Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω ένα macbook pro στο οποίο θέλω να κάνω αναβάθμιση αφαιρώντας τον δίσκο που έχει και να βάλω έναν ssd. To θέμα μου είναι ότι έχει αρκετά GB μουσικής οπότε ένας ssd θα με δυσκόλευε στο να περάσω όλη μου την μουσική εκεί μέσα. Έχω βρει τον συγκεκριμένο που είναι ssd και hdd, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζομαι απλά δεν ξέρω αν γίνεται να μπει αυτός σε macbook και γενικά αν θα λειτουργεί σωστά. Περιμένω την βοήθειά σας.

http://www.e-shop.gr/western-digital-wd1001x06xdtl-black%C2%B2-dual-drive-120gb-ssd-1tb-25-sata3-p-PER.304757

ΥΓ. Την λύση του να αφαιρέσω το dvd-rom για να μπει εκεί ένας hdd χωριστά, την έχω σκεφτεί αλλά προσπαθώ να την αποφύγω!

Δημοσ.

Τι ακριβώς το χρειάζεσαι το dvd rom και θέλεις να το αποφύγεις;

είναι σαν τις δισκέτες που διαβάζαμε στα βιβλία ιστορίας που εξαφανίστηκαν την εποχή των οπτικών

Δημοσ.

Κατ'αρχην είναι 9.5mm πάχος και δεν είμαι σίγουρος ότι χωράει.

Μετά οι απόψεις είναι διχασμένες όσο άφορά την ταχύτητα και την ποιότητα του ssd που ενσωματώνει.

Δεν έχει δοκιμαστεί επαρκώς αναμεταξύ μας να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη.

Εδώ ένα αναλυτικό review > http://www.storagereview.com/wd_black2_ssd_hdd_review

Δημοσ.

Η εγκατάσταση του WD Black² έχει μια ιδιαιτερότητα: ο υπολογιστής βλέπει από μόνος του μόνο τον SSD και όχι τον HDD.

Οπότε, πρέπει να κάνεις πρώτα εγκατάσταση το λειτουργικό σύστημα στον SSD και μετά να εγκαταστήσεις τον driver που δίνει η WD για να δει το λειτουργικό και τον HDD.

Η WD λοιπόν, έχει βγάλει drivers μόνο για Windows, όχι για OS X.

Σχετικό Link

System Requirements:

What operating systems does the WD Black² Dual Drive support?

The operating systems supported are Windows 8.1, 8, 7, Vista, and XP (32-bit). Mac OS is not supported at this time.

• Like 2
Δημοσ.

Οπότε από τα παραπάνω απορρίπτουμε αυτή την λύση.
Η μόνη λογική λύση είναι να πάω σε 512 ssd και να κάνω μία συμπίεση στα κομμάτια μου που είναι όλα 320kbps σε 192 ίσως.
Έτσι θα κερδίσω τον μισό χώρο και ίσως να κάνω δουλειά μου.
Βέβαια προκύπτει νέο ερώτημα με τον αν αλλοιωθεί η ποιότητα των κομματιών κατά την συμπίεση :/

Το dvd-rom δε το χρησιμοποιώ αλλά δεν θέλω να το αφαιρέσω εντελώς κίολας. Ούτε με εξωτερικό δίσκο μπορώ να κάνω δουλειά μου γιατί τα usb χρησιμοποιούνται από κάρτα ήχου και controller λόγο δουλειάς (DJ). Τα hub τα αποφεύγω γιατί πάντα κάτι γίνεται με αυτά.

Δημοσ.

και να κάνω μία συμπίεση στα κομμάτια μου που είναι όλα 320kbps σε 192 ίσως.

Ε όχι ντε. Γιατί να το κάνεις αυτό? Κρίμα είναι... Όχι για την ποιότητα, απλά δεν υπάρχει λόγος. Μπαίνεις σε φασαρία...

Το dvd-rom δε το χρησιμοποιώ αλλά δεν θέλω να το αφαιρέσω εντελώς κίολας. Ούτε με εξωτερικό δίσκο μπορώ να κάνω δουλειά μου γιατί τα usb χρησιμοποιούνται από κάρτα ήχου και controller λόγο δουλειάς (DJ). Τα hub τα αποφεύγω γιατί πάντα κάτι γίνεται με αυτά.

Να ξεκολλήσεις και να βγάλεις το optical drive. Πάρε ένα SSD 250Gb (ή και μικρότερο) για το λειτουργικό. Βγάζεις optical drive. Βάζεις εκεί έναν hdd (ή αυτόν που έχεις αν σε καλύπτει) και είσαι κύριος. Στην θέση σου δεν θα το σκεφτόμουνα πάντως και μεταξύ μας δεν έχεις άλλες λύσεις, ή τουλάχιστον δεν βλέπω εγώ άλλες λύσεις... προσωπική μου άποψη πάντα... :)

• Like 1
Δημοσ.

Εγω εχω 2tb στο optical και 256 ssd... Σε mbpro του 2010 και παει σφαιρα... Η καλυτερη αναβαθμιση που εχω κανει, ακομα και οταν αναβαθμισα τη ram δεν ειδα τετοια διαφορα....

Δημοσ.

Να ξεκολλήσεις και να βγάλεις το optical drive. Πάρε ένα SSD 250Gb (ή και μικρότερο) για το λειτουργικό. Βγάζεις optical drive. Βάζεις εκεί έναν hdd (ή αυτόν που έχεις αν σε καλύπτει) και είσαι κύριος. Στην θέση σου δεν θα το σκεφτόμουνα πάντως και μεταξύ μας δεν έχεις άλλες λύσεις, ή τουλάχιστον δεν βλέπω εγώ άλλες λύσεις... προσωπική μου άποψη πάντα... :)

Αυτό έχω κάνει εγώ στο Mac white 2010'που έχω και είμαι άρχοντας

• Like 1
Δημοσ.

Προφανώς δε διάβασες προσεκτικά τα προηγούμενα μηνύματα. Αυτόν ήθελε να βάλει αρχικά ο topic starter αλλά ΔΕΝ είναι συμβατός με OS X.

Συγνωμη .Οντως εχεις δικιο μετα το διαβασα .

Δημοσ.

Αν τελικά αποφασίσω και αφαιρέσω το optical, τι θα χρειαστώ από εξοπλισμό για να βάλω στην θέση του τον HDD?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...