Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απο σημερα λεω να κανουμε μποικοταζ στα προιοντα της Apple, και μαλιστα θα εχουμε και επιχειρηματα. 

Τερμα πια "το iphone δεν εχει ραδιοφωνο" τερμα πια "το iphone δεν με αφηνει να στελνω αρχεια με bluetooth" και "το iphone δεν υποστιριζει flash". 

Απο σημερα και περα θα λεμε οτι δεν ξαναγοραζουμε προιον Apple επειδη ο προεδρος της ειναι φουστης, και θα χουμε και δικιο.

• Like 1
  • Απαντ. 709
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Συμφωνώ γενικά με το πνεύμα σου, αλλά -- παρόλο που αυτό είναι κάτι στο οποίο και εγώ προσωπικά πολύ συχνά αποτυγχάνω -- η μαγκιά είναι να μπορούμε να πράξουμε όπως μιλάμε και να μην τους "αποκλείουμε" με τη μέθοδο "εμείς είμαστε σωστοί/εσείς είστε λάθος". Αυτή ακριβώς είναι η συμπεριφορά την οποία κατακρίνουμε.

Ίσως έχεις δίκιο ως προς την αποτελεσματικότητα

Βέβαια δεν είναι η ίδια συμπεριφορά που κατακρίνουμε. Εκείνοι είναι ρατσιστές, δηλαδή θεωρούν πως οι ομοφυλόφιλοι έχουν λιγότερα δικαιώματα και είναι κατώτεροι. Για παράδειγμα ο παραπάνω (sakekosan) θεωρεί πως κάποιος μπορεί να κλαψουρίζει για την κάρτα γραφικών που χάλασε, αλλά όχι για το δικαίωμα του να είναι ίσος στην κοινωνία.

Από την άλλη μεριά κατακρίνοντας κάποιον ρατσιστή, δεν με κάνει ρατσιστή, με κάνει στη χειρότερη περίπτωση κακότροπο και τίποτα άλλο. Με κάποιον δηλαδή που διαφωνώ δεν θεωρώ πως έχει λιγότερα δικαιώματα ή είναι κατώτερος μου, συνεπώς δεν είμαι ρατσιστής.

Το διευκρινίζω αυτό γιατί πολλές φορές μπερδεύονται οι έννοιες και όταν είναι τόσο σοβαρές, αν τις χρησιμοποιούμε σε λάθος σημεία συνεχώς, τότε είναι επικίνδυνο να εξομαλύνουμε τις σοβαρή κατάσταση που πραγματικά περιγράφουν. Με λίγα λόγια χάνεται η βαρύτητα τους.

Το ίδιο ισχύει αν δεν θέλω να μιλάω σε κάποιον. Το ότι εγώ δεν θέλω να μιλάω σε κάποιον δεν σημαίνει ότι με κάνει φασίστα. Απλά δεν κάνω κέφι να μιλάω με κάποιον. Δεν θέλω να του απαγορευτεί το δικαίωμα να μιλάει. Εμένα όμως δεν θέλω να με σκοτίζει. Ένα ακόμα παράδειγμα που μπορεί να ερμηνευτεί λάθος.

• Like 8
Δημοσ.

Όσο πιο απλά γίνεται.

1. Υλισμός = εξαπανθρωπισμός.

2. Η κυρίαρχη εταιρία του χώρου που έχει αναλύσει, εξελίξει, εφαρμόσει και επιβάλλει (υπερ) καταναλωτικά πρότυπα - μας μιλάει για ισότητα, ανθρώπινα δικαιώματα, και ελευθερία, χρησιμοποιώντας συγκινησιακα φορτισμενες εκφράσεις, αναφερομενη σε ένα θέμα που τραβάει πάντα το ενδιαφέρον.

Άποψη μου: Η Apple χειραγωγει το gay κίνημα. Δεν είναι τυχαία η πιο gay friendly εταιρία. Προφανώς έχει εκπονησει μελέτες που δείχνουν ότι η συγκεκριμένη στάση ωφελεί το εταιρικό image, και προσθέτει πωλήσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, αν ήθελε να ασχοληθεί με τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα μπορούσε να επικεντρωθεί σε θέματα που την αφορούν άμεσα, όπως τις συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια των προμηθευτώ της.

Υ. Γ. Αρνούμαι εν έτη 2014 να κάνω συζήτηση για σεξουαλικες προτιμήσεις κτλ. Η "χρυση" δεκαετία του '80 ευτυχώς πέρασε.

• Like 8
Δημοσ.

@Heatspreader:

Εννοώ πως το να προφητεύεις τι κάνουν με το σώβρακο όταν μπαίνουν σπίτι τους α) αυτομάτως αποκλείει την περίπτωση να βελτιώσεις την κατάσταση και β) δεν είναι πολύ διαφορετικό φιλοσοφικά από το να προφητεύει ο άλλος αυτομάτως πως εφόσον είσαι gay δεν έχεις ηθική και άλλα τέτοια.

Τα υπόλοιπα δυστυχώς πιστεύω πως οι μόνοι που θα τα καταλάβουν τα ξέρουν ήδη. Επίσης, δίνεις ίσως άθελά σου τροφή στο θηρίο:

Heatspreader: "Με κάποιον δηλαδή που διαφωνώ δεν θεωρώ πως έχει λιγότερα δικαιώματα ή είναι κατώτερος μου, συνεπώς δεν είμαι ρατσιστής."
Ομοφοβικός: "Δεν είμαι ομοφοβικός γιατί δε θεωρώ ότι ο gay έχει λιγότερα δικαιώματα από μένα. Απλά να μη βγαίνει κανείς να μας μιλάει για τα προβλήματα που προκύπτουν από το σεξουαλικό του προσανατολισμό, ούτε εμείς (που δεν έχουμε) ούτε αυτοί (που έχουν)."

@Chris

1. Προφανώς δεν αντιλαμβάνεσαι ότι το να μιλήσει ο CEO της Apple(!!!) προσωπικά για τη ζωή του δίνοντας δικαίωμα σε όλο τον πλανήτη να τον σχολιάσει προκειμένου να αυξηθούν οι πωλήσεις είναι μια πράξη έτη φωτός παρακάτω από το επίπεδο οποιουδήποτε ανθρώπου θα είχε τα προσόντα να γίνει ποτέ CEO της Apple. Επίσης δεν ξέρω αν αντιλαμβάνεσαι ότι παρουσιάζοντας αυτή την εκδοχή ως την πιθανότερη κατά την άποψή σου μας λες περισσότερα για σένα απ' όσα ίσως νομίζεις. Η ενέργεια δεν ήταν της Apple, ήταν του Cook.

2. Το "να επικεντρωθεί σε άλλα" είναι το ίδιο εμετικό "επιχείρημα" με το ας μη βοηθήσουμε τα ζώα αφού πεθαίνουν άνθρωποι στην Αφρική κλπ κλπ. Και εγώ και εσύ και o Cook έχουμε το δικαίωμα να ασχοληθούμε με όποια κοινωφελή ενέργεια μας αρέσει χωρίς να χρειάζεται να δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν καραγκιόζη γιατί προτιμήσαμε αυτό που μας αρέσει και όχι αυτό που αρέσει σε κείνον.

Αν κάποια στιγμή στη ζωή σου αισθάνεσαι υπερβολικά χαρούμενος και θέλεις ένα ξεχέσιμο για να ισσοροπήσεις, πήγαινε σε μια αναδάσωση ή σε μια περισυλλογή σκουπιδιών από παραλία και πες τους ότι είναι υποκριτές επειδή αντί να κάνουν αυτό που κάνουν θα έπρεπε να χτίζουν σπίτια για τους άστεγους. Θα σε εξυπηρετήσουν δωρεάν.

3. Αυτό το τελευταίο ζήτημα προσωπικά θεωρώ ότι έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον φιλοσοφικά και ταυτόχρονα είναι πολύ μεγάλο δείγμα του τι μυαλά κουβαλάει κάποιος που το προτείνει στην πράξη.

• Like 6
Δημοσ.

Λοιπόν σήμερα κάθησα και διάβασα αναλυτικά (και ολόκληρο) το essay του Cook διότι μόλις γύρισα από Glasgow.

