Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους και καλο μηνα.

Εδω και μια εβδομαδα εχω στα χερια μου ενα λαπτοπ το οποιο πριν μπει στα windows βγαζει bsod με bad_pool_caller και κωδικο 0xc2. Το κανει παντα, ακομα και οταν παω να το βαλω σε ασφαλη λειτουργια, οποτε αποκλειουμε απο τωρα το να μπω σε ασφαλη λειτουργια και να τρεξω κατι.

Αν δοκιμασω να το εκκινησω με το erd commander (με το σκεπτικο να κανω system restore), και αφου πρωτα αλλαξω στο bios τη ρυθμιση απο ahci σε ide για να δει το σκληρο και να μην μου πει "windows installation not found", παει σε bsod με page_fault_in_nonpaged_area και κωδικο 0x50!

Οι αποψεις για το τι προκαλει το μεν και το δε bsod code ειναι παρα, μα παρα πολλες, οποτε δεν μπορω να ακολουθησω καποια. Υπαρχουν πχ χρηστες που ειχανε το 0xc2 και παρολα αυτα μπηκανε σε ασφαλη λειτουργια...

Και καπου εδω ειναι που τα νευρα μου σπανε! Τι να κανω αλλο?

Φορματ δεν μπορει να γινει γιατι η κοπελα θελει τα αρχεια της απο μεσα. Δεν μπορω να τα παρω για τους λογους που εξηγω παρακατω.

Περισσοτερες πληροφοριες.

Στα mini xp του hirens μπαινει κανονικα, αλλα δεν μπορω να κανω και πολλα. Βασικα, τα πραγματα της ειναι στο "c:/documents and settings/Δημητρα" και το "Δημητρα" το βγαζει με κουτακια στο περιβαλλον των minixp!

Απο λινουξοδιανομη δεν μπορω να μπω γιατι ο σκληρος δεν κανει σωστο τερματισμο, οποτε το filesystem του κρινεται σαν "βρωμικο", οποτε δεν μπορει να γινει mounted!

Ο σκληρος εχει 1 bad sector και 99% health στο hdsentinel και οι 2*512 μνημες περνανε το memtest με επιτυχια.

Δημοσ.

Αυτο ειναι η εσχατη λυση, επειδη δεν γινεται να "λυσω" αμεσα το δικο μου pc. Καμια αλλη ιδεα?

Ιδεα...

Επειδη η bsod εμφανιζεται λιγα δευτερολεπτα αφοτου εμφανιστει η οθονη του login, υποψιαζομαι πως κατι παει στραβα με αυτη, πχ καποιο προβληματικο service. Πως μπορω να δω τι ειναι μεσα απο τη registry του?

Θα μπω εκει απο το εργαλειο που εχει το hirens για την επεξεργασια υπαρχουσας registry.

Δημοσ.

Αν σε νοιάζουν μόνο τα αρχεία,ή πρωτίστως έστω,τρέξε από το hirens το testdisk(ή όποιο άλλο πρόγραμμα ανάκτησης θες) έχει εργαλείο για να μπεις στο filesystem ενός δίσκου που αναγνωρίζει και μπορείς να αντιγράψεις ότι θες.

Και η επιδιορθωτική εγκατάσταση δεν επηρεάζει τα αρχεία χρήστη,ακόμα και το checkdisk ίσως να φτιάξει το πρόβλημα. 

Δημοσ.

Ξαναλεω πως απο το hirens δεν μπορω να μπω στο φακελο της επειδη βγαζει τα ελληνικα με κουτακια.

Διαγραφη αρχειων δεν εχει γινει για να χρησιμοποιησω το testdisk/photorec/οποιοδηποτε προγραμμα ανακτησης, οποτε δεν θα το κανω γιατι θα ανακτησει αχρηστη σαβουρα.

Checkdisk εγινε αλλα δεν αλλαξε κατι. Η επιδιορθωτικη εγκατασταση τι ειναι?

Δημοσ.

Δεν σου είπε κανείς να το κάνεις μέσα από το Minixp,από το αρχικό μενού διάλεξε το testdisk, σου βγάζει λίστα και επιλέγεις ποια θες να αντιγράψεις δεν κάνει ανάκτηση τα πάντα στα τυφλά.

Αντί να πας στο analyse πας στο advanced διαλέγεις το list και μετά επιλέγεις και αντιγράφεις μόνο αυτά που θες.

Δημοσ.

Μα δεν θελω να ανακτησω κατι γιατι δεν διαγραφτηκε κατι! Τα δεδομενα ειναι εκει απλα δεν μπορουν να προσπελαστουν γιατι και οι 2 τροποι που εχω να τα προσπελασω εχουν τα δικα τους θεματα! Προβληματικο encoding για τον μεν (minixp), "προβληματικο" filesystem για τον δε (λινουξοδιανομη σε live enviroment).

Καμια ιδεα λοιπον για τις bsod και πως να τις αντιμετωπισω?

Δημοσ.

Αρχιζω σιγα σιγα να το παιρνω αποφαση πως θα βγαλω το σκληρο και θα τον συνδεσω στο δικο μου...

Ενα ακομα θεμα που εχει το λαπτοπ, απο αποψης hardware, ειναι η μπαταρια (μπαταριΕΣ για την ακριβεια). Αυτη που ειχε εξαρχης, πλεον δεν φορτιζει και δεν κραταει ουτε για 1 δευτερολεπτο αν βγει απο την πριζα. Επισης, οταν ειναι πανω στο λαπτοπ κανει ενα μικρο βουητο σαν αυτο που κανουν τα πηνια που εχουν ρευμα.

Το προβλημα ειναι πως... πηρε καινουρια μπαταρια πριν ενα εξαμηνο και οσο και να την αφησει πανω, αυτη δεν φορτιζει με τιποτα! Για πειτε καμια ιδεα...

Δημοσ.

Ποια λινουξοδιανομη χρησιμοποιεις και δεν σε αφηνει να κανεις mount?

Μηπως καποια διαφορετικη δεν θα εχει προβλημα?

Επισης το minixp δεν ειναι το μονο live rescue environment που υπαρχει με xp. Δοκιμασε και το erd commander. Μια εκδοση που εχω μου δειχνει τα ελληνικα κανονικα

Αν δεν της το εχεις πει, ενημερωσε τη οτι το να φτιαχνεις usernames με μη λατινικους χαρακτηρες ειναι πολυ κακη ιδεα. Εγω ειμαι ακομα πιο ακραιος και τα αποφευγω ακομα και στα ονοματα αρχειων (καθως και οποιουςδηποτε ασυνηθιστους χαρακτηρες οπως πχ αποστροφο). Αμα καεις απο το χυλο φυσας και το γιαουρτι

Εννειται οτι θα αλλαξει και δισκο ετσι? Οτι και να γινει με τα αρχεια της ο δισκος μετα την αντιγραφη παει στα σκουπιδια

Δημοσ.

Το parted magic, εξειδικευμενη διανομη για τετοιες καταστασεις. Δεν εχει νοημα να χρησιμοποιησω αλλη διανομη επειδη το προβλημα ειναι εδω, οχι στη διανομη

Απο λινουξοδιανομη δεν μπορω να μπω γιατι ο σκληρος δεν κανει σωστο τερματισμο, οποτε το filesystem του κρινεται σαν "βρωμικο", οποτε δεν μπορει να γινει mounted!

Ειναι ανεξαρτητο διανομης, trust me.

Απο erd commander δεν μπορω να μπω επειδη

Αν δοκιμασω να το εκκινησω με το erd commander (με το σκεπτικο να κανω system restore), και αφου πρωτα αλλαξω στο bios τη ρυθμιση απο ahci σε ide για να δει το σκληρο και να μην μου πει "windows installation not found", παει σε bsod με page_fault_in_nonpaged_area και κωδικο 0x50!

