triptico Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Τα έχει παίξει ο δίσκος του λάπτοπ ενός φίλου και θέλει να τον βοηθήσω για να τον αντικαταστήσει. Ο δίσκος που χάλασε είναι ένας WD 7500BPVT-24HXZ (βλ. εδώ) και έχω εντοπίσει για αγορά τον WD7500BPKX (βλ. εδώ). Το ερώτημα είναι αν υπάρχει προς τα πίσω συμβατότητα στο SATA,δεδομένου ότι ο νέος είναι SATA 3 ενώ ο παλιός SATA 1 (ή 2?). Επίσης ο νέος τρέχει στα 7200 ενώ ο παλιός στα 5400, θα έχω κάποιο πρόβλημα (εκτός από το να τελειώνει η μπαταρία πιο γρήγορα);
SPANK Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Ναι δεν υπάρχει πρόβλημα εφόσο έχει sata θύρα οτι και να βάλεις θα παίζει 1 2 ή 3 2
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Εγώ θα σου πω να κοιτάξεις για SSD σε αυτά τα φράγκα
cabdik Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 ολα τα SATA ειναι συμβατα μεταξυ τους. το μονο που αλλαζει -φυσικα- ειναι η μεγιστη ταχυτητα του καθενος. ο παλιος δισκος που λες ειναi SATA 2. δεν θα εχεις κανενα θεμα οποιον καινουριο SATA και αν βαλεις, μην ανησυχεις. παντως, αν μπορει να μπει SSD αντι HDD, και τον καλυπτει η χωρητικοτητα, (αφου οι SSD εχουν μικροτερη χωρητικοτητα απο τους HDD), θα δει τρομερη διαφορα σε ταχυτητα..! πχ. http://www.skroutz.gr/s/3289398/Crucial-M500-240GB-2-5.html που ειναι στα 240GB..! αν χρειαζεται χωρο, ας βαλει το HDD. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα