migf1 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2014 Στις 1/11/2014 στις 5:47 ΜΜ, Ονειρολογίτης είπε Μελεταω απο παλιο βιβλιο. Ειναι απο την ομάδα Waite Mitchell Waite και Stephen Prata. Υποθέτω θα είναι κάποια από τις πρώτες εκδόσεις του "C Primer Plus" (1984, 1988, 1993). Η τελευταία έκδοση του βιβλίου είναι η 6η, η οποία δεν είναι καθόλου κακή (βέβαια υποτίθεται πως καλύπτει και C11, αλλά στην πραγματικότητα απλώς αναφέρει επιγραμματικά θα έλεγα τις προσθήκες της C11). Γενικώς το βιβλίο που προτείνω εγώ σε όσους ξεκινούν είναι το C Programming, a Modern Approach - 2nd edition, αλλά και το τελευταίο του Prata είναι μια χαρά βιβλίο. Σε κάθε περίπτωση, κανένα από αυτά τα βιβλία (ή οποιοδήποτε άλλο μιλάει για στάνταρ C) δεν "διδάσκει" _tmain(), <stdafx.h>, και λοιπές ιδιοσυγκρασίες της Microsoft, οπότε δεν ξέρω από που τα "έμαθες" και γιατί τα χρησιμοποιείς στον κώδικά σου. Αναφορά σε κείμενο οκ. θα ακολουθίσω τις συμβουλες σου κατα γραμμα και θα σου πω πως πηγε στο Pelles C(μαλλον θα χρεισημοπειο Pelles C αφου λες και συ οτι ειναι οτι καλητερο για τωρα. Την Pelles-C την προτείνω ως πιο "φιλική" σε όποιον ξεκινάει να μαθαίνει C (δεν έχεις να ρυθμίσεις πολλά πράγματα, οι οθόνες ρυθμίσεων είναι σχετικά λιτές και self-explanatory). Το όλο πακέτο είναι μικρό, εύχρηστο και ολοκληρωμένο, και κυρίως ISO C compliant με τις "εργοστασιακές" ρυθμίσεις της (μπορείς όμως να την χρησιμοποιήσεις και για win32 api programming, έχει μέχρι και δικό της resource-editor, και μάλιστα από τους πολύ καλούς). Παρεμπιπτόντως, τον εξελληνισμό της Pelles-C τον έχω κάνει εγώ . Το Code::Blocks από την άλλη μεριά, είναι σαφώς πιο ισχυρό και με πολύ περισσότερες δυνατότητες (π.χ. υποστηρίζει 5-6 διαφορετικούς compilers, έχει πάρα πολλούς project-wizards, ο editor του είναι πολύ πιο ισχυρός κι ευέλικτος από της Pelles-C, κλπ, κλπ). Ένα επίσης βασικό κατά την άποψή μου πλεονέκτημα του Code::Blocks είναι πως είναι cross-platform. Αν δεν σε "τρομάζει" το πλήθος ρυθμίσεων, οθονών, παραμέτρων, κλπ του Code::Blocks τότε αν το μάθεις θα μπορείς να το χρησιμοποιείς και σε άλλες πλατφόρμες πλην των Windows (διατίθεται για Windows, Linux και Mac OSX). Παρεμπιπτόντως, ο leader του Code::Blocks project είναι Έλληνας Αναφορά σε κείμενο Ευχαριστώ πολύ !!! Θα κανω μια ακομα ερωτιση σε έχω καταχραστεί φιλε μου Αυτο ειναι το αρχικο προγραμμα: Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου #include "stdio.h" #include "stdlib.h" int main( int argc, char *argv[] ) { float weight, value; char beep; beep = '\007'; printf(" Thes na 3ereis to varos sou se xrusafi ??"); printf("Parakalw dwse to varos sou se livres,"); printf(" kai 8a doume.\n"); scanf("%f", &weight); value = 117070 * weight * 14.5833 ; printf(" %c to varos sou a3izei se xruso €%.2f%c. \n", beep, value, beep); printf(" A3izeis polla se xruso loipon !!! An i timh tou xrusou pesei, "); printf(" tote trwge perissotero\n gia na daitiriseis tin a3ia sou !!! \n"); system("Pause"); return 0; } Η ερωτιση μου: θελω να αλλαξω την γραμμη value = 117070 * weight * 14.5833 ; και να αλλαξω το value = 14.5833 και να βαλω τον αριθμο των ουγγιων που υπαρχουν στο κιλο και οχι στη λιβρα. Και εμπλεξα τα μπουτια μου. ΓΙνετε χαμος. Και θελω να ρωτισο αμα πρεπει να αλλαξω μονο αυτο οταν αλλαζω το 14.5833 η και κατι αλλο. Αμα ειναι και κατι αλλο ναι αλλιως εκανα καπιο λαθος στους υπολογισμους. Δεν κατάλαβα τι ρωτάς.
Ονειρολογίτης Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2014 Στις 2/11/2014 στις 10:29 ΠΜ, migf1 είπε Υποθέτω θα είναι κάποια από τις πρώτες εκδόσεις του "C Primer Plus" (1984, 1988, 1993). Η τελευταία έκδοση του βιβλίου είναι η 6η, η οποία δεν είναι καθόλου κακή (βέβαια υποτίθεται πως καλύπτει και C11, αλλά στην πραγματικότητα απλώς αναφέρει επιγραμματικά θα έλεγα τις προσθήκες της C11). Γενικώς το βιβλίο που προτείνω εγώ σε όσους ξεκινούν είναι το C Programming, a Modern Approach - 2nd edition, αλλά και το τελευταίο του Prata είναι μια χαρά βιβλίο. Σε κάθε περίπτωση, κανένα από αυτά τα βιβλία (ή οποιοδήποτε άλλο μιλάει για στάνταρ C) δεν "διδάσκει" _tmain(), <stdafx.h>, και λοιπές ιδιοσυγκρασίες της Microsoft, οπότε δεν ξέρω από που τα "έμαθες" και γιατί τα χρησιμοποιείς στον κώδικά σου. Την Pelles-C την προτείνω ως πιο "φιλική" σε όποιον ξεκινάει να μαθαίνει C (δεν έχεις να ρυθμίσεις πολλά πράγματα, οι οθόνες ρυθμίσεων είναι σχετικά λιτές και self-explanatory). Το όλο πακέτο είναι μικρό, εύχρηστο και ολοκληρωμένο, και κυρίως ISO C compliant με τις "εργοστασιακές" ρυθμίσεις της (μπορείς όμως να την χρησιμοποιήσεις και για win32 api programming, έχει μέχρι και δικό της resource-editor, και μάλιστα από τους πολύ καλούς). Παρεμπιπτόντως, τον εξελληνισμό της Pelles-C τον έχω κάνει εγώ . Το Code::Blocks από την άλλη μεριά, είναι σαφώς πιο ισχυρό και με πολύ περισσότερες δυνατότητες (π.χ. υποστηρίζει 5-6 διαφορετικούς compilers, έχει πάρα πολλούς project-wizards, ο editor του είναι πολύ πιο ισχυρός κι ευέλικτος από της Pelles-C, κλπ, κλπ). Ένα επίσης βασικό κατά την άποψή μου πλεονέκτημα του Code::Blocks είναι πως είναι cross-platform. Αν δεν σε "τρομάζει" το πλήθος ρυθμίσεων, οθονών, παραμέτρων, κλπ του Code::Blocks τότε αν το μάθεις θα μπορείς να το χρησιμοποιείς και σε άλλες πλατφόρμες πλην των Windows (διατίθεται για Windows, Linux και Mac OSX). Παρεμπιπτόντως, ο leader του Code::Blocks project είναι Έλληνας Δεν κατάλαβα τι ρωτάς. Οχι λέγεται C βημα προς βήμα. Θα κηταξω τα βιβλια που μου λες μολις μπορέσω. Παρατηριστε τον κωδικο που σας εγραψα εκει. Μια απο τις σειρες ειναι αυτες εδω : value = 117070 * weight * 14.5833 ; Όπως μαλλον καταλαβατε αυτος ο κωδικος κανει το εξης. Υπολογιζει το βαρος σου(λίβρες) σε χρυσο.Ρωταει ποσο βαρος εχεις(στο τριτο πρωσοπο) του γραφεις και αυτος το υπολογιζει σε δολλαρια. Ο αριθμος 117350 ειναι ο αριθμος του χρυσου και ο αριθμος 14.5833 υπολογιζει το βαρο σου απο χρυσο σε λιβρες. Στο βιβλιο λεει το εξης: Μην αλλαξετε ομως τον συντελεστη 14.5833 που παριστανει τον αριθμο των ουγγιων σε λιβρες. Εδω προκειπτουν 2 ερωτήματα. Πρωτα απο ολα οταν προσπαθησα να αλλαξω τον συγκεκρημενο συντελεστη και να τον κανω για κιλα και οχι για λιβρες εγηνε μπαχαλο. Εβγαζε αριθμου ασχετους.Και το δευτερο ερωτημα (οχι τοσο σχετικο με την πρωτη ερωτιση) οτι και στους αριθμους 117070 (που ειναι η τιμη του χρυσου σημερα) αλλα και στον συντελεστη (τον 14.5833) δεν μπορω να βαλω τελειες. Το συστημα μου το βγαζει ακυρο. Π.Χ οταν παω να γραψω 1.173,50 ( που ειναι η τιμη του χρυσου σημερα) για να μην τα μπερδεψω μου το βγαζει σαν σφαλμα και ακυρο. Ετσι ισως το μπαχαλο που αναφερω πιο πανω δεν το δημιουργει το προγραμμα αλλα εγω επιδη μπρεδεβομε ισως. Καταλαβατε ? προσπαθω να το εξηγισω οσο γινετε καλητερα. Αμα δεν καταλαβατε θα προσπαθισω να το εξηγισω ξανα. [spoiler]Εκανες τον εξελληνισμο του Pelles C ???? ωραιος. Πραγματικα δεν εχω τι να πω. Πρεπει να εισαι απο τους καλητερους προγραμματιστες.Χωρις πλακα. Τωρα οσο για το αλλο που ελεγες δεν με τρομαζουν τα παραθυρα απλα θελω οσο γινετε πιο απλο να ειναι το προγραμμα μιας και ειμαι καινουργιος στον χωρο αυτο.[/spoiler]
migf1 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Στις 2/11/2014 στις 7:16 ΜΜ, Ονειρολογίτης είπε ... Π.Χ οταν παω να γραψω 1.173,50 ( που ειναι η τιμη του χρυσου σημερα) για να μην τα μπερδεψω μου το βγαζει σαν σφαλμα και ακυρο. Ετσι ισως το μπαχαλο που αναφερω πιο πανω δεν το δημιουργει το προγραμμα αλλα εγω επιδη μπρεδεβομε ισως. ... Δεν υπάρχει στη C διαχωριστικό για τις χιλιάδες όταν ορίζουμε float/double σταθερές. Το μόνο διαχωριστικό που υπάρχει είναι η τελεία για την υποδιαστολή. Οπότε το παραπάνω πρέπει να το ορίζεις ως 1173.50
Ονειρολογίτης Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Στις 3/11/2014 στις 8:07 ΠΜ, migf1 είπε Δεν υπάρχει στη C διαχωριστικό για τις χιλιάδες όταν ορίζουμε float/double σταθερές. Το μόνο διαχωριστικό που υπάρχει είναι η τελεία για την υποδιαστολή. Οπότε το παραπάνω πρέπει να το ορίζεις ως 1173.50 Α μάλιστα. Οκ ! Ευχαριστω παρα πολυ για την βοήθεια σου σε όλο το θεμα. Και παλι ευχαριστω πολυ !!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα