topmar Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, έχω ένα laptop Lenovo Z370 (εδώ τα χαρακτηριστικά του), το οποίο έχει τώρα ως σκληρό δίσκο, έναν WD Scorpio Blue WD5000BPVT 500GB HDD 2.5" (8MB, 5400rpm, SATA 3 Gb/s) του οποίου τα χαρακτηριστικά μπορείτε να δείτε εδώ. Αποφάσισα να αλλάξω τον σκληρό του δίσκο, τόσο λόγω του περιορισμένου χώρου του (θέλω να εγκαταστήσω και Ubuntu 14.04 LTS πέραν των Win7 Ultimate x64 που έχει ήδη τώρα), όσο λόγω και των επιδόσεών του (υπό την μορφή Hardware Upgrade). Ως επιλογή, κατέληξα ήδη στον SEAGATE ST1000LM014 1TB 2.5'' SSHD SATA3 MLC Hybrid SSD 2.5" (64MB, 5400rpm, SATA 6Gb/s) του οποίου τα χαρακτηριστικά μπορείτε να δείτε εδώ. Ο υπάρχων δίσκος WD Scorpio Blue WD5000BPVT 500GB HDD 2.5" έχει 2 partition, με το ένα (83GB) να περιλαμβάνει το λειτουργικό ("C" drive) και το υπόλοιπο κομμάτι (381GB) έχει τα αρχεία μου ("D" drive). Το ερώτημά μου είναι: Πως μπορώ να περάσω όλο το λειτουργικό του "C" drive, απευθείας στον νέο δίσκο που θα αγοράσω και τοποθετήσω (υποθέτω ότι είναι plug and play ο νέος δίσκος, σε σχέση με τον υπάρχοντα.....σωστά??) και να τα βρω όλα έτοιμα όπως πριν, όταν τον ανοίξω?? Έχω ήδη πάρει ένα Image του "C" drive με το Macrium Reflect Disc Imaging and Backup (το οποίο βλέπω πως είναι 35GB), μπορεί να περαστεί απευθείας αυτό στον νέο δίσκο, και όλα θα είναι όπως πριν? Για να γίνει αυτό, πρέπει το partition του νέου δίσκου που θα βάλω, να έχει το ίδιο μέγεθος με τον παλιό (δηλαδή 83GB) ή μπορώ να το περάσω (το image) σε partition 150GB για παράδειγμα? Για τα αρχεία του "D" drive, θα τα περάσω στον εξωτερικό δίσκο που έχω (πριν την αφαίρεση του παλιού δίσκου του laptop) και μετά στο νέο partition του καινούργιου δίσκου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2014 από topmar
SPANK Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Μπορείς να το κάνεις αυτο με κάποιο clone πρόγραμμα αλλα το ιδανικό μιας και πρόκειται για καινούργιο δίσκο ειναι να κάνεις καθαρή εγακτάσταση των windows ώστε να κάτσει όπως λέμε καλύτερα το λειτουργικό γιατι ορισμένες φορές η μεταφορά του λειτουργικό απο δίσκο σε δίσκο αν δεν γίνει σωστά ενδέχεται να παρουσιαστούν προβλήματα. Όσο για τα υπόλοιπα αρχεία κάνε τον δίσκο εξωτερικό με μια θήκη και πάρε οτι χρειάζεσαι ή τον περνάς σαν εσωτερικό σε καποιο αλλο pc 1
topmar Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Ευχαριστώ για την απάντηση, βασικά ήθελα να αποφύγω την εκ νέου εγκατάσταση....<br><br> Εάν θυμάμαι καλά, υπάρχει στο πρόγραμμα Macrium Reflect και η δυνατότητα για clone disk, ούτε αυτό ενδείκνυται για να αποφύγω την εγκατάσταση όλων από την αρχή; Όσο για τα αρχεία μου, επειδή θα γίνει partition στον νέο δίσκο, θα πρέπει να τα περάσω μετά την εγκατάσταση του στο λάπτοπ...
topmar Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Update για το θέμα μου: Τελείωσα εχθές την επαναφορά του image του "C" από τον παλιό δίσκο στον νέο, με το Macrium Reflect Disc Imaging and Backup και..... όλα ΟΚ......
SPANK Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Αφού πέτυχε το cloning μια χαρά ξανα τσέκαρε ομως στο device manager οτι ειναι περασμένοι σωστά οι drivers οτι δεν υπάρχει θαυμαστικό σε καποια συσκευή κτλπ 1
topmar Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Οκ, θα το δω το βράδυ. ....ευχαριστώ. ...
topmar Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 <p>Αφού πέτυχε το cloning μια χαρά ξανα τσέκαρε ομως στο device manager οτι ειναι περασμένοι σωστά οι drivers οτι δεν υπάρχει θαυμαστικό σε καποια συσκευή κτλπ</p> Όλα είναι οκ φίλε μου, κανένα θαυμαστικό.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα