ennoeitai Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Εχω ενα βιβλιο (κειμενο) σε μορφη εικονων jpg, που ειναι μεγαλο (650 σελ.), το εχω κανει zip και θελω να το κανω pdf με το Calibre. Το αρχειο zip ειναι 240 mb. Ενω οι εικονες εχουν σχετικα καλη αναλυση (904 x 1360), οταν το κανω .pdf πεφτει αρκετα η ποιοτητα. Δεν ειναι οτι γινεται τελειως χαλια, αλλα δεν ειναι και τοσο καλη η ποιοτητα. Ηθελα να δω μηπως υπαρχει κατι που θα μπορουσα να κανω για να μη χαλαει, γιατι στις εικονες η ποιοτητα ειναι σχετικα καλη. Εχω δοκιμασει διαφορες επιλογες στο "Comic Input", αλλα δε βρισκω τιποτα που να βελτιωνει την αναλυση.
TheELF Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Αν δεν σε πειράζει το μέγεθος μπορείς να βλέπεις και το zip με κάποιο comicbook reader π.χ. cdisplay ή με το irfanview option->multipage images->create ... pdf (χρειάζεται και τα plugin του) Αν θες να του ρίξεις και το μέγεθος, το irfanview σε αφήνει να ρυθμίσεις την ποιότητα βλέποντας ταυτόχρονα το αποτέλεσμα(file->save for web) οπότε μπορείς να βρεις το χαμηλότερο που σου αρέσει και να της σώσεις έτσι της εικόνες σου πριν της κάνεις Pdf. Αφού είναι κείμενο μπορείς να ρίξεις το πλήθος των χρωμάτων πρώτα από όλα αφού θα επηρεάσει ελάχιστα την ποιότητα. (αν βρεις την ρύθμιση για μια εικόνα έχει και batch μετατροπή δηλαδή βάζεις της ρυθμίσεις μια φορά και της μετατρέπει όλες μαζί)
ennoeitai Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Το ξερω οτι μπορω να ανοιξω zip με το cdisplay, αλλα θελω να το κανω pdf. Θελω να το ψαξω μετα και αν γινεται να το μετατρεψω σε pdf κειμενου. Δε θελω να ριξω το μεγεθος. Θελω να ειναι οσο μεγαλυτερο γινεται, με οσο καλυτερη ποιοτητα γινεται. Με το irfanview δεν το'χω ψαξει καθολου για μετατροπη σε pdf. Αλλα αν λες οτι χρειαζεται και Plug in, θα αξιζει τον κοπο να ασχοληθω; Δηλαδη θα κανει τη δουλεια που θελω; Δε θελω να μικρυνω τις εικονες παντως, το αντιθετο. Θελω οπως ειναι οι εικονες τωρα, απλα να τις κολλησει ολες μαζι και να τις κανει ενα pdf.
TheELF Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Δε θελω να μικρυνω τις εικονες παντως, το αντιθετο. Θελω οπως ειναι οι εικονες τωρα, απλα να τις κολλησει ολες μαζι και να τις κανει ενα pdf. Το irfan αυτό θα κάνει,έχει ξεχωριστά τα plugin απλά για να είναι πολύ μικρό το πακέτο για όσους δεν τα χρειάζονται (και πάλι πολύ μικρό είναι) Αν θες να το κάνεις κείμενο πάντως δεν χρειάζεται να το κάνεις πρώτα pdf το finereader αλλά και τα άλλα προγράμματα του είδους δουλεύουν και σε εικόνες.
ennoeitai Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Το irfan αυτό θα κάνει,έχει ξεχωριστά τα plugin απλά για να είναι πολύ μικρό το πακέτο για όσους δεν τα χρειάζονται (και πάλι πολύ μικρό είναι) Οκ ευχαριστω τοτε. Μπορεις να μου πεις ποιο plugin κανει τη δουλεια αυτη; Σε περιπτωση που κατι δεν παει καλα με το finereader. Αν θες να το κάνεις κείμενο πάντως δεν χρειάζεται να το κάνεις πρώτα pdf το finereader αλλά και τα άλλα προγράμματα του είδους δουλεύουν και σε εικόνες. Το finereader εχει μετατροπη σε ελληνικους χαρακτηρες;
TheELF Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Το irfanview έχει πακέτο plugin που είναι όλα σε ένα. Το finereader ,το ελληνικό, αναγνωρίζει ελληνικά. 1
ennoeitai Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Το irfanview έχει πακέτο plugin που είναι όλα σε ένα. Το finereader ,το ελληνικό, αναγνωρίζει ελληνικά. Να σε ρωτησω κατι μηπως ξερεις. Το κανω με το irfanview, βγαινει οπως θελω και σε καλη ποιοτητα, απλα οταν προσθετω τις εικονες, εκει που τις κανεις add για να φτιαξεις το pdf, οταν ειναι μεχρι περιπου 300 αρχεια ειναι ολα οκ (το βιβλιο ειναι 650 σελιδες-εικονες). Απο τα ~300 και πανω δεν κανει τιποτα, σαν να μην εχω πατησει να τα προσθεσει. Αλλιως αν δεν υπαρχει λυση σ'αυτο, παιζει τροπος να φτιαξω δυο pdf, χωριζοντας σε 300 + 300 τις εικονες, και να ενωσω τα δυο pdf μετα;;
TheELF Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Ενδέχεται να σου τελειώνει η μνήμη στης ~300 εικόνες;; Μπορεί και απλά να αργεί γιατί είναι τόσες πολλές.
ennoeitai Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Ενδέχεται να σου τελειώνει η μνήμη στης ~300 εικόνες;; Μπορεί και απλά να αργεί γιατί είναι τόσες πολλές. Ναι τελικα το τσεκαρα, αυτο ειναι. Μου βγαζει κιολας ενα μικρο μηνυμα οτι τελειωνει η μνημη πιο πριν. Τελικα εκανα λαθος, οχι στις 300, γυρω στις 500 το κανει. Παντως δεν ειναι οτι καθυστερει, οση ωρα και να το αφησω δεν αντιδραει. Μολις του βαλω λιγοτερες, τις φορτωνει αμεσως. Το οτι τελειωνει η μνημη εχει να κανει μονο με τον υπολογιστη μου, η υπαρχει πουθενα στο irfanview καμια επιλογη που την περιοριζει;
TheELF Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Κανονικά όταν τελειώνει η φυσική μνήμη θα έπρεπε να χρησιμοποιεί την εικονική μνήμη δηλαδή τον σκληρό δίσκο (page file) και θα το έκαμνε αλλά θα αργούσε,δεν έκατσα ποτέ να κάνω τόσο μεγάλο αρχείο οπότε δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά. Πόση μνήμη έχεις;; Μπορείς να σβήσεις ότι άλλο τρέχει από την διαχείριση εργασιών μπας και ελευθερωθεί αρκετή μνήμη.
ennoeitai Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Κανονικά όταν τελειώνει η φυσική μνήμη θα έπρεπε να χρησιμοποιεί την εικονική μνήμη δηλαδή τον σκληρό δίσκο (page file) και θα το έκαμνε αλλά θα αργούσε,δεν έκατσα ποτέ να κάνω τόσο μεγάλο αρχείο οπότε δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά. Πόση μνήμη έχεις;; Μπορείς να σβήσεις ότι άλλο τρέχει από την διαχείριση εργασιών μπας και ελευθερωθεί αρκετή μνήμη. Εχει 1 γιγα (ειναι παλιος). Δεν εχω τιποτα να τρεχει, μονο το firefox ειχα, που τον εκλεισα, αλλα παλι το εκανε. Μου βγαζει ενα σφαλμα που λεει οτι δεν εχει αρκετη μνημη, και μετα ενα αλλο που λεει οτι την ταδε εικονα δε μπορεσε να την επεξεργαστει.
TheELF Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Ψάξε τι ρυθμίσεις έχεις για εικονική μνήμη και αν είναι ανέβασε την ,λογικά γεμίζει και αυτή και σου βγάζει το μήνυμα,αφού για να της επεξεργαστεί της αποσυμπιέζει και θέλουν πολλαπλή μνήμη από τα 650mb που είναι τα αρχεία συμπιεσμένα. 1
ennoeitai Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Ψάξε τι ρυθμίσεις έχεις για εικονική μνήμη και αν είναι ανέβασε την ,λογικά γεμίζει και αυτή και σου βγάζει το μήνυμα,αφού για να της επεξεργαστεί της αποσυμπιέζει και θέλουν πολλαπλή μνήμη από τα 650mb που είναι τα αρχεία συμπιεσμένα. Νταξει ρε, τα βρηκα. Αυτο ειναι καταρχην θεμα του irfanview. Εδω: https://irfanview-forum.de/showthread.php?t=8769 ενας λεει οτι εχει 8 γιγα ραμ και του το κανει και αυτου το ιδιο. Δοκιμασα αυτο που λεει να κανεις disable το Undo, αλλα δεν αλλαξε τιποτα (ετσι κι αλλιως δεν εκανα επεξεργασια των εικονων για να χρησιμοποιει μνημη το undo). Αλλα τελικα βρηκα οτι γινεται μια χαρα και με το Adobe Bridge. Το εκανα δηλαδη, ολα οκ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα