Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας παιδια.θελω να βαλω τα windows xp professional 32 bit και τα windows 64bit σε ενα σκληρο(ηλεκτρονικο)και να μπορω να διαλεξω λειτουργικο κατα την εκκινηση.πως γινεται αυτο?ποια εγκαθιστω πρωτα?οποιος ξερει να μου πει ακριβως τι κανω δηλαδη 1 2 3 4 κτλ για να μην κανω λαθος......

σας ευχαριστω πολυ!!!!

Δημοσ.

Λογικά εννοείς win 7 ultimate 64bit. Πρώτα θα βάλεις τα XP. Την ώρα της εγκατάστασης θα χωρίσεις τον δίσκο σε partitions όπως θες (εσύ ορίζεις το μέγεθος). Σε κάθε partition θα μπει το κάθε λειτουργικό ξεχωριστά. Αν βάλεις τα XP πρώτα και μετα τα 7, κανονικα πρέπει να τα αναγνωρίσει μόνο του και να σου φτιάξει το bootloader να διαλέγεις. 

Μπορείς να τα κάνεις και αντίστροφα (πρώτα XP και μετά 7) αλλά μετά θα πρέπει να φτιάξεις λίγο χειροκίνητα τον bootloader για να μπορείς να μπαίνεις στα 7 (γιατί θα βλέπει μόνο τα XP)

Δημοσ.

Γιατί έχω την εντύπωση ότι τα xp ΔΕΝ θα βρίσκουν τον ssd; :) Θα πρέπει να ενσωματώσεις τους drivers για τον sata controller στο cd εγκατάστασης ή να τους έχεις σε... δισκέτα (αν έχεις floppy drive).

Εγώ θα πω το άλλο.

Αν ο επεξεργαστής σου υποστηρίζει vistualisation (Vt-X σε ι5, ι7 ή HyperV σε amd), στήσε απευθείας 7άρια και μέσω vmware ή virtual bax βάλε τα xp σε εικονικό σύστημα. Έτσι κι αλλιώς τα xp θα υπάρχουν μόνο σαν ανάμνηση σε λίγο καιρό γιατί θα σταματήσεις να μπαίνεις κάποια στιγμή τελείως. Όταν φτάσεις σε αυτό το σημείο απλά διαγράφεις το εικονικό σύστημα και καθάρισες. Μπορείς να το ελέγξεις με το cpu-z.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...