Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Περίμενε κανά 7 σελίδες μέχρι να αποφανθούν τα τζιμάνια κ τα τρόλια για την αιτιολογία της, να δώσουμε το νόμπελ κ στην συνέχεια μιλάμε οντοπικ για τον Τιμ

Προσωπικά θεωρώ πως θα είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον να αναλύσουμε αν η θέση που έχει πλεον ο Cook (και η δύναμη ταυτόχρονα), έκανε πολύ πιο εύκολο το θέμα της δημόσιας παραδοχής. Άσχετα προφανώς με το γεγονός πως ήταν γνωστό πολύ πριν τη δική του "ομολογία".

Με απλά λόγια αναρωτιέμαι αν απλά έτσι ένιωσε ο ίδιος προσωπικά και το είπε ή αν είναι του στυλ "βασικά έχω τόση δύναμη πλεον που δεν μπορεί να με αγγίξει κανείς" (με την έννοια του αποκλεισμού, του χλευασμού, ή ακόμη και της επίθεσης οποιασδήποτε μορφής) και "σας έχω χ@σμένους και άμα σας αρέσει!".

:)

• Απαντ. 709
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Προσωπικά θεωρώ πως θα είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον να αναλύσουμε αν η θέση που έχει πλεον ο Cook (και η δύναμη ταυτόχρονα), έκανε πολύ πιο εύκολο το θέμα της δημόσιας παραδοχής. Άσχετα προφανώς με το γεγονός πως ήταν γνωστό πολύ πριν τη δική του "ομολογία".

Εύλογη η απορία σου.Νομίζω είναι διτό.Από την μια μιλάμε για την Apple και τις παγκόσμιες πωλήσεις της.Δεδομένου του γεγονότος πως η pervasive φύση της ομοφοβίας έχει εκ των πραγμάτων μεγάλη απήχηση και σε αρκετούς μηλαράκι φανς νομίζω η κίνηση του ενέχει ρίσκο ως ένα βαθμό.Αν κ σε κάποιο follow up news report διάβασα πως όλα τα μεγαλοστελέχη ήταν on board με την απόφαση του Cook να μιλήσει ανοιχτά (προκύπτει πως τους είχε ενημερώσει για την κίνηση/πρόθεση του) δεν πείθομαι πως όλοι ήταν  behind him φοβούμενοι σίγουρα κάποιο backlash ακόμα κ στις πωλήσεις.

Από την άλλη η δύναμη του η οποία είναι μεγάλη στις ΗΠΑ σε συνάρτηση με το γεγονός πως η κοινή γνώμη εκεί πλέον είναι ξεκάθαρα και πλειοψηφικά pro-gay του επέτρεψε να προχωρήσει στο δημόσιο coming out για 2 λόγους.Ο ένας νομίζω είναι γιατί γνήσια θέλει να βοηθήσει την LGBT κοινότητα κυρίως στις ΗΠΑ αλλά κ παγκοσμίως.Το essay του είναι εξαιρετικά προσεγμένο προς αυτή την κατεύθυνση και φαίνεται πως έχει καλό ιnsight των δοκιμασιών των Αμερικανών LGBT.Ο άλλος νομίζω αφορά αυτό που είπα σε προηγούμενα ποστ και ενέχει σκοπιμότητα σχετικά με τις αυριανές εκλογές για το Κονγκρέσο.

Ε λογικά κάπου τα ζύγισε/ζύγισαν και τους βγήκε πως τώρα το timing είναι σωστό (κάτι για το οποίο συμφωνώ αν κ είμαι critical απέναντι του για την μεγάλη αναμονή του τόσα χρόνια μέχρι να μιλήσει δημόσια).

• Like 2
Δημοσ.

Αυτο που δεν καταλαβαίνεις, ειναι οτι καθώς η εξέλιξη θα προχωρά με ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, αναπόδραστα κάποια στιγμή θα γεννήσουν ΚΑΙ ομοφυλόφιλους απογόνους.

Ειναι μέρος της εξελικτικής διαδικασίας. Συμβαίνει ΠΑΝΤΟΥ στη φύση και εικάζουμε διάφορους ¨χρησιμους¨ για την εξέλιξη λόγους για τους οποίους συμβαίνει. Ρωτά ένα βοσκό να σου πει τι κάνουν οι τράγοι (αρσενικά πρόβατα) μεταξύ τους όταν ειναι πολλα σε αριθμό.

Η φύση θέλει τα αρσενικά που θα γονιμοποιήσουν τα θηλυκά να ειναι τα ισχυρότερα και άρα τα υγιέστερα. Ετσι τα βάζει να ¨σκοτώνονται¨ μεταξύ τους. Αν κατα τη διαδικασία αυτή δεν υπήρχε τρόπος ο ηττημένος να αποδεχτεί το νικητή, θα έπρεπε να πεθαίνει κατα τη διαδικασία, κάτι που δε συμφέρει, αφού ετσι χάνονται πολύτιμα μέλη της ομάδας που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν το κυρίαρχο αρσενικό αν αυτο πάθει κάτι. Ετσι ο ¨λιγοτερο¨ αρσενικός, αποδέχεται την ήττα του με να ¨κατσεϊ κυριολεκτικά στο νικητή.

Φυσικά σε ανώτερα θηλαστικά όπως ο άνθρωπος τα πραγματα ειναι ποιο σύνθετα, αλλα ήθελα να σου δώσω μια ιδέα του τι θα μπορούσε να κρύβεται πίσω απο κάτι που σου χουν μάθει να μισείς. Ειναι φυσιολογικό, γιατι αναπαράγεται στη φύση.

Σκέψου πχ γιατι για παράδειγμα τα αρσενικά ειναι γόνιμα μέχρι τα βαθιά γεράματα τους ενώ τα θηλυκά πρέπει να γεννήσουν όσο ακόμη ειναι νέα σε ηλικία αφού μετά οι απόγονοί τους εχουν σημαντικές βιολογικές βλάβες αν καταφέρουν πρώτα να γεννηθούν ζωντανοί.

Ένας άντρας δηλαδή μπορεί να κάνει παιδί με μια γυναίκα ακόμη και στα 70, ενώ μια γυναίκα μετά τα 40 ειναι πολύ επικίνδυνο να τεκνοποιησει, παρά τις οποίες τεχνολογικές δυνατότητες του είδους μας στην ιατρικη.

Η έλλειψη γνώσης, ειναι η πηγή του ρατσισμού!

Και μόνο το οτι φτάσαμε τις 35 σελίδες μέχρι τωρα δείχνει ποσο πολύ μεγάλη ανάγκη ειναι να συζητάμε τέτοια πραγματα¨ μεταξύ μας σαν κοινωνία, έχουμε θέμα με τους ομοφυλοφιλους, οπως οι Αμερικανοί με τους μαύρους.

Συμφωνώ σε όλα όσα γράφεις εκτός απ το τελευταίο.

Μπορεί να μαι λάθος και να νομίζω ότι όλοι σκέφτονται όπως εγώ, απλά όπως είπα και παραπάνω νιώθω ότι το όλο θέμα παραμένει ταμπού περισσότερο για τους ομοφυλόφιλους παρά για τους υπόλοιπους.

Γουστάρουν δηλαδή να συζητιέται συνεχώς το θέμα αυτό, ν ασχολούνται μ αυτό τα ΜΜΕ χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος.

Δηλαδή το πόσο συχνά και ο τρόπος για τον οποίο αναφέρονται οι ίδιοι σε αυτό το κάνουν να μοιάζει μη φυσιολογικό.

Τέλος ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί ο κάθε ομοφυλόφιλος που είναι γνωστός με επιρροή κλπ, όπως εδώ ο Cook πρέπει να βγει και να το δηλώσει δημόσια. Τι σχέση έχει αυτό με το επάγγελμα του, γιατί θα πρεπε να μας ενδιαφέρει?

Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχουν άτομα που θ αγοράσουν τηλέφωνο ή οτιδήποτε άλλο με κριτήριο τις σεξουαλικές προτιμήσεις του ceo μιας εταιρείας..

Δημοσ.

Το όλο σκεπτικό σου σκοντάφτει στην απλή λειτουργιά της γέννησης... Ο οργανισμός του θηλυκού καθόλα την διάρκεια της εγκυμοσύνης και με αποκορύφωμα την γέννηση φτάνει στα άκρα τις αντοχές του και για αυτό μετά από κάποια ηλικία τα θηλυκά δεν τεκνοποιήσουν... Είναι περισσότερο μια σοφή άμυνα της φύσης, παρά κάτι άλλο. Το αρσενικό δεν “περνάει” αυτή την διαδικασία άρα δεν έχει νόημα να την καταστείλει...  ;)

Όχι λυπάμαι, δεν ειναι ετσι. Στην αναπαραγωγή των ζωντανών οργανισμων ειναι ζητούμενο η ύπαρξη γενετικών σφαλμάτων.

Δηλαδή, θελουμε απο γενιά σε γενιά να υπάρχουν κάποια λάθη στον κώδικα του DNA, μεταλλάξεις. Πάνω σε αυτές θα δουλέψει η φυσική επιλογή.

Οι μεταλλάξεις αλλάζουν τον νέο οργανισμό και κάποιες απο αυτές ειναι σωτηρίες, κάποιες καταστροφικές. Ο,τι δε θα δουλέψει θα πεθάνει, ο,τι θα ωφελήσει θα παραμείνει και θα διαιωνιστεί και ίσως να αλλάξει και το είδος μακροπρόθεσμα.

Πρέπει όμως να ειναι ελεγχόμενες αφενός μεν, αφετέρου δε να υλοποιούνται χωρίς λάθη.

Δηλαδή φαντάσου οτι ο μπαμπάς αλλάζει ελαφρά τη συνταγή, αλλα η μαμά που ειναι ο φούρνος, πρέπει να ¨ψήσει¨ το φαγητό πάντα σωστά, τέλεια.

Ο άντρας μεγαλώνοντας αποκτά στο σπερμα του γενετικά σφάλματα που όταν εκφράζονται μέσω της αναπαραγωγικής διαδικασίας δυνατε να ωφελήσουν το είδος. Η γυναίκα όμως, πρέπει πάντα να φροντίζει αυτα τα λάθη να εκφράζονται σωστά.

Γίαυτό ο άντρας ειναι γόνιμος μέχρι τα 70 του πχ ενώ η γυναίκα πρέπει να τεκνοποιησει όσο ακόμη ειναι νέα για να έχει υγιείς απογόνους.

Τελειώνω με το θέμα δεν ξαναεπανερχομαι, μου κάνε εντύπωση πάντως πόση έκταση έλαβε στο φόρουμ.

Δημοσ.

Τα πράγματα ειναι απλα . Η διαφορετική σεξουαλική τάση πρέπει να γινεται αποδεκτή απο το κοινωνικό σύνολο .Όπως οι ομοφυλόφιλοι , οι ετεροφυλόφιλοι οι παιδοφιλοι. Ολοι αρεσκονται και εχουν σεξουαλικη προτιμηση.Οτιδήποτε εχει απόκλιση απο την κυρια και απολυτα φυσικη νορμα ,δηλαδη αυτη της τεκνοποίησης , ειναι παραφιλια. Η ομοφυλοφιλια λόγω της μικρής επικινδυνότητας και αμοιβαίας συναινεσης και λόγω οτι μπορεί να αποτελέσει όχι μόνο κάτι σαρκικό αφαιρέθηκε απο την λίστα με τις παραφιλιες.

Δεν είναι προτίμηση. Εγώ δεν προτιμώ να πηγαίνω με άτομο του αντίθετου φίλου. Αυτά απλά με ελκύουν. Αν προσπαθήσω να πάω με άτομο του ίδιου φίλου δεν γίνεται. Ερωτεύομαι και μου αρέσουν άτομα του αντίθετου φίλου by default. Έτσι και ο ομοφιλόφιλος, ερωτεύεται by default άτομα του ίδιου φίλου.

Το σεξ μεταξύ τον ετεροφυλόφιλων επίσης δεν γίνεται πάντα για αναπαραγωγή. Γίνεται για ευχαρίστηση. Αν γινόταν για αναπαραγωγή δεν θα χρησιμοποιούσαμε μέτρα αντισύλληψης. 

Δημοσ.

Αυτη η ιδιοτητα της ανθρωπινης σεξουαλικης συμπεριφορας:

Το σεξ μεταξύ τον ετεροφυλόφιλων επίσης δεν γίνεται πάντα για αναπαραγωγή. Γίνεται για ευχαρίστηση. Αν γινόταν για αναπαραγωγή δεν θα χρησιμοποιούσαμε μέτρα αντισύλληψης.

Σε καποιες περιπτωσεις,μπορει και να αναιρεσει,αυτο:

Δεν είναι προτίμηση. Εγώ δεν προτιμώ να πηγαίνω με άτομο του αντίθετου φίλου. Αυτά απλά με ελκύουν. Αν προσπαθήσω να πάω με άτομο του ίδιου φίλου δεν γίνεται. Ερωτεύομαι και μου αρέσουν άτομα του αντίθετου φίλου by default. Έτσι και ο ομοφιλόφιλος, ερωτεύεται by default άτομα του ίδιου φίλου.

Οσο απολυτος εισαι για το πως λειτουργει η ανθρωπινη συμπεριφορα,τοσο ανικανος θα εισαι να καταλαβεις,γιατι οι ανθρωποι δεν λειτουργουν και συμπεριφερονται σαν εσενα!Ακομη και στα πιο απλα καθημερινα πραγματα!

Καταλαβαινω οτι ειναι πιο ευκολο για σενα να δεχτεις ενα φαινομενο οταν σου δοσουν μονο ΜΙΑ εξηγηση: "Γεννηθηκε gay,δεν φταιει αυτος,οποταν ειμαι οκ μαζι του και δειχνω κατανοηση στο προβλημα του!"

Αυτο κανουν οι περισσοτεροι και δεν ειναι ουτε σωστο,ουτε ειλικρινες!

Ειλικρινες ειναι να δεχεσαι καποιον,οχι μονο για την φυση του,αλλα και για τις επιλογες του!

Δημοσ.

Βιάστηκες,  μετά τις παπάτζες περι σύγκρισης νεκροφιλίας με την ομοφυλοφιλία περάσαμε στο αέναο ντημπέητ της αιτιολογίας της δεύτερης.

Περίμενε κανά 7 σελίδες μέχρι να αποφανθούν τα τζιμάνια κ τα τρόλια για την αιτιολογία της, να δώσουμε το νόμπελ κ στην συνέχεια μιλάμε οντοπικ για τον Τιμ

Θες να μας διαφωτισεις εσυ προφεσορα ποια ειναι η διαφορα?

Δημοσ.

Με απλά λόγια αναρωτιέμαι αν απλά έτσι ένιωσε ο ίδιος προσωπικά και το είπε ή αν είναι του στυλ "βασικά έχω τόση δύναμη πλεον που δεν μπορεί να με αγγίξει κανείς" (με την έννοια του αποκλεισμού, του χλευασμού, ή ακόμη και της επίθεσης οποιασδήποτε μορφής) και "σας έχω χ@σμένους και άμα σας αρέσει!".

:)

Σε μεγαλο βαθμο η ομοφυλοφιλια θεωρειται αδυναμια απο την κοινωνια. Προφανως η παραδοχη ειναι πολυ πιο ευκολη για τον κ.Cook, ακριβως διοτι, ακομα και αν θεωρειται "αδυναμος" επειδη ειναι ομοφυλοφιλος, αντισταθμιζει αυτη του την "αδυναμια" με ολα τα υπολοιπα (το δευτερο σκελος του μηνυματος σου).

Υποθετω οτι ειναι πολυ πιο δυσκολη η παραδοχη για εναν πχ. ανεργο. διοτι η κοινωνικη αντιμετωπιση ενοχοποιει οτιδηποτε θεωρει "αδυναμια", οποτε και η παραδοχη της ομοφυλοφιλιας μαζι με αλλες, οπως πχ. η ανεργια, λειτουργει σωρευτικα.

Το προβλημα, ειναι φυσικα και το ξυλο που μπορει να φαει κανεις απο καποιον ανεγκεφαλο ομοφοβικο, ειναι ομως και η κοινωνικη κουλτουρα που επικρατει και επι της ουσιας "επιβαλει" στο ατομο να νιωθει το ιδιο ενοχο για ζητηματα που δεν απτονται καν της ικανοτητας/καταστασης του.

• Super Moderators
Δημοσ.

Σε μεγαλο βαθμο η ομοφυλοφιλια θεωρειται αδυναμια απο την κοινωνια. Προφανως η παραδοχη ειναι πολυ πιο ευκολη για τον κ.Cook, ακριβως διοτι, ακομα και αν θεωρειται "αδυναμος" επειδη ειναι ομοφυλοφιλος, αντισταθμιζει αυτη του την "αδυναμια" με ολα τα υπολοιπα (το δευτερο σκελος του μηνυματος σου).

Υποθετω οτι ειναι πολυ πιο δυσκολη η παραδοχη για εναν πχ. ανεργο. διοτι η κοινωνικη αντιμετωπιση ενοχοποιει οτιδηποτε θεωρει "αδυναμια", οποτε και η παραδοχη της ομοφυλοφιλιας μαζι με αλλες, οπως πχ. η ανεργια, λειτουργει σωρευτικα.

Το προβλημα, ειναι φυσικα και το ξυλο που μπορει να φαει κανεις απο καποιον ανεγκεφαλο ομοφοβικο, ειναι ομως και η κοινωνικη κουλτουρα που επικρατει και επι της ουσιας "επιβαλει" στο ατομο να νιωθει το ιδιο ενοχο για ζητηματα που δεν απτονται καν της ικανοτητας/καταστασης του.

Άρα το πρόβλημα είναι της κοινωνίας και όχι του ίδιου του ατόμου.

Δημοσ.

Αυτη η ιδιοτητα της ανθρωπινης σεξουαλικης συμπεριφορας:

Σε καποιες περιπτωσεις,μπορει και να αναιρεσει,αυτο:

Οσο απολυτος εισαι για το πως λειτουργει η ανθρωπινη συμπεριφορα,τοσο ανικανος θα εισαι να καταλαβεις,γιατι οι ανθρωποι δεν λειτουργουν και συμπεριφερονται σαν εσενα!Ακομη και στα πιο απλα καθημερινα πραγματα!

Καταλαβαινω οτι ειναι πιο ευκολο για σενα να δεχτεις ενα φαινομενο οταν σου δοσουν μονο ΜΙΑ εξηγηση: "Γεννηθηκε gay,δεν φταιει αυτος,οποταν ειμαι οκ μαζι του και δειχνω κατανοηση στο προβλημα του!"

Αυτο κανουν οι περισσοτεροι και δεν ειναι ουτε σωστο,ουτε ειλικρινες!

Ειλικρινες ειναι να δεχεσαι καποιον,οχι μονο για την φυση του,αλλα και για τις επιλογες του!

Όπως το λέω είναι, δεν δικαιολογώ κανέναν. 

Δεν πρόκειται για προτίμηση, μόδα, αστεία, κλπ.

Δημοσ.

Δεν με νοιάζει τι ειναι δικαιωμα του αλλα δεν μου αρεσει  αυτο που προσπαθουν να μας περασουν την ομοφυλία τα media σαν normal πράγμα δεν μιλαω για τον cook αλλα γενικα καθε μερα στην τηλεοραση.

Το 10% του πληθυσμού του πλανήτη είναι δηλωμένοι ομοφυλόφιλοι, οπότε τουλάχιστον 6,500,000 άνθρωποι είναι τέτοιοι. Αυτοί είναι μη φυσιολογικοί και εσύ ναι; γιατί επειδή μπορείς να τεκνοποιήσεις; Ή μόνη διαφορά.. και αν ναι, πόσα παιδιά έχεις αν επιτρέπεται;

Δημοσ.

Όπως το λέω είναι, δεν δικαιολογώ κανέναν. 

Δεν πρόκειται για προτίμηση, μόδα, αστεία, κλπ.

Κανεις δεν μιλησε ουτε για μοδα,ουτε για αστεια...!

Οτι νομιζεις εσυ οτι ισχυει...τοτε στη δικη σου αντιληψη,αυτο θα ειναι για παντα,το ορθο!

Και οι bisexual,ειναι απλα ενας μυθος,οπως ειναι και οι βρικολακες,επειδη απλα

η κοσμοθεωρία σου,δεν μπορει να στηριξει την συμπεριφορα τους. 

Ειπαμε,ο ανθρωπος δε μπορει να κανει επιλογες,ακολουθει μονο τα ενστιχτα

του! :devil:

Δημοσ.

Το 10% του πληθυσμού του πλανήτη είναι δηλωμένοι ομοφυλόφιλοι, οπότε τουλάχιστον 6,500,000 άνθρωποι είναι τέτοιοι. Αυτοί είναι μη φυσιολογικοί και εσύ ναι; γιατί επειδή μπορείς να τεκνοποιήσεις; Ή μόνη διαφορά.. και αν ναι, πόσα παιδιά έχεις αν επιτρέπεται;

Kαι καμποσοι ανθρωποι (Δεν ξερω νουμερα, δεν το ψαξα) γεννιουνται με λεπια, 3 χερια, 1 χερι, 1 αρχ*** , 1 ποδι και ξερω γω τι αλλο. Γνωριζεις τι ειναι φυσιολογια? Kαι αυτοι φυσιολογικοι ειναι? Εκτος αν δεν γνωριζεις τι ειναι η φυσιολογια, οποτε ψαξτο πρωτα.

Επισης, η αποπειρα σου να το παιξεις εξυπνος απετυχε. Τι σχεση εχει το ποσα παιδια εχει , η αν το αν εχει γενικοτερα? Οποτε αποφασισει οτι θελει παιδια, και ειναι ικανος να τα μεγαλωσει, μπορει να αποκτησει ενα. 

Δημοσ.

Κανεις δεν μιλησε ουτε για μοδα,ουτε για αστεια...!

Οτι νομιζεις εσυ οτι ισχυει...τοτε στη δικη σου αντιληψη,αυτο θα ειναι για παντα,το ορθο!

Και οι bisexual,ειναι απλα ενας μυθος,οπως ειναι και οι βρικολακες,επειδη απλα

η κοσμοθεωρία σου,δεν μπορει να στηριξει την συμπεριφορα τους. 

Ειπαμε,ο ανθρωπος δε μπορει να κανει επιλογες,ακολουθει μονο τα ενστιχτα

του! :devil:

Δεν είναι επιλογή είπαμε. Δεν μίλησα για bisexual και αυτοκίνητα. Μιλάμε για ομοφυλοφιλία αυτή τη στιγμή, μην αλλάζεις θέμα.

Δεν το νομίζω εγώ τέλος, έτσι είναι όσο σκληρό και αν σου φαίνεται.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ξεκινάει επειδή ο κάθε άσχετος, αγράμματος νομίζει ότι πρόκειται για επιλογή.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...