Και τα 2 quotes ειναι απο το αρχικο μου ποστ στο θεμα...

Επειδη δεν υπαρχουν χρηματα, ο σκληρος δεν θα αλλαχτει μετα απο οποιαδηποτε επεμβαση. Δεν χαθηκε ο κοσμος για 1 bad sector, το οποιο θα φροντισω να το μαρκαρει το chkdsk κατα τη διαρκεια της νεας εγκαταστασης για να μην χρησιμοποιηθει απο το λειτουργικο.

Δημοσ.

Μηπως με καποιο πιο νεο ERD commander? Υπαρχουν και εκδοσεις που εχουν βασιστει στα vista και τα 7. Πιθανως να μην εχουν προβλημα με το AHCI.

Ακομα και αν δεν κανει mount το windows installation (δηλαδη προσβαση και mounting των registry hives) ισως παλι καταφερεις να δεις το δισκο και να βαλεις και ενα φλασακι να παρεις τα αρχεια

Υποθετω θα εχεις δει και threads για το τι κανεις με dirty ntfs σε linux

http://askubuntu.com/questions/112150/how-to-correctly-fix-a-dirty-ntfs-partition-without-using-chkdsk

Αν και απ'οτι φαινεται συνηθως δεν εχει αποτελεσμα

Τελευταια λυση (που θα επρεπε να ειναι η πρωτη) και που δεν βλεπω να αναφερεται στο αρχικο ποστ ειναι boot με xp cd, επιδιωρθωση εγκαταστασης απο γραμμη εντολων και τρεξιμο chkdsk απο κει

Δημοσ.

Εχει γινει chkdsk /r πριν ανοιχτει το θεμα, απλα ξεχασα να το αναφερω.

Σχετικα με το erd commander. Θα μπορει πχ το system restore του erd commander για 7 να δει τα restore points και κανει επαναφορα συστηματος στην υπαρχουσα εγκατασταση xp?

Δημοσ.

Μια λύση είναι να κάνεις εγκατάσταση windows 7 από πάνω και να του πεις να κρατήσει τα παλιά windows ή να μπουν παράλληλα, αν γίνεται σε άλλο Partition ή ακόμα και στο ίδιο. Μετά παίρνεις τα αρχεία και τραβάς format.

Όσον αφορά την διανομή linux μην βάζει και το χέρι στη φωτιά ότι θα γίνει το ίδιο σε όλες. Θα έλεγα να δοκιμάσεις με mint ή ubuntu.

Η καλύτερη λύση βέβαια είναι να το πάρεις στο χέρι (τον δίσκο chik).

Ότι και να κάνει πάντως, μετά το format μην βάζεις Ελληνικά γράμματα στο user name.

Δημοσ.

Τελευταιο που σκεφτηκα και ισως δεν εχεις δοκιμασει.

Το cd των xp επιτρεπει 2 ειδη επιδιορθωσης. Η μια ειναι με τη γραμμη εντολων οπου εκανες το chkdsk και που βγαινει στο αρχικο μενου, δηλαδη την πρωτη φορα που σε ρωταει για επιδιορθωση.

Η δευτερη ειναι στο επομενο μενου, δηλαδη πρωτα λες οτι θες να κανεις εγκατασταση (οχι επιδιορθωση με κονσολα) και στο επομενο μενου σου βρισκει την υπαρχουσα εγκατασταση και σε ρωταει αν θες να την επιδιορθωσεις.

Αυτη η "επιδιορθωση" ειναι ουσιαστικα επανεγκατασταση, αλλα χωρις φορματ και χωρις να πειραξει τα προσωπικα αρχεια, εγκατεστημενα προγραμματα και registry settings.

Μετα δηλαδη θα ξαναμπουταρεις και θα βρεις το χρηστη αθικτο με τα αρχεια του

Το εχω κανει μερικες φορες και βοηθησε. Μετα θα πρεπει να ξαναπερασεις τα updates. Λογικο αφου ουσιαστικα εχει επανεγκαταστησει ολα τα system files

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...