Aπομονώνω  παρακάτω το κομμάτι το οποίο για εμένα είναι πιο telling . Σημειωτέον πως όταν έγραψα το ποστ μου για την ερμηνεία της φράσης ''δώρο'' δεν είχα διαβάσει ακόμα το σχετικό κομμάτι παρα μόνο 1-2 άρθρα στα γρήγορα που έκαναν αναπαραγωγή της είδησης.

Being gay has given me a deeper understanding of what it means to be in the minority and provided a window into the challenges that people in other minority groups deal with every day. It’s made me more empathetic, which has led to a richer life. It’s been tough and uncomfortable at times, but it has given me the confidence to be myself, to follow my own path, and to rise above adversity and bigotry.

Έτσι ακριβώς νιώθω και γω ως ένας άνδρας ο οποίος είναι out πολλά χρόνια.Η παραπάνω εξήγηση του Cook με κάνει να πιστεύω πως μιλάει από καρδιάς και με ειλικρίνια (χωρίς να αναιρεί το γεγονός πως στρατηγικά επέλεξε ημερομηνία κοντά στις εκλογές του Κονγκρέσου για το coming out του). Αναγνωρίζω πολύ καλά για τι μιλάει.Πολλές φορές όταν διατυμπανίζω την υπερηφάνεια μου για το γεγονός πως είμαι γκέι η σκέψη μου σχεδόν ασυναίσθητα πάει ακριβώς σε όσα λέει ο Cook.Είναι τόσο γνώριμο το συναίσθημα και τα ramifications αυτού τις στιγμές που αναγνωρίζω ή που μου υπενθυμίζεται πως ανήκω σε μια από τις πιο μισητές μειονότητες στην ανθρώπινη ιστορία.Πως να το κάνουμε,σε γειώνει και προσγειώνει άσχημα όταν αναλογίζεσαι πως ακόμα και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι απλά και μόνο επειδή αγαπούν διαφορετικά από την πλειοψηφία φτάνουν στο σημείο να χάνουν τη ζωή τους.

Είναι διδακτική δλδ  πως να γίνει, αυτή η βαθειά καταννόηση του ότι ανήκεις σε ένα γκρούπ ανθρώπων το οποίο έχει μισηθεί και μισιέται με πάθος και το οποίο συστηματικά εξευτελίζεται, απανθρωποποιήται και λοιδωρείται.Σκεφτόμενος από τα ροζ τρίγωνα του τελειωμένου χίτλερ μέχρι τις προχθεσινές (προ μηνός) δημόσιες εκτελέσεις 2 νεαρών γκέι ανδρών στο Ιράν χτυπάει δόξα πατρί αυτή καταννόηση,γειώνει άσχημα λέμε.Ξεστοκάρει το μυαλό,εκβιάζει να σκεφτείς,να δράσεις,να παλέψεις,να κάνεις θόρυβο για όλες αυτές τις ανισότητες που γαμάνε την ανθρώπινη εμπειρία.

Μερικές σελίδες πριν πήρε το μάτι μου ένα τυπά ο οποίος  αν και για το θεωρητικό της υπόθεσης δηλώνει pro-gay στο πρακτικό με στέλνει στα τάρταρα με την στάση τύπου ''σιγά που θα αλλάξει ο κόσμος,σιγά που θα τον αλλάξω εγώ,δε γαμιέται να πούμε ,ας κλάψουμε όλοι μαζί παρέα με το πόσο ανίκανοι είμαστε να προκαλέσουμε την αλλαγή''.Μιλάμε για το culmination εκείνου του ωχαδερφισμού τον οποίο αν είχα πάρει ως θέσφατο θα ήμουν σήμερα στην 15η απόπειρα αυτοκτονίας ή στα θυμαράκια.

Τόσα χρόνια στον LGBT and Human Rights ακτιβισμό η πιο ανυπόφορη ομάδα υποστηρικτών είναι αυτή που με ματαιώνει.Πιο απάλευτη και από τους bible thumbers της Dixie.

• Like 5
Δημοσ.

Ο καθενας στην προσωπικη του ζωη μπορει να κανει οτι θελει χωρις να δινει δικαιωματα κ να προσβαλει τους γυρω του,βεβαια ζουμε σε μια εποχη που το καθε τι τρεντυ κ προχωρημενο που ειναι μη φυσιολογικο το βαφτιζουμε φυσιολογικο κ το φυσιολογικο το βαφτιζουμε ομοφοβικο... αλλα τι να κανεις ....ας γυρισουμε παλι στο θεμα μας καλα κανει ...ο δικος του ποπος παθαινει οτι παθαινει οποτε μακρια απο μας .

Δημοσ.

Εγω παντως ξερω πολλες οικογενειες με "φυσιολογικη" συνθεση που  ουτε υγιη  παιδια προεκυψαν απο αυτες και σιγουρα η κοινωνια μας δεν ειναι υγιης και φυσικα η πλειοψηφια αυτων δεν" εκανε " για οικογενεια δεν πληρουσε ουτε τις αντικειμενικες  συνθηκες για κατι τετοιο που ειναι το οικονομικο σκελος  ουτε ολες τις υπολοιπες απλα το εκανε  για να ακολουθησει τις κοινωνικες νορμες .

Επιχειρηματολογία άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Αμα γουστάρεις να τα ισοπεδώσουμε όλα, πές το εξ' αρχής.

Δεκτόν. Η κοινωνική παθογένεια υφίσταται. Η κοινωνία νοσεί. Και τι έγινε λοιπόν; Να δώσουμε και άλλο πόνο;

Οι οικογένειες δεν παράγουν συχνά υγιή παιδιά. Οπότε πρέπει να δημιουργήσουμε και άλλη παθογένεια;

Αντίθετα η ΠΟΛΙΤΕΙΑ πρέπει να επιβάλλει και να καθιερώσει σχολές μελλοντικών/ υποψηφίων γονέων ή ομάδες οικογενειακων συμβούλων με εξειδικευμένους ψυχολόγους. Αν θέλει να προοδεύσει..

Ουτοπικό;

Πιστεύω ότι όταν νιώθουμε το όραμα της δυστοπίας να πλησιάζει, η ουτοπία είναι μονόδρομος. 

ΠΑΙΔΕΙΑ λοιπόν.

Στην τελική:   Το ότι υπάρχουν προβληματικές οικογένειες  δεν ακυρώνει την εξ ορισμού παθογένεια μιας οικογένειας με 2 ομοφυλόφιλους ως γονείς.

Τα παιδιά για να μεγαλώσουν φυσιολογικά (όπως η ΦΥΣΗ επιτάσσει)  χρειάζονται ΥΓΙΕΣ ΑΝΤΡΙΚΟ & ΘΗΛΥΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ. Κατανοητό;

Να διαταράξουμε και αυτή την αρχή δηλαδή;

• Like 3
Δημοσ.

Δεν λέω ότι υπάρχει κύμα ομοφοβίας αλλά σίγουρα μας ενοχλεί περισσότερο... γιατί απλά ακόμη είναι ένα θέμα ταμπού.

Ταμπού είναι για τους ίδιους τους ομοφυλόφιλους και μόνο.

Φαίνεται αυτό και απ τις γελοίες εκφράσεις του τύπου "θεωρώ ότι η ομοφυλοφιλία μου είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μου έχει δώσει ο Θεός."

• Like 5
Δημοσ.

Heatspreader: "Με κάποιον δηλαδή που διαφωνώ δεν θεωρώ πως έχει λιγότερα δικαιώματα ή είναι κατώτερος μου, συνεπώς δεν είμαι ρατσιστής."

Ομοφοβικός: "Δεν είμαι ομοφοβικός γιατί δε θεωρώ ότι ο gay έχει λιγότερα δικαιώματα από μένα. Απλά να μη βγαίνει κανείς να μας μιλάει για τα προβλήματα που προκύπτουν από το σεξουαλικό του προσανατολισμό, ούτε εμείς (που δεν έχουμε) ούτε αυτοί (που έχουν)."

Τα προβλήματα που έχει ένας ομοφυλόφιλος δεν αφορά μόνο τον ίδιο σαν μονάδα, αφορά την κοινωνία σαν σύνολο, κατ' επέκταση και εμένα και ας έτυχε να γεννηθώ ετεροφυλόφιλος. Με αυτό ως δεδομένο, εκείνος που είτε επικροτεί την ομοφοβία ή είναι αδιάφορος απέναντι σε αυτήν, έχει να λογοδοτήσει απέναντι στην κοινωνία.

Αυτή τη στιγμή που ένας στους τρεις Έλληνες είναι άνεργος και ζει με τη σύνταξη του παππού και οι νέοι φεύγουν στο εξωτερικό, έχουμε τον κάθε παρία ομοφυλόφιλο με ύφος δεκαπεντάχρονου να μας μιξοκλέγεται για το πόσο άσχημα του φέρεται η κοινωνία.

Όχι ρε δε θα σε λυπηθώ, θα λυπηθώ τη μάνα με τα τρία ανήλικα παιδιά που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας με το φόβο της τράπεζας να της κατασχέσει αύριο το σπίτι, έχουμε σημαντικότερα προβλήματα να λύσουμε σαν κοινωνία από το αν θα βρεις ΕΣΥ κανένα να @ηδηχτείς το βράδυ!

Αυτά και τέλος από εμένα.

Το πρόβλημα δεν είναι αν θα βρει παρέα κάποιος που είναι ομοφυλόφιλος. Δεν λέμε αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιες κοινωνίες όπως η δική μας ακόμα δεν μπορεί να δεχτεί την ομοφυλοφιλία με αποτέλεσμα να υπάρχει βία.

Η ανεργία είναι πράγματι ένα πρόβλημα. Εσύ γενικότερα είσαι Single Thread; Σε απασχολεί ένα θέμα τη φορά;

Κανείς τέλος δεν ζήτησε να τον λυπηθείς

http://www.dailymail.co.uk/video/news/video-1116278/Heartbreaking-moment-parents-disown-Gay-son.html

Τα παιδιά για να μεγαλώσουν φυσιολογικά (όπως η ΦΥΣΗ επιτάσσει)  χρειάζονται ΥΓΙΕΣ ΑΝΤΡΙΚΟ & ΘΗΛΥΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ. Κατανοητό;

Να διαταράξουμε και αυτή την αρχή δηλαδή;

Εγώ όχι, δεν το κατανοώ. Υπάρχει κάποια τελευταία έρευνα που να αποδεικνύει τα λεγόμενα σου;

• Like 3
Δημοσ.

1) Κάποιοι αδυνατούν να κατανοήσουν ένα κείμενο 2-3 παραγράφους.

Η κοινωνική αποξένωση που δέχονται οι μειονότητες είτε πρόκειται για την LGBT κοινότητα, είτε το χρώμα του δέρματος, είτε τις θρησκευτικές πεποιθήσεις (ή την απουσία τους) είναι τρομερή.

Εδώ υπάρχουν άτομα που πιστεύουν ότι θα κολλήσουν gayίτιδα αν τους ακουμπήσει gay και ότι τα αβάπτιστα παιδιά μυρίζουν...  

2) Συμφωνώ, δεν έχει καμία σχέση με το forum το άρθρο.

3) Παρότι δεν έχει ουδεμία σχέση θα ήθελα να παραμείνει επάνω, ως δείγμα σύγκρισης με τα υπόλοιπα άσχετα post που έχουν ανέβει κατα καιρούς.

Εννοώ...

Σε άλλα άσχετα θέματα, είχαμε το πολύ 4-5 posts από κάτω που έλεγαν ότι είναι άσχετο με το ύφος του site και οι υπόλοιποι ίσως τρόλλαραν και σε 1-2 άρεσε.

Στο συγκεκριμένο θέμα, τα μισά σχόλια υποδεικνύουν το άσχετο του θέματος και ζητούν και την διαγραφή του...

Δεν λέω ότι υπάρχει κύμα ομοφοβίας αλλά σίγουρα μας ενοχλεί περισσότερο... γιατί απλά ακόμη είναι ένα θέμα ταμπού.

Οχι, δεν ειναι ταμπου, ειναι ηλιθιο. Πιστεψε με, αν εβγαινε πρωτο θεμα στο Insomnia οτι "o Tim Cook δηλωνει περιφανος που ειναι STRAIGHT" πιο πολλα posts θα ειχες που θα ζηταγαν διαγραφη. Εκει τι θα ειχαμε, ετεροφοβια? Αν, οπως πιστευεις ο κυριος Cook (και οι υπολοιποι του ιδιου σεξουαλικου προσανατολισμου) πως το να εισαι gay ειναι φυσιολογικο (και ευλογια απο το Θεο) τοτε δεν θα βγαιναν να μας το πουνε. Απτη στιγμη που χρειαζεται δηλωση για κατι που υποτιθεται οτι ειναι φυσιολογικο, ε τοτε δεν ειναι.

Δημοσ.

19 σελιδες για το ότι ο Cook δήλωσε homosexual .

Ε και σκασίλα μας. Πρόβλημά του. Άλλη έννοια δεν ειχαμε.

Σημερα είναι CEO αύριο συνταξιούχος. Ποιος χέστηκε.

Δημοσ.

Αυτο που ο κ. Cook πολυ απλα ειπε ειναι πως οποιοσδηποτε κυριες και κυριοι που ειναι γυρω σας, μπορει να ειναι ομοφυλοφιλος. Το γεγονος οτι αποδεχεστε εμενα σαν ομοφυλοφιλο επειδη ειμαι CEO και πολυ πιο επιτυχημενος απο εσας που ζειτε τις μιζερες ζωες σας ειναι λαθος, το θεμα δεν ειναι αυτο. Απλα και σταρατα.

Το θεμα αν αυτο πρεπει να ειναι ειδηση στην αρχικη σελιδα η οχι, αποδεικνυεται απο τις 12  (ανευ των διεγραμμενων μηνυματων) σελιδες.

Οποιος αδιαφορει, απλα προσπερναει.

Το θεμα ειναι πως οσοι δηλωνουν οτι αδιαφορουν, για καποιο λογο, νιωθουν την αναγκη να τονισουν αυτη τους την αδιαφορια αντι να αφησουν το θεμα να εκπεσει στη ληθη.

Οι περισσοτεροι μαλιστα υιοθετουν την πολυ κλισε φραση "δεν με ενδιαφερει τι κανει στο κρεβατι του". Περισσοτερο ομοφοβικη προταση η εστω προταση που προσπαθει να κρυψει το προβλημα κατω απο το χαλι δεν υπαρχει.

Ο ομοφυλφιλος δεν ειναι ομοφυλοφιλος μονο οταν συνουσιαζεται, ειναι εξισου ομοφυλοφιλος οταν βρισκεται στην εργασια του η οταν επιβαινει στο μετρο με τον/την συντροφο του.

Η προσπαθεια αυτη να περιοριστει η ανοχη στον ομοφυλοφιλο στο τι κανει ιδιωτικα, ειναι καταφορη παραβιαση των δικαιωματων του να εκφραζεται ως μια ολοκληρωμενη οντοτητα.

Διοτι οταν λες "δεν με νοιαζει τι κανει στο κρεβατι του", αυτοματα λες οτι σε νοιαζει αν φιλιεται ο Γιωργος με τον Γιαννη στην Ομονοια, οταν ο Νικος και η Κουλα να χαμουρευονται θεωρειται αυτονοητο θεαμα.

Η ομοφυλοφιλικη "περηφανεια", καθε αλλο παρα περηφανεια ειναι, αλλα δεν ειναι και ντροπη.

Ο ορος χρησιμοποιειται διοτι η "περηφανεια" λογιζεται ως τετοια, υπο την εννοια του θαρρους του ατομου να συμπεριφερθει εξ ολοκληρου οπως νιωθει, παρα την κοινωνικη αντιμετωπιση και ενιοτε κατακραυγη.

Ο "περηφανος" ομοφυλοφιλος δεν ειναι περηφανος διοτι ειναι ομοφυλοφιλος. Ειναι περηφανος που συμπεριφερεται ως ανθρωπος, χωρις να αποκλειει την ομοφυλοφιλικη εκφανση της ανθρωπινης υποστασης του απο τον τροπο που κοινωνικοποιειται, εναντια σε ενα εχθρικο περιβαλλον. 

Υπο αυτη την εννοια, και η δηλωση του CEO της Apple ειναι χρησιμη.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...