Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατά την εγκατάσταση των windows 7 σε laptop lenovo g510 δε μου εμφανίζει τους σκληρούς για να κάνω την εγκατάσταση,

Τι μπορώ να κάνω σε αυτή τη περίπτωση;;; 

Το pc δεν εχει windows για να μπορέσω να κανω boot

https://www.dropbox.com/s/vkw0c8v3lutpzk4/2014-10-30%2013.33.42.jpg?dl=0

Δημοσ.

Η εύκολη λύση είναι να γυρίσεις από το bios το sata mode από AHCI σε IDE, να κάνεις την εγκατάσταση και μετά να κανεις αυτο για να το ενεργοποιήσεις πάλι αφού εγκαταστήσεις τους drivers του λάπτοπ από τη σελίδα του κατασκευαστη. (νομίζω [αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος] το Intel Rapid Storage Technology που έχει εδώ είναι για αυτή τη δουλειά οπότε το βάζεις μετά την εγκατάσαση πριν το γυρίσεις σε AHCI πάλι.)

Δημοσ.

Για να μπεις στο bios δε θες windows :P

Κλείσε το λαπτοπ και μόλις πατήσεις το power για να ανοίξει πάλι άρχισε να πατας και το F2. Τώρα αν δε δουλέψει με αυτό το πλήκτρο ξανα δοκίμασε με το Delete. Αν και από ότι βλέπω το F2 πρέπει να είναι για το μοντέλο σου.

Δημοσ.

ειτε f2 ειτε del ειτε f12,f1 δε κανει τιποτα και προχωραει στο boot απο το dvd μονο του. 1η Φορα μου συμβαινει το συγκεκριμενο....

Βγαζει μονο το σημα της lenovo και δεν ακουει σε κανενα κουμπι

Δημοσ.

Έχει τύχει να δυσκολευτώ κι εγώ με τα σχετικά πιο καινούρια λάπτοπ που έχουν UEFI. Τέλος πάντων μπορείς να δοκιμάσεις αυτό τον driver από ένα USB στικακι την ώρα της εγκατάστασης; (θα πατήσεις Φορ/ση προγ.) Κατέβασε ένα από τα δύο πρώτα αρχειάκια που δίνει στο λινκ (ανάλογα αν θες για 32bit ή 64bit) και αποσυμπίεσε τα αρχεία του zip σε ένα στικάκι.

Δημοσ.

Το εκανα , εδειξε να κανει εγκατασταση κατι αλλα και παλι δε βρισκει κανεναν δισκο.. Καταραμένο είναι το μηχάνημα;

Δημοσ.

Καταραμενο δεν ειναι. Ίσως δε σου βρήκα τον σωστό driver. Για αυτο σου ειπα οτι αν μπεις στο bios και το γυρισεις σε IDE θα ειναι η ευκολη λυση. Μπορεί να ακούγεται πιο πολύπλοκο αλλά δε θα έμπλεκες με drivers κλπ πριν την εγκατάσταση.

Δημοσ.

Ωπα ωπα ωπα δε βλεπει τον δισκο ουτε στο BIOS. Αυτό δεν έχει να κάνει με κανένα driver ούτε με τα windows... 

Καινούριο είναι το λάπτοπ; Μήπως έχει πρόβλημα ο δισκος. Ή μήπως σου το έδωσε κανείς και έχει βγάλει τον δίσκο από πάνω; 

Δημοσ.

Οχι ειναι καινουριο, είχε πανω windows 8 πηγε να κανει format (downgrade για 7) και δε ξέρω τι έκανε ο κάτοχος του,  Σκληρός υπάρχει το είχα δει να δουλευει κανονικοτατα με τα 8.

Μάλλον εκει που ήταν να διαλέξει για δίσκο αντί για διαμόρφωση πάτησε διαγραφη.. (αυτό ειναι το μόνο που μπορώ να σκεφτώ..)

Δημοσ.

λοιπον το ιδιο μου συνεβη και μενα σε φορητο HP που ειχε προεγκατεστημα 8αρια αλλα παρολα αυτα δεν εβλεπε τους δισκους...

Εκανα κατι παρομοιο που θα σου προτεινω και σενα.

1.controller se AHCI

2. κατεβασε το αρχειακι που σου ετοιμασα :) https://www.dropbox.com/s/9m4zeq49xb5a8wz/lenovog510_f6drivers.zip?dl=0

3. αποσυμπιεσε το σε καποιο στικακι

4. συνδεσε στικακι και ξεκινα εγκατασταση.

5.στην οθονη που δεν δειχνει δισκους..πατα κατω αριστερα στις επιλογες που λεει "φορτ/ση προγρ." και ψαξε και δειξτου το στικακι

6. αν ολα πανε καλα , θα σου βγαλει καποιον/ους διαθεσιμο/ους controllers , διαλεγεις και προχωρας..λογικα θα σου δειξει τον δισκο.

7. Προχωρας στην εγκατασταση

Ακριβως τα ιδια εκανα και στην περιπτωση μου , προφανως με αλλους drivers , και πηγε νερακι η δουλεια...

@nikos

Τωρα ειδα οτι ειχες γραψει κατι παρομοιο....και τεινω συμφωνησω..αυτη ειναι η σωστη μεθοδος..απλα χρειαζονται οι σωστοι drivers.

Και αυτοι που εχω επισυναψει ισως να μην ειναι και οι σωστοι γιατι η σελιδα εδινε οδηγιες για windows xp....

Οχι ειναι καινουριο, είχε πανω windows 8 πηγε να κανει format (downgrade για 7) και δε ξέρω τι έκανε ο κάτοχος του,  Σκληρός υπάρχει το είχα δει να δουλευει κανονικοτατα με τα 8.

Μάλλον εκει που ήταν να διαλέξει για δίσκο αντί για διαμόρφωση πάτησε διαγραφη.. (αυτό ειναι το μόνο που μπορώ να σκεφτώ..)

το ειχα δει να δουλευει δεν μου λεει τιποτα... ξεβιδωσε το απο κατω να δεις οτι οντως υπαρχει δισκος μεσα....

Γιατι οσα γραφουμε πανε στον βροντο αν λειπει εντελως ο δισκος απο το μηχανημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...