Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

μετα το προχτεσινο blackout στη cyta συνειδητοποιησα οτι η τηλεφωνια της, παροτι ειναι κατα καποιο τροπο VoIP (η τουλαχιστον ετσι λεει), δεν περναει πανω απο το PPP connection. ητοι, χωρις internet εχεις τηλεφωνο. το δοκιμασα και αργοτερα κανοντας disconnect manually, συνεχίζοντας να εχω τηλεφωνο.

οποτε σκεφτηκα να γυρισω το router σε bridge mode, να κανει κανονικα το training της adsl, να σηκωνει την τηλεφωνια, αλλα το PPP να το βαλω σε δικο μου router.

δυστυχως το Technicolor TG703 δεν εχει τετοιες ρυθμισεις (η τουλαχιστον δεν ειναι διαθεσιμη η συγκεκριμενη παραμετροποιηση οταν λογκαρεις με cytauser)

υπαρχει καποιος να το εχει δοκιμασει με αλλο router, πχ κατι πιρελλι που δινουν, να μου πει αν το σεναριο παιζει;

Δημοσ.

Εννοεις πρώτη συσκευη το routeraki της cyta σε λειτουργία bridge, και 2η συσκευή ενα αλλο router του εμποριου που θα διαχειριζεται το authedication με το adsl? DHCP Ποιος θα ειναι; Στο routeraki που εχω εδω δεν εχω κ εγω τετοια δυνατοτητα αλλα μπορώ να το δοκιμασω σε καμια βδομαδα στο καινουριο Pirelli που δινουν. 

Βασικα δεν ειναι σιγουρα voip οπως το εννοει ας πουμε η cisco. Τωρα τι ακριβως voip ειναι, δεν εχω καταλάβει ουτε εγω. 

Δημοσ.

ναι ναι.. θα βαλω ενα Cisco δικο μου, θελω το router της Cyta απλα να κανει τα του VoIP (οτι σκ@τ@ voip ειναι αυτο...!) και το συγχρονισμο στη γραμμη...

τα υπολοιπα στο router μου. θελω να φτιαξω ipsec vpn, dyndns, zbf, καποια vlans για lab και διαφορα αλλα καλουδια.. 

dhcp θα ειναι ο δικος μου, ο cyta θα εχει απλα μια mgmt ip απο το subnet..

Δημοσ.

το router της Cyta δε σηκωνει ουτε καν static routes.. ασε το port forward που οποτε θελει δουλευει.

ασχετα με τα παραπανω, και DMZ να του βαλω, θελω την public IP πανω στο router μου. καποια πραγματα δε δουλευουν πισω απο ΝΑΤ.

Δημοσ.

Νομίζω ότι στο γυρίζουν αυτοί σε Bridge mode αν τους πάρεις τηλέφωνο.

Τουλάχιστον αυτό έχω διαβάσει σε κάποιες περιπτώσεις που έγινε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...