Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους! Το πρόβλημα που έχω είναι γνωστό σε όσους έχουν/είχαν την motherboard Asus p6t deluxe. Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή από το 2008 μέχρι και πριν λίγες μέρες το πσ ήταν οπός το παρέλαβα (καμιά φορά έβγαζε το πλαϊνό για να πάρω την σκόνη αλλά μέχρι εκεί). Το σύστημα είναι:

Intel i7 920 2.67

Asus p6t deluxe

3x1gb ram (triple channel) a data gaming1330g (τοποθετημένα: A1 B1 C1)

Nvidia GTX 260

750w psu corsair

Αποφάσισα να το καθαρίσω, να αλλάξω πάστα και επ ευκαιρίας να αυξήσω την μνήμη. Έψαξα και βρήκα 3x1gb dimm ίδια με αυτά που είχα μέσα.

Ανοίγω το πσ έβγαλα τα πάντα για ν τα καθαρίσω ακόμα και τον επεξεργαστή άλλαξα πάστα.. τοποθετώ τα πάντα στην θέση τους βάζω και τις νέες μνήμες και βλέπω ότι το bios διαβάζει μόνο τα 4 το ίδιο και τα Windows 8.1 pro, αλλά το cpuz βλέπει κανονικά και τα 6gb όποτε βγάζω τις νέες μνήμες και αφήνω τις παλιές οπός ήταν τώρα τα πράγματα ακόμα χειρότερα bios και Windows βλέπουν 2gb. Μετά από έλεγχο του κάθε dimm στην σλοτ Β1 βεβαιώθηκα ότι λειτουργούν όλες και ταυτόχρονα διαπίστωσα ότι τα slots A1&A2 έχουν πρόβλημα. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι τo slot A1 λειτουργούσε κανονικά πριν την όλη διαδικασία για το Α2 δεν μπορώ να γνωρίζω μιας και δεν το χρησιμοποησα πότε. Μήπως το ότι έβγαλα τον επεξεργαστή δημιούργησε αυτό το πρόβλημα ή είμαι και εγώ ένας από τους πολλούς με ελαττωματική μητρική?

Δημοσ.

Ή εχει λυγίσει το πινάκι στο socket του επεξεργαστή η έχει σπάσει , αν εχει σπάσει δεν υπάρχει λύση δες μήπως ειναι λυγισμένο και το επαναφέρεις οσο μπορείς με κατι αιχμηρό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ή εχει λυγίσει το πινάκι στο socket του επεξεργαστή η έχει σπάσει , αν εχει σπάσει δεν υπάρχει λύση δες μήπως ειναι λυγισμένο και το επαναφέρεις οσο μπορείς με κατι αιχμηρό

Δοκίμασα δύο φορές το μετακίνησα λίγο αλλά το μόνο που κατάφερα είναι να λειτουργήσουν διαφορετικά slots.... Μάλλον θα το αφήσω έτσι μην γίνει και τίποτα άλλο και δεν είναι εύκολο να βρεθεί motherboard.

Update: Πριν λίγο με αρκετή υπομονή το επανέφερα σε σημείο που δεν φαίνεται διάφορα και πλέον διαβάζει και τα 6gb.

Επεξ/σία από VaggD

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...