Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

και διαολε, το να εισαι εκλεγμενος ανωτερος εκπροσωπος και λειτουργος της κοινωνιας, δεν ειναι το ιδιο πραμα με το να εισαι ενας ιδιωτικος επαγγελματιας σε μια εταιρεια.

Μα δεν εχεις καταλαβει τον ρολο του CEO. Δεν ειναι ενας υπαλληλος της εταιριας, ειναι Η εταιρια, και το προσωπο της προς τα εξω. Ειναι αυτος που χαραζει την στρατηγικη κτλ κτλ... 

Δεν ειναι καν ενας υπουργος της κυβερνηση, η αντιστοιχια ειναι οτι ειναι ειναι ο πρωθυπουργος της κυβερνησης... 

Και οπως η κυβερνηση εχει τους ψηφοφορους, αυτοι εχουνε τους μετοχους και το συμβουλιο που πρεπει να κρατανε χαρουμενους.

• Απαντ. 709
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ειλικρινα πιστευεις πως ο Eich μολις εγινε CEO, θα χρησιμοποιουσε την θεση του και ολα τα resources της εταιρειας για να πολεμησει τους απανταχου γκει στον πλανητη;

αυτο μου λες τωρα;

Δημοσ.

ειλικρινα πιστευεις πως ο Eich μολις εγινε CEO, θα χρησιμοποιουσε την θεση του και ολα τα resources της εταιρειας για να πολεμησει τους απανταχου γκει στον πλανητη;

αυτο μου λες τωρα;

Σαφεστατα και οχι. Αυτο που λεω και κανω σαφες, ειναι οτι μπορει μερικοι, κομπλεξικοι ενδεχομενος, σημαντικοι ομως συνεργατες, πελατες, whatever να νιωθανε θηγμενοι, μετα απεχτησε διασημοτητα το θεμα, οι μετοχοι αρχισανε να ανησυχουνε οποτε και το συμβολιο του ζητησε να παραιτηθει. 

Δημοσ.

reading comprehension for the win.

Επειδη δηλωσανε δημοσια οτι τον στηριζουν, δεν σημαινει οτι δεν του ζητησανε να παραιτηθει, ελπιζω να το καταλαβαινεις αυτο ετσι ?

Δημοσ.

ε ναι μωρε ολοι ψεματα λενε, η εταιρεια, ατομα που δουλευουν στην εταιρεια, ο ιδιος ο Ειch.

ο μονος που γνωριζει την αληθεια ειναι ενας τυχαιος ανωνυμος στο ιντερνετ, ο οποιος εχει ξεμεινει απο επιχειρηματα για να στηριξει την θεση του.

• Like 1
Δημοσ.

με αυτό το σκεπτικό δε μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς θέλει να πετύχει κανείς προσπαθώντας να τραβήξει τη προσοχή;

να αλλάξει τα μυαλά του κόσμου;

Με μια λέξη ναι.

υπάρχει νομικό πλαίσιο να προστατέψει κάποιον από επιθέσεις και συμπεριφορές και αυτό φτάνει.

τη συνείδηση όμως του άλλου όσο και να προσπαθείς δε μπορείς να την αλλάξεις

Δυστυχώς όχι. Αν έφτανε τότε το νομικό πλαίσιο κατά της π.χ. ενδοοικογενειακής βίας ή κατά του ρατσισμού ή υπέρ της ισότητας των φύλων θα έπρεπε να μας έχει λύσει το αντίστοιχο πρόβλημα, πράγμα που εμφανώς δεν έχει συμβεί.

Τα προβλήματα αυτά είναι κοινωνικής φύσης, και για να εκλείψουν αυτό που πρέπει να συμβεί είναι πρώτα να αλλάξει η συνείδηση σε κάποιο βαθμό που είναι "αρκετός" και στη συνέχεια να τοποθετηθεί και αντίστοιχο νομικό πλαίσιο για να κατοχυρώσει τα δικαιώματα και τους περιορισμούς που προκύπτουν από την αλλαγή της συνείδησης. Όμως η αλλαγή αυτή δεν είναι διακόπτης on/off και η πορεία της είναι σταδιακή. Μέχρι να φτάσουμε στο σημείο "for all practical purposes η δουλειά τελείωσε" θα υπάρχει πάντα η ανάγκη για συνδρομή στην αλλαγή της συνείδησης.

Παράδειγμα προβλήματος που συνειδησιακά "έχει λυθεί" στο δυτικό κόσμο: δουλεία.

Παράδειγμα προβλήματος που θέλει ακόμα δουλειά: ισότητα των φύλων.

Παράδειγμα προβλήματος που θέλει ακόμα πολλή δουλειά: ρατσισμός, ομοφοβία.

έχω απλά τις απόψεις μου και ελπίζω ότι όσο περνάει ο καιρός ο κόσμος να αλλάξει, ακόμα και αν δε ζω.

αν ο άλλος θέλει να είναι θρήσκος ας είναι, με ενοχλεί όταν με ενοχλεί

οπότε καταλαβαίνω το ότι κάποιος καταπιέζεται, αλλά να ξεκινάει να προσπαθεί να πείσει τους άλλους το βρίσκω εξίσου επιθετικό και ανούσιο.

Αυτό που λες είναι εν μέρει σωστό, αλλά υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να το δεις.

Αν κάποιος θέλει να είναι νταής και καντηλιάζει τη γιαγιά στο δρόμο επειδή δε βγήκε από το δρόμο του αρκετά γρήγορα θα επέμβεις; Πιθανότατα ναι.

Αν άλλος θέλει να παρενοχλεί τις όμορφες γυναίκες που έκαναν το λάθος να είναι όμορφες και να περάσουν από μπροστά του θα επέμβεις; Ίσως ναι, ίσως όχι.

Σε καμία περίπτωση δε μπορώ εγώ να αξιώσω την επέμβασή σου, αλλά νομίζω αν τα συγκρίνεις καταλαβαίνεις πως "νίπτοντας τας χείρας σου" από κάποια άποψη είσαι και συ μέρος του προβλήματος. Και υπάρχουν άπειρα τέτοια παραδείγματα, τελείως τυχαία ας πούμε καψώνια στις δυνάμεις ασφαλείας, σεξουαλική παρενόχληση, πρακτικές νεποτισμού και άλλα.

Υπάρχει μια έκφραση που αν και εκφράζει κάτι πολύ σωστό, προσωπικά την έχω αντιπαθήσει γιατί την έχουν κάνει καραμέλα και έχει χάσει τρόπον τινά την αξία της (όπως η "τρομοκρατική ενέργεια"): check your privilege. Σημαίνει ότι εσύ που δεν ήσουν και ποτέ δε θα είσαι θύμα της Χ διάκρισης (γιατί όπως είπα παραπάνω είσαι καυκάσιος δυτικός στρέιτ άντρας, high five!) καλό είναι να μη ξεχνάς πως δε λειτουργεί για όλους η κοινωνία με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί για σένα. Αυτοί λοιπόν που δεν είναι τόσο "τυχεροί" όσο εσύ έχουν "καθήκον" να αγωνιστούν για τα δικαιώματα που εμείς θεωρούμε δεδομένα -- και μεις, αν θέλουμε να λεγόμαστε προοδευτικοί, έχουμε καθήκον να τους συμπαρασταθούμε παρόλο που είμαστε ήδη "βολεμένοι"/

να ζητάει να μην τον ενοχλεί κανείς ναι, αλλά να το κάνει σημαία επανάστασης και με το έτσι θέλω να θέλει όλοι να έχουν την αποψή του, το βρίσκω επίσης καταπιεστικό

Η διαφορά ανάμεσα στους προοδευτικούς και τους ηλίθιους είναι ότι ο προοδευτικός δε θα σου επιβάλλει την άποψή του. Θα την προβάλλει, θα την υπερασπιστεί, ενδεχομένως με μεγάλη πυγμή, μπορεί να φτάσει στο σημείο να γίνει σπαστικός (Dawkins) αλλά at the end of the day ποτέ δε θα προσπαθήσει να σου πάρει το δικαίωμα της προσωπικής σου στάσης με "αντικειμενικές" μαλακίες του στυλ αυτό είναι αφύσικο, οι γκέι δε μπορούν να τεκνοποιήσουν, κλπ.

Σ' ευχαριστώ που μου έδωσες τη δυνατότητα να πω τα παραπάνω απαντώντας στο σχόλιό σου.

• Like 7
Δημοσ.

Να κάνω μια ερώτηση; Αν έβγαινε κάποιος ceo και έλεγε "η ετεροφυλοφιλία μου είναι το μεγαλύτερο δώρο που μου έχει δώσει ο Θεός" θα τον κατηγορουσαν για ρατσιστικες/ομοφοβικες δηλώσεις ή όχι;

• Like 1
Δημοσ.

Να κάνω μια ερώτηση; Αν έβγαινε κάποιος ceo και έλεγε "η ετεροφυλοφιλία μου είναι το μεγαλύτερο δώρο που μου έχει δώσει ο Θεός" θα τον κατηγορουσαν για ρατσιστικες/ομοφοβικες δηλώσεις ή όχι;

Εξαρταται ποιος θα το ελεγε!

Αν το ελεγε ο Obama,θα γινοταν πανικος.

Αν το ελεγε ο Putin,θα το εκαναν γαργαρα.

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει τόσος συντηρητισμός που πραγματικά γεύεσαι την πικρή γεύση του στην ατμόσφαιρα. Νέα παιδιά σε τεχνολογικά Forum, υποτίθεται μορφωμένα και αντιδρούν σαν τις κατίνες γειτόνισσες του χωριού. Είτε δεν θέλουν να υπάρχει αυτή η είδηση με την δικαιολογία ότι είναι τεχνολογικό Forum, που στην ουσία αυτό που θέλουν να πουν είναι "ντροπή και αίσχος και 666 του σατανά", είτε καλύπτουν το πρόβλημα του ρατσισμού σαν να μην υπάρχει, επειδή ενδεχομένως δεν έχει χτυπήσει τη δική τους πόρτα ή ο μικροαστισμός τους τους έχει σαπίσει τόσο πολύ.
Σχόλια τσιτάτα στην καλύτερη των περιπτώσεων καφενόβιων που γυρνώντας σπίτι δίνουν το βρόμικο σώβρακο τους στην γυναίκα να το πλύνει δίνοντας της και μία μπάτσα (επειδή αυτός είναι ο ρόλος της).

Ο Tim Cook και οποιοσδήποτε καλώς ή κακώς μπορεί να αποτελεί παράδειγμα, οφείλει να στέκεται στο ύψος του εκθέτοντας ταυτόχρονα τον εαυτό του απέναντι σε κάτι τέτοιο. Όσο περισσότερο η κοινωνία δεν αντιμετωπίζει κάτι τέτοιο ως ταμπού, τόσο λιγότερα θα είναι τα φαινόμενα του ρατσισμού. Κάτι που δεν γνωρίζεις το φοβάσαι, αν το γνωρίσεις υπάρχει πιθανότητα να σταματήσεις να το φοβάσαι και να το πολεμάς νομίζοντας ότι η ομοφυλοφιλία είναι προτίμηση ή ασθένεια.

Πολλοί και ειδικά παιδιά βιώνουν έναν πραγματικό εφιάλτη τόσο από την κοινωνία όσο από την οικογένεια τους. Κάτι τέτοιο μπορεί να δώσει μία ανάσα ανακούφισης σε αυτά βραχυπρόθεσμα και έναν προβληματισμό στην κοινωνία μακροπρόθεσμα.

Οι ίσες αποστάσεις δεν χωράνε σε ένα τέτοιο θέμα μιας και το παιχνίδι δεν παίζεται στα ίσια.

• Like 8
Δημοσ.

The devil is in the details.

Ο Cook και ο κάθε Cook έχουν μυαλό και καλλιέργεια αρκετά παραπάνω από τον μέσο καναπεδοσχολιαστή. Όταν λέει το μεγαλύτερο δώρο, δεν εννοεί ότι το ομοφυλοφυλικό σεξ είναι τόσο καλύτερο από το ετεροφυλοφυλικό που το θεωρεί δώρο. Διάβασες το post του τοξοβόλου σχετικά με την ερμηνεία;

Επομένως, θα μ' ενδιέφερε πολύ να ακούσω ποιό ακριβώς μπορεί να είναι το βαθύτερο νόημα πίσω από μια δήλωση που λέει "βασικά είμαι το ίδιο με τους περισσότερους απο σας". Και με βάση αυτό θα την έκρινα.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν ξέρω γιατί, αλλά κάθε φορά που βλέπω παρόμοιο θέμα (δηλαδή του ποιος βγήκε να παραδεχτεί ευθαρσώς, με τιμή και καμάρι, ότι είναι gay), και διαβάζοντας τα -συνήθως φιλελεύθερα, προοδευτικά και συναδελφικά- σχόλια, πάντα μα πάντα μου έρχεται στο μυαλό το κάτωθι

Phoebe and her husband : I'm straight

Δημοσ.

Ο Straight δεν δέχεται λέμε ρατσισμό επειδή είναι Straight. Δεν μπορείς να κρατήσεις ίσες αποστάσεις σε τέτοιο θέμα, δεν το καταλαβαίνεις;

• Like 1
Δημοσ.

Σχόλια τσιτάτα στην καλύτερη των περιπτώσεων καφενόβιων που γυρνώντας σπίτι δίνουν το βρόμικο σώβρακο τους στην γυναίκα να το πλύνει δίνοντας της και μία μπάτσα (επειδή αυτός είναι ο ρόλος της).

Συμφωνώ γενικά με το πνεύμα σου, αλλά -- παρόλο που αυτό είναι κάτι στο οποίο και εγώ προσωπικά πολύ συχνά αποτυγχάνω -- η μαγκιά είναι να μπορούμε να πράξουμε όπως μιλάμε και να μην τους "αποκλείουμε" με τη μέθοδο "εμείς είμαστε σωστοί/εσείς είστε λάθος". Αυτή ακριβώς είναι η συμπεριφορά την οποία κατακρίνουμε.

• Like 1
Δημοσ.

Προτείνω στο Insomnia να μονιμοποιήσει αυτό το thread και να το μετονομάσει σε "η ζεστή φωλίτσα".

Έτσι κάθε κοινωνικά και ψυχολογικά καταπιεσμένος να έρχεται εδώ ώστε όλοι μαζί να σκουπίζουμε τα δάκρυα του.

Εναλακτικα υπάρχει και η ψυχολογική υποστήριξη http://www.helping.gr/A4118F01.el.aspx

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...