Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειχα παρει μια Sapphire dual x 280X μεταχειρισμενη.

Τη βαζω πανω και συχνα πυκνα οταν ανοιγει ο υπολογιστης δε δινει σημα,οι ανεμιστηρες της καρτας δουλευουν στο φουλ και η μητρικη δινει 2 γρηγορα και 3 πιο αργα μπιπ.επρεπε να το κλεισω και να το αξανα ανοιξω για να δουλεψει,και μολις επαιρνε μπροστα ολα καλα οσες ωρες και να ηταν ανοιχτο και οτι και να εκανα.

οταν εβαζα τη παλια 6850 ,ολα οκ.

οποτε νομιζα οτι ηταν θεμα της καρτας και αλλαχθηκε με ρμα με την ιδια καρτα αλλα σε αλλη εκδοση γιατι δεν ειχαν την ιδια.

παλι το ιδιο προβλημα.

αλλα το θεμα ειναι πιο σοβαρο τωρα.σημερα το πρωι αποφασισε οτι δε θελει να ανοιξει ποτε ο υπολογιστης και οσες φορες και εαν το κλεισω και το ξανα ανοιξω,παντα τα ιδια.

δε δινει σημα,οι ανεμιστηρες της καρτας στο φουλ και τα 2 γρηγορα-3αργα μπιπ.

Δεδομενου οτι το εκανε και με τη παλια μεταχειρισμενη καρτα και τωρα με τη καινουργια,ψιλιαζομαι καμια ασυμβατοτητα με μητρικη.

Επειδη ειχα αλλαξει και κουτι οταν την πηρα,θα ξυλωσω το συστημα να το δουλεψω στο γραφειο να δω μπας και παιζει τιποτα εκει αν και αφου με τη παλια δουλευε λιγο δυσκολο μου φαινεται.

καμια αλλη ιδεα?

εαν ειναι οντως ασυμβατοτητα,τοτε τι κανω?τη παιρνουν πισω και απλα παω για τελειως διαφορετικη καρτα,πχ καμια 770?

Δημοσ.

Ναι τα ξεχασα αυτα.

Chieftec 850Watt.

Θεμα τροφοδοτικου δε πρεπει να ειναι γιατι παλια ετρεχα CF με 4870+4850.

Η μητρικη ειναι Asus M3A79T-Deluxe

Επεξεργαστης 955BE στα 3,7

Με λιγο ψαξιμο ειδα οτι εχουν συμβατη τη καρτα με τη μητρικη αλλα δε ξερω κατα ποσο ειναι εγκυρα αυτα.

Το τροφοδοτικο εχει 2 8πινα και 2 6πινα.

Επειδη η παλια ηθελε 2 8πινα εβαζα το ενα modular και το ενα που εχει φιξ πανω.

τωρα αυτη θελει 8+6 οποτε χρησιμοποιω τα φιξ.δηλαδη εχω αλλαξει ουσιαστικα και διαφορετικα καλωδια τροφοδοσιας...

αλλα εαν ηταν θεμα τροφοδοτικου,στα παιχνιδια πχ δε θα μου παρουσιαζε κατι?

Δημοσ.

Τα drivers τα έκανες με σωστή εγκατάσταση ?Δλδ καθάρισμα τα παλιά με ddu η κάποιο άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα και μετά καθαρή εγκατάσταση τα καινούργια.

Δημοσ.

Τα τελευταια εχω περασμενα απο τοτε που ειχα κανει φορματ εαν θυμαμαι καλα.

Αλλα και παλι δε νομιζω να εχουν σχεση τα drivers,εφοσον δε μπουταρει καν το συστημα...

Δημοσ.

στη θεση σου θα δοκιμαζα 2 πραγματα. 

1 καλο καθαρισμα των Drivers και επανεγκατασταση.  αλλα το καθαρισμα των ΑΤΙ, μονο με τον A.U

καθαριζει καλυτερα απο ολα και παρα πολυ απλα..! (Προσοχη. ΜΟΝΟ για ΑΤΙ Drivers)

2 BIOS Update, αν δεν εχεις κανει. καμμια φορα λυνει θεματα...!!

και βλεπουμε..!

• Like 1
Δημοσ.

drivers πως να πειραξω οταν καν δε μπουταρει το συστημα?  :P

bios εχω το τελευταιο

τωρα ξυλωσα το συστημα.ακομα και εξω απο το κουτι και με μονο καρτα και μνημες πανω δε κανει τιποτα

δοκιμασα και διαφορετικους συνδυασμους με τα καλωδια της τροφοδοσιας της καρτας.

θα παω το απογευμα να δοκιμασω τη καρτα και σε αλλο υπολογιστη για να δω εαν κανει και εκει το θεμα.

εαν ναι τοτε θα υποθεσω ελλατωματικη παρτιδα(?) θα χρεωθω αλλα 15Ε να τη στειλω και θα παρω απλα μια 770 να ξεμπερδευω...

εαν οχι,τοτε δε ξερω...

προς το παρον θα βαλω μετα τη 6850 πανω να δουλευει το συστημα

Δημοσ.

drivers πως να πειραξω οταν καν δε μπουταρει το συστημα?  :P

bios εχω το τελευταιο

τους Drivers, τους βγαζουμε -συνηθως- ΠΡΙΝ αφαιρεσουμε την "παλια" καρτα απο πανω.  ετσι ωστε, οταν μπει η καινουρια καρτα, να την "δει" το συστημα και να μπουν οι "νεοι" drivers  πανω της..! 

αν σου κανει ακομα κι ετσι κολπα, τοτε παμε για HW προβλημα..!

καλα κανεις και τη δοκιμαζεις σε αλλο συστημα, να δεις αν οντως ειναι ΟΚ η καρτα. 

Δημοσ.

Ναι το γνωριζω αυτο αλλα δεδομενου οτι θα βαλω τους ιδιους παλι,μου φαινεται οτι δεν εχει νοημα.

Και παλι,εαν ηταν το θεμα μεσα στα windows να εκανα και φορματ αμα ηταν αλλα εδω μιλαμε οτι δε μπουταρει καν το συστημα οποτε οι drivers δεν εχουν καμια σχεση.

Δοκιμασα τη καρτα σε συστημα φιλου με το ιδιο τροφοδοτικο με το δικο μου και εναν Q9550 με μια Asus P5E και φυσικα ολα δουλεψαν κανονικα.

το ανοιγοκλεισα και 4-5 φορες και ολα οκ.

Αρα κατα πασα πιθανοτητα μιλαμε για ασυμβατοτητα της καρτας.

Περιεργο μιας  και εχω επεξεργαστη και chipset της ιδιας εταιρειας και ενταξει δεν ειναι και καμια παλαιολιθικη μητρικη...

Τη δεχονται για ρμα κανονικα λογω ασυμβατοτητας?απο αμαζον την εχω παρει.

Και εαν δοκιμασω ιδια υλοποιηση αλλα αλλη εταιρεια θα εχει παλι θεμα?

Η να παω σε καμια 770?

Δημοσ.

δεν καταλαβα, πώς έχεις συνδέσει την κάρτα , αλλα αν την έχεις με adaptors απο 4pin βγάλτην και βάλτην απευθειας στα 8pin και 6pin

Eπισης στο bios παίξε με την επιλογη primary display adapter αναμεσα σε pci και pci-e καιθως μερικες κάρτες έχουν ασυμβατότητες.

Τώρα παρ'όλο που θεωρητικα δεν χρειάζεται, αφου αποθηκεύσεις τις ρυθμίσεις στο bios γύρισε το σε ένα bios default και δες αν σε βοηθάει καθολου. Εννοειται αν έχεις κάνει κανα overclock, βγαλτο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...