Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 538
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δε χρειάζεται να συνταχτεί κείμενο προς υπογραφή. Ούτε να γίνει μαζική καταγγελία.

Μέχρι να οργανωθεί κάτι τέτοιο, θα έχουν αλλάξει γνώμη πολλοί και θα βαριούνται να ασχοληθούν.

Εδώ το link για τις καταγγελίες.

Όποιος θέλει, αφιερώνει 2 λεπτά από το χρόνο του να κάνει επώνυμη ή ανώνυμη καταγγελία.

Δε χρειάζεται να αναφερθείτε σε άρθρα νόμου κτλ, θα τα βρει η Γραμματεία αυτά. Αν πάντως θέλετε, το γράφω εδώ ποιο άρθρο είναι που παραβιάζεται εμφανώς (παραβιάζονται κι άλλα, αλλά αυτό κάνει μπαμ)

Σε πέντε γραμμές περιγράψτε στο παραπάνω link το πρόβλημα σας, πχ:

Την πρώτη/δεύτερη/τρίτη μέρα της προσφοράς, πήγα στο τάδε μαγαζί ή πήρα τηλέφωνο ή πήρα τηλέφωνο στα κεντρικά και δεν υπήρχε απόθεμα. Μίλησα με αυτόν ή τον άλλο και μου είπε αυτό. κτλ.

Κοτσάρετε στο τέλος κάτι σαν αυτό:

Με δεδομένο ότι το φυλλάδιο των 10ήμερων προσφορών τους που περιείχε τη συγκεκριμένη προσφορά κυκλοφόρησε σε πολλές δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα και το ότι το προϊόν είναι ακόμη αναρτημένο στο ηλεκτρονικό τους κατάστημα, θεωρώ ότι πρόκειται για παραπλανητική πρακτική (όπως αυτή ορίζεται στο Άρθρο 9στ, παράγραφος ε του Νόμου 2251/94 Για την Προστασία των Καταναλωτών). Θεωρώ ότι είτε δεν υπήρξε καθόλου απόθεμα, είτε ότι το απόθεμα ήταν δυσανάλογα μικρό λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της διαφήμισης, της προσφοράς και του μεγέθους της αλυσίδας καταστημάτων. Σας παρακαλώ να διερευνήσετε την καταγγελία μου.

Και τέλος.

Τόσο απλό. Αν το κάνουν 1000 άτομα, αμφιβάλλω αν θα περάσει απαρατήρητο.

Συνέχεια γκρινιάζουμε για το γραφειοκρατικό κράτος που και να θες να καταγγείλεις κάτι δε σε "αφήνει" (και έτσι είναι σε πολλές περιπτώσεις)

Τώρα που η διαδικασία είναι τόσο απλοποιημένη (μια φόρμα στο internet ή ένα τηλ. στο 1520) όποιος θέλει να δράσει, μπορεί να το κάνει άμεσα

• Like 16
Δημοσ.

Δε χρειάζεται να συνταχτεί κείμενο προς υπογραφή. Ούτε να γίνει μαζική καταγγελία.

Μέχρι να οργανωθεί κάτι τέτοιο, θα έχουν αλλάξει γνώμη πολλοί και θα βαριούνται να ασχοληθούν.

Εδώ το link για τις καταγγελίες.

Όποιος θέλει, αφιερώνει 2 λεπτά από το χρόνο του να κάνει επώνυμη ή ανώνυμη καταγγελία.

Δε χρειάζεται να αναφερθείτε σε άρθρα νόμου κτλ, θα τα βρει η Γραμματεία αυτά. Αν πάντως θέλετε, το γράφω εδώ ποιο άρθρο είναι που παραβιάζεται εμφανώς (παραβιάζονται κι άλλα, αλλά αυτό κάνει μπαμ)

Σε πέντε γραμμές περιγράψτε στο παραπάνω link το πρόβλημα σας, πχ:

Την πρώτη/δεύτερη/τρίτη μέρα της προσφοράς, πήγα στο τάδε μαγαζί ή πήρα τηλέφωνο ή πήρα τηλέφωνο στα κεντρικά και δεν υπήρχε απόθεμα. Μίλησα με αυτόν ή τον άλλο και μου είπε αυτό. κτλ.

Κοτσάρετε στο τέλος κάτι σαν αυτό:

Με δεδομένο ότι το φυλλάδιο των 10ήμερων προσφορών τους που περιείχε τη συγκεκριμένη προσφορά κυκλοφόρησε σε πολλές δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα και το ότι το προϊόν είναι ακόμη αναρτημένο στο ηλεκτρονικό τους κατάστημα, θεωρώ ότι πρόκειται για παραπλανητική πρακτική (όπως αυτή ορίζεται στο Άρθρο 9στ, παράγραφος ε του Νόμου 2251/94 Για την Προστασία των Καταναλωτών). Θεωρώ ότι είτε δεν υπήρξε καθόλου απόθεμα, είτε ότι το απόθεμα ήταν δυσανάλογα μικρό λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της διαφήμισης, της προσφοράς και του μεγέθους της αλυσίδας καταστημάτων. Σας παρακαλώ να διερευνήσετε την καταγγελία μου.

Και τέλος.

Τόσο απλό. Αν το κάνουν 1000 άτομα, αμφιβάλλω αν θα περάσει απαρατήρητο.

Συνέχεια γκρινιάζουμε για το γραφειοκρατικό κράτος που και να θες να καταγγείλεις κάτι δε σε "αφήνει" (και έτσι είναι σε πολλές περιπτώσεις)

Τώρα που η διαδικασία είναι τόσο απλοποιημένη (μια φόρμα στο internet ή ένα τηλ. στο 1520) όποιος θέλει να δράσει, μπορεί να το κάνει άμεσα

Κατατοπιστικότατος είσαι φίλε.

Εννοείται πως θα κάνω καταγγελία...επωνύμως...γιατί κανείς δεν πρέπει να φοβάται την αλήθεια...

Επιτέλους ας δράσουμε ως καταναλωτές... Ας κάνουν όλοι την καταγγελία για να σταματήσουν επιτέλους οι "προσφορές" που είναι μόνο "στα χαρτιά", παραμυθιάζουν τους καταναλωτές, παίζοντας με τα λεφτά και τη νοημοσύνη μας...

ΥΓ Μίλησα με το δικηγόρο μου... Μου είπε να περιμένω μέχρι την οριστική απάντηση της Γερμανός ως προς το αν θα δώσει τα κινητά... Γιατί ως τώρα το αδίκημα είναι σε απόπειρα...έχουν τελεστεί προπαρασκευαστικές πράξεις...αλλά περιμένω να ολοκληρωθεί η τέλεση του αδικήματος (ακύρωση παραγγελιών κλπ)...και ακολούθως θα υποβάλω επωνύμως την καταγγελία... Είναι θέμας λίγων 24ωρων...

• Like 4
Δημοσ.

Έριξα και γω μια ανώνυμη(δεν είχα κάνει παρραγελία), έτσι για να μπουν στη θέση τους

:)

Δημοσ.

αυτο που λεει "μεχρι εξαντλησεως αποθεματων" δεν τους καλυπτει νομικα? 

από τη στιγμή που μπορείς να κάνεις παραγγελία στο Internet ακόμα και σήμερα είναι δήλωση ότι υπάρχει απόθεμα

• Like 1
Δημοσ.

Κάθομαι, διαβάζω σχόλια κ γελάω.

Όλοι λένε πως έχουν φάει άκυρο κ ο κάθε κλασσικός Ελληναρας (που είναι αυτος που μόλις φάει άκυρο θα λέει για καταγγελίες κλπ), συνεχίζει κ κάνει παραγγελίες.

Άντε, καλά μας Χριστούγεννα.

Πάντως άμα το πάρω θα στο στείλω δωράκι τα Χριστούγεννα..Αμα θες πάντα...γιατι σαν μη κλασσικός Ελληναράς μπορεί να θες να με πληρώσεις. :)

Εδώ του την λες του χριστόφορου καλά-καλά και τώρα το γυρνάς και μου βάζεις και κεφαλαία "ΑΝ" το πάρεις.

Δοκίμασε να κάνεις και άλλο account στο γερμανό για να του ρίξεις και άλλη παραγγελία ΑΝ θες.Μπορεί και να παραλάβεις από το άλλο acc... :)

Διευκρίνισα νομίζω...ΑΝ το πάρω. :) Μήπως το ήθελες και εσυ;

Όχι εγώ δεν έκανα καν παραγγελία. :)

Δημοσ.

Προσπαθησαν σε κανεναν σας,αντι αυτου να του πουλησουν το 5s σε συνδεση με τα ιδια χρηματα?

Δημοσ.

Εδώ του την λες του χριστόφορου καλά-καλά και τώρα το γυρνάς και μου βάζεις και κεφαλαία "ΑΝ" το πάρεις.

Δοκίμασε να κάνεις και άλλο account στο γερμανό για να του ρίξεις και άλλη παραγγελία ΑΝ θες.Μπορεί και να παραλάβεις από το άλλο acc... :)

Όχι εγώ δεν έκανα καν παραγγελία. :)

Να φανταστώ ο δικηγόρος του χρηστόφορου; (ο χρηστόφορος ειναι κατειλημμένος μάλλον)εγώ την είπα στο χριστόφορο ε; Είσαι σίγουρος οτι διάβασες το post του; Δεν νομίζω φίλε μου, ξαναδιάβασε το και βγάλε τα συμπεράσματα σου γιατί κατι παρέλειψες. :) Κοίτα λοιπόν σε πόσους απευθύνεται ο πελάτης σου και με την ειρωνία που απευθύνεται. Δικαίωμα σου αν δεν έκανες την παραγγελία απο τη στιγμή που δεν σε αφορά η παραγγελία γιατι τρώγεσαι με τα ρούχα σου σάυτο το topic; :)

ΥΓ. Θα κάνω και άλλα 5 αν μου αρέσει για να δωσω και στους παραπονιάρηδες ΑΝ το πάρω οι οποίοι δεν καναν παραγγελία και καυχιούνται.

Δημοσ.

Τα πραγματα ειναι απλα.

Ο Γερμανος ακομα και 5 κινητα να ειχε στοκ δικαιουται να βγαλει φυλλαδιο/ενημερωσει το site του/whatever αν τα εβγαλε σε προσφορα. Ειμαι εγω καταστηματαρχης και θελω να ξεφορτωθω κατι που φοβαμαι οτι θα μου μεινει απουλητο πχ. Δεν εχω δικαιωμα να το διαφημισω επειδη εχω "λιγο" στοκ; Απο που κι ως που; Και ποια κριτηρια διαχωριζουν το λιγο/"παρανομο" στοκ απο το επαρκες/"νομιμο" ;

Συνεπως ο Γερμανος θα παρουσιασει 5-10-100-1000 αποδειξεις πουλημενων iphone5 στα 299 ευρω κατα την 1/11/2014 (πιθανοτατα ολα αγορασμενα απο τους απο  μεσα) και τελος εκει το θεμα.

Σχετικα με τα φυλλαδια στις εφημεριδες χθες, θα ισχυριστει οτι ειχαν ηδη τυπωθει και διανεμηθει κι οτι δεν προλαβαιναν να τα παρουν πισω για να επανατυπωσουν και επαναδιανειμουν άλλα χωρις τη συγκεκριμενη "προσφορα".

Εκει που ο Γερμανος εχει αναμφισβητητα φαουλ, ειναι οτι το σαιτ τους συνεχισε να δειχνει το κινητο σε προσφορα επι 3 ολοκληρες ημερες ενω παραλληλα ειχε εξαντληθει το στοκ οπως ισχυριζονταν. Εκει δεν υπαρχει καμια δικαιολογια και οσοι κανουν την καταγγελια τους, νομιζω πρεπει να πατησουν κυριως σε αυτο.

Τελος, τροφη για σκεψη για ορισμενους: στη πρωτη σελιδα το πιο δημοφιλες σχολιο ειναι αυτο που αμφισβητει την αξια της υποτιθεμενης προσφορας, οτι δεν συμφερει κλπ. Αρα δεν βλεπω και λογο για τοση πολλη πρεμουρα για μια "κατα γενικη ομολογια" κακη προσφορα. Παλι καλα επρεπε να λεμε που δεν ειχαν πολυ στοκ και ξεγελασαν λιγους :rolleyes:

• Like 1
Δημοσ.

Προσπαθησαν σε κανεναν σας,αντι αυτου να του πουλησουν το 5s σε συνδεση με τα ιδια χρηματα?

Σου εκαναν εσενα αυτο το πραγμα;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...