qsis Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 ο 750 πιανει τα 4ghz με σχεδον στοκ ρευματα παρε μια καλη ψυκτρα και ανεβασε τον καλά πέρα από το ότι αυτό δεν είναι και ιδιαίτερα εγγυημένο, η μητρική του έχει μόνο ένα 4pin, δε νομίζω ότι θα τη παλέψει για κάτι τέτοιο, αν έχει καλό κομμάτι cpu θα μπορούσε με λίγα ρεύματα να κινηθεί σε 3.6-3.8 που είναι μια χαρά βέβαια και χωρίς να κάνει τίποτα θα μπορούσε να δοκιμάσει για 3.2-3.4 το καλό είναι ότι ο επεξεργαστής είναι σκύλος, τον έχω 5 χρόνια στα 3.8 (με καλές πάντα θερμοκρασίες και λόγω μητρικής/κομματιού θέλει χαμηλή σχετικά τάση ) και είναι άψογος όπως τη πρώτη μέρα για τα 4 που λες παραήθελε πολύ ρεύμα, δεν άξιζε νομίζω για 200mhz να παίξω περισσότερο με το θέμα της αξιοπιστίας δε σημαίνει πως όπου φτάνει πρέπει να τον πας και να τον ψήσεις, ειδικά αν σκοπεύεις να τον κρατήσεις καιρό, γιατί τουλάχιστον ένα χαζο-degrade (στη καλύτερη) πάντα υπάρχει στο τραπέζι και να μην ξερει με λιγο διαβασμα μπορει να το κανει ουτε εμενα με εμαθε κανεις απλα διαβασα και εμαθα δυσκολο ειναι? ε εντάξει δεν είναι και τόσο απλό για πολλούς και σε αυτούς τους επεξεργαστές/μητρικές έπρεπε να πειράξεις διάφορα δεν ήταν μόνο cpu core και πολλαπλασιαστής εγώ ούτε που θυμάμαι τι έχω κάνει στο δικό μου i5 , ευτυχώς έχω αποθηκευμένα τα settings σε profile και αν χρειαστεί περνούν έτοιμα Καλησπέρα. θα ήθελα να κάνω μια αναβάθμιση μητρική και επεξεργαστή μόνο για gaming. ποσό διαθέσιμο: 300 € για επεξεργαστή και για μητρική κάτω από 100 € σκεφτόμουν για κάποιον i7 αλλά μήπως με την AMD μου βγεί πιο φθηνά και είναι και πιο "δυνατό" το σύστημα. εκτός άμα δεν υπάρχει και το software support από τις εταιρίες. και για να απαντήσω και στον ts, όταν θα έρθει η ώρα με το καλό να αλλάξεις τον i5, μην κοιτάξεις τίποτα λιγότερο από 6πυρηνο i7 αν θες να έχει σοβαρό νόημα η αναβάθμιση αυτή τη στιγμή είναι εκτός budget σου, οπότε περίμενε όπως κάνω κι εγώ στη τελική
dimitrisOP Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 καλά πέρα από το ότι αυτό δεν είναι και ιδιαίτερα εγγυημένο, η μητρική του έχει μόνο ένα 4pin, δε νομίζω ότι θα τη παλέψει για κάτι τέτοιο, αν έχει καλό κομμάτι cpu θα μπορούσε με λίγα ρεύματα να κινηθεί σε 3.6-3.8 που είναι μια χαρά βέβαια και χωρίς να κάνει τίποτα θα μπορούσε να δοκιμάσει για 3.2-3.4 το καλό είναι ότι ο επεξεργαστής είναι σκύλος, τον έχω 5 χρόνια στα 3.8 (με καλές πάντα θερμοκρασίες και λόγω μητρικής/κομματιού θέλει χαμηλή σχετικά τάση ) και είναι άψογος όπως τη πρώτη μέρα για τα 4 που λες παραήθελε πολύ ρεύμα, δεν άξιζε νομίζω για 200mhz να παίξω περισσότερο με το θέμα της αξιοπιστίας δε σημαίνει πως όπου φτάνει πρέπει να τον πας και να τον ψήσεις, ειδικά αν σκοπεύεις να τον κρατήσεις καιρό, γιατί τουλάχιστον ένα χαζο-degrade (στη καλύτερη) πάντα υπάρχει στο τραπέζι ε εντάξει δεν είναι και τόσο απλό για πολλούς και σε αυτούς τους επεξεργαστές/μητρικές έπρεπε να πειράξεις διάφορα δεν ήταν μόνο cpu core και πολλαπλασιαστής εγώ ούτε που θυμάμαι τι έχω κάνει στο δικό μου i5 , ευτυχώς έχω αποθηκευμένα τα settings σε profile και αν χρειαστεί περνούν έτοιμα ειχα για ενα διαστημα τον 760 και θυμαμε επιασα τα 4ghz με ~1,27 περιπου γενικα δεν παθαινουν τιποτα αν κρατας τα ρευματα κατω απο 1,35 δεν προκειται να ψοφησουν ποτε, το θεμα ειναι οτι οντως τον περιοριζει τοσο πολυ το 4πινο?
qsis Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Εκτιμώ ότι είναι πολύ πιθανό με τη μητρική που έχει να θέλει σχετικά υψηλή τάση για να έχει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα Τώρα δε νομίζω να μην αρκεί το ένα 4πινο να τον τροφοδοτήσει, ίσως και να μην αρκεί για πολύ ψηλά αλλά δε νομίζω να έφτανε τόσο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα