Fubar.gr Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Απόπειρα επισκευής laptop Dell Inspiron N5010, Μέρος 1 Το λάπτοπ σβήνει μόνο του μετά απο μερικά δευτερόλεπτα. Δέν έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό, ούτε ανεβάζει θερμοκρασίες. Απ ότι φαίνεται έχει κάποιους βραχυκυκλωμένους πυκνωτές. Φυσικά μπορεί το βραχυκύκλωμα να οφείλεται σε κάτι άλλο. Το επόμενο βήμα είναι να βγάλω τους ύποπτους πυκνωτές εκτός κυκλώματος και να επαναλάβω τη μέτρηση. 5
Joe_Black Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Πας για μητρική μάλλον φίλε μου... Δώσε μου περισσοτερες πληροφορίες για τον Η/Υ.
aGka8l Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Πας για μητρική μάλλον φίλε μου... Δώσε μου περισσοτερες πληροφορίες για τον Η/Υ. απο τι καταλαβα το παλικάρι απο πάνω είναι ηλεκτρονικός και δεν ζητάει κάποια βοήθεια αλλα μας παρουσιάζει πιθανή λύση
mphxths Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 εγω αυτο που δεν καταλαβα ειναι σε τι αποσκοπει αυτη η παρουσιαση ? περαν της αυτοεπιδειξης δηλ? αν εχει πεθανει η μητρικη ή χτυπας εγγυηση αν εχει ..ή μια καινουργια απο ebay αν αξιζει κατι τετοιο (αναλογως μηχανημα κλπ) Μηπως θα κατσει ο καθενας μας να μετραει τασεις και πυκνωτες?και θα ξηλωνει και θα κολαει πυκνωτες σε μητρικη ?Ή μια τετοια λυση απο επαγγελματια θα αξιζει τον κοπο ?απο θεμα κοστους εννοω..επισης απο θεμα εγγυησης... 1
Joe_Black Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 εγω αυτο που δεν καταλαβα ειναι σε τι αποσκοπει αυτη η παρουσιαση ? περαν της αυτοεπιδειξης δηλ? αν εχει πεθανει η μητρικη ή χτυπας εγγυηση αν εχει ..ή μια καινουργια απο ebay αν αξιζει κατι τετοιο (αναλογως μηχανημα κλπ) Μηπως θα κατσει ο καθενας μας να μετραει τασεις και πυκνωτες?και θα ξηλωνει και θα κολαει πυκνωτες σε μητρικη ?Ή μια τετοια λυση απο επαγγελματια θα αξιζει τον κοπο ?απο θεμα κοστους εννοω..επισης απο θεμα εγγυησης... Σωστό... αλλά αξίζει το ψάξιμο εφόσον γλυτώνεις χρήματα. Αλλά οι λύσεις όντως στο τέλος είναι αυτές... αν και το παλικάρι μπορεί να ξέρει από ηλεκτρονικά αλλά να μην το έχει με τα laptops. Εδώ είμαστε για να βοηθάμε εφόσον μπορούμε.
mphxths Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 απλα διαφημιζει το σαιτ του .. οκ ειναι ηλεκτρονικος γουσταρει να ασχολειται...αλλα αποτελει διαφημιση...αμα ειναι να αρχιζω και γω να διαφημιζω διαφορα...
Roger Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 απλα διαφημιζει το σαιτ του .. οκ ειναι ηλεκτρονικος γουσταρει να ασχολειται...αλλα αποτελει διαφημιση...αμα ειναι να αρχιζω και γω να διαφημιζω διαφορα... Δεν ειναι ετσι ακριβως. Καταρχην δεν βλεπω να ειναι ενα σαιτ που πουλαει κατι ειτε υπηρεσιες ειτε προιοντα,οποτε δεν αποτελει διαφημιση.Φαινεται να ειναι ενα χομπιστικο σαιτ. Tο συγκεκριμενο topic ειναι μια αποπειρα επισκευης ενος motherboard λαπτοπ.Eιναι μια πληροφορια,αν σ'αρεσει την κρατας αν δεν σ'αρεσει την πετας.Μπορει να βοηθησει καποια στιγμη εναν χομπιστα ή εναν επαγγελματια το συγκεκριμενο εγχειρημα. Η αγορα ενος motherboard συγκριτικα με μια τετοια επισκευη τεχνικου δεν εχει φυσικα την ιδια τιμη. 3
mphxths Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Η αγορα ενος motherboard συγκριτικα με μια τετοια επισκευη τεχνικου δεν εχει φυσικα την ιδια τιμη. Για πηγαινε σε ενα καταστημα που θα δεχτει να σου κανει τετοια δουλεια σε μητρικη και πες μου αν το κοστος θα ειναι ανθρωπινο... Ασε που οπως προειπα ειναι και το θεμα της εγγυησης...
Roger Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Την εγγυηση την βγαζεις εκτος.Οποιος μπει σε τετοια διαδικασια επισκευης και το μηχανημα εχει εγγυηση ειναι το λιγοτερο ηλιθιος. Ας θεωρησουμε οτι καποιος τεχνικος μπαινει στον κοπο και τρωει πολλες ωρες να το επισκευασει ,και αφου το επισκευαζει σε χρεωνει 80€,τι σχεση εχει αυτο το κοστος με το κοστος αγορας καινουργιου motherboard? Oι χρεωσεις τεχνικων για αυτες τις βαριες και δυσκολες δουλειες εχουνε αρχισει και πεφτουν κι αλλο γιατι σημερα με 230€ παιρνεις λαπτοπ που φυσαει. 1
k0nan Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Αδερφέ φέρτο στο μαγαζί μου να στο φτιάξω κρίμα να το πετάξεις εννοείτε ότι δεν θέλω φράγκο.
Fubar.gr Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Καταρχάς δέν πουλάω τίποτα, ούτε προσφέρω υπηρεσίες επι πληρωμή. Το site και τα βίντεο είναι 100% χομπίστικα, τα κάνω πρώτα απ όλα για τον εαυτό μου, για να επεκτείνω τις δικές μου γνώσεις. Γενικά στις ηλεκτρονικές συσκευές και ειδικά στα λάπτοπ δέν αξίζει τόσο ενδελεχές troubleshooting. Τα πιό πολλά λάπτοπ έχουν σχεδιαστικά προβλήματα και θα χαλάσουν όσο και να τα προσέχουμε. Συνήθως μάλιστα όταν επισκευαστούν θα ξαναπαρουσιάσουν το ίδιο πρόβλημα αργότερα. Όταν δέ αρχίσουν τα πρώτα προβλήματα θα έχουν περάσει 2-3 χρόνια, οπότε η αξία τους θα είναι πρακτικά μηδαμινή. Οπότε αντί να δώσεις 100+ ευρώ στον τεχνικό με αμφίβολο αποτέλεσμα και στην τελική να έχεις ένα αρχαίο λάπτοπ με τελειωμένη μπαταρία, ξεχειλωμένο πληκτρολόγιο και γεμάτο γρατσουνιές, δίνεις 300 και παίρνεις ένα καινούριο και γυαλιστερό! Όμως ορισμένες φορές μπορεί να έχουμε μια συσκευή η οποία για οποιοδήποτε λόγο δέν θέλουμε ή δέν μπορούμε να την αλλάξουμε. Επιπλέον μπορεί να είμαστε τυχεροί και το πρόβλημα να είναι κάτι πολύ απλό και εύκολα επισκευάσιμο. Γι αυτό το λόγο παρουσιάζω αυτές τις διαγνωστικές τεχνικές, οι οποίες μάλιστα δέν περιορίζονται μόνο στα λάπτοπ αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οτιδήποτε ηλεκτρονικό. Στο επόμενο βίντεο θα δείξω τί έφταιγε τελικά (δέν ήταν οι πυκνωτές) 3
Fubar.gr Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Όχι, όλα δείχνουν οτι το northbridge είναι καμένο!
mphxths Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 ολα εδειχναν και οτι οι πυκνωτες ειναι βραχυκυκλωμενοι... που θα παει ..θα καταλαβεις οτι οι μητρικες δεν ειναι εκπαιδευτικες πλακετες που καναμε ψηφιακα καποτε..αλλα κατι πιο συνθετο
Fubar.gr Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Η συνέχεια της απόπειρας επισκευής οπου παρουσιάζω με ποιές μεθόδους κατέληξα στο οτι φταίει το Northbridge. Οποιοδήποτε σχόλιο ευπρόσδεκτο 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα