kontinos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Εχεις αγνοια για την λειτουργια του νομου. Ο νομος εκφραζει πολλες εκφανσεις. Εκφραζει ανθρωπινα δικαιωματα (οτι δηλαδη, και σαν παραδειγμα, απαγορευεται η ασελγεια σε βαρος ανηλικου). Εκφραζει μια ιδεολογικοπολιτικη κατευθυνση που εκφραζει την πλειοψηφεια (πχ. μνημονια). Η εκφραση της πλειοψηφιας δεν αποτελει θεσφατο, ο νομος εχει αλλη ιδεολογικη χροια (θεωρητικα). ΥΓ. Περιμενε οτι θες, αρκει να εισαι καλεσμενος...
Just4fuN Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Το να θεωρεις τους ομοφυλοφιλους "φυλετικα"/γενετικα κατωτερους, ειναι και ο λογος που μαλλον πρεπει να σταματησει εδω η κουβεντα, ειδικα οταν τους παρομοιαζεις με τους χαμηλης νοημοσυνης. Τα συμπερασματα βγαινουν απο μονα τους. Και καπου εδω γινεσαι ρατσιστης με μενα επειδη εχω μια Χ αποψη. Επισης, δεν τους παρομοιασα. Επισης, ειναι βιολογικα κατωτεροι (για την φυση δηλαδη, οχι για μενα) γιατι πολυ απλα αν αφηναμε το κριτηριο της φυσικης επιλογης να δουλεψει, θα ειχαν κατα πασα πιθανοτητα εξαφανιστει. Στη φυση επικρατουν οι δυνατοτεροι / εξυπνοτεροι, γενικα αυτοι που ειναι ικανοτεροι στην επιβιωση απο τους υπολοιπους του ειδους, μια και αυτοι ειναι που ζουν και κατα πασα πιθανοτητα κανουν απογονους (αρα περνανε αυτες τους τις ιδιοτητες στους απογονους τους). Οποτε εξορισμου, οι χαμηλοτερης νοημοσυνης ανθρωποι θα ειχαν εξαλειφθει, μιας και θα ηταν δυσκολοτερο να επιβιωσουν και αρα να αφησουν απογονους. Οπως και οι ομοφυλοφιλοι, μια και δεν θα μπορουσαν καν να κανουν απογονους. Το οτι φτασαμε σε μια κοινωνια ισοτητας και ισων δικαιωματων σημενει οτι σταματησαμε πλεον τη φυσικη επιλογη, και δινουμε δικαιωματα και ευκαιριες σε ολους να ζησουν και να κανουν οικογενεια. Το ενα ομως δεν αναιρει το αλλο. Η ομοφυλοφιλια παει κοντρα στους βασικους κανονες της φυσικης επιλογης (η οποια βασιζεται ΚΥΡΙΩΣ στην δυνατοτητα ενος οργανισμου να ζησει και αρα να κανει και απογονους).
Super Moderators billdanos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Yποτίθεται ότι τα πολιτικά δεν έχουν θέση στο φόρουμ. Που αναφέρεσαι αν επιτρέπετε? Πουθενά, είναι ένα υποθετικό παράδειγμα.
Just4fuN Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Πουθενά, είναι ένα υποθετικό παράδειγμα. Οποιαδηποτε ομοιοτητα με πραματικα προσωπα ή καταστασεις ειναι εντελως συμπτωματικη 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Και καπου εδω γινεσαι ρατσιστης με μενα επειδη εχω μια Χ αποψη. Επισης, δεν τους παρομοιασα. Επισης, ειναι βιολογικα κατωτεροι (για την φυση δηλαδη, οχι για μενα) γιατι πολυ απλα αν αφηναμε το κριτηριο της φυσικης επιλογης να δουλεψει, θα ειχαν κατα πασα πιθανοτητα εξαφανιστει. Στη φυση επικρατουν οι δυνατοτεροι / εξυπνοτεροι, γενικα αυτοι που ειναι ικανοτεροι στην επιβιωση απο τους υπολοιπους του ειδους, μια και αυτοι ειναι που ζουν και κατα πασα πιθανοτητα κανουν απογονους (αρα περνανε αυτες τους τις ιδιοτητες στους απογονους τους). Οποτε εξορισμου, οι χαμηλοτερης νοημοσυνης ανθρωποι θα ειχαν εξαλειφθει, μιας και θα ηταν δυσκολοτερο να επιβιωσουν και αρα να αφησουν απογονους. Οπως και οι ομοφυλοφιλοι, μια και δεν θα μπορουσαν καν να κανουν απογονους. Το οτι φτασαμε σε μια κοινωνια ισοτητας και ισων δικαιωματων σημενει οτι σταματησαμε πλεον τη φυσικη επιλογη, και δινουμε δικαιωματα και ευκαιριες σε ολους να ζησουν και να κανουν οικογενεια. Το ενα ομως δεν αναιρει το αλλο. Η ομοφυλοφιλια παει κοντρα στους βασικους κανονες της φυσικης επιλογης (η οποια βασιζεται ΚΥΡΙΩΣ στην δυνατοτητα ενος οργανισμου να ζησει και αρα να κανει και απογονους). Οι ομοφυλόφιλοι από ...αβγά βγαίνουν? 3
kostas_sl Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Πουθενά, είναι ένα υποθετικό παράδειγμα. Α εντάξει....
kontinos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Και καπου εδω γινεσαι ρατσιστης με μενα επειδη εχω μια Χ αποψη. Επισης, δεν τους παρομοιασα. Επισης, ειναι βιολογικα κατωτεροι (για την φυση δηλαδη, οχι για μενα) γιατι πολυ απλα αν αφηναμε το κριτηριο της φυσικης επιλογης να δουλεψει, θα ειχαν κατα πασα πιθανοτητα εξαφανιστει. Στη φυση επικρατουν οι δυνατοτεροι / εξυπνοτεροι, γενικα αυτοι που ειναι ικανοτεροι στην επιβιωση απο τους υπολοιπους του ειδους, μια και αυτοι ειναι που ζουν και κατα πασα πιθανοτητα κανουν απογονους (αρα περνανε αυτες τους τις ιδιοτητες στους απογονους τους). Οποτε εξορισμου, οι χαμηλοτερης νοημοσυνης ανθρωποι θα ειχαν εξαλειφθει, μιας και θα ηταν δυσκολοτερο να επιβιωσουν και αρα να αφησουν απογονους. Οπως και οι ομοφυλοφιλοι, μια και δεν θα μπορουσαν καν να κανουν απογονους. Το οτι φτασαμε σε μια κοινωνια ισοτητας και ισων δικαιωματων σημενει οτι σταματησαμε πλεον τη φυσικη επιλογη, και δινουμε δικαιωματα και ευκαιριες σε ολους να ζησουν και να κανουν οικογενεια. Το ενα ομως δεν αναιρει το αλλο. Η ομοφυλοφιλια παει κοντρα στους βασικους κανονες της φυσικης επιλογης (η οποια βασιζεται ΚΥΡΙΩΣ στην δυνατοτητα ενος οργανισμου να ζησει και αρα να κανει και απογονους). Και καπου εδω εισαι ψευτης. Αναφερεις στο αποσπασμα που παραθετω Επισης, ειναι βιολογικα κατωτεροι (για την φυση δηλαδη, οχι για μενα) \ ενω παραπανω λες Σαφως και φυλετικα / γενετικα θεωρω τους ομοφυλοφιλους κατωτερους (οπως και τους χαμηλης νοημοσυνης για παραδειγμα), γιατι δρουν αντιθετα απο τους κανονες της φυσικης επιλογης. (τα bold δικα μου) Αυτο που περιγραφεις ειναι μια κοινωνια ζουγκλας. Αλλα τελικα αποδεικνυεται εξυπνοτερος ο κ. Cook απο σενα μιας και ειναι CEO μιας απο τις μεγαλυτερες εταιριες στον κοσμο μας, οποτε και η φυσικη επιλογη προτιμησε αυτον απο σενα. Την γνωμη οτι η ομοφυλοφιλια παει κοντρα στους βασικους κανονες της φυσικης επιλογης, θα μπορεις να μου την πεις οταν εισαι σε θεση να απαριθμησεις τους κανονες αυτους ή γινεις CEO σε καποια εταιρεια. Σε τελικη αναλυση, η ομοφυλοφιλια ειναι ενα φαινομενο που συνανταται ανα τους αιωνες, απο την αρχαιοτητα ως και σημερα, απο εποχες δηλαδη που η λεγομενη σου φυσικη επιλογη "δρουσε" ανεμποδιστα, μεχρι σημερα. Δεδομενου οτι δεν καταφερε να εξαλειψει η λεγομενη και πολλακις επικληθεισα απο σενα "φυσικη επιλογη" την ομοφυλοφιλια, και εδω προχωρω σε ενα λογικο αλμα με το οποιο ουτε εγω δεν ειμαι συμφωνος, αλλα αφορα μια περιοδο 2500 ετων σιγουρα, μηπως η φυσικη επιλογη ειναι η ομοφυλοφιλια? Μηπως δηλαδη αποτελεις εσυ την ανωμαλια, την χαμηλοτερη νοημοσυνη, το αποβρασμα της ανθρωποτητας τελικα, μιας και η φυσικη επιλογη ΕΠΕΛΕΞΕ, παρα τις αντιξοοτητες, να διατηρησει τους ομοφυλοφιλους, παρα τις οποιοες δυσκολιες και τα οποια εμποδια εμφανιζεις εσυ, να κρατησει αυτη την ομαδα ανθρωπων για να περιορισουν την δικη σου ανικανοτητα?
Super Moderators billdanos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Μην το "χαλάσετε" τώρα στο τέλος ε! Δεν είναι δύσκολο φαντάζομαι να διαφωνείτε πολιτισμένα...
kontinos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Η πολιτισμενη διαφωνια προϋποθετει πολιτισμο. Ενας ανθρωπος που εγγραφεται σε ενα ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ forum στα τελη του Οκτωβρη, και εχει αναρτησεις μονο στο συγκεκριμενο θεμα, δεν μπορει να αντιμετωπιζεται πολιτισμενα, διοτι, εκ των πραγματων, απεχει του πολιτισμου προφανως, και μαλλον βρισκεται σε εντεταλμενη υπηρεσια. ΥΓ. Και για να συμπληρωσω, αποσα φαινονται παραπανω, αυτα που γραφει, εκ των προτερων και εξ ορισμου κατατασσουν τους διαφωνουντες συνομιλητες του σε ανωμαλους, κατωτερους και νοητικα δυστυχισμενους. Η σταση αυτη καθεαυτη, του υποβιβασμου του συνομιλητη, ειναι αυτη που οποιος δημοκρατης διαβαζει η μπαινει στη διαδικασια να απαντησει σε αυτο το θεμα, στιλιτευει. Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2014 από billdanos 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Η πολιτισμενη διαφωνια προϋποθετει πολιτισμο. Ενας ανθρωπος που εγγραφεται σε ενα ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ forum στα τελη του Οκτωβρη, και εχει αναρτησεις μονο στο συγκεκριμενο θεμα, δεν μπορει να αντιμετωπιζεται πολιτισμενα, διοτι, εκ των πραγματων, απεχει του πολιτισμου προφανως, και μαλλον βρισκεται σε εντεταλμενη υπηρεσια. ΥΓ. Και για να συμπληρωσω, αποσα φαινονται παραπανω, αυτα που γραφει, εκ των προτερων και εξ ορισμου κατατασσουν τους διαφωνουντες συνομιλητες του σε ανωμαλους, κατωτερους και νοητικα δυστυχισμενους. Η σταση αυτη καθεαυτη, του υποβιβασμου του συνομιλητη, ειναι αυτη που οποιος δημοκρατης διαβαζει η μπαινει στη διαδικασια να απαντησει σε αυτο το θεμα, στιλιτευει. Υπάρχει και το κουμπί αγνόησης. Δεν γνωρίζεστε και δεν εμπλέκονται οι ζωές σας και η καθημερινότητα σας... Το θέμα τελειώνει εδώ. 1
Just4fuN Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Και καπου εδω εισαι ψευτης. Αναφερεις στο αποσπασμα που παραθετω Επισης, ειναι βιολογικα κατωτεροι (για την φυση δηλαδη, οχι για μενα) \ ενω παραπανω λες Σαφως και φυλετικα / γενετικα θεωρω τους ομοφυλοφιλους κατωτερους (οπως και τους χαμηλης νοημοσυνης για παραδειγμα), γιατι δρουν αντιθετα απο τους κανονες της φυσικης επιλογης. (τα bold δικα μου) Αυτο που περιγραφεις ειναι μια κοινωνια ζουγκλας. Αλλα τελικα αποδεικνυεται εξυπνοτερος ο κ. Cook απο σενα μιας και ειναι CEO μιας απο τις μεγαλυτερες εταιριες στον κοσμο μας, οποτε και η φυσικη επιλογη προτιμησε αυτον απο σενα. Προφανως δεν καταλαβαινεις αυτα που περιγραφω. Εγω δεν ειπα οτι γουσταρω μια κονωνια οπου επικρατει ο νομος της φυσικης επιλογης. Ειπα οτι αυτο ειναι το φυσικο, ετσι δρα η φυση και η φυσικη επιλογη, και γιαυτο βιολογικα ειναι "ελλατωματικη" οι ομοφυλοφιλοι. Προφανως και καμμια φυσικη επιλογη δεν προτιμησε τον κυριο Cook, μιας και δεν υφισταται πλεον φυσικη επιλογη στους ανθρωπους, δεν εγινε μεσω φυσικης επιλογης CEO στην Apple. Βεβαια, το γεγονος οτι τον θεωρεις ανωτερο απο μενα επειδη ειναι CEO της Apple λεει πολλα για τον μη ρατσιστικο σου χαρακτηρα . Χωρια που, αυτα ειναι υποκειμενικα κριτηρια, το οτι εσυ μπορει να τον ζηλευεις που ειναι CEO της Apple και αρα τον θεωρεις ανωτερο δεν σημαινει το ιδιο και για τους υπολοιπους. Την γνωμη οτι η ομοφυλοφιλια παει κοντρα στους βασικους κανονες της φυσικης επιλογης, θα μπορεις να μου την πεις οταν εισαι σε θεση να απαριθμησεις τους κανονες αυτους ή γινεις CEO σε καποια εταιρεια. Ελα μου? Οκ, οταν γινω CEO θα μιλησω για την φυσικη επιλογη. Να φανταστω, και ο Dawkins που δεν ειναι CEO σε καμια εταιρια πρεπει να το βουλωσει και αυτος. Οτι ναναι Σε τελικη αναλυση, η ομοφυλοφιλια ειναι ενα φαινομενο που συνανταται ανα τους αιωνες, απο την αρχαιοτητα ως και σημερα, απο εποχες δηλαδη που η λεγομενη σου φυσικη επιλογη "δρουσε" ανεμποδιστα, μεχρι σημερα. Δεδομενου οτι δεν καταφερε να εξαλειψει η λεγομενη και πολλακις επικληθεισα απο σενα "φυσικη επιλογη" την ομοφυλοφιλια, και εδω προχωρω σε ενα λογικο αλμα με το οποιο ουτε εγω δεν ειμαι συμφωνος, αλλα αφορα μια περιοδο 2500 ετων σιγουρα, μηπως η φυσικη επιλογη ειναι η ομοφυλοφιλια? Μηπως δηλαδη αποτελεις εσυ την ανωμαλια, την χαμηλοτερη νοημοσυνη, το αποβρασμα της ανθρωποτητας τελικα, μιας και η φυσικη επιλογη ΕΠΕΛΕΞΕ, παρα τις αντιξοοτητες, να διατηρησει τους ομοφυλοφιλους, παρα τις οποιοες δυσκολιες και τα οποια εμποδια εμφανιζεις εσυ, να κρατησει αυτη την ομαδα ανθρωπων για να περιορισουν την δικη σου ανικανοτητα? Προφανως λοιπον δεν εχεις ιδεα τι ειναι η φυσικη επιλογη, γιατι αυτα που γραφεις ειναι κουκουναρες. Καταρχας η ανθρωποτητα δεν υπαρχει εδω και 2.500 χρονια (εκτος αν εισαι του Χριστιανισμου, οποτε πεστο μου να τελειωσω τη συζητηση, μη χαλαω το πληκτρολογιο τζαμπα).Επισης, 2.500 χρονια ασφαλως και δεν ειναι αρκετος χρονος. Επιπλεον, ποτε σε καμια ανθρωπινη κοινωνια δεν εδρασε η φυσικη επιλογη. Οταν πας στο γιατρο η εμβολιαζεσαι η παιρνεις φαρμακα τι νομιζεις οτι κανεις? Η πολιτισμενη διαφωνια προϋποθετει πολιτισμο. Ενας ανθρωπος που εγγραφεται σε ενα ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ forum στα τελη του Οκτωβρη, και εχει αναρτησεις μονο στο συγκεκριμενο θεμα, δεν μπορει να αντιμετωπιζεται πολιτισμενα, διοτι, εκ των πραγματων, απεχει του πολιτισμου προφανως, και μαλλον βρισκεται σε εντεταλμενη υπηρεσια. Ο billdanos με γνωριζει, δεν ειναι ο πρωτος μου λογαριασμος. Επισης δεν εχω αναρτησεις μονο στο συγκεκριμενο θεμα, και επισης εγω σε αντιθεση με σενα δεν χρειαζεται να ψαχνω τη ζωη των συνομιλητων μου για να αξιολογησω τα λεγομενα τους. Και σε εντεταλμενη υπηρεσια να ειμαι, δεν αλλαζει το αν αυτα που λεω ειναι σωστα η λαθος. ΥΓ. Και για να συμπληρωσω, αποσα φαινονται παραπανω, αυτα που γραφει, εκ των προτερων και εξ ορισμου κατατασσουν τους διαφωνουντες συνομιλητες του σε ανωμαλους, κατωτερους και νοητικα δυστυχισμενους. Η σταση αυτη καθεαυτη, του υποβιβασμου του συνομιλητη, ειναι αυτη που οποιος δημοκρατης διαβαζει η μπαινει στη διαδικασια να απαντησει σε αυτο το θεμα, στιλιτευει. Οταν βαζεις λογια στον αλλον που δεν ειπε προσεξε, γιατι μπορει να καταταξει και σενα στην εν λογω κατηγορια. Το να αποκαλω βιολογικα κατωτερο (η βιολογικα ελλατωματικο, αν σου ακουγεται καλυτερα) εναν ομοφυλοφιλο δεν ειναι μειωτικο, ειναι πραγματικοτητα, οπως το να αποκαλω εναν μαυρο σκουροχρωμο. Προφανως δδεν εχεις ασχοληθει με βιολογια, οποτε δεν καταλαβαινεις αυτα που γραφω και νομιζεις οτι ειναι μειωτικα / ρατσιστικα η οτιδηποτε εχεις στο μυαλο σου. Ψαξε λιγο το πως εξελιχθηκε η ζωη και θα καταλαβεις οτι αυτα που λεω δεν ειναι αποψη, ειναι πραγματικοτητα.
efstratios Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δηλαδή, με τη φυσική επιλογή, (όπως την εννοείς εσύ), δεν θα επιβίωνε ο Cook και θα επιβίωνε ο Dawkins!!!! Μου αρέσει η σουρεαλιστική τροπή της συζήτησης... Καλό είναι πάντως να πληροφορηθείς ότι και η αλληλεγγύη αποτελεί φυσικό επιβιωτικό μηχανισμό των ειδών. Τελικά στη συζήτηση αυτή υπάρχουν: Αυτοί που δεν μπορούν να καταλάβουν. Αυτοί που δεν θέλουν να καταλάβουν. Αυτοι που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Αυτοί που καταλαβαίνουν.
hewey Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Το οτι φτασαμε σε μια κοινωνια ισοτητας και ισων δικαιωματων σημενει οτι σταματησαμε πλεον τη φυσικη επιλογη, και δινουμε δικαιωματα και ευκαιριες σε ολους να ζησουν και να κανουν οικογενεια. Το ενα ομως δεν αναιρει το αλλο. Η ομοφυλοφιλια παει κοντρα στους βασικους κανονες της φυσικης επιλογης (η οποια βασιζεται ΚΥΡΙΩΣ στην δυνατοτητα ενος οργανισμου να ζησει και αρα να κανει και απογονους). Για να είμαι ειλικρινής δε διάβασα όλο το 15σέλιδο για να καταλάβω πώς καταφέρατε και φτάσατε από τον Τιμ Κουκ στο Δαρβίνο, αλλά να διευκρινίσω το εξής: Πρώτο, επουδενί η βιολογική επιστήμη δεν ορίζει ότι η ομοφυλοφιλία αντίκεινται στους "κανόνες" της φυσικής επιλογής. Αντίθετα έχει δειχθεί ότι η φυσική επιλογή δεν επαρκεί για να εξηγήσει το φαινόμενο της ομοφυλοφιλίας. Δεύτερο, η φυσική επιλογή δεν αφορά μόνο στη δυνατότητα αναπαραγωγής, αλλά κι αν αυτό ακόμα ίσχυε δεν υπάρχει καμία μα καμία μελέτη ή εμπειρική έρευνα που να δείχνει ότι η ομοφυλοφιλία μειώνει τις πιθανότητες των ανθρώπων να αναπαραχθούν. Αυτή ήταν μια άποψη που κυριαρχούσε μέχρι τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια. Ο λόγος είναι απλός. Η ομοφυλοφιλία δεν είναι exclusive trait, δηλαδή δεν εμποδίζει τον ομοφυλόφιλο να ζευγαρώσει με το άλλο φύλο και να έχει απογόνους. Συμβαίνει ήδη στις συντηρητικές κοινωνίες με ομοφυλόφιλους ανθρώπους να παντρέυονται και να κάνουν παιδιά, συχνά καταπιέζοντας τη σεξουαλικότητά τους. Ή κάνουν παιδιά γιατί το θέλουν, ανεξαρτήτως σεξουαλικότητας. Σήμερα οι βιολόγοι θεωρούν ότι σε μια πιο φιλελεύθερη κοινωνία τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια θα είχαν θεσμικά δικαιώματα ώστε να αποκτούσαν παιδί με παρένθετη μητέρα ή άλλο τρόπο πιο εύκολα. Μια ακόμη θεωρία που είναι δημοφιλής είναι ότι η ομοφυλοφιλία ενισχύει την αναπαραγωγή των εαυτών γονιδίων μέσω της φροντίδας ή υποστήριξης των συγγενών και των παιδιών τους. Σε κάθε περίπτωση ο συλλογισμός ότι η ομοφυλοφιλία μειώνει το reproduction fitness θεωρείται 100% ξεπερασμένος και αναχρονιστικός. Το αν σήμερα είναι δυσκολότερο για τους ομοφυλόφιλους να κάνουν οικογένεια οφείλεται κυρίως σε πολιτικούς και πολιτισμικούς λόγους. Πλέον είναι πολύ επιφανειακό να ερμηνεύεις τη φυσική επιλογή μονο ως την επιβίωση του δυνατότερου γονιδίου ή την εξάλειψη των πιο αδύναμων (πόσο μάλλον ν αποδείξεις ότι το "gay gene" είναι ανάμεσα σε αυτά). Κάποιοι όντως θεωρούν ότι η φυσική επιλογή έχει σταματήσει, γιατί πχ. η παιδική θνησιμότητα είναι μικρή, πολλοί όμως μιλούν για προσαρμογή της φυσικής επιλογής στην ταχύτατη εξέλιξη του ανθρωπινου πολιτισμού χάριν τεχνολογίας και κουλτούρας. Όσο για τον Τιμ Κουκ, τσάμπα το παιδεύετε. Το μάρκετινγκ κάνει τη δουλειά του, και ο τύπος μπορεί να μην είναι καν γκέι. 5
Τοξοβόλος_U_K Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Η "LGBT κοινοτητα" κανει ενα σοβαρο λαθος. Το ζητημα δεν ειναι ο/η ομοφυλοφιλος/η να αναγνωριστει ως τετοιος. Ο διαχωρισμος αυτος καθε αλλο παρα εξυπηρετει τα συμφεροντα αυτης της ομαδας. Αντιθετα η "LGBT κοινοτητα" πρεπει να αποποιηθει τον "lgbt" χαρακτηρα της, να δουλεψει πανω στα πανανθρωπινα κοινα χαρακτηριστικα, την κοινωνικη συναφεια της εργασιας, της οικογενειας, της φιλιας, των ερωτικων σχεσεων, ανεξαρτητα απο το lgbt στοιχειο. Αυτή θα ήταν μια ενδιαφέρουσα υπόθεση εργασίας σε μια κοινωνία και έναν πολιτισμό όπου ο σεξουαλικός προσανατολισμός όντως δεν έχει σημασία. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι ακριβώς λόγω του διαφορετικού από την πλειοψηφία σεξουαλικού μας προσανατολισμού γινόμαστε βορά των πολιτικών των διακρίσεων και στοχοποιούμαστε από το ομοφοβίκο συνάφι.Όταν πάνω στη βάση του ποιόν αγαπάμε γινόμαστε συστηματικά singled out και όταν ακριβώς πάνω σε αυτό το χαρακτηριστικό στηρίζεται το dehumanisation μας τότε νομίζω τα πράγματα φωνάζουν για το που η κοινότητα πρέπει να στηριχθεί. Εαν όντως ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν ήταν big deal για τον ανθρώπινο πολιτισμό και τις κοινωνίες τότε πραγματικά δε νομίζω πως θα έβρισκα την ανάγκη να υιοθετήσω τόσο δυνατά την ταυτότητα του γκέι άνδρα σε αυτό τον συνεχή αγώνα να απαλαγώ από τις διακρίσεις.Εξάλλου ούτε εμένα αλλά φαντάζομαι ούτε την πλειοψηφία των LGBT τους χαρακτηρίζει μόνο ο σεξουαλικός προσανατολισμός.Προσωπικά είμαι πολλά άλλα πράγματα: αριστερός, αθλητής,ψυχολόγος,πατέρας,συγκρουσιακός,νευρωτικός,αισιόδοξος,fashion victim,γκατζετάκιας,αριστερόχειρας,παιδαράς,αδέξιος,βάζελος κοκ.Take your pick .Όμως για κανένα άλλο στοιχείο του ποιός είμαι δεν γίνεται ενεργή προσπάθεια να μου στερηθεί το δικαίωμα στη δική μου βερσιόν της προσωπικής ευτυχίας ( η οποία πχ για μένα entails συντροφικότητα και οικογενειακή ζωή με έναν άλλο άνδρα), για κάνενα άλλο στοιχείο του ποιός πραγματικά είμαι δεν απειλείται η σωματική μου ακεραιότητα,η αξιοπρέπεια ή ελευθερία ανάλογα σε ποιο μέρος του πλανήτη βρίσκομαι.Ακόμα και δω στο σούπερ ντούπερ νησί οι προκλήσεις του να είσαι γκέι δεν είναι μικρές. Είναι από φαρισαικό μέχρι ρομαντικό το να μην αναγνωρίζουμε ή να υποβιβάζουμε τις επιπτώσεις του γεγονότος πως η ομοφυλοφιλία δεν έχει κανονικοποιηθεί κοινωνικά μέχρι σήμερα.Είναι ανιστόρητο και επικίνδυνο να μην αντιλαμβανόμαστε πως η καχυποψία και ο ενοχισμός που έχει κοινωνικά αποδωθεί στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα καθόλη την διάρκεια του ανθρώπινου πολιτισμού είναι το driving force και η πλατφόρμα πάνω στην οποία στηρίζονται οι διακρίσεις που υφιστάμεθα μέσα στο πέρασμα της ιστορίας. Βαθειά ριζωμένες προκαταλήψεις, θρησκευτικός σκοταδισμός, φόβος για το διαφορετικό και άγνοια είναι το δυναμικό κοκτέιλ που μας υπενθυμίζει πως sadly o σεξουαλικός προσανατολισμός παίζει ρόλο και μάλιστα μεγάλο.Τόσο μεγάλο που βάσει αυτού του χαρακτηριστικού μου μπορώ ακόμα και να θανατωθώ στον 21ο αιώνα ενώ πουθένα αλλά πουθενά στον κόσμο δεν παύω να αντιμετωπίζω ιδιαίτερες προκλήσεις προκειμένου να ζήσω ανοιχτά και με αξιοπρέπεια όπως ακριβώς είμαι Άρα τι προτείνεις να κάνω? Να γίνω assimilated στον ετεροκανικό χαρακτήρα των κοινωνιών και να θυσιάσω την προσωπική μου ευτυχία μπας και αλλάξει ρότα δια μαγείας η κοινωνία?Αντιπροτείνω head on πάλη και διεκδίκηση, συστηματική ενημέρωση, ενεργή καταπολέμηση των προκαταλήψεων κοκ.Αυτά λίγο δύσκολο να τα καταφέρω εαν είμαι αόρατος και στη ντουλάπα μου σιγοντάροντας τις ετεροκανονικές παπάτζες της κοινωνίας. 3
top-gear Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Αυτή θα ήταν μια ενδιαφέρουσα υπόθεση εργασίας σε μια κοινωνία και έναν πολιτισμό όπου ο σεξουαλικός προσανατολισμός όντως δεν έχει σημασία. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι ακριβώς λόγω του διαφορετικού από την πλειοψηφία σεξουαλικού μας προσανατολισμού γινόμαστε βορά των πολιτικών των διακρίσεων και στοχοποιούμαστε από το ομοφοβίκο συνάφι.Όταν πάνω στη βάση του ποιόν αγαπάμε γινόμαστε συστηματικά singled out και όταν ακριβώς πάνω σε αυτό το χαρακτηριστικό στηρίζεται το dehumanisation μας τότε νομίζω τα πράγματα φωνάζουν για το που η κοινότητα πρέπει να στηριχθεί. Εαν όντως ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν ήταν big deal για τον ανθρώπινο πολιτισμό και τις κοινωνίες τότε πραγματικά δε νομίζω πως θα έβρισκα την ανάγκη να υιοθετήσω τόσο δυνατά την ταυτότητα του γκέι άνδρα σε αυτό τον συνεχή αγώνα να απαλαγώ από τις διακρίσεις.Εξάλλου ούτε εμένα αλλά φαντάζομαι ούτε την πλειοψηφία των LGBT τους χαρακτηρίζει μόνο ο σεξουαλικός προσανατολισμός.Προσωπικά είμαι πολλά άλλα πράγματα: αριστερός, αθλητής,ψυχολόγος,πατέρας,συγκρουσιακός,νευρωτικός,αισιόδοξος,fashion victim,γκατζετάκιας,αριστερόχειρας,παιδαράς,αδέξιος,βάζελος κοκ.Take your pick .Όμως για κανένα άλλο στοιχείο του ποιός είμαι δεν γίνεται ενεργή προσπάθεια να μου στερηθεί το δικαίωμα στη δική μου βερσιόν της προσωπικής ευτυχίας ( η οποία πχ για μένα entails συντροφικότητα και οικογενειακή ζωή με έναν άλλο άνδρα), για κάνενα άλλο στοιχείο του ποιός πραγματικά είμαι δεν απειλείται η σωματική μου ακεραιότητα,η αξιοπρέπεια ή ελευθερία ανάλογα σε ποιο μέρος του πλανήτη βρίσκομαι.Ακόμα και δω στο σούπερ ντούπερ νησί οι προκλήσεις του να είσαι γκέι δεν είναι μικρές. Είναι από φαρισαικό μέχρι ρομαντικό το να μην αναγνωρίζουμε ή να υποβιβάζουμε τις επιπτώσεις του γεγονότος πως η ομοφυλοφιλία δεν έχει κανονικοποιηθεί κοινωνικά μέχρι σήμερα.Είναι ανιστόρητο και επικίνδυνο να μην αντιλαμβανόμαστε πως η καχυποψία και ο ενοχισμός που έχει κοινωνικά αποδωθεί στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα καθόλη την διάρκεια του ανθρώπινου πολιτισμού είναι το driving force και η πλατφόρμα πάνω στην οποία στηρίζονται οι διακρίσεις που υφιστάμεθα μέσα στο πέρασμα της ιστορίας. Βαθειά ριζωμένες προκαταλήψεις, θρησκευτικός σκοταδισμός, φόβος για το διαφορετικό και άγνοια είναι το δυναμικό κοκτέιλ που μας υπενθυμίζει πως sadly o σεξουαλικός προσανατολισμός παίζει ρόλο και μάλιστα μεγάλο.Τόσο μεγάλο που βάσει αυτού του χαρακτηριστικού μου μπορώ ακόμα και να θανατωθώ στον 21ο αιώνα ενώ πουθένα αλλά πουθενά στον κόσμο δεν παύω να αντιμετωπίζω ιδιαίτερες προκλήσεις προκειμένου να ζήσω ανοιχτά και με αξιοπρέπεια όπως ακριβώς είμαι Άρα τι προτείνεις να κάνω? Να γίνω assimilated στον ετεροκανικό χαρακτήρα των κοινωνιών και να θυσιάσω την προσωπική μου ευτυχία μπας και αλλάξει ρότα δια μαγείας η κοινωνία?Αντιπροτείνω head on πάλη και διεκδίκηση, συστηματική ενημέρωση, ενεργή καταπολέμηση των προκαταλήψεων κοκ.Αυτά λίγο δύσκολο να τα καταφέρω εαν είμαι αόρατος και στη ντουλάπα μου σιγοντάροντας τις ετεροκανονικές παπάτζες της κοινωνίας. sent from my iPad ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις