Τοξοβόλος_U_K Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Μωρέ τα λέμε αλλά η πραγματικότητα είναι πως το να είσαι γκέι ακόμα αποτελεί είδηση.Τράτζικ
HALF EVIL Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Αυτό που είπε ο παραπάνω πιο ευγενικά. Κάντε ότι θέλετε, δεν έχω κανένα πρόβλημα και αν εξ αιτίας αυτού αντιμετωπίσετε ρατσιστική συμπεριφορά είμαι σύμμαχος. Από την άλλη,αφενός δεν χρειάζεται να το διατυμπανίζετε , ειλικρινά δεν μας ενδιαφέρει και αφετέρου επιτρέψτε στους στρέϊτ να πιστεύουν ότι θεωρούν "φυσιολογικό" για πάρτη τους.
Heatspreader Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Αν ο Tim Cook παρουσίαζε τη νέα του σύζυγο, κανείς δεν θα έλεγε τίποτα... 1
XPHSTOS_ Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Οχι, δεν ειναι ταμπου, ειναι ηλιθιο. Πιστεψε με, αν εβγαινε πρωτο θεμα στο Insomnia οτι "o Tim Cook δηλωνει περιφανος που ειναι STRAIGHT" πιο πολλα posts θα ειχες που θα ζηταγαν διαγραφη. Εκει τι θα ειχαμε, ετεροφοβια? Αν, οπως πιστευεις ο κυριος Cook (και οι υπολοιποι του ιδιου σεξουαλικου προσανατολισμου) πως το να εισαι gay ειναι φυσιολογικο (και ευλογια απο το Θεο) τοτε δεν θα βγαιναν να μας το πουνε. Απτη στιγμη που χρειαζεται δηλωση για κατι που υποτιθεται οτι ειναι φυσιολογικο, ε τοτε δεν ειναι. Οι άνθρωποι που ανήκουν στην LGBT κοινότητα νιώθουν την ανάγκη στηρίξουν ο ένας τον άλλο και ένας τρόπος για να το κάνουν είναι να δώσουν θάρρος σε άλλους οι οποίοι κρύβονται φοβόμενοι την κοινωνική κατακραυγή. Όταν βγαίνει ο Cook και ο κάθε gay και λέει ότι είναι υπερήφανος το κάνει καθαρά για συμβολικούς λόγους! Προφανώς και δεν είναι υπερήφανος με τον ίδιο τρόπο που θα ήταν κάποιος υπερήφανος αν κέρδιζε για παράδειγμα ένα Nobel. Δεν μπορείς να είσαι υπερήφανος για κάτι με το οποίο γεννήθηκες... Ναι, σύμφωνα με την λογική σου και εγώ αν έβγαινα και έλεγα ότι μου αρέσουν οι γυναίκες και είμαι περήφανος γιαυτό... θα ήταν χαζό! Δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι, από την καταπίεση που έχουν δεχθεί όλα αυτά τα χρόνια από εμάς... τους straight/"φυσιολογικούς" έχουν την ανάγκη να δηλώσουν παρών. Γιαυτό και οι παρελάσεις και οι ακραίες συμπεριφορές κτλπ. Αν από την αρχή τους αντιμετωπίζαμε όπως έπρεπε (όπως είναι), σαν φυσιολογικούς ανθρώπους δεν θα υπήρχαν ούτε gay παρελάσεις ούτε τίποτα. Σε αυτό το σημείο να αδειάσω λίγο την χολή μου πάνω στις θρησκείες και στην παιδεία. οι οποίες ευθύνονται στις περισσότερες των περιπτώσεων για εγκλήματα ενάντια στις μειωνότητες. Μπορεί όπως ανέφερε κάποιος να μην είμαστε Ισλάμ και να μην φοβούνται οι gay στην Ελλάδα μήπως και τους κόψουμε το κεφάλι, αλλά φοβούνται μην χάσουν την δουλειά τους, τους φίλους τους, την οικογένεια τους. Γιατί κάποιοι τύποι με μαύρα και αγάμητοι (θεωρητικά) μας λένε τι είναι σωστό και τι όχι πάνω στο σεξ γιατί "ξέρουν"... Ενώ οι υπόλοιποι αμόρφωτοι πιστεύουν ότι gay γίνεσαι... αν βλέπεις πολύ Σαμαρά (Τρύφων) στην τηλεόραση ή ότι αν ένα gay ζευγάρι υοθετήσει ένα παιδί αυτό θα βγει gay. Ενώ τώρα από που βγαίνουν οι gay?! Από "φυσιολογικές" οικογένειες δεν βγαίνουν?! Και όλα αυτά πηγάζουν από την χριστιανική αντίληψη ότι οι gay είναι μη φυσιολογικοί και στην έλλειψη παιδείας... 1
kfyros Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Αλλά όσο ο μισογυνισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός, ο φόβος απέναντι στο διαφορετικό ή η εκμετάλλευση συνεχίζει να υπάρχει στη κοινωνία μας, στις δουλειές και στους προηγμένους εργασιακούς χώρους (όπως αυτοί των εταιρειών που σε καθημερινή βάση ανακοινώνουν τεχνολογικά θαύματα), τέτοιες «ειδήσεις» θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Γιατί οικειοποείσαι και μπλέκεις λέξεις και έννοιες άσχετες μεταξύ τους για να δώσεις βάση σε αυτά που γράφεις; Δε λέω ότι δεν ισχύουν, αλλά γενικεύεις πολύ 'φασιστικά'.. Είναι και της μοδός η λέξη... Θεωρείς δηλαδή εσύ που το γράφεις αυτό, ότι ενας φίλος σου που τον αγαπας τώρα, είναι ελαττωματικός απλά και μόνο γιατί έχει άλλες σεξουαλικές προτιμήσεις (και για να είμαστε ακριβείς η προτίμηση δεν είναι του μυαλού αλλά της βιολογίας) Διακρίσεις, καταπίεση και bulling υπάρχει σε διάφορες ομάδες πληθυσμιακές. Δεν είμαστε κοινωνία αγγέλων. Δυστυχώς είμαστε όμως κοινωνία υποκριτών. Φυσικά σε κάθε ευκαιρία το θύμα γίνετε θύτης και οι ρόλοι αλλάζουν. Μια άρρωστη κοινωνία χωρίς κανένα απολύτως λόγο. Είναι το ανθρώπινο είδος αγαπητέ. Βασικός σκοπός σε όλα τα είδη είναι η διαιώνιση. Στο ανθρώπινο είδος, όπως και σε πολλά άλλα αυτό επιτυγχάνεται μέσα από τη γονιμοποίηση του θηλυκού από το αρσενικό. Η γονιμοποίηση του πιο υγιούς θηλυκού με το πιο υγιές αρσενικό οδήγησε στην εξέλιξη όλων των αντίστοιχων ειδών. Όλες οι υπόλοιπες παραλλαγές είναι βιολογικώς κατώτερες. Οι βασικοί κανόνες (της διαιώνισης του είδους) ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ είναι εξ ολοκλήρου ρατσιστικές . Η σεξουαλική προτίμηση δεν είναι θέμα βιολογίας όμως . Από τη στιγμή που δεν έχει σκοπό τη διαιώνιση του είδους δεν είναι βιολογική διεργασία αλλά κοινωνική .. Όσον αφορά τη διαιώνιση του είδους, ή την εκπαίδευση των νέων ανθρώπων θα πρέπει να είναι βιολογικού τύπου η αξιολόγηση. Δηλαδή , ζευγάρι ετερόφυλο που έχει το ίδιο status με αντίστοιχο ζευγάρι ομόφυλο, πρέπει να προηγείται σε περιπτώσεις υιοθεσίας. Μόνο σε αυτή την περίπτωση.. Και αυτά τα αξιολογούν κοινωνικοί λειτουργοί , όχι εγώ ο άσχετος. Όσον αφορά το γάμο, φυσικά πρέπει να επιτρέπεται ως νομική οντότητα. Ο θρησκευτικός γάμος όμως αφορά την κάθε θρησκεία (αν θα τον επιτρέψει ή όχι) και όχι το κράτος ή τους νόμους, αυτό είναι απαίσιος ρατσισμός απέναντι στους πιστούς κάθε θρησκείας.. Ποιος σου 'πε οτι οι gay δεν τεκνοποιουν; Κατα τ'αλλα σε οτι αφορα την ειδηση, η εντυπωση που μου μενει ειναι οτι το Cook το 'ριξε στο attention whoring. Και ειναι κριμα γιατι δεν χρειαζεται τετοιου ειδους διαφημιση η apple. Οι gay τεκνοποιούν; Όχι μεταξύ τους.. Κι εγώ νομίζω και συμφωνώ με πολλούς ότι είναι για 'ψηφαλάκια' η είδηση. Οποιουδήποτε είδους. Σου είπε κανείς πως οι gay και οι λεσβίες δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν? Επιπλέον νομίζω πως το ποσοστό των ομοφυλόφιλων ανθρώπων είναι σχετικά ίδιο αναλογικά με τον πληθυσμό κάθε φορά. Απλά οι εποχές αλλάζουν και δεν νιώθουν πως πρέπει να κρύβονται κλπ. Νομίζω γύρω στο 10 % με 15 % . Υπάρχουν έρευνες τα τελευταία χρόνια που συνδέουν κάποια αύξηση του ποσοστού , όπως και την αύξηση της σεξουαλικής ανικανότητας με τη χρήση ουσιών στη βιομηχανία τροφίμων που αυξάνουν κάποιες ορμόνες.. Mην ξεχνάτε πως σύντομα έχουμε τις εκλογές του Κονγκρέσου άρα μάλλον υπήρχε στρατηγικός σχεδιασμός ως ένα σημείο από την Apple.Οι Ρεπουμπλικάνοι εθιμοτυπικά τα σπάνε στο Κογκρέσο όπου σχεδόν πάντα αποτελούν την πλειοψηφία με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν πολλά pro-gay bills etc.Με την κίνηση του ο Τιμ βασικά calls out όσους (Ρεπουμπλικάνους) είναι εναντίον των LGBT δικαιωμάτων .Αν διαβάσετε προσεκτικά το essay του θα δείτε πως αναφέρει μέχρι κεραίας όλα εκείνα τα σημεία στα οποία κυρίως οι Ρεπουμπλικάνοι αντιδρούν συστηματικά απέναντι στην ισότητα των Αμερικάνων LGBT με τις πολιτικές τους. Στανταράκι λοιπόν νομίζω έχει και πολιτικά ramifications η κίνηση του.Ο χρόνος που διάλεξε να βγεί από την ντουλάπα δε νομίζω να ήταν τυχαίος.Δεδομένου πως δεν είχαμε κάποιο σουπερ γουαου ζήτημα με την γκέι κοινότητα στις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες (για να πει κάποιος πως τον κινητοποίησε να μιλήσει) πιστεύω η χρονική στιγμή του coming out είναι σίγουρα σε συνάρτηση και με τις επικείμενες εκλογές και την μεγάλη προσπάθεια across the liberal block να περιοριστεί η επιρροή των Ρεπουμπλικάνων στο Κονγκρέσο. Η πιο σοβαρή αιτιολόγηση για την πρεμούρα του Cook να κάνει τέτοια δήλωση στα 300 τόσα μηνύματα που διάβασα. Thanx! Δεν εχει σημασια αν ηταν Ceo η οχι. Αυτο που μετραει ειναι οτι μεσω των χρηματοδοτησεων προσπαθησε να διοχετευσει το ρατσιστικο του μισος. What? Μην κάνουμε overkill με λέξεις κλισέ.. Ζήτησε να σκοτώσουν κάποιον ; Να χτυπήσουν; Να φυλακίσουν; Δεν ξέρω τι ακριβώς χρηματοδότησε , αλλά αν μιλάμε για την απαγόρευση θρησκευτικού γάμου (και δη χριστιανικού) , από τη στιγμή που το ίδιο το δόγμα δεν το επιτρέπει, είμαι μαζί του. Εγω παντως ξερω πολλες οικογενειες με "φυσιολογικη" συνθεση που ουτε υγιη παιδια προεκυψαν απο αυτες και σιγουρα η κοινωνια μας δεν ειναι υγιης και φυσικα η πλειοψηφια αυτων δεν" εκανε " για οικογενεια δεν πληρουσε ουτε τις αντικειμενικες συνθηκες για κατι τετοιο που ειναι το οικονομικο σκελος ουτε ολες τις υπολοιπες απλα το εκανε για να ακολουθησει τις κοινωνικες νορμες . Χωρίς να είσαι τελείως λάθος, αυτό δε νομιμοποιεί το αντίθετο. Ανεξαρτήτως διακρίσεων που σίγουρα υπήρχαν και υπάρχουν απέναντι στους ομοφυλόφιλους, είναι γεγονός ότι μακροχρόνιες και σταθερές σχέσεις είναι πολύ πιο σπάνιες και υπάρχει συχνή αλλαγή συντρόφων κάτι που σίγουρα είναι μειονέκτημα. Αμα καποιος CEO εδινε χρηματα σε εναν ερανο υπερ της ΧΑ, πριν τις συλληψεις των μελων ετσ ετσ κατηγορουνταν δεν θα μπορουσες να καταλαβεις το γιατι ? Δεν λεω οτι απαραιτητα οτι η οργανωση που εδωσε τα λεφτα εχει την ιδια συμπερηφορα, και δεν στεκομαι εκει , απλα αναφερω οτι το να δινεις σε μια οργανωση απο μονο του μπορει να οδηγησει σε εναν στιγματισμο. Μη μπλέκεις την πολιτική στο forum σε παρακαλώ πολύ. Αθώοι μέχρι αποδείξεως ενοχής στο δικαστήριο, και όχι στα ελεγχόμενα ΜΜΕ με άσχετες φωτογραφίες από το facebook και paintball guns. Και πρόκειται για κόμμα με 20ετή και βάλε συμμετοχή στις εκλογές. Αν αθωωθούν αύριο μεθαύριο , μπορεί να βρεις και στη δική σου πόρτα θυροκολλημένη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ρατσισμό.. 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Οι gay τεκνοποιούν; Όχι μεταξύ τους..Δεν ειπα οτι τεκνοποιουν μεταξυ τους, προφανως. Απαντω σε καποιον που εθεσε θεμα διαιωνισης του ειδους λογω των gay. Η συντριπτικη πλειοψηφια τους ειναι ικανη προς τεκνοποιηση , ενω πολλοι τεκνοποιουν κιολας. Με απλα λογια αντρας που την βρισκει με αντρα , δε σημαινει οτι δεν μπορει να αφησει εγγυο μια γυναικα. Και γονιμος φανταζομαι οτι ειναι και ικανος για προσπαθεια υπο προυποθεσεις. Ακομα και να μην ειναι ικανος, η εξωσωματικη κανει θαυματα.
kfyros Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δεν ειπα οτι τεκνοποιουν μεταξυ τους, προφανως. Απαντω σε καποιον που εθεσε θεμα διαιωνισης του ειδους λογω των gay. Η συντριπτικη πλειοψηφια τους ειναι ικανη προς τεκνοποιηση , ενω πολλοι τεκνοποιουν κιολας. Με απλα λογια αντρας που την βρισκει με αντρα , δε σημαινει οτι δεν μπορει να αφησει εγγυο μια γυναικα. Και γονιμος φανταζομαι οτι ειναι και ικανος για προσπαθεια υπο προυποθεσεις. Ακομα και να μην ειναι ικανος, η εξωσωματικη κανει θαυματα. Κάτι που εξ ορισμού το κάνει μη φυσιολογικό, δε νομίζεις; Τεκνοποιείς με άλλο άτομο εκτός σχέσης. Το ίδιο θεωρώ και για ζευγάρια ετερόφυλα, για να μην παρεξηγηθώ. Όλη αυτή η ιστορία με τις κλινικές γονιμότητας και τις λοιπές αηδίες μου δείχνουν πόσο έχει γίνει σούπερμάρκετ η ιατρική και με αηδιάζει. Δεν μπορείς να κάνεις παιδιά; Υιοθέτησε !!! Έλεος με αυτή τη μανία. Βέβαια είναι αρχέγονα ένστικτα, αυτός που το θέλει δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις..
Gtr34 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δεν ειναι ευκολη υποθεση η υιοθεσια. Παλι καλα που υπαρχει αυτη η αηδιαστικη ιατρικη και καποιοι γινονται γονεις. 2
qsis Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Kryfos, όπως έχει φτάσει αυτή τη στιγμή η ανθρωπότητα δε μπορούμε να μιλάμε για φύση και φυσική επιλογή. Στο ανθρώπινο είδος και ο άρρωστος και αδύναμος πρέπει να επιβιώσει και το θυλικο δε θα επιλέξει το καλύτερο γενετικά αρσενικό, αλλά αυτό που θα της προσφέρει προστασία (χρήμα) ή αυτό που μπορεί πολύ απλά να γουσταρει με βάση τα κοινωνικά πρότυπα. Οπότε είναι κάπως άκυρο να επικαλούμαστε τη φύση, καθώς έχουμε φύγει πολύ μακριά απ αυτή αν και σε πολλά πράγματα είμαστε και φερόμαστε σα ζώα ακόμα και στο σύγχρονο κοσμο. Η φύση πάντως ακολουθεί το δρόμο της, ότι και να λέμε, αλλιώς θα είχαμε ήδη εξαφανιστεί σαν είδος, αντίθετα συνεχώς πλξθαίνουμε
kontinos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Η "LGBT κοινοτητα" κανει ενα σοβαρο λαθος. Το ζητημα δεν ειναι ο/η ομοφυλοφιλος/η να αναγνωριστει ως τετοιος. Ο διαχωρισμος αυτος καθε αλλο παρα εξυπηρετει τα συμφεροντα αυτης της ομαδας. Αντιθετα η "LGBT κοινοτητα" πρεπει να αποποιηθει τον "lgbt" χαρακτηρα της, να δουλεψει πανω στα πανανθρωπινα κοινα χαρακτηριστικα, την κοινωνικη συναφεια της εργασιας, της οικογενειας, της φιλιας, των ερωτικων σχεσεων, ανεξαρτητα απο το lgbt στοιχειο. Απο μονη της επιλεγει να περιθωριοποιηθει, αντι να ενσωματωθει. Τα αιτηματα της κοινοτητας αυτης δεν ειναι λαθος, ειναι ομως λαθος να ζητας τον σεβασμο εξαιτιας του σεξουαλικου σου προσανατολισμου. Ειναι σαν να λεμε οτι ο μαυρος χρηζει σεβασμου διοτι ειναι μαυρος. Το ζητουμενο ειναι ο μαυρος (ως στοχος ρατσιστικης συμπεριφορας -απλοϊκο παραδειγμα-) ή ο ομοφυλοφιλος να χρηζει σεβασμου ως εργατης, οικογενειαρχης, προσωπικοτητα ΑΣΧΕΤΑ απο το (χρωμα) σεξουαλικο του προσανατολισμο. Το ζητουμενο τελικα επι της ουσιας ειναι ειδησεις σαν τη συγκεκριμενη να μην απασχολουν, να μην θεωρουνται καν ειδησεις. Οσο θεωρουνται ειδησεις, τοσο πιο επιτακτικα θα μπαινει το ζητημα του κατα ποσο οπισθοδρομικη ειναι η καθε κοινωνια, και οχι μονο για αυτο το θεμα. Οσο λοιπον κατι τετοιο θεωρειται ειδηση, η δηλωση του κ. Cook θεωρειται χρησιμη. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Τα αιτηματα της κοινοτητας αυτης δεν ειναι λαθος, ειναι ομως λαθος να ζητας τον σεβασμο εξαιτιας του σεξουαλικου σου προσανατολισμου. Ειναι σαν να λεμε οτι ο μαυρος χρηζει σεβασμου διοτι ειναι μαυρος. Το ζητουμενο ειναι ο μαυρος (ως στοχος ρατσιστικης συμπεριφορας -απλοϊκο παραδειγμα-) ή ο ομοφυλοφιλος να χρηζει σεβασμου ως εργατης, οικογενειαρχης, προσωπικοτητα ΑΣΧΕΤΑ απο το (χρωμα) σεξουαλικο του προσανατολισμο. Φίλε μου το θέμα είναι ότι το σεβασμό των άλλων προς το άτομό του, ένας ομοφυλόφιλος, μπορεί να τον χάσει, μόνο για το ότι είναι ομοφυλόφιλος. Τι ακριβώς μας λες, ότι ένας gay πρέπει να προσπαθήσει να αποδείξει ότι χρήζει σεβασμού ως εργαζόμενος, περισσότερο από ότι ένας str8 ?
kontinos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Λεω οτι το γεγονος πως καποιος ειναι ομοφυλοφιλος δεν θα επρεπε καν να λαμβανεται υποψη. 1
Just4fuN Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Σε αυτό το σημείο να αδειάσω λίγο την χολή μου πάνω στις θρησκείες και στην παιδεία. οι οποίες ευθύνονται στις περισσότερες των περιπτώσεων για εγκλήματα ενάντια στις μειωνότητες. Μπορεί όπως ανέφερε κάποιος να μην είμαστε Ισλάμ και να μην φοβούνται οι gay στην Ελλάδα μήπως και τους κόψουμε το κεφάλι, αλλά φοβούνται μην χάσουν την δουλειά τους, τους φίλους τους, την οικογένεια τους. Γιατί κάποιοι τύποι με μαύρα και αγάμητοι (θεωρητικά) μας λένε τι είναι σωστό και τι όχι πάνω στο σεξ γιατί "ξέρουν"... Ενώ οι υπόλοιποι αμόρφωτοι πιστεύουν ότι gay γίνεσαι... αν βλέπεις πολύ Σαμαρά (Τρύφων) στην τηλεόραση ή ότι αν ένα gay ζευγάρι υοθετήσει ένα παιδί αυτό θα βγει gay. Ενώ τώρα από που βγαίνουν οι gay?! Από "φυσιολογικές" οικογένειες δεν βγαίνουν?! Και όλα αυτά πηγάζουν από την χριστιανική αντίληψη ότι οι gay είναι μη φυσιολογικοί και στην έλλειψη παιδείας... Και σε λιγο καιρο θα φοβουνται οι ομοφοβικοι μη χασουν τη δουλεια τους απο τους gay (ηδη το ειδαμε αυτο :/)
Προτεινόμενες αναρτήσεις