Επισκέπτης Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Δεν ήμουν σίγουρος αν θα πρέπει να το δημοσιεύσω εδώ στη ενότητα του Linux ή σε άλλη ενότητα, μιας και το Android x86 είναι λίγο διαφορετική ιστορία. Πάντως, μιας κι είναι βασισμένο στο Linux, νομίζω ανήκει εδώ. Γίνεται τα τελευταία χρόνια μια προσπάθεια ανάπτυξης του Android για προσωπικούς υπολογιστές αρχιτεκτονικής x86, και μάλιστα το project που ασχολείται με αυτό, στις 8 Αυγούστου φέτος, δημοσιοποίησε την έκδοση 4.4 του android, για πρώτη φορά σε stable διανομή. Υπάρχει η δυνατότητα να το "κάψετε" σε ένα δισκάκι, και μετά να το τρέξετε σε Virtual Machine, να το δοκιμάσετε ως LiveCD διανομή ή να το εγκαταστήσετε native στο μηχάνημά σας. Δοκίμασα αρκετές φορές σε ένα Acer Aspire One, η εγκατάσταση οκ, αλλά μόλις αφαιρούσα το cd, δεν έκανε boot. Τότε αποφάσισα να κάνω ένα καθαρό partition (όλο το δίσκο) και format σε ext3 μέσω άλλης διανομής (PuppyLinux). Μόλις το έκανα, ξανά εγκατάσταση κι όλα δούλεψαν ρολόι. Αναγνώρισε αυτόματα όλες τις συσκευές και μάλιστα είναι διαθέσιμες για download σχεδόν όλες οι εφαρμογές που χρησιμοποιώ. Στις ρυθμίσεις του φυσικού πληκτρολογίου (language layouts) δεν είχε περασμένα τα ελληνικά, έτσι κατέβασα το Additional Keyboard Layouts από το Playstore που υποστηρίζει ελληνικά, πολωνικά κι αραβικά. Αλλαγή γλώσσας με Ctrl + Space κι όλα κομπλέ (παίζει και το xbmc!). Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2014 από Επισκέπτης
mad-proffessor Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Τι να το κάνεις αν δεν έχει pam, ο root δεν έχει passwd και αν δεν είναι compiled με selinux ο πυρήνας; Χάνεται όλη η ασφάλεια που σου προσφέρει ένα καθαροαιμο λίνουξ. Εγω προσωπικά στο δίκτυο όσες συσκευές είναι android τις έχω με πολυ λίγες ανοιχτές ports για επικοινωνία προς τα έξω και φυσικα ούτε για πλάκα τις ρουτάρω πόσο μάλλον να τρέξω sshd πάνω τους.
Oxygene Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 +1, ενώ μου αρέσει και χρησιμοποιώ Android στο κινητό μου και στο tablet μου (και ΔΕΝ το αλλάζω με iOS) πιστεύω ότι έχει καταλύσει πολλές από τις έννοιες ασφαλείας του Linux με αποτέλεσμα να βγάζει κακό όνομα για το Linux γενικότερα σε αυτούς που δεν ασχολούνται με διανομές Linux και δεν γνωρίζουν την κατάσταση σε βάθος
chek2fire Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Αν και χρησιμοποιώ android σε κινητό και tablet αυτή η ρουφιανιά της google έχει αρχίσει να μου την δίνει στα νεύρα και σχεδιάζω σιγά σιγά αποδέσμευση μαζί της. Γιαυτό δεν θα πέρναγα με τίποτα android σε desktop. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Το να το εγκαταστήσει κανείς σε ένα παροπλισμένο κι αδύναμο netbook ώστε να του δώσει ξανά ζωή και μάλιστα σε συγχρονισμό με το κινητό του, δεν είναι κακό. Είναι ενδιαφέρον καθώς είναι σαν ένα tablet με φυσικό πληκτρολόγιο.
arc Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Τάσσο είχα παλιότερα κάνει μια δοκιμή με δίσκο αλλά πήγανε πολλά στραβα. Θα δοκιμάσω πάλι με το 4.4 περισσότερο απο περιέργεια γιατί όλο και κάποιο παλιό Netbook θα φτάσει στα χέρια μου με σημείωση «μπορώ να το κάνω ποιο γρήγορο; »
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Τάσσο είχα παλιότερα κάνει μια δοκιμή με δίσκο αλλά πήγανε πολλά στραβα. Θα δοκιμάσω πάλι με το 4.4 περισσότερο απο περιέργεια γιατί όλο και κάποιο παλιό Netbook θα φτάσει στα χέρια μου με σημείωση «μπορώ να το κάνω ποιο γρήγορο; » Φίλε arc, και μένα οι παλαιότερες εκδόσεις δεν έπαιζαν σωστά. Η συγκεκριμένη πήγε πολύ καλά, το netbook πετάει. Δοκίμασε πρώτα σε LiveCD κι αν παίζει καλά, του κάνεις και εγκατάσταση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα