο σπίτι, χωρίς να χρειάζεται να σε πιάνουν σε κάποιον έλεγχο. Αν και το όλο concept απαιτεί μια οργάνωση, βρίσκω αρκετά πιθανό να γίνει αφού πίσω υπάρχουν συμφέροντα. Και κρατικά (θα τσιμπήσουμε φραγκάκια από πρόστιμα) αλλά κυρίως του lobby των ασφαλιστικών που έχουν αρκετή χασούρα τελευταία και προσπαθούν με κάθε τρόπο να πιέσουν καταστάσεις (πχ παλιά είχες ένα μήνα από τη λήξη του συμβολαίου για να πληρώσεις, στον οποίο μήνα ήσουν κανονικά καλυμμένος, ενώ τώρα κόβεται)
TeZaS Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Στην Εθνική Ασφαλιστική είχα 16 μέρες γιατί την είχα την απορία και τους πήρα τηλ, και απλα αν γινόταν κάτι μου είχαν πει θα έπρεπε να πληρώσω για να ανανεωθεί και η ασφάλεια.
liopyr Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Τελευταία πολλά ακούγονται για το θέμα. Ότι δηλαδή αν δεν έχεις καταθέσει πινακίδες, το αυτοκίνητο θεωρείται ότι είναι σε κυκλοφορία και άρα (αφού δεν έχει ασφάλεια) είναι παράνομο. Μάλιστα σκέφτονται να σου στέλνουν το πρόστιμο κανονικά στο σπίτι, χωρίς να χρειάζεται να σε πιάνουν σε κάποιον έλεγχο. Αν και το όλο concept απαιτεί μια οργάνωση, βρίσκω αρκετά πιθανό να γίνει αφού πίσω υπάρχουν συμφέροντα. Και κρατικά (θα τσιμπήσουμε φραγκάκια από πρόστιμα) αλλά κυρίως του lobby των ασφαλιστικών που έχουν αρκετή χασούρα τελευταία και προσπαθούν με κάθε τρόπο να πιέσουν καταστάσεις (πχ παλιά είχες ένα μήνα από τη λήξη του συμβολαίου για να πληρώσεις, στον οποίο μήνα ήσουν κανονικά καλυμμένος, ενώ τώρα κόβεται) Αυτό έχει ακουστεί πως θα γίνει ήδη 2 φορές στο παρελθόν, και δεν έγινε ποτέ. Το έχουμε ξανασυζητήσει σε κάποιο thread παλαιότερα, υπάρχουν πρακτικά ζητήματα που το εμποδίζουν, και νομικά κενά. Προσωπικά, χωρίς να θέλω να πάρω κανέναν στο λαιμό μου, νομίζω πως κάθε τόσο το διαλαλούν ρίχνοντας άδεια για να πιάσουν γεμάτα, κοινώς, όποιος φοβηθεί θα πληρώσει, ακόμα και αν το αυτοκίνητο είναι κλειστό σε γκαράζ, όπως στην περίπτωση του Τέζα. Εγώ που δεν το χρησιμοποιώ πάντως τους καλοκαιρινούς μήνες, το αφήνω σε γκαράζ και δεν ανανεώνω την ασφάλεια μέχρι να το ξαναχρησιμοποιήσω και ας γκαρίζουν τα κοράκια των ασφαλιστικών. Τέζας, έχω την εντύπωση πως αν καταθέσεις πινακίδες και πας και τις ξαναπάρεις πίσω στα μέσα του χρόνου, πληρώνεις μειωμένο τέλος, ή έτσι έστω έλεγαν τότε, καλύτερα να το ρωτήσεις στο υπουργείο αυτό, καθώς και πόσο χρονοβόρα διαδικασία είναι να τις ξαναπάρεις. 1
Joshua21 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Λοιπον λειπω εξωτερικο και εχω το αμαξι στο υπογειο. Η ασφαλεια εχει ληξει, τωρα που βγαινουν τα τελη κυκλοφοριας θα ηταν καλυτερα να καταθεσω πινακιδες και οταν γυρισω ελλαδα να τις παρω ή να πληρωσω τα τελη και οταν ερθω να κανω και ασφαλεια και ετοιμο? σε περιπτωση που καταθεσω πινακδες μπορω να τις παρω πχ σε 2 μηνες? πληρωνω ολα τα τελη κανονικα ή μερος τους? Αν καταθέσεις πινακίδες τις παίρνεις πάλι όποτε θες, μόνο που πρέπει να τους δείξεις ασφαλιστήριο σε ισχύ για να στις δώσουν. Η διαδικασία είναι 5 λεπτά. Επίσης αν τις καταθέσεις τώρα και τις πάρεις ξανά μέσα στο 2015, θα πληρώσεις ΜΟΝΟ όσους μήνες απομένουν ως το τέλος του χρόνου. Πχ αν τις πάρεις Ιούνιο θα πληρώσεις τα 7/12 των ετήσιων τελών. Και τέλος, διακινδυνεύεις να σου στείλουν πρόστιμο στο σπίτι αν το αυτοκίνητο είναι ανασφάλιστο χωρίς να έχεις παραδώσει πινακίδες. Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2014 από Joshua21
TeZaS Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Τέλεια, άρα τώρα που θα έρθω για λίγες μέρες ελλαδα θα παω να το κάνω. Να εχω το κεφάλι μου ήσυχο
kage Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 99% μπορεις να πηγαινοφερνεις τις πινακιδες οποτε θες οσες φορες θες. Και νομιζω τσαμπα. προυποθετει να χεις τελη κυκλοφοριας και ασφαλεια οποτε τις παιρνεις παλι πισω